Micro
Συντονιστής
Ο Micro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άνεργος/η. Έχει γράψει 5.218 μηνύματα.

23-02-25

12:13
Δεν είναι και τόσο φθήνα για γκαρσονίερες .. Το 1ο έχει τιμή ανα τ.μ 15ευρώ , αν ήταν δηλαδή 50τμ θα το χρέωνε 750ευρω ;Ενοικίαση, Διαμέρισμα, 23τ.μ. Ναύπλιο, Λευκάκια | 16376775 | Spitogatos
Το Ναύπλιο γαμάει σαν περιοχή... ειναι και κοντά στην Αθήνα...
Το πιο αξιοσημείωτο σε αυτή την αγγελία ειναι οτι στη τιμή των 350 περιλαμβάνουν ρεύμα και νερό !!! Αυτο ομολογώ μου κάνει εντύπωση μάλλον ολη τη μερα να χεις ανοιχτό τον κλιματισμό δεν καίει τίποτα.
Ενοικίαση, Studio / Γκαρσονιέρα, 35τ.μ. Αργολίδα, Ναύπλιο | 17161016 | Spitogatos
Ενοικίαση, Studio / Γκαρσονιέρα, 30τ.μ. Ναύπλιο, Εξώστης | 17118466 | Spitogatos

23-02-25

12:57
Πρωταρχική σημασία έχει η διαρρύθμιση ενός σπιτιού και κατά πόσο εξυπηρετεί τις ανάγκες αυτού που το νοικιάζει.Δεν είναι και τόσο φθήνα για γκαρσονίερες .. Το 1ο έχει τιμή ανα τ.μ 15ευρώ , αν ήταν δηλαδή 50τμ θα το χρέωνε 750ευρω ;![]()
Δύο σπίτια των ίδιων τμ μπορεί το ένα να έχει ένα σαλόνι και ένα υπνοδωμάτιο και το άλλο να έχει ένα σαλόνι και δύο υπνοδωμάτια.
Είναι ευνόητο ότι τα τμ μιας γκαρσονιέρας, μπορεί να είναι αρκετά για έναν εργένη αλλά δεν είναι επαρκή για μια οικογένεια (και πάλι εξαρτάται από τα μέλη της οικογένειας).
Επίσης τα σπίτια μέχρι 60τμ, το πολύ μέχρι 70τμ, τα χτυπάνε στις τιμές των ενοικίων επειδή καλύπτουν τις ανάγκες των περισσοτέρων.
Από κει και πάνω, επειδή η ζήτηση μειώνεται, δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά της τιμής από τα προηγούμενα, δηλαδή η τιμή του ενοικίου ενός σπιτιού 60τμ μπορεί να είναι πχ 600 ευρώ ενώ ενός σπιτιού 100τμ στην ίδια περιοχή, της ίδιας παλαιότητας κτλ, να έχει το πολύ 100 ευρώ παραπάνω.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.

23-02-25

13:29
Δεν είναι και τόσο φθήνα για γκαρσονίερες .. Το 1ο έχει τιμή ανα τ.μ 15ευρώ , αν ήταν δηλαδή 50τμ θα το χρέωνε 750ευρω ;![]()
Αυτο εμενα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει όπως έγραψε και η Λένω.
Αν θέλεις 3-4 χρονια να πάς κάπου να δουλέψεις και να κάνεις και το κομμάτι σου σαν εργένης μια χαρά σε βολεύει.
Μιλάμε για την δεκαετία των 30-40 πλέον γιατί έχει αυξηθεί και η ηλικία που παντρεύονται ή εστω παντρεύονται στα 28-30 και στα 35-38 ειναι χωρισμένοι με διαζύγια.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.448 μηνύματα.

23-02-25

13:50
Ρε συ devil ώρες ώρες νομίζω πως ζούμε σε άλλη χώρα .Προφανώς αναφέρεσαι σε ελάχιστους κλάδους δημοσίου με κάποια θέση ευθύνης ίσως ή και σε μια κατηγορία εργαζομένων( πόσοι άραγε σε σχέση με το ενεργό εργατικό δυναμικο ; )που τυχαίνει να παίρνει αυτό το ποσό. Εγώ πχ στην εκπαίδευση με 16 χρόνια και με το επίδομα παιδιών μέσα απέχω κατά κάτι κατοστάρικα από το ποσό που λες και δεν πρόκειται να το φτάσω στον αιώνα τον άπαντα. Και πόσοι άλλοι σα και μένα, να μη θίξουμε τον ιδιωτικό τομέα και το μέσο εργαζόμενο.φιλε με τα 1500 που δινουν στην Ελλαδα το μήνα κακά τα ψεμματα δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Δυστυχως είμαστε πολύ πίσω σα κράτος και θα έπρεπε κανονικά (οπως κάνουν σε άλλα κράτη ανεπτυγμένα) οταν η ίδια η εργασία - Υπηρεσια όπως θές πές την... σε παίρνει και σε πάει σε ενα μέρος...
Και τι να κάνει όλος αυτός ο κόσμος ;να παραιτηθεί ας πούμε ;
Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1.890 μηνύματα.

23-02-25

23:10
Ας βαφτισουμε ολη την κουβεντα "επι προσωπικου" και να την σταματησουμεΕίπα να μην μιλάμε επί προσωπικού... Όπως κάνατε κάποιοι με μένα που υποθέσατε από μόνοι σας ότι είμαι στα ενοικια κ ότι αν ήμουν στη θέση σας θα έκανα τα ίδια επειδή λέω απλώς το φυσιολογικό. Δικαίωμα μου και του καθενός να λέει την άποψη του για το τι συμβαίνει εφόσον είναι κάτι που επηρεάζει κ τους άλλους!
Ευχαριστώ.
Ωραια ιδεα, οποιος τη στηριζει ας επιβαρυνθει φορολογικα ο,τι απαιτειται για να υλοποιηθειΤι δουλοπρέπεια Χριστέ.
Ο άλλος νομίζει πως προσφέρει στην κοινωνία επειδή ξέρω γώ κάνει μάρκετινγκ για το 300ο είδος οδοντόκρεμας.
Όλα τσάμπα ρε, όλα. Για όλους.
Και στέγη και τροφή και ζεστασιά και ασφάλεια.
Και το ξαναγράφω για να το εμπεδώσεις : τ ζ α μ π α. Με μηδέν ευρώ.
Έχει εξελιχθεί τόσο η επιστήμη και η ανθρωπότητα για να ζούμε βασιλικά όλοι και ο άλλος κ@υλώνει ναναι δούλος.
Να τα στερούνται οι άνθρωποι για να στιβάζει ο κάθε τριμαλάκας σπίτια απο generational wealth.
Τζάμπα και χωρίς βερεσέ.
Για όλους, παντού.

Πολυ ωραια, εφαρμοζεις την ηθικη που πιστευεις, οπως την πιστευεις, στην περιουσια σου, δεν εχω θεμα. Αυτο που με ενοχλει ειναι η ηθικολογια που πουλαει ΠΟΛΥ ευκολα ο καθενας. Τι σχεση εχει ο ψυχρος καπιταλισμος?Χαλάρωσε λίγο. Ως ιδιοκτητης να σου πω οτι χρειάζεται και λίγη ηθική, κάποια πράγματα καλά τα λέει.
Εσυ κλαίς χειρότερα κι απο μενα που τα νοικιάζω με τρελό undercut σε σχέση με αλλους λησταρχους στην ιδια περιοχή. Και φτηνα και ανακαινισμενα.
Αφήνω πολλα στο τραπέζι ναι που θα μπορούσαν να με είχαν βοηθήσει, αλλα κομαμαι καλά τα βράδια.
Επισης ειπα οτι σημαντικη στηριξη σε αλλαους ανθρωπους, ΑΝ αυτο ειναι το ζητουμενο, μπορει να γινει και τωρα, χωρις απαιτησεις προς τριτους, αλλα αυτο θελει λιγο κοπο, οχι μονο λογια
Αληθινη ηθηκη ειναι οι αμοιβαια εθελοντικες σχεσειςΜην κρίνεις την ηθική των άλλων επειδή δε συμφωνεί με το ψυχρό καπιταλιστικό σου αφήγημα. Μπορεί να είναι αληθινή ηθική.
Ειπα σε εκεινο το θεμα ποιο ειναι το προβλημα μου με τους ΔΥ και, για να μην ξεφευγουμε, κανε μου quote εκει ο,τι θεωρεις οτι κανω λαθος.Όπως τις προάλλες με την ειρωνεία "μπουχουχου οι καημένοι οι ΔΥ δεν έχουν να φάνε". Ναι, τα λεφτά είναι λίγα ακόμα και για αυτους τους λιγους ΔΥ που παράγουν έργο, εσένα ο καπιταλισμός σου έδωσε εργασία και πληρώνεσαι καλά, αλλά δεν έμαθες να μη γενικευεις για άλλους.
Απο κει και περα, 1) ο καπιταλισμος δεν μου "εδωσε" καποια δουλεια, αγωνιστηκα για αυτην, 2) ως κοινος παραγοντας και στα δυο θεματα, το προβλημα μου ειναι η κανονικοποιηση ενος πραγματικα εκφυλισμενου παρασιτισμου και entitlement, που οποιοδηποτε προβλημα εχει ή φανταζεται οτι εχει ο καθενας πρεπει να του το λυσει ο καλος μπαμπας κρατος, λες και τα σπιτια, ο μισθος, οι γκομενες ειναι πραγματα που "απλα υπαρχουν εκει εξω" και τα μοιραζουμε. Δεν υπαρχει ουτε καν σαν concept πως απο καποιον αλλον μαλακα πρεπει να κλεψουμε αυτα, χωρις ουτε καν να τον ρωτησουμε
Αλλα οκ εγω ειμαι ο κακος, αυτο ειναι απολυτως λογικο και ανθρωπιστικο
Δεν ειμαι στην καστα των ιδιοκτητων και, οπως και σε αλλα θεματα, με ενοχλει η ανουσια ψευτο ηθικη που εχει μαθει να πουλει ο καθεναςΤώρα σε πειράζει η ηθική της Σοφίας γιατί σε τσούζει η αλήθεια γιατί ανήκεις στην κάστα προφανώς των ιδιοκτητών.
Και να ημουν ομως, γιατι θα ειχε λιγοτερη αξια η αποψη μου? Συμφεροντολογια παρουσιαζουν και οι δυο πλευρες, γιατι η πλεμπα by default θεωρειται αγια?
Αν μου μεινει κατι απο αυτο το θεμα ειναι το το quote. Ξαφνικα υπαρχει προβλημα. Ξερεις τι λεω (χωρις να μιλαω για εσενα συγκεκριμενα)? Δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα, μια χαρα χρησιμοποιουνται για αλλους, απλα κακοφαινεται εκει που περιμενε καποιος να τα χωρει σε τριτους, να του ερθει "χαστουκι".επι γενικευτικού, ούτε επι προσωπικού.
Δεν εχω θεμα να παραδεχομαι παθογενειες, απαιτω ομως η κουβεντες να αναδυκνυουν την πηγη των προβληματων των και παρουσιαζουν ουσιωδεις λυσεις. Αυτο που γινεται τωρα (και στο 99,99999999% των περιπτωσεων) ειναι στην καλυτερη των περιπτωσεων ανουσιο, ηθικολογικο tantrum, στην χειροτερη καταστοφικες προτασεις που η ουσια τους ειναι η εκδικηση και οχι η λυση του προβληματος.Να μάθεις να παραδέχεσαι τις παθογένειες
Δεν ειναι κακό να υπάρχει ηθική στην αγορά. Μάλιστα θα είχαμε υγιέστερη αγορά αν υπήρχε ηθική.
Δεν ειναι θεμα ηθικης και ουτε μπορεις να "κρεμασεις" ενα ολοκληρο κλαδο/συστημα απο αυτην. Ε σορρυ, δεν θα ειναι ολοι οι μαλακες κου θα αφηνουν λεφτα στο τραπεζι "για τους αλλους" γιατι στην τελικη γιατι να συνεχισουν να το κανουν? Αυτα δινει η αγορα, αυτα δινω και εγω, που ουτε καν ξερεις τι υποχρεωσεις, επιβαρυνσεις ή δανεια που πρεπει να αποπληρωθουν εχει ο αλλος. Καποια στιγμη θα δωσουν το σπιτι για bnb ή απλα θα το πουλησουν για γραφεια/mall/whatever. Και αυτο, οτι μπορει να γινει μεγαλυτερη μαλακεια, δεν υπαρχει ουτε καν σαν σκεψη. Εγω ειμαι ηθικος θα πει ο αλλος, ο,τι κανω ειναι σωστο
Για να γινει κατι ουσιαστικο, θα πρεπει να πιαστει ολη η αλυσιδα, απο τις οικοδομικες αδειες, τον κατασκευαστικο κλαδο, τον τραπεζικο κλαδο για τα δανεια, τις πρασινες παπαριες που κοστιζουν, του φορους, να τα παισεις ενα-ενα, να τα εξετασεις και να δεις τι προβληματα εχουν και τι "μεταφερουν" στον επομενο κρικο της αλυσιδας. Και στην τελικη, μπορει και να ειναι εκει τα ενοικια, γιατι θεωρειται λαθος, επειδη καποις θελει να μεινει Αθηνα με 100€ το μηνα? Μπορει να πρεπει εσυ να χτισεις τα σπιτια κια να τα προσφερεις δωρεαν. Αλλα οχι, να πεταξουμε ολη την ευθυνη οτι οι ιδιοκτητες ειναι ανηθικοι
Αφενως η προσφορα και η ζητηση ειναι μια πραγματικοτητα, και δεν εχει καμια απολυτως σημασια αν τη δεχεσαι ή οχι, αφετερου μια χαρα ανεβαζει το βιοτικο επιπεδο του μεσου ανθρωπου οταν το αφησεις να τρεξει (δεν θα ζησεις σε καμια σοβιετια που ειναι στον πατο της οικοονμικης ελευθεριας). Ισχυει το αναποδο απο αυτο που λες, η "εξυπνη" και "ηθικη" κρατικη διαχειριση ειναι ειναι ο καρκινοςΤο "προσφορά και ζήτηση" ειναι μια ρεαλιστική προσέγγιση για έναν κόσμο που φτιάχτηκε από και για οικονομολόγους απατεωνες πολιτικούς και λοιπά όρνια που συναλλάσσονται ψυχρά σε ένα αέναο zero sum game οπου χαμένος ειναι μοναχά και μόνιμα ο απλός πολίτης.
Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

24-02-25

00:14
Η ερώτηση ασχολιαστη αλλά τέλος πάντων. Γιατί όταν για την πλειονότητα των εργαζομένων (ακόμα και πτυχιούχων με προϋπηρεσία κλπ ) ο μισθός είναι 800€ δε γίνεται να νοικιαζονται ημιυπογεια των 30 τμ στα 500€ . Σου φαίνεται δηλαδή εσένα λογικό αυτό ; Πως θα ένιωθες αν ήσουν στη θέση τους, το έχεις σκεφτεί ;Και στην τελικη, μπορει και να ειναι εκει τα ενοικια, γιατι θεωρειται λαθος,
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.

24-02-25

00:56
Δεν εκφράστηκα σωστά πιθανόν και θέλω να το ξεκαθαρίσω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Δεν εννοώ ότι σου χαρίστηκε (αν και υπάρχουν πολλοί και ΔΥ και ΙΥ που τους χαρίζονται οι δουλειες αλλά δεν μας αφορά εδω).Απο κει και περα, 1) ο καπιταλισμος δεν μου "εδωσε" καποια δουλεια, αγωνιστηκα για αυτην,
Μπορεί να διαφωνούμε αλλά σκοπός μου δεν ειναι ούτε να σε προσβάλλω ούτε να υπαινιχθώ πράγματα που δεν ξερω αν ισχύουν.
Εννοούσα μονάχα οτι εσυ βρήκες το δρόμο σου μέσα στο σύστημα, ομοίως τον ψάχνουν και άλλοι, ο καθένας με τη δική του αξιοκρατική (ή και αναξιοκρατική πορεία) ή εργατικότητα (ή τεμπελιά), ή αναλογία εσόδων εξόδων.
Δεν ειναι όλοι όπως παλιά στο Δημόσιο που μπαινανε με μέσον (είναι και τωρα, πιο εξευγενισμένα) αλλά θα δεις πολλούς επίσης πτυχιούχους να την θεωρούν τη μόνη λυση γιατι η έξω αγορά δεν λειτουργεί υγιώς κλπ.
Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να υπερασπίζομαι τους ΔΥ. Απεχθάνομαι την όλη γραφειοκρατία και κλαΣΣέρ και φάκελοι με αυτιά και κάντε χαρτιά και αηδίες. Αλλά ήθελα να το πω ότι υπάρχουν και σωστές περιπτώσεις ΔΥ που οντως ταλαιπωρούνται.
Δεν βλέπω τόσο πολύ ως εχθρό μου μια παρασιτική κάστα εργαζομένων όπως έκανε (ορθά η μη) η προηγούμενη γενιά, αλλά βλέπω τον εχθρό στην εκμετάλλευση από τις οικονομικες ελιτ και τη συνεχιζόμενη οχετοποίηση της ανθρωπινης αξιοπρέπειας και διαβίωσης.
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.827 μηνύματα.

24-02-25

11:07
Τα ενοίκια δεν "τσιμπάνε" απ' την προσφορά και ζήτηση αλλά απ' το μαύρο χρήμα. Ζητάει ο ιδιοκτήτης 500, τον ρωτάς "κάτι καλύτερο δεν γίνεται;" σου απαντάει "οκ, 450 αλλά τα μισά μαύρα". Μπορεί δηλαδή να ζητήσει ό,τι "ανεβασμένο" θέλει για να διαπραγματευθεί το λιγότερο κλέβοντας ουσιαστικά τον ενοικιαστή και το κράτος.
Ο τρόπος να σταματήσει αυτό είναι να μπει πλαφόν με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου. Να φορολογήσε minimum με βάση αυτή την αξία, όσο κι αν το νοικιάζεις. Αν το νοικιάσεις παραπάνω, εννοείται ότι φορολογήσε τη διαφορά αλλά κανείς δεν θα νοικιάσει σε σένα όταν γνωρίζει εκ των προτέρω την εμπορική αξία.
Άλλωστε η ίδια η έννοια "προσφορά και ζήτηση" είναι σκιώδης. Ποια είναι η πραγματική αξία, πως υπολογίζεται για να πεις ότι ο κανόνας λειτουργεί σωστά; Όχι, σε αυτό τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό δεν υπάρχει ένα "αόρατο χέρι" που ρυθμίζει τις αγορές.
Για τα χαμηλά εισοδήματα πρέπει να επιστρέψει ο θεσμός της εργατικής κατοικίας. Τόσα δις πετάνε δεξιά κι αριστερά, χτίστε και ένα σπίτι τσάμπα, νοικιάστε το φθηνά στο λαό, θα κινηθεί το χρήμα, πάλι κερδισμένος θα είσαι.
Ο τρόπος να σταματήσει αυτό είναι να μπει πλαφόν με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου. Να φορολογήσε minimum με βάση αυτή την αξία, όσο κι αν το νοικιάζεις. Αν το νοικιάσεις παραπάνω, εννοείται ότι φορολογήσε τη διαφορά αλλά κανείς δεν θα νοικιάσει σε σένα όταν γνωρίζει εκ των προτέρω την εμπορική αξία.
Άλλωστε η ίδια η έννοια "προσφορά και ζήτηση" είναι σκιώδης. Ποια είναι η πραγματική αξία, πως υπολογίζεται για να πεις ότι ο κανόνας λειτουργεί σωστά; Όχι, σε αυτό τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό δεν υπάρχει ένα "αόρατο χέρι" που ρυθμίζει τις αγορές.
Για τα χαμηλά εισοδήματα πρέπει να επιστρέψει ο θεσμός της εργατικής κατοικίας. Τόσα δις πετάνε δεξιά κι αριστερά, χτίστε και ένα σπίτι τσάμπα, νοικιάστε το φθηνά στο λαό, θα κινηθεί το χρήμα, πάλι κερδισμένος θα είσαι.
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.698 μηνύματα.

24-02-25

11:44
Παιδιά στην ουσία του πράγματος το ζήτημα είναι αρκετά απλό. Η ανθρώπινη απληστία/πλεονεξία όπως και να το πούμε πάντα υπήρχε και θα υπάρχει. Για κάθε έναν που παίρνει 7 ενω μπορεί να πάρει 10 θα υπάρχουν και άλλοι 9 που οχι μόνο παίρνουν 10, θα προσπαθήσουν να πάρουν και 12 αν μπορούν.
Όταν ζητάει κάποιος 500 ευρώ για ένα ημιυπόγειο 30 τμ σημαίνει ότι κάποιοι τα δίνουν, αν δεν τα έδιναν δεν θα το νοίκιαζε τόσο. Οκ υπάρχει και η περίπτωση αυτών που λένε ή θα το νοικιάσω τόσο ή θα το έχω κλειστό δε έχω ανάγκη τα λεφτά αλλά είναι η εξαίρεση.
Αυτός που δίνει τα 500 για ημιυπόγειο 30τμ αν με τα 500 έβρισκε διαμέρισμα τρίτου ορόφου ανακαινισμένο 45τμ ή έβρισκε το ίδιο ημιυπόγειο με 300 παραδίπλα δεν θα τα έδινε. Τα δίνει γιατί αν δεν τα δώσει θα μείνει άστεγος.
Όσο μαζεύεται όλος ο κόσμος σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη αυτό θα γίνεται. Δεν αναφέρω τόσο το να χτιστούν νέα σπίτια γιατί το κόστος κατασκευής είναι τέτοιο λόγω υλικών(και ας έχουν καταργήσει τον ΦΠΑ στην οικοδομή) και μεροκάματων που δεν πρόκειται να υπάρξει προσιτό ενοίκιο σε νεόδηματα. Αν και η αύξηση προσφοράς σίγουρα θα βοήθαγε, με δεδομένο το κόστος και την οικονομική κατάσταση γενικότερα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει αύξηση της προσφοράς σε τέτοιο βαθμό που να ρίξει τα ενοίκια.
Δεν είναι οξύμωρο να λές στην πρώτη παράγραφο για τα μαύρα και την δεύτερη για πλαφόν; Και αυτό σχετίζεται με την προσφορά και την ζήτηση.
Αν τα σπίτια είναι ίδια ή περισσότερα από την ζήτηση, κανείς δεν θα νοικιάσει πάνω από το πλαφόν.
Σκέψου όμως σε ένα σπίτι να είναι το πλαφόν πχ 400 ευρώ και να θέλουν να το νοικιάσουν 10. Πως θα εμποδίσεις εκεί τον ιδιοκτήτη να πει θα το δώσω σε όποιον εκτός από τα 400 μου δώσει και 300 μαύρα.
Αυτό με την εργατική κατοικία συμφωνώ 100%. Κάτι είχε προταθεί/συζητίεται για αξιοποίηση οικοπέδων ή κλειστών ακινήτων του δημοσίου για διαμερίσματα που θα δίνονται με φτηνό νοίκι με κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια αλλά πάλι μιλάμε για μικρό νούμερο. Βλέπω στόχος είναι 2,5 χιλιάδες διαμερίσματα σε όλη τη χώρα.
Καλά είναι αυτά αλλά είναι παυσίπονα για τον καρκίνο, θα δώσεις ανακούφιση σε κάποιους αλλά δεν θα λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα έτσι.
Όταν ζητάει κάποιος 500 ευρώ για ένα ημιυπόγειο 30 τμ σημαίνει ότι κάποιοι τα δίνουν, αν δεν τα έδιναν δεν θα το νοίκιαζε τόσο. Οκ υπάρχει και η περίπτωση αυτών που λένε ή θα το νοικιάσω τόσο ή θα το έχω κλειστό δε έχω ανάγκη τα λεφτά αλλά είναι η εξαίρεση.
Αυτός που δίνει τα 500 για ημιυπόγειο 30τμ αν με τα 500 έβρισκε διαμέρισμα τρίτου ορόφου ανακαινισμένο 45τμ ή έβρισκε το ίδιο ημιυπόγειο με 300 παραδίπλα δεν θα τα έδινε. Τα δίνει γιατί αν δεν τα δώσει θα μείνει άστεγος.
Όσο μαζεύεται όλος ο κόσμος σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη αυτό θα γίνεται. Δεν αναφέρω τόσο το να χτιστούν νέα σπίτια γιατί το κόστος κατασκευής είναι τέτοιο λόγω υλικών(και ας έχουν καταργήσει τον ΦΠΑ στην οικοδομή) και μεροκάματων που δεν πρόκειται να υπάρξει προσιτό ενοίκιο σε νεόδηματα. Αν και η αύξηση προσφοράς σίγουρα θα βοήθαγε, με δεδομένο το κόστος και την οικονομική κατάσταση γενικότερα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει αύξηση της προσφοράς σε τέτοιο βαθμό που να ρίξει τα ενοίκια.
Τα ενοίκια δεν "τσιμπάνε" απ' την προσφορά και ζήτηση αλλά απ' το μαύρο χρήμα. Ζητάει ο ιδιοκτήτης 500, τον ρωτάς "κάτι καλύτερο δεν γίνεται;" σου απαντάει "οκ, 450 αλλά τα μισά μαύρα". Μπορεί δηλαδή να ζητήσει ό,τι "ανεβασμένο" θέλει για να διαπραγματευθεί το λιγότερο κλέβοντας ουσιαστικά τον ενοικιαστή και το κράτος.
Δεν είναι οξύμωρο να λές στην πρώτη παράγραφο για τα μαύρα και την δεύτερη για πλαφόν; Και αυτό σχετίζεται με την προσφορά και την ζήτηση.
Αν τα σπίτια είναι ίδια ή περισσότερα από την ζήτηση, κανείς δεν θα νοικιάσει πάνω από το πλαφόν.
Σκέψου όμως σε ένα σπίτι να είναι το πλαφόν πχ 400 ευρώ και να θέλουν να το νοικιάσουν 10. Πως θα εμποδίσεις εκεί τον ιδιοκτήτη να πει θα το δώσω σε όποιον εκτός από τα 400 μου δώσει και 300 μαύρα.
Αυτό με την εργατική κατοικία συμφωνώ 100%. Κάτι είχε προταθεί/συζητίεται για αξιοποίηση οικοπέδων ή κλειστών ακινήτων του δημοσίου για διαμερίσματα που θα δίνονται με φτηνό νοίκι με κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια αλλά πάλι μιλάμε για μικρό νούμερο. Βλέπω στόχος είναι 2,5 χιλιάδες διαμερίσματα σε όλη τη χώρα.
Καλά είναι αυτά αλλά είναι παυσίπονα για τον καρκίνο, θα δώσεις ανακούφιση σε κάποιους αλλά δεν θα λυθεί το στεγαστικό πρόβλημα έτσι.
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.827 μηνύματα.

24-02-25

12:52
Αν γίνει κοινή συνείδηση το πλαφόν και η εμπορική αξία του ακινήτου, ο ιδιοκτήτης θα φοβάται να αυθαιρετήσει γιατί θα ρισκάρει υπερβολικά να του κατσικωθούν στο σβέρκο και να του πληρώνουν και με τη βούλα μόνο τα νόμιμα.Σκέψου όμως σε ένα σπίτι να είναι το πλαφόν πχ 400 ευρώ και να θέλουν να το νοικιάσουν 10. Πως θα εμποδίσεις εκεί τον ιδιοκτήτη να πει θα το δώσω σε όποιον εκτός από τα 400 μου δώσει και 300 μαύρα.
Οι αυξήσεις επίσης κομμένες. Αν δεν αυξηθεί η εμπορική αξία να μην δικαιούσε τίποτα. Σ' όποιον ιδιοκτήτη αρέσει, αν δεν αρέσει ας πουλήσει. Επίσης τα "ενεργειακά χρέπια" στον κουβά. Άνθρωπο θα βάλεις μέσα δεν θα βάλεις ζώο. This is capitalism. Δεν μπορείς να συντηρήσεις το ακίνητο που νοικιάζεις; Πουλάς και φεύγεις.
Ο καπιταλισμός με το "ανθρώπινο πρόσωπο" (εδώ γελάμε) θέλει ένα κανονιστικό πλαίσιο, δεν γίνεται αλλιώς.
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.698 μηνύματα.

24-02-25

13:46
Συμφωνώ ότι χρειάζεται κανονιστικό πλαίσιο αλλά χρειάζεται και ρεαλισμός.1)Αν γίνει κοινή συνείδηση το πλαφόν και η εμπορική αξία του ακινήτου, ο ιδιοκτήτης θα φοβάται να αυθαιρετήσει γιατί θα ρισκάρει υπερβολικά να του κατσικωθούν στο σβέρκο και να του πληρώνουν και με τη βούλα μόνο τα νόμιμα.
2)Οι αυξήσεις επίσης κομμένες. Αν δεν αυξηθεί η εμπορική αξία να μην δικαιούσε τίποτα. Σ' όποιον ιδιοκτήτη αρέσει, αν δεν αρέσει ας πουλήσει. 3)Επίσης τα "ενεργειακά χρέπια" στον κουβά. Άνθρωπο θα βάλεις μέσα δεν θα βάλεις ζώο. This is capitalism. Δεν μπορείς να συντηρήσεις το ακίνητο που νοικιάζεις; Πουλάς και φεύγεις.
Ο καπιταλισμός με το "ανθρώπινο πρόσωπο" (εδώ γελάμε) θέλει ένα κανονιστικό πλαίσιο, δεν γίνεται αλλιώς.
1. Το ίδιο γίνεται και τώρα, όποιος νοικιάζει με ένα μέρος του συμβολαίου μαύρα κινδυνεύει ο ενοικιαστής να πληρώσει μόνο τα δηλωμένα στο συμβόλαιο και μετά να μην δώσει φράγκο από τα μαύρα. Συνήθως αυτοί που κάνουν αυτό, κάνουν και το άλλο που ακους με (μαύρη) προπληρωμή ενοικίων στην αρχή. Προπληρώνεις πχ τον πρώτο χρόνο με μετρητά...Μετά αν κάνεις τον κινέζο και δεν δώσεις τα μαύρα κάνει και αυτός τον κινέζο ότι του χρωστάς νοίκια για να σε βγάλει. Όπως και με τις αποδείξεις και με οτιδήποτε όταν έχουν και οι δύο εμπλεκόμενοι μιας συναλλαγής κίνητρο να παρανομήσουν(ο ιδιοκτήτης να πάρει περισσότερα λεφτά, ο ενοικιαστής να κλείσει ένα από τα λίγα διαθέσιμα σπίτια) θα βρουν τρόπο να το κάνουν.
2. Πέρα από τις εμπορικές μισθώσεις ή αν προβλέπεται στο συμβόλαιο, ούτε τώρα μπορεί να κάνει οσο ισχύει το συμβόλαιο. Όταν λήξει το συμβόλαιο όμως ζητάει ότι θέλει και αν δεν τα δώσεις μπορεί να το νοικιάσει σε άλλον.
3. 100% και υπάρχουν και ευρωπαικές οδηγίες για αυτό οι οποίες κανονικά πρέπει να εφαρμοστούν σε κάποια χρόνια. Το πρόβλημα εδώ ξέρεις ποιο είναι; Ότι αν το κάνεις αυτό, σε όποια σπίτια ο ιδιοκτήτης δεν έχει τα λεφτά για ενεργειακή αναβάθμιση ή κρίνει ότι δεν τον συμφέρει να τα επενδύσει σε αυτό, θα μείνουν κλειστά. Οπότε ακόμα λιγότερα σπίτια και τροφοδοτείς ακόμα χειρότερα την λούπα.
Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η αποκέντρωση.
Αν μετακινηθεί η έδρα από μερικές μεγάλες δημόσιες υπηρεσίες εκτός Αθήνας και δοθούν και κίνητρα σε επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν κόσμο εκτός Αθήνας ή που θα δουλεύει remote για το γραφείο στην Αθήνα με μόνιμη κατοικία εκτός Αττικής ξαφνικά θα δεις και τα νοίκια να γίνονται πιο νορμάλ.
Πολλοί αν οχι οι περισσότεροι από όσους είναι στην Αθήνα, ειδικά αυτοί που πληρώνουν 500 ευρώ για τρύπες και με το ζόρι βγαίνει ο μήνας, είναι επειδή δεν έχουν εναλλακτική εκτός Αθήνας οχι επειδή γουστάρουν το τσιμέντο.
parafernalia
Περιβόητο μέλος

24-02-25

15:32
Αν θέλεις να το στριμώξεις και απ' τις δυο πλευρές, φορολογείς τον ιδιοκτήτη με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου και κάνεις μια γενναία φοροαπαλλαγή στον ενοικιαστή. Δίνεις δηλαδή κίνητρα και αντικίνητρα. Το 100% δεν θα το πιάσεις ποτέ, πάντα θα υπάρχει κάποιος που σκέφτεται "μαύρα" αλλά θα περιορίσεις το φαινόμενο σημαντικά.Συμφωνώ ότι χρειάζεται κανονιστικό πλαίσιο αλλά χρειάζεται και ρεαλισμός.
Η ουσία εδώ είναι πως αν κόψεις ή περιορίσεις το μαύρο χρήμα, αυτό θα σπρώξει τις τιμές προς τα κάτω γιατί επιμένω, το φούσκωμα είναι φαντασιακό προερχόμενο απ' την απληστία των ιδιοκτητών και όχι απ' την προσφορά ή τη ζήτηση. Μπορεί να κάνω λάθος σε αυτό φυσικά, δεν είμαι βέβαιος. Σε κάθε περίπτωση αν θέλουμε να ζούμε σε μια οργανωμένη κοινωνία, μαύρο χρήμα δεν πρέπει να υπάρχει. Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Βέβαια, έχουμε απέναντι ένα κράτος εισπράκτορα που μόνο ζητάει. Ενεργειακά πιστοποιητικά, ταυτότητες ακινήτου, πιστοποιητικό κτηματολογίου (τόσα χρόνια ακόμα η κάλυψη στο 59%!), υψηλή φορολόγηση στα οικοδομικά υλικά και άλλα τέτοια.. Αυτά είναι τα αντιπαραγωγικά μέτρα που καθηλώνουν την αγορά.
Κλειστά ακίνητα κατοικίας θα πρέπει να φορολογούνται με διπλάσιο ΕΝΦΙΑ, λένε να το κάνουν αυτό, είναι σωστό μέτρο. Θα πρέπει όμως παράλληλα να προστατευθεί ο ιδιοκτήτης απ' τη χασούρα των ανείσπρακτων ενοικίων. Όπως παίρνεις τον ΕΝΦΙΑ έτσι να τον επιστρέφεις κιόλας. Το κράτος να αποζημειώνει τον ιδιοκτήτη και το χρέος να τιτλοποιείται και να μπαίνει στην Εφορία. Είσαι μπαταξής; Θα πληρώνεις την εφορία σου μέχρι να ξεχρεώσεις, φορολογική ενημερότητα γιοκ.
Η αποκέντρωση έχει νόημα αν γινότανε συνολικά που εδώ και πάρα πολλά χρόνια γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Η Αθήνα έχει φτάσει σχεδόν το μισό πληθυσμό της χώρας. Σε πόσες δουλειές μπορείς να γίνεις ψηφιακός νομάδας απ' το Skype και το Teams; Η αναγκαιότητα της φυσικής παρουσίας υπάρχει στα περισσότερα επαγγέλματα.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.485 μηνύματα.

24-02-25

17:12
H μεγαλύτερη αλήθεια : Οσο μαζεύεται κόσμος στην Αθήνα αυτά θα γίνονται.
Εγω ημουν στην Αθήνα απο τοτε που γεννήθηκα ειδικά εποχές 1998-2013 δεν υπήρχαν αυτά τα χάλια...
Μείνε στο τόπο σου ρε φίλε και φτιάξε δική σου δουλειά. Πραγματικά μετά το Δημόσιο δεν ειναι ο Ιδιωτικός τομέας ειναι Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ... Ουτε κλασσέρ ουτε φακελοι με αυτιά ουτε .... πάρε το εγραφο να ξαναβάλεις την τελεία πιο δίπλα να ειμαστε τυπικοι.
Οκ εντάξει μπήκε η τελεια... σωθήκαμε
Ενα κάρο άλυτα θεματα ουσιώδη μένουν.... η στοίχιση στα εγγραφα μας μάρανε.
Όπως σας έδειξα ένας δάσκαλος αυτη τη στιγμή στην επαρχία μπορεί να νοικιάσει σπίτι επιπλωμένο και καινουργιο με 200 το μήνα.
Δεν θα ειναι τριάρι εννοειται αλλά θα ειναι αξιοπρεπές να μένει.
Εγω ημουν στην Αθήνα απο τοτε που γεννήθηκα ειδικά εποχές 1998-2013 δεν υπήρχαν αυτά τα χάλια...
Μείνε στο τόπο σου ρε φίλε και φτιάξε δική σου δουλειά. Πραγματικά μετά το Δημόσιο δεν ειναι ο Ιδιωτικός τομέας ειναι Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ... Ουτε κλασσέρ ουτε φακελοι με αυτιά ουτε .... πάρε το εγραφο να ξαναβάλεις την τελεία πιο δίπλα να ειμαστε τυπικοι.
Οκ εντάξει μπήκε η τελεια... σωθήκαμε

Ενα κάρο άλυτα θεματα ουσιώδη μένουν.... η στοίχιση στα εγγραφα μας μάρανε.
Όπως σας έδειξα ένας δάσκαλος αυτη τη στιγμή στην επαρχία μπορεί να νοικιάσει σπίτι επιπλωμένο και καινουργιο με 200 το μήνα.
Δεν θα ειναι τριάρι εννοειται αλλά θα ειναι αξιοπρεπές να μένει.
Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1.890 μηνύματα.

24-02-25

22:36
Ειναι κατι παντελως αοριστο, γιατι βγαινει απαραιτητα το απλοικο συμπερασμα οτι φταινε οι διοκτητες που ειναι απληστοι? Γιατι δεν ειναι ζητημα φορων και κρατικων επιβαρυνδεων πυο μεταφρερονται στους ενοικιαστες, ή χαμηλων μισθων ή πολεοδομικης γραφειορατιας ή διαλυμενοι τραπεζικου συστηματος? Δηλαδη, μου πεταξες τωρα κατι, το οποιο ειναι παντελως ανουσιο, δεν βγαινει κανενα συμπερασμα, δεν παρουσιαζεται καμια πηγη του προβληματος ή τουλαχιστον καποια κατευθυνση σκεψης. Σορρυ, ειναι μια συναισθηματικη παπαρια και μιση που εχει σκοπο να με κανει να νιωσω ασχημα....και μετα τι?Η ερώτηση ασχολιαστη αλλά τέλος πάντων. Γιατί όταν για την πλειονότητα των εργαζομένων (ακόμα και πτυχιούχων με προϋπηρεσία κλπ ) ο μισθός είναι 800€ δε γίνεται να νοικιαζονται ημιυπογεια των 30 τμ στα 500€ . Σου φαίνεται δηλαδή εσένα λογικό αυτό ; Πως θα ένιωθες αν ήσουν στη θέση τους, το έχεις σκεφτεί ;
Αλλα μια ζωη τα ιδια, βλεπω (ή και φανταζομαι) οτι υπαρχει καποιο προβλημα, γκαριζω, παιρνω ενα σφυρι και τα σπαω ολα. Και μετα φταιει ο καπιταλισμος.
Δεν σε παρεξηγω, αλλα με ενοχλησε παρα πολυ οτι "μου δινει" κατι ο καπιταλισμος. Οχι, εχω προσπαθησει παρα πολυ στη ζωη μου για να φτασω σε ενα βιοτικο επιπεδο, εχω τσακωθει, εχω απαιτησει μισθο, εχω αλλαξει δουλειες. Οποτε και δεν ανεχομαι την καθε ανθρπινη κουραδα (δεν αναφεορμαι σε εσενα) να απαιτει απο το κρατος να τον ταισει εις βαρος μου, ειδικα οταν εχει και υφακι αδικημενου/εξυπνακια. Και δεν εχω κανενα προβλημα να του πω να παει ψοφησει σε κανενα παγκακι.Δεν εκφράστηκα σωστά πιθανόν και θέλω να το ξεκαθαρίσω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Δεν εννοώ ότι σου χαρίστηκε (αν και υπάρχουν πολλοί και ΔΥ και ΙΥ που τους χαρίζονται οι δουλειες αλλά δεν μας αφορά εδω).
Μπορεί να διαφωνούμε αλλά σκοπός μου δεν ειναι ούτε να σε προσβάλλω ούτε να υπαινιχθώ πράγματα που δεν ξερω αν ισχύουν.
Εννοούσα μονάχα οτι εσυ βρήκες το δρόμο σου μέσα στο σύστημα, ομοίως τον ψάχνουν και άλλοι, ο καθένας με τη δική του αξιοκρατική (ή και αναξιοκρατική πορεία) ή εργατικότητα (ή τεμπελιά), ή αναλογία εσόδων εξόδων.
Δεν ειναι όλοι όπως παλιά στο Δημόσιο που μπαινανε με μέσον (είναι και τωρα, πιο εξευγενισμένα) αλλά θα δεις πολλούς επίσης πτυχιούχους να την θεωρούν τη μόνη λυση γιατι η έξω αγορά δεν λειτουργεί υγιώς κλπ.
Προσωπικά δεν έχω κανένα λόγο να υπερασπίζομαι τους ΔΥ. Απεχθάνομαι την όλη γραφειοκρατία και κλαΣΣέρ και φάκελοι με αυτιά και κάντε χαρτιά και αηδίες. Αλλά ήθελα να το πω ότι υπάρχουν και σωστές περιπτώσεις ΔΥ που οντως ταλαιπωρούνται.
Δεν βλέπω τόσο πολύ ως εχθρό μου μια παρασιτική κάστα εργαζομένων όπως έκανε (ορθά η μη) η προηγούμενη γενιά, αλλά βλέπω τον εχθρό στην εκμετάλλευση από τις οικονομικες ελιτ και τη συνεχιζόμενη οχετοποίηση της ανθρωπινης αξιοπρέπειας και διαβίωσης.
Οπως ειπα και στο θεμα για του ΔΥ, οχι δεν ειναι απλα αλλη μια δουλεια, ειναι παρασιτικη η φυση της καθως λειτουργει απο τους φορους που μου επιβαλλονται. Ο,τι δοθει σε εναν ΔΥ πρεπει να παρθει απο εμενα - εσυ μπορει να θελεις ή να την ανεχεσαι αυτη τη σχεση, δεν με νοιαζει να στη στερησω, αλλα εγω δεν το δεχομαι. Αν θελει το δημοσιο να μου προσφερει μια υπηρεσια και να το πληρωσω ας το κανει, αλλα μονο και μονο απο το μου επιβαλλει να το πληρωνω ειναι αποδειξη οτι δεν εχει ναμου προσφερει κατι. Το καλο, απο το σουβλακι μεχρι την γκομενα, προσελκυει, δεν χρειαζεται να επιβληθει.
Οποτε σορρυ, δεν μπορω αν δειξω καποια "λυπη" προς τους ΔΥ, γιατι ειναι κομματι ενος καρκινωματος που, αμα το πιασουμε, υπαρχουν πολυ μεγαλυτερα προβληματα απο το αν αρεσει ή οχι ο μισθος του δημοσιου στον καθεναν. Αν δε αρεσει να παει στον ΙΤ ή να φτιαξει δικη του επιχειρηση
Και γενικα το βρισκω ενδιαφερον πως το δημοσιο αντιμετωπιζεται τρομερα leniently σχετικα μα τη ζημια που κανει, αλλα χρειαζεται σχεδον μηδενικη προσπαθεια να βρουμε και να καταδικασουμε τον πρωτο "κουλακο" που θα βρουμε μπροστα μας για τις αμαρτιες του
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
λολ, οταν μετα ανεβουν οι τιμες των σπιτιων απο αυτες τις παρεμβασεις, παλι ο καπιταλισμος θα φταιει, ετσι?Οι αυξήσεις επίσης κομμένες. Αν δεν αυξηθεί η εμπορική αξία να μην δικαιούσε τίποτα. Σ' όποιον ιδιοκτήτη αρέσει, αν δεν αρέσει ας πουλήσει. Επίσης τα "ενεργειακά χρέπια" στον κουβά. Άνθρωπο θα βάλεις μέσα δεν θα βάλεις ζώο. This is capitalism. Δεν μπορείς να συντηρήσεις το ακίνητο που νοικιάζεις; Πουλάς και φεύγεις.
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

24-02-25

22:49
Quiz : Πόσα λάθη μπορούν να βρεθούν σε μια παράγραφο ;Οπως ειπα και στο θεμα για του ΔΥ, οχι δεν ειναι απλα αλλη μια δουλεια, ειναι παρασιτικη η φυση της καθως λειτουργει απο τους φορους που μου επιβαλλονται. Ο,τι δοθει σε εναν ΔΥ πρεπει να παρθει απο εμενα - εσυ μπορει να θελεις ή να την ανεχεσαι αυτη τη σχεση, δεν με νοιαζει να στη στερησω, αλλα εγω δεν το δεχομαι. Αν θελει το δημοσιο να μου προσφερει μια υπηρεσια και να το πληρωσω ας το κανει, αλλα μονο και μονο απο το μου επιβαλλει να το πληρωνω ειναι αποδειξη οτι δεν εχει ναμου προσφερει κατι. Το καλο, απο το σουβλακι μεχρι την γκομενα, προσελκυει, δεν χρειαζεται να επιβληθει.
Οποτε σορρυ, δεν μπορω αν δειξω καποια "λυπη" προς τους ΔΥ, γιατι ειναι κομματι ενος καρκινωματος που, αμα το πιασουμε, υπαρχουν πολυ μεγαλυτερα προβληματα απο το αν αρεσει ή οχι ο μισθος του δημοσιου στον καθεναν. Αν δε αρεσει να παει στον ΙΤ ή να φτιαξει δικη του επιχειρηση
ΥΓ : Πόσο μπερδεμένα τα έχει κάποιος στο μυαλό του ή πόσο λαθεμένη νοοτροπία έχει υιοθετήσει ;
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.603 μηνύματα.

24-02-25

23:50
Από την μια, και οι ενοικιάστες φταίνε για την αύξηση των ενοίκιων επειδή τα πρώτα χρόνια της αύξησης όσοι έψαχναν σπίτι και αν έβρισκαν μια καλή ευκαίρια αλλά το ήθελε και άλλος ενδιαφερόμενος για το σπίτι έκαναν ''δημοπρασία'' όποιος έδινε μεγαλύτερο ενοίκιο έπαιρνε το σπίτι. Τώρα που τα ενοίκια είναι σε ακραία επίπεδα παρατηρώ ότι λιγότερο γίνεται αυτό και κάνουν διαπραγματεύση μπας και χαμηλώσουν το ενοίκιο άλλιως δε μπορούν να πληρώσουν.
parafernalia
Περιβόητο μέλος

25-02-25

09:50
φταίνε οι διαχειριστές του καπιταλισμού, οι φορομπήχτες κυβερνήτες που τους ενδιαφέρει μόνο η εύκολη λύση να μαζεύουνε το γιούρο αδιαφορώντας αν αυτή η πρακτική "σκοτώνει" την οικονομία και τη κοινωνική συνοχή.λολ, οταν μετα ανεβουν οι τιμες των σπιτιων απο αυτες τις παρεμβασεις, παλι ο καπιταλισμος θα φταιει, ετσι?
Ορισμένα μέτρα...
1. Μείωση του ΦΠΑ στα οικοδομικά υλικά
2. Εργατικές κατοικίες για τα χαμηλά εισοδήματα
3. Πλαφόν στις τιμές ακινήτων κατοικίας με βάση την εμπορική τους αξία
4. Υψηλή φορολόγηση στη βραχυχρόνια μίσθωση
5. Προστασία των ιδιοκτητών με γενναίες αποζημειώσεις από το ταμείο του ΕΝΦΙΑ, μείωση της γραφειοκρατίας και των δικαστικών εξόδων και άμεση τιτλοποίηση των χρεών στην εφορία
6. Γενναίες επιδοτήσεις για ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτων
7. Χαμηλότοκα, εγγυημένα δάνεια με σταθερό επιτόκιο στους νέους για αγορά πρώτης κατοικίας
8. Επιστροφές φόρου στις μισθώσεις κατοικιών
9. Κίνητρα στις εταιρείες να εφαρμόζουν προγράμματα απομακρυσμένης εργασίας για υπαλλήλους που ζουν στην επαρχία
10. Μεσιτικές αμοιβές μόνο με ηλεκτρονικά παραστατικά τα οποία θα υποβάλλονται στα Στοιχεία Μίσθωσης Κατοικίας
...και χίλια τόσα άλλα που μπορεί να σκεφτεί κανείς.
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.207 μηνύματα.

25-02-25

12:31
Το πρόβλημα στην αγορά ακινήτων είναι ότι το κράτος πραξικοπηματικά και άνευ λόγου και ουσίας σπρώχνει τσάμπα λεφτά με προγράμματα τύπου "Σπίτι μου 2" που δεν επιβραβεύουν αυτόν που θα χτίσει σπίτι εκ του μηδενός, αλλά θα αγοράσει έτοιμο ή σχεδόν έτοιμο.φταίνε οι διαχειριστές του καπιταλισμού, οι φορομπήχτες κυβερνήτες που τους ενδιαφέρει μόνο η εύκολη λύση να μαζεύουνε το γιούρο αδιαφορώντας αν αυτή η πρακτική "σκοτώνει" την οικονομία και τη κοινωνική συνοχή.
Ορισμένα μέτρα...
1. Μείωση του ΦΠΑ στα οικοδομικά υλικά
5. Προστασία των ιδιοκτητών με γενναίες αποζημειώσεις από το ταμείο του ΕΝΦΙΑ, μείωση της γραφειοκρατίας και των δικαστικών εξόδων και άμεση τιτλοποίηση των χρεών στην εφορία
7. Χαμηλότοκα, εγγυημένα δάνεια με σταθερό επιτόκιο στους νέους για αγορά πρώτης κατοικίας
9. Κίνητρα στις εταιρείες να εφαρμόζουν προγράμματα απομακρυσμένης εργασίας για υπαλλήλους που ζουν στην επαρχία
10. Μεσιτικές αμοιβές μόνο με ηλεκτρονικά παραστατικά τα οποία θα υποβάλλονται στα Στοιχεία Μίσθωσης Κατοικίας
Αυτό δίνει τρελό κίνητρο σε αυτούς που τα πουλάνε να τα αυξήσουν σε τιμή γιατί ξέρουν ότι στ' αρχίδια τους και της τράπεζας, πληρώνει το Δημόσιο.
Δε νοείται σπίτι του '60 να έχει τιμή πάνω από 1000€/τ.μ.. Κι όμως, έχω δει αγγελίες σπιτιών 40 τ.μ. δήθεν κέντρο, χωρίς πάρκινγκ, χωρίς αέριο και με μια ανακαίνιση της πούτσας να τιμολογούνται στα 160.000€!
Τα υπόλοιπα για ενεργειακές αναβαθμίσεις που λες, επιστροφές φόρου στις μισθώσεις ακινήτου κλπ. είναι συμπτώματα παρά λύσεις.
Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος

25-02-25

21:24
Για πες μερικα λαθη ρε ξερολαQuiz : Πόσα λάθη μπορούν να βρεθούν σε μια παράγραφο ;
ΥΓ : Πόσο μπερδεμένα τα έχει κάποιος στο μυαλό του ή πόσο λαθεμένη νοοτροπία έχει υιοθετήσει ;
Το παρουσιαζεις και σαν κουιζ βρε, πλακα εχεις
γουαου, διαχειριστες του καπιταλισμου, ωραιος ορος.διαχειριστές του καπιταλισμού
Απο τη μια με εκπλησει η δημιουργικοτητα, απο την αλλη με λυπει ποσο λιγο νοημα έχει η λεξη "καπιταλισμος"
οπα μλκ, εδω ειμαστε! παμε καλα !οι φορομπήχτες κυβερνήτες που τους ενδιαφέρει μόνο η εύκολη λύση να μαζεύουνε το γιούρο αδιαφορώντας αν αυτή η πρακτική "σκοτώνει" την οικονομία και τη κοινωνική συνοχή.
...και τζαμπα ενθουσιαστηκα1. Μείωση του ΦΠΑ στα οικοδομικά υλικά
Ευτυχως που υπαρχουν οι πολιτες να προσφερουν λυσεις τα προβληματα

Αυτο που μου κανει εντυπωση ομως ειναι οτι επιασες ολα το "φασμα", απο λυσεις μεχρι επιζημιες προτασεις. Δεν ξερω πως εγινε αυτο1. Μείωση του ΦΠΑ στα οικοδομικά υλικά
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

26-02-25

00:31
Για πες μερικα λαθη ρε ξερολα
Το παρουσιαζεις και σαν κουιζ βρε, πλακα εχεις
Οπως ειπα και στο θεμα για του ΔΥ, οχι δεν ειναι απλα αλλη μια δουλεια, ειναι παρασιτικη η φυση της καθως λειτουργει απο τους φορους που μου επιβαλλονται. Ο,τι δοθει σε εναν ΔΥ πρεπει να παρθει απο εμενα - εσυ μπορει να θελεις ή να την ανεχεσαι αυτη τη σχεση, δεν με νοιαζει να στη στερησω, αλλα εγω δεν το δεχομαι. Αν θελει το δημοσιο να μου προσφερει μια υπηρεσια και να το πληρωσω ας το κανει, αλλα μονο και μονο απο το μου επιβαλλει να το πληρωνω ειναι αποδειξη οτι δεν εχει ναμου προσφερει κατι. Το καλο, απο το σουβλακι μεχρι την γκομενα, προσελκυει, δεν χρειαζεται να επιβληθει.
Αρχικά οι φόροι υπάρχουν για να χρηματοδοτούν τις δημόσιες δαπάνες και να διασφαλίζουν τη λειτουργία του κράτους όπως δημόσιες υπηρεσίες (υγεία, παιδεία, άμυνα, ασφάλεια, μεταφορές), την αναδιανομή του πλούτου ώστε να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες, την οικονομική σταθερότητα και τις δημόσιες επενδύσεις.
Ο ΔΥ υπηρετεί τον ρόλο του μεσάζων, μεταξύ του κράτους και των πολιτών και ναι πληρώνεται από άμεσους ή εμμεσους φόρους. ΔΥ είναι και ο αστυνομικός στο δρόμο, αλλά αυτόν καλείς αν σε ληστέψουν . ΔΥ είναι και ο στρατιώτης στον Έβρο. ΔΥ είναι και ο καθαριστής στο δρόμο ειδάλλως θα είχαμε πεθάνει από τα σκουπίδια. ΔΥ είναι και ο/η γιατρός που σου έκανε τα εμβόλια όταν ήσουν μηνών για να μας γράφεις τώρα τις μπούρδες αυτές. ΔΥ είναι και ο δάσκαλος στο σχολείο. ΔΥ είναι και καθηγητής στο πανεπιστήμιο. ΔΥ είναι και ο οδηγός του ασθενοφόρου ή ο τραυματιοφορέας. ΔΥ είναι και ο πυροσβέστης. ΔΥ είναι ο εφοριακός ή ο υπάλληλος στα ΚΕΠ ή σε δημοτική/περιφερειακή αρχή. ΔΥ είναι και ο δικαστής
Αν λοιπόν δεν τον έχεις αντιληφθεί, έχεις χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιείς καθημερινά μια "δομή'' του κράτους (πχ. ο δρόμος ή το πεζοδρόμιο, τα εμβόλια, η αστυνόμευση, η δικαιοσύνη). Αν είσαι στενόμυαλος δεν το αντιλαμβάνεσαι.
Εφόσον εσύ δεν επιθυμείς να πληρώσεις φόρους, δεν έχεις ρόλο ύπαρξης σε μια κοινωνία. Οι φόροι σου όμως δεν σου παρέχουν ατομικές υπηρεσίες, αλλά κοινωνικές, για συνολική λειτουργία της κοινωνία. Μάθε επιτέλους την διαφορά.
Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν χωρίς τον δωρεάν εμβολιασμό για τον κόβιντ. Υποθέτω ότι εμβολιάστηκες ή μήπως δεν σε βολεύει ; Εκεί δωρεάν , αλλά αλλού ''οι κακοί φόροι''.
Να ανάψεις ένα κεράκι, που κάποιος κάποτε αποφάσισε τον υποχρεωτικό - δωρεάν εμβολιασμό στα μικρά παιδιά και αυτό έγινε λόγω ύπαρξης ΚΡΑΤΟΥΣ.
Είσαι μέλος κοινωνίας.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 205 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- thenutritionist
- GeorgePap2003
- Ryuzaki
- Jack of Spades
- back2967
- Paragontas7000
- taketrance
- Ilma
- iew
- fretoe
- johnsala
- charmander
- Scandal
- Natsuko
- Vera
- Joji
- fmarulezkd
- Reader
- Unboxholics
- louminis
- Dr. Gl. Luminous
- Wonderkid
- pinkheart
- ck_chrysiis
- J.Cameron
- ghоul
- NeosUser2023
- Libertus
- theodle
- AggelikiGr
- thodoris_eng
- grtt
- userguest
- American Economist
- gegeorgiou90
- Varus
- fourkaki
- bboys
- rafaela11
- bibliofagos
- giannhs2001
- Kate1914
- chester20080
- Skeptic95
- iminspain
- ROM32
- fockos
- Ωρορα
- Giorgkalo
- ppp
- touvlo
- BatGuin
- kalhkardia
- Hased Babis
- Μήτσος10
- aggelosst9
- Εριφύλη
- A350
- jellojina
- Maria23667
- hirasawayui
- Ariana2018
- Sosstoss
- ggl
- phleidhs
- camil
- Dark_kronos
- User2350
- Δροσουλίτης
- Obi-Wan Kenobi
- Memetchi
- spring day
- Jim444
- snowy
- SlimShady
- allall1
- ag97
- Meow
- Roulaki
- Viedo
- mermaid89
- tsiobieman
- jj!
- tslef8
- Sevasti
- Κλημεντίνη
- oups
- Εχέμυθη
- tfghp
- sophiaa
- Αντικειμενικός
- parrot/παπαγάλος
- Sherlockina
- gregory nub
- tourourou3
- ougka pougka
- Stelios725
- Αναστασία197
- Στεφανος56
- Lila955
- eukleidhs1821
- Evelynne
- Μαυρίκιος
- Ace of Spades
- Mexicanos
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.