Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1.890 μηνύματα.

26-02-25

22:51
Μου ηρθαν vibes προπαγανδιστικου βιβλιου "Ο μπαμπας-κρατος και εγω" που θα διδασκαν σε παιδακια 6 χρονων σε καποια δυστοπικη (ή soon to be δυστοπικη) κοινωνια για να τους μπιφτεκοποιησουν το μυαλο τους. Και στο τελος του μαθηματος ο "δασκαλος" θα τους ελεγε να ρουφιανεψουν τους γονεις τουςΑρχικά οι φόροι υπάρχουν για να χρηματοδοτούν τις δημόσιες δαπάνες και να διασφαλίζουν τη λειτουργία του κράτους όπως δημόσιες υπηρεσίες (υγεία, παιδεία, άμυνα, ασφάλεια, μεταφορές), την αναδιανομή του πλούτου ώστε να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες, την οικονομική σταθερότητα και τις δημόσιες επενδύσεις.
Ο ΔΥ υπηρετεί τον ρόλο του μεσάζων, μεταξύ του κράτους και των πολιτών και ναι πληρώνεται από άμεσους ή εμμεσους φόρους. ΔΥ είναι και ο αστυνομικός στο δρόμο, αλλά αυτόν καλείς αν σε ληστέψουν . ΔΥ είναι και ο στρατιώτης στον Έβρο. ΔΥ είναι και ο καθαριστής στο δρόμο ειδάλλως θα είχαμε πεθάνει από τα σκουπίδια. ΔΥ είναι και ο/η γιατρός που σου έκανε τα εμβόλια όταν ήσουν μηνών για να μας γράφεις τώρα τις μπούρδες αυτές. ΔΥ είναι και ο δάσκαλος στο σχολείο. ΔΥ είναι και καθηγητής στο πανεπιστήμιο. ΔΥ είναι και ο οδηγός του ασθενοφόρου ή ο τραυματιοφορέας. ΔΥ είναι και ο πυροσβέστης. ΔΥ είναι ο εφοριακός ή ο υπάλληλος στα ΚΕΠ ή σε δημοτική/περιφερειακή αρχή. ΔΥ είναι και ο δικαστής
Αν λοιπόν δεν τον έχεις αντιληφθεί, έχεις χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιείς καθημερινά μια "δομή'' του κράτους (πχ. ο δρόμος ή το πεζοδρόμιο, τα εμβόλια, η αστυνόμευση, η δικαιοσύνη). Αν είσαι στενόμυαλος δεν το αντιλαμβάνεσαι.
Εφόσον εσύ δεν επιθυμείς να πληρώσεις φόρους, δεν έχεις ρόλο ύπαρξης σε μια κοινωνία. Οι φόροι σου όμως δεν σου παρέχουν ατομικές υπηρεσίες, αλλά κοινωνικές, για συνολική λειτουργία της κοινωνία. Μάθε επιτέλους την διαφορά.
Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γινόταν χωρίς τον δωρεάν εμβολιασμό για τον κόβιντ. Υποθέτω ότι εμβολιάστηκες ή μήπως δεν σε βολεύει ; Εκεί δωρεάν , αλλά αλλού ''οι κακοί φόροι''.
Να ανάψεις ένα κεράκι, που κάποιος κάποτε αποφάσισε τον υποχρεωτικό - δωρεάν εμβολιασμό στα μικρά παιδιά και αυτό έγινε λόγω ύπαρξης ΚΡΑΤΟΥΣ.
Είσαι μέλος κοινωνίας.
Τελος παντων, ωραια αυτα που εγραψες, αλλα δεν απαντησες καν το πιο απλο μου επιχειρημα, αν μου προσφερεις κατι, γιατι επιβαλεις? Μπορει να μην θελω υπηρεσια ή να την θελω απο καποιον αλλον. Κοιτα, το οτι δεν θα πας να παρεις σουβλακι απο τον μπιχλα που εχει κρεας απο κουναβι σημαινει οτι δεν σου αρεσει το σουβλακι? Ε μαλλον οχι. Επισης, το οτι εγω διαφωνω με καποια υπηρεσια, δεν σε εμποδιζει εσενα να την χρησιμοποιεις ή να την στηριζεις ή το αναποδο
Και για να ξεκαθαρισουμε κατι: δεν υπαρχει το κρατος, δεν υπαρχει καποια τετοια οντοτητα. Αυτο προς το οποιο εισαι simp ειναι οι πολιτικοι και οι ΔΥ (πωπω μλκ τι εκπληξη εδω!). Το οτι βαφτιστηκε με εναν διαφορετικο τροπο για να δοθει ενας αερος ανωτεροτητας ή κατι που λειτουργει περα απο το ανθρωπινο, δεν αλλαζει το γεγονος το τι ειναι. Ανθρωποι τρεχουν το κρατος, με ολα τα ανθρωπινα σφαλματα και παθη τους, δεν ειναι καποιοι θεοι ή εξωγιηνοι, δεν ειναι κατι διαφορετικο. Αντιστοιχα, τις εναλλακτικες των υπηρεσιων ή μηχανισμων παλι ανθρωποι θα τις προσφερουν
Ειναι πραγματικα αστειο να βλεπεις τους ανθρωπους να θεοποιουν το "κρατος", ενω βριζουν ταυτοχρονα τους πολιτικους, χωρις να μπορουν να συνδεσουν αυτα τα δυο. Οποτε εδω ερχεται η δευτητερη πλευρα του επιχειρηματος μου: αντιθετα με την μονοδιαστατη, προπαγανδιστικη αγιοτητα του κρατους που παρουσιαζεις, δεν ειναι τοσο τελεια και καλα τα πραγματα στην πραγματικοτητα. Υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφθορα, αναξιοκρατια, σπαταλη και το βασικοτερο απ'ολα, η βια. "Κρατος" ειναι και ο Κουλης, κρατος ηταν και ο Πολ Ποτ, κρατος ηταν και ο Σταλιν. Δεν ειναι κατι λαθος ή παραλογο ή "κατι αλλο", οταν εχεις ως θεμελιωδη τροπο λειτουργιας σου τη βια και το να επιβαλλεις κατι στον αλλον, ανοιγεις διαπλατα τις πορτες της καταχρησης. Και ειναι πραγματικα ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ του ποσο μονοδιαστατα μου περιγραφες τι ειναι το κρατος, ενω μιλαμε για πραγματα που εγιναν ουτε καν 100 χρονια πριν ή το οτι τα εζησες και και εσυ ο ιδιος στην Ελλαδα.. Δεν ξερω, συνδρομο Στοκχολμης, καποιο αλλο προβλημα..????
Εσυ και αλλοι που τα γραφετε ολα αυτα, δεν θα πατε καπου που εφαρμοζονται, χεζεσαι πανω σου ακομα και στην σκεψη να πεταξεις με αεροπλανο πανω απο την Β. Κορεα ή το Τουρκμενισταν ή οποιοδηποτε αλλο αυταρχικο μερος. Αυτη ειναι και η εγγενης ανταφαση του κολλεκτιβισμου και της θεοποιησης της βιας: βασιζεται στην υποθεση πως θα επιβληθουν αυτα που θελεις εσυ. Οταν ερχεται καποιος αλλος και σου βαζει το αγγουρι στον κωλο, εκει ειναι κατι διαφορετικο, ειναι κακο, ειναι διαφθορα αγνων και benevolent μηχανισμων ή whatever. Δεν ειναι προβλημα οι ακαταλληλοι ανθρωποι, αλλοι ο ιδιος ο μηχανισμος, η επιβολη σε αλλους ανθρωπους. Οι οποιοi μηχανισμοι προσεκλυουν τους χειροτερους ανθρωπους, γιατι οι δευτεροι δεν δημιουργουν οφελος προς τους συνανθρωπους τους και απορριπτονται απο αυτους. Ολοι θελουν να ειναι κοντα στον ηθικο και δικαιο ανθρωπο, ποσοι θελουν να ειναι κοντα στον κλεφτη?
Κανε μου λοιπον τη χαρη και μην σπαταλας τον χρονο μου με το τι πΡοΣφΕρΕι το κρατος ή πιπες για την κοινωνια, το premise του κρατισμου ειναι πολυ απλο: εγω ειναι ο δικαιος, εγω ειμαι ο εναρετος, εγω ειμαι ο ηθικος και εχω καθε δικαιωμα, αν οχι την υποχρεωση, να σου επιβαλω το σωστο. Ετσι δεν ειναι?
το "δωρεαν" που ειμαι υποχρεωμενος να πληρωνω?δωρεάν
Ειμαι περιπου 10 χρονια στο φορουμ, ειναι ο,το πιο βαρβαρο εχω διαβασει. Η αξια μου ειναι μονο οι φοροι που πληρωνω...Εφόσον εσύ δεν επιθυμείς να πληρώσεις φόρους, δεν έχεις ρόλο ύπαρξης σε μια κοινωνία.
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

27-02-25

10:54
Δυστυχώς δεν μιλάμε για σουβλάκια. Αν θεωρείς ότι είναι σουβλάκια δεν έχει νόημα η συζήτηση.Τελος παντων, ωραια αυτα που εγραψες, αλλα δεν απαντησες καν το πιο απλο μου επιχειρημα, αν μου προσφερεις κατι, γιατι επιβαλεις? Μπορει να μην θελω υπηρεσια ή να την θελω απο καποιον αλλον. Κοιτα, το οτι δεν θα πας να παρεις σουβλακι απο τον μπιχλα που εχει κρεας απο κουναβι σημαινει οτι δεν σου αρεσει το σουβλακι? Ε μαλλον οχι. Επισης, το οτι εγω διαφωνω με καποια υπηρεσια, δεν σε εμποδιζει εσενα να την χρησιμοποιεις ή να την στηριζεις ή το αναποδο
Ο παρτακισμός είναι μια νοοτροπία συνυφασμένη με την Ελλάδα και εσύ αποτελείς απτό παράδειγμα. Οι άνθρωποι αυτοί επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τις δυνάτοτητες του κράτους με το λιγότερο κόστος.
Κανένας δεν σου επιβάλει, είναι στους κανόνες που έχουν θεσπιστεί για την αρμονική συνύπαρξη των πολιτών στην κοινωνία. Ξανά γράφω επειδή μπορεί να είσαι μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας, δεν μιλάμε για ατομικές υπηρεσίες, δεν μιλάμε για ποσοστά χρήσεων υπηρεσιών. Μιλάμε για την ομαλή συμπόρευση όλων των ανθρώπων.
Οι πρόσφατες κρίσεις, όπως ο κορωνοϊός, μας απέδειξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πόσο ανεφάρμοστες είναι αυτές οι κλαυσίγελες θεωρίες. Επειδή κωφεύεις να απαντήσεις, και το καταλαβαίνω διότι είναι αντίθετο στις υιοθετημένες απόψεις σου, το κράτος ανέλαβε την προστασία των πολιτών ανεξαιρέτως. Όπως γνωρίζεις η δική σου ελεύθερία σταματά στην δική μου, και σε μια υγειονομική κρίση δεν μπορεί να είσαι σε θέση να την προσβάλεις. Παράλληλα το κράτος οφείλει να προστατεύσει την δική σου υγεία και την δική μου σύμφωνα με τις δυνάτοτητές του, όπως και έκανε.
Πιάνεσαι αδιάβαστος για πολλοστή φορά. Το κράτος είναι πολιτική και νομική οντότητα που αποτελείται από το έδαφος του, τον πληθυσμό του, την κυβέρνηση που σηματοδοτεί την αρχή που ασκεί εξουσία και διοικεί, και φυσικά την κυριαρχία , δηλαδή να ασκεί ανεξάρτητα την εξουσία του.Και για να ξεκαθαρισουμε κατι: δεν υπαρχει το κρατος, δεν υπαρχει καποια τετοια οντοτητα. Αυτο προς το οποιο εισαι simp ειναι οι πολιτικοι και οι ΔΥ (πωπω μλκ τι εκπληξη εδω!). Το οτι βαφτιστηκε με εναν διαφορετικο τροπο για να δοθει ενας αερος ανωτεροτητας ή κατι που λειτουργει περα απο το ανθρωπινο, δεν αλλαζει το γεγονος το τι ειναι. Ανθρωποι τρεχουν το κρατος, με ολα τα ανθρωπινα σφαλματα και παθη τους, δεν ειναι καποιοι θεοι ή εξωγιηνοι, δεν ειναι κατι διαφορετικο. Αντιστοιχα, τις εναλλακτικες των υπηρεσιων ή μηχανισμων παλι ανθρωποι θα τις προσφερουν
Καλό θα ήταν να ανοίξεις ένα βιβλίο να διαβάσεις τι ακριβώς πρεσβεύει ένα κράτος διότι τα έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου. Η κυβέρνηση δεν είναι το κράτος. Αποτελεί μέρος του κράτος. Το πρόβλημα σου έγκειται σε αυτόν που ασκεί την εξουσία και όχι στον πολιτικό και κοινωνικό ρόλο του κράτους. Εν ολίγοις, ο προβληματισμός σου είναι με την κυβερνητική αρχή. Πόσο μπερδεμένα τα έχεις στο μυαλό σου ;Ειναι πραγματικα αστειο να βλεπεις τους ανθρωπους να θεοποιουν το "κρατος", ενω βριζουν ταυτοχρονα τους πολιτικους, χωρις να μπορουν να συνδεσουν αυτα τα δυο. Οποτε εδω ερχεται η δευτητερη πλευρα του επιχειρηματος μου: αντιθετα με την μονοδιαστατη, προπαγανδιστικη αγιοτητα του κρατους που παρουσιαζεις, δεν ειναι τοσο τελεια και καλα τα πραγματα στην πραγματικοτητα. Υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφθορα, αναξιοκρατια, σπαταλη και το βασικοτερο απ'ολα, η βια. "Κρατος" ειναι και ο Κουλης, κρατος ηταν και ο Πολ Ποτ, κρατος ηταν και ο Σταλιν. Δεν ειναι κατι λαθος ή παραλογο ή "κατι αλλο", οταν εχεις ως θεμελιωδη τροπο λειτουργιας σου τη βια και το να επιβαλλεις κατι στον αλλον, ανοιγεις διαπλατα τις πορτες της καταχρησης. Και ειναι πραγματικα ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ του ποσο μονοδιαστατα μου περιγραφες τι ειναι το κρατος, ενω μιλαμε για πραγματα που εγιναν ουτε καν 100 χρονια πριν ή το οτι τα εζησες και και εσυ ο ιδιος στην Ελλαδα.. Δεν ξερω, συνδρομο Στοκχολμης, καποιο αλλο προβλημα..????
Με επιβεβαιώνεις ότι στο μυαλό σου όχι μόνο έχεις μπερδέψει τις δυσδιάκριτες αυτές έννοιες, αλλά και ότι έχεις προβεί σε συλλογιστικά άλματα που δεν έχουν λογική.Εσυ και αλλοι που τα γραφετε ολα αυτα, δεν θα πατε καπου που εφαρμοζονται, χεζεσαι πανω σου ακομα και στην σκεψη να πεταξεις με αεροπλανο πανω απο την Β. Κορεα ή το Τουρκμενισταν ή οποιοδηποτε αλλο αυταρχικο μερος. Αυτη ειναι και η εγγενης ανταφαση του κολλεκτιβισμου και της θεοποιησης της βιας: βασιζεται στην υποθεση πως θα επιβληθουν αυτα που θελεις εσυ. Οταν ερχεται καποιος αλλος και σου βαζει το αγγουρι στον κωλο, εκει ειναι κατι διαφορετικο, ειναι κακο, ειναι διαφθορα αγνων και benevolent μηχανισμων ή whatever. Δεν ειναι προβλημα οι ακαταλληλοι ανθρωποι, αλλοι ο ιδιος ο μηχανισμος, η επιβολη σε αλλους ανθρωπους. Οι οποιοi μηχανισμοι προσεκλυουν τους χειροτερους ανθρωπους, γιατι οι δευτεροι δεν δημιουργουν οφελος προς τους συνανθρωπους τους και απορριπτονται απο αυτους. Ολοι θελουν να ειναι κοντα στον ηθικο και δικαιο ανθρωπο, ποσοι θελουν να ειναι κοντα στον κλεφτη?
Όχι δεν είναι έτσι. Τι να κάνουμε. Δεν είναι έτσι και είναι επικίνδυνο που εκφράζεις τέτοιου είδους απόψεις.Κανε μου λοιπον τη χαρη και μην σπαταλας τον χρονο μου με το τι πΡοΣφΕρΕι το κρατος ή πιπες για την κοινωνια, το premise του κρατισμου ειναι πολυ απλο: εγω ειναι ο δικαιος, εγω ειμαι ο εναρετος, εγω ειμαι ο ηθικος και εχω καθε δικαιωμα, αν οχι την υποχρεωση, να σου επιβαλω το σωστο. Ετσι δεν ειναι?
το "δωρεαν" που ειμαι υποχρεωμενος να πληρωνω?
Όχι, που ζεις σε μια κοινωνία. Εκτός εάν θεωρείς τον εαυτό σου μη ισότιμο μέλος της κοινωνίας ή κάποιον ανώτερο ;
Όχι αγαπητέ. Όπως έγραψα και πιο πάνω έχεις θέμα κατανόησης κειμένου. Αναρωτήσου ποιες είναι οι υποχρεώσεις σε μια κοινωνία. Μπορεί βέβαια να θεωρείς ότι έχεις μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις. Αυτό είναι ακόμη ένα βαλκανικό φαινόμενο.Ειμαι περιπου 10 χρονια στο φορουμ, ειναι ο,το πιο βαρβαρο εχω διαβασει. Η αξια μου ειναι μονο οι φοροι που πληρωνω...
adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

28-02-25

06:37
Και εγώ για ακόμη μια φορά λέω το αυτονόητο.Για τρίτη φορά το λέω![]()
Αν ήσασταν ιδιοκτήτες τα ίδια και μπορεί και χειρότερα να κάνατε.
Σιγά μην είχατε σπίτι και το νοικιάσετε για ψυχούλα

Υπάρχουν και λογικές τιμές !
Έλα τώρα όλοι φωνάζουμε μέχρι να κληθουμε να κάνουμε τα ίδια...μην τα παίρνεις ολα προσωπικά, δυστυχώς αυτή είναι η νοοτροπία ιδιοκτητών Αθήνας Θεσσαλονίκης ...

Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

28-02-25

09:37
Θα τα πω για τέταρτη φορά και όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ γιατί διακρίνω κάποια δυσκολία κατανόησηςΚαι εγώ για ακόμη μια φορά λέω το αυτονόητο.
Αν ήσασταν ιδιοκτήτες τα ίδια και μπορεί και χειρότερα να κάνατε.
Σιγά μην είχατε σπίτι και το νοικιάσετε για ψυχούλα
Έλα τώρα όλοι φωνάζουμε μέχρι να κληθουμε να κάνουμε τα ίδια...μην τα παίρνεις ολα προσωπικά, δυστυχώς αυτή είναι η νοοτροπία ιδιοκτητών Αθήνας Θεσσαλονίκης ...![]()

Δεν ξέρεις ποιος έχει τι και πως το χρησιμοποιεί. Ευτυχώς δεν έχουμε όλοι την νοοτροπία μερικών εδώ μέσαΑν ήσασταν ιδιοκτήτες τα ίδια και μπορεί και χειρότερα να κάνατε.

Αυτό ακριβώς είπα αλλά μάλλον πάλι δεν κατάλαβες . Ποτέ είπα εγώ να τα δίνουν φτηνά? Είπα να λαμβάνουν υπόψιν ΚΑΙ αλλες παραμέτρους (μέσος μισθός και αντικειμενικά κριτήρια πχ κατάσταση σπιτιού) εκτός από την τσέπη τους. Σε λογικές τιμές δηλαδή ... Εσυ φαντάζομαι θεωρείς τις τιμές αυτές λογικέςΣιγά μην είχατε σπίτι και το νοικιάσετε για ψυχούλα

adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

28-02-25

09:41
Μεγάλη δυσκολία το ομολογώ όταν ορισμένοι κρατάτε μια λέξη και δεν βλέπετε την υπόλοιπη πρότασηΘα τα πω για τέταρτη φορά και όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ γιατί διακρίνω κάποια δυσκολία κατανόησης![]()

Ξερεις κατι μάλλον έχουμε διαφωνία στον όρο "φθηνα" .Αυτό ακριβώς είπα αλλά μάλλον πάλι δεν κατάλαβες . Ποτέ είπα εγώ να τα δίνουν φτηνά? Είπα να λαμβάνουν υπόψιν ΚΑΙ αλλες παραμέτρους (μέσος μισθός και αντικειμενικά κριτήρια πχ κατάσταση σπιτιού) εκτός από την τσέπη τους. Σε λογικές τιμές δηλαδή ... Εσυ φαντάζομαι θεωρείς τις τιμές αυτές λογικές![]()
Θες να μου πεις πως το κοστολογείς εσύ το φθηνά γιατί όντως δεν καταλαβαίνω τι εννοείς..
Guest 881237
Επισκέπτης

28-02-25

10:22
Για παράδειγμα αυτό το αισχος. Το συγκεκριμένο είναι πανάκριβο κ χωρίς λόγο . Μια λογική τιμή θα ήταν 300€ , ενώ φτηνό πχ θα ήταν στα 100€ . Εγώ δεν είπα πουθενά να τα δίνουν φτηνά ή για ψίχουλα. Για λογικές τιμές μίλησαΚι εδώ τα 30 τμ 590€ο πανέξυπνος που το ανέβασε είδε ότι δεν τσίμπησε ο κόσμος(εν τω μεταξύ σε περιοχή όπως το Παγκράτι που έχει τόση ζήτηση κ η αγγελία είναι ανεβασμένη από τον ΝΟΈΜΒΡΙΟ) κ το κατέβασε 50€ (στην περιγραφή λέει 640 άρα τόσο το είχε βάλει αρχικά ο μπούφος) αλλά τι να κάνουμε έτσι είναι ο καθένας κάνει ο,τι θέλει με την περιουσία του και οι υπόλοιποι δεν πρέπει να μιλάνε γιατί σημαίνει ότι ούτε αυτοί έχουν , ξέρουν και το Ε9 μας εδώ μέσα
![]()

adams33
Δραστήριο μέλος

28-02-25

10:31
Τα ίδια λέμε αγάπη μου ,ακριβώς τα ίδια...Για παράδειγμα αυτό το αισχος. Το συγκεκριμένο είναι πανάκριβο κ χωρίς λόγο . Μια λογική τιμή θα ήταν 300€ , ενώ φτηνό πχ θα ήταν στα 100€ . Εγώ δεν είπα πουθενά να τα δίνουν φτηνά ή για ψίχουλα. Για λογικές τιμές μίλησα![]()
Και τα 300 πολλά μου φαίνονται εμένα προσωπικά για 30 τμ οταν πας και είναι μέσα στην υγρασία την μούχλα και το μόνο παράθυρο είναι στον πίσω μέρος του υπογείου...
Φυσικά και δεν μιλάμε γι αυτές τις περιπτώσεις, εξου και λέω μην μένετε σε λέξεις

Επαρχία βρίσκεις και με 200 ευρώ και πλήρως ανακαινισμενο με αυτα τα τετραγωνικα ...Τα arbn έκαναν δυστυχώς μεγάλη ζημιά στους ενοικιαστές...
Guest 881237
Επισκέπτης

28-02-25

10:37
Το ξέρωΤα ίδια λέμε αγάπη μου ,ακριβώς τα ίδια...

Ισχύει αν και κάνουν κι εκεί κάτι περίεργα τώρα τελευταία πχ τα δίνουν μόνο για τον χειμώνα κ το καλοκαίρι τα κάνουν airbnb ή τα δίνουν αυστηρά σε φοιτητές κλπΕπαρχία βρίσκεις και με 200 ευρώ και πλήρως ανακαινισμενο με αυτα τα τετραγωνικα ...Τα arbn έκαναν δυστυχώς μεγάλη ζημιά στους ενοικιαστές
Εν τω μεταξύ αυτό που λένε κάποιοι ότι είναι περιουσία τους κι ό,τι θέλουν κάνουν , δεν ισχύει γιατί είναι κάτι το οποίο αφορά και επηρεάζει και άλλους ανθρώπους. Οι τιμές των ενοικίων (όπως κ της αγοράς) επηρεάζουν πολλα πράγματα σε μεγάλο βαθμό
Με την ίδια λογική , ο καθένας στην επιχείρηση του να δίνει ο,τι μισθό θέλει . 300€ το μήνα μισθό ? Ναι. Εκεί γιατί τους ενοχλεί ο κατώτατος μισθός?

adams33
Δραστήριο μέλος

28-02-25

13:29
Μεταξύ μας και εγώ αν είχα σπιτάκι στην Κρήτη αυτό θα έκανα...Ένα ενοίκιο τον χειμώνα και από το Πάσχα και μετά με την ημέρα...Το ξέρω
Ισχύει αν και κάνουν κι εκεί κάτι περίεργα τώρα τελευταία πχ τα δίνουν μόνο για τον χειμώνα κ το καλοκαίρι τα κάνουν airbnb ή τα δίνουν αυστηρά σε φοιτητές κλπ
Εν τω μεταξύ αυτό που λένε κάποιοι ότι είναι περιουσία τους κι ό,τι θέλουν κάνουν , δεν ισχύει γιατί είναι κάτι το οποίο αφορά και επηρεάζει και άλλους ανθρώπους. Οι τιμές των ενοικίων (όπως κ της αγοράς) επηρεάζουν πολλα πράγματα σε μεγάλο βαθμό
Με την ίδια λογική , ο καθένας στην επιχείρηση του να δίνει ο,τι μισθό θέλει . 300€ το μήνα μισθό ? Ναι. Εκεί γιατί τους ενοχλεί ο κατώτατος μισθός?![]()
Αφού θα μου το επέτρεπε το κράτος γιατί να μην το κάνω;
Να πω όχι σε εύκολο χρήμα;
Ξέρεις τι εύκολο χρήμα ειναι για τους ιδιοκτήτες το arbnb.
Δουλεύουν ένα με δύο χρόνια μέσω booking φτιάχνουν ένα καλό πελατολόγιο, μετά βγαίνουν από την πλατφόρμα και δουλεύουν μόνοι τους ,κοινός μαύρα..
Έλα πες μου έναν που του δίνει η ίδια η κυβέρνηση τον κουβά με το μέλι και δεν θα βουτούσε μέσα και αυτός

Survaivor γίναμε αν το έχεις καταλάβει, ο καθένας για την πάρτη του και όποιος επιβίωση καλύτερα δυστυχώς..
Guest 881237
Επισκέπτης

28-02-25

14:29
Κ μετά κλαίγονται γιατί τους τα χαλάνεΜεταξύ μας και εγώ αν είχα σπιτάκι στην Κρήτη αυτό θα έκανα...Ένα ενοίκιο τον χειμώνα και από το Πάσχα και μετά με την ημέρα...
Αφού θα μου το επέτρεπε το κράτος γιατί να μην το κάνω;
Να πω όχι σε εύκολο χρήμα;
Ξέρεις τι εύκολο χρήμα ειναι για τους ιδιοκτήτες το arbnb.
Δουλεύουν ένα με δύο χρόνια μέσω booking φτιάχνουν ένα καλό πελατολόγιο, μετά βγαίνουν από την πλατφόρμα και δουλεύουν μόνοι τους ,κοινός μαύρα..
Έλα πες μου έναν που του δίνει η ίδια η κυβέρνηση τον κουβά με το μέλι και δεν θα βουτούσε μέσα και αυτός
Survaivor γίναμε αν το έχεις καταλάβει, ο καθένας για την πάρτη του και όποιος επιβίωση καλύτερα δυστυχώς..

Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.

28-02-25

15:03
Το air bnb σε μικρότερες περιοχές της επαρχίας ειναι ρίσκο. Και αυτό διότι κανένας πέραν απο τους δασκάλους δεν δέχεται να βγεί τέλος Ιουνίου. Οπότε... εάν τα έσοδα σου ειναι 3000-4000 για 2-3 μηνες το καλοκαιρι βάλε μεσα το τρέξιμο της διαχείρισης - βγάλε τα πλυντήρια στα σεντόνια και γενικά να χεις ενα σπίτι συνεχώς τέλειο γιατι ο άλλος πληρώνει και έχει απαιτήσεις ! Τι είναι καλύτερο ... να τα πάρεις για 2-3 μηνες και να το έχεις όλο τον υπόλοιπο καιρό ξενοίκιαστο να το τρώει η μούχλα και η υγρασία (όλα τα σπίτια έχουν στην επαρχία εάν ειναι κλειστά δεν αερίζονται και δεν δουλευει ο αφυγραντήρας) χθές βράδυ για να ρίξω την υγρασία στο 55% δουλευε ολο το βραδυ ο αφυγραντηρας.... σημερα που σηκώθηκα ειχε 55%. Το βραδυ ειχε 95%.
ή να το δώσεις εναν εμπιστο άνθρωπο που θα το φροντίζει κιόλας. Θα το αερίζει... θα μενει μέσα , θα παίρνεις τα ενοίκια χωρις τρέξιμο και θα έχεις σχεδόν τα ίδια έσοδα με το air bnb ;
Για αυτο αρκετοί απο air bnb το γυρνανε σε μακροχρόνιες μισθώσεις. Αν δεν έχουν δασκάλους να τα νοικιάζουν.... δεν τους συμφέρει να περιμένουν τον τουρίστα που θα έρθει 2 μηνες το καλοκαίρι.
ή να το δώσεις εναν εμπιστο άνθρωπο που θα το φροντίζει κιόλας. Θα το αερίζει... θα μενει μέσα , θα παίρνεις τα ενοίκια χωρις τρέξιμο και θα έχεις σχεδόν τα ίδια έσοδα με το air bnb ;
Για αυτο αρκετοί απο air bnb το γυρνανε σε μακροχρόνιες μισθώσεις. Αν δεν έχουν δασκάλους να τα νοικιάζουν.... δεν τους συμφέρει να περιμένουν τον τουρίστα που θα έρθει 2 μηνες το καλοκαίρι.
adams33
Δραστήριο μέλος

28-02-25

15:08
Εμ είδες πως το πάμε;;;Κ μετά κλαίγονται γιατί τους τα χαλάνε
καθόλου δεν τους λυπάμαι
![]()
Δεν έχουμε σωτηρία καλό μου άστο

Ούτε εγώ να σου πω

Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1.890 μηνύματα.

28-02-25

22:42
Νομιζω οτι αυτα που γραφω ειναι σχετικα απλα, και δεν προκυπτει καπως το συμπερασμα οτι θελω να παρω κατι τζαμπα, εχω πει να εχω την επιλογη να μην πληρωνω φορους και (μαζι) να μην εχω τι κρατικες υπηρεσιες. Ξερεις, οπως σε καθε τι αλλο?Δυστυχώς δεν μιλάμε για σουβλάκια. Αν θεωρείς ότι είναι σουβλάκια δεν έχει νόημα η συζήτηση.
Ο παρτακισμός είναι μια νοοτροπία συνυφασμένη με την Ελλάδα και εσύ αποτελείς απτό παράδειγμα. Οι άνθρωποι αυτοί επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τις δυνάτοτητες του κράτους με το λιγότερο κόστος.
Really? Μπορω να πω οχι δηλαδη?Κανένας δεν σου επιβάλει, είναι στους κανόνες που έχουν θεσπιστεί για την αρμονική συνύπαρξη των πολιτών στην κοινωνία.
Πολυ ωραια, αρα καταληγουμε οτι η προτεραιοτητα σου ειναι ο κολλεκτιβισμος και τα υπολοιπα δεν σε πολυκαινε. Δεν θα γραψω γιατι ειναι καταστροφικη η τεχνιτη εξισωση των ανθρωπων προς τα κατω, υπαρχουν προβληματα σε πιο απλα ζητηματα, θα πω ομως οτι ο κολλεκτιβισμος δεν ειναι καποιος default τροπος λειτοyργιας, ειναι αυτο που θελεις εσυ, μια χαρα μπορει να υπαρχει κοινωνια που σεβεται τις ατομικες ελευθεριες. Ακομα και στο πλασιο της "κοινης συμπορευσης", παντα υποθετεις οτι θα γινουν τα πραγματα που θελεις, οπως τα θελεις. Γιατι κοινη συμπορευση μπορει να εχεις οπως την οριζει ενας εθνικιστης - στο στρατοπεδο συγκεντρωσης.Ξανά γράφω επειδή μπορεί να είσαι μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας, δεν μιλάμε για ατομικές υπηρεσίες, δεν μιλάμε για ποσοστά χρήσεων υπηρεσιών. Μιλάμε για την ομαλή συμπόρευση όλων των ανθρώπων.
Και εγω μπορω να σου δωσω απειρα παραδειγματα που ειναι τρομερα επιζημιο: Ελληνικο δημοσιο, ολοκαυτωμα, τα εκατομμυρια που σκοτωσαν τα κομμουνιστικα κρατη, η Παλαιστινη σε εναν βαθμο.Οι πρόσφατες κρίσεις, όπως ο κορωνοϊός, μας απέδειξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πόσο ανεφάρμοστες είναι αυτές οι κλαυσίγελες θεωρίες. Επειδή κωφεύεις να απαντήσεις, και το καταλαβαίνω διότι είναι αντίθετο στις υιοθετημένες απόψεις σου, το κράτος ανέλαβε την προστασία των πολιτών ανεξαιρέτως. Όπως γνωρίζεις η δική σου ελεύθερία σταματά στην δική μου, και σε μια υγειονομική κρίση δεν μπορεί να είσαι σε θέση να την προσβάλεις. Παράλληλα το κράτος οφείλει να προστατεύσει την δική σου υγεία και την δική μου σύμφωνα με τις δυνάτοτητές του, όπως και έκανε.
Κοιτα, θες να μου πεις οτι ζυγισες τα θετικα και τα αρνητικα και θεωρεις οτι τα πρωτα ειναι περισσοτερα απο τα δευτερα? Διαφωνω, αλλα τουλαχιστον καποια σκεψη. Εσυ το παρουσιαζεις τρομερα μονοδιαστατο και μετα κολλας ενα συμπερασμα, με το οποιο ειχες ξεκινησει αν θες να εισαι ειλικρινης.
Δεν εχει νοημα να περιγραψω τα κενα που εχει η σκεψη σου ως μηχανισμος, δηλαδη οτι υπαρχουν εναλλακτικες, καθως ουτε σε νοιαζει και δεν νομιζω οτι πολυκαταλαβαινεις τι γραψω. Θα διευκρινισω ομως κατι για να μην εχουμε παλι "παρεξηγηση": δεν με νοιαζει να διλαυσω το κρατος και να στη χαλασω, το προβλημα μου ειναι ο υποχρεωτικος του τροπος λειτουργιας και ο αυταρχισμος του. Αν εσυ θελεις, κρατα οτι σου προσφερει, με την αναλογη συνεισφορα και υποχρεωσεις, αλλοι ανθρωποι θα μπορουν να επιλεξουν να παρουν τις υπηρεσιες πυο θεωρουν οτι τους ειναι ωφελημες απο αλλου. Βεβαια δεν σου αρεσει αυτο, γιατι δεν θα εχουμε "κοινη συμπορευση"
Εχεις πραγματικα αδιανοητο θρασος για να χρησιμοποιεις ως επιχειρημα την ελευθερια.Όπως γνωρίζεις η δική σου ελεύθερία σταματά στην δική μου,
Ειναι κατι θεμελιωδως εξω απο τη κολλκετιβιστικη λογικη σου.
Σου περιεγραψα πως λειτουργουν τα πραγματα ωμα ως μηχανισμοι, εσυ μου πεταξες κατι θεωρητικες, επιφανειακες πιπες. Εγω και εσυ υπαρχουμε, το κρατος ειναι μια τεχνητη, ανυπαρκτη εννοια, που στην καλυτερη των περιπτωσεων ειναι το να εκπροσωπουν καποιοι ανθρωποι αλλους. Στη χειροτερη - και πιο σνυνηθης - ειναι το να παρουσιαζουν τον εαυτο τους ως κατι περα απο τους αλλους ανθρωπινους και να τους καταπιεζουν.Πιάνεσαι αδιάβαστος για πολλοστή φορά. Το κράτος είναι πολιτική και νομική οντότητα που αποτελείται από το έδαφος του, τον πληθυσμό του, την κυβέρνηση που σηματοδοτεί την αρχή που ασκεί εξουσία και διοικεί, και φυσικά την κυριαρχία , δηλαδή να ασκεί ανεξάρτητα την εξουσία του.
Καλό θα ήταν να ανοίξεις ένα βιβλίο να διαβάσεις τι ακριβώς πρεσβεύει ένα κράτος διότι τα έχεις μπερδέψει στο μυαλό σου. Η κυβέρνηση δεν είναι το κράτος. Αποτελεί μέρος του κράτος. Το πρόβλημα σου έγκειται σε αυτόν που ασκεί την εξουσία και όχι στον πολιτικό και κοινωνικό ρόλο του κράτους. Εν ολίγοις, ο προβληματισμός σου είναι με την κυβερνητική αρχή. Πόσο μπερδεμένα τα έχεις στο μυαλό σου ;
Με επιβεβαιώνεις ότι στο μυαλό σου όχι μόνο έχεις μπερδέψει τις δυσδιάκριτες αυτές έννοιες, αλλά και ότι έχεις προβεί σε συλλογιστικά άλματα που δεν έχουν λογική.
Και γενικα, αυτο ειναι μια θεμελιωδης διαφορα μεταξυ μας: εγω μιλαω βασει μηχανισμων και ανθρωπινων ενεργειων, εσυ στρεβλωνεις ειτε ιδεολογικα παρουσιαζοντας την επιβολη ως... κοινωνικη συμφωνια, ειτε κολλας σε στρεβλωτικη θεωρητικολογια και προσπαθεις να παρουσιασεις οτι αλλο το καλο και αγιο κρατος, αλλο οι πολιτικοι και οι υπολοιποι ανθρωποι που το τρεχουν. Ειναι σαν να φοραει καποιος γαντια, εγω σου δειχνω τον ανθρωπο που κουναει τα δαχτυλα του και εσυ μου λες για το μαγικο γαντι που ειναι ζωντανο.
Δεν εχω μπερδεψει τιποτα, απλα υπαρχει μια μικρη διαφορα για το πως τα εχεις στο μυαλο σου και την πραξη.Με επιβεβαιώνεις ότι στο μυαλό σου όχι μόνο έχεις μπερδέψει τις δυσδιάκριτες αυτές έννοιες, αλλά και ότι έχεις προβεί σε συλλογιστικά άλματα που δεν έχουν λογική.
Ειναι οντως επικινδυνο, μη τυχον και δειξουμε ποσο γτπ ειναι πραγματικα οι λογικες καποιων ανθρωπωνΌχι δεν είναι έτσι. Τι να κάνουμε. Δεν είναι έτσι και είναι επικίνδυνο που εκφράζεις τέτοιου είδους απόψεις.
Οι υποχρεωσεις που προσθεις να μου κολλησεις δεν ειναι κατι που απλα υπαρχει by default, ειναι πραγματα που γουσταρεις ΕΣΥ να επιβαλλονται. Δεν γεννηθηκα με καμια υποχρεωση προς κανεναν και δεν ειμαι σκλαβος κανενος.Όχι, που ζεις σε μια κοινωνία. Εκτός εάν θεωρείς τον εαυτό σου μη ισότιμο μέλος της κοινωνίας ή κάποιον ανώτερο ; Αναρωτήσου ποιες είναι οι υποχρεώσεις σε μια κοινωνία. Μπορεί βέβαια να θεωρείς ότι έχεις μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις.
Οχι οτι εχει νοημα να στο γραψω, αλλα αυτη η λογικη σου ειναι μονοπατι προς τον αυταρχισμο. Βεβαια, αυτο θελεις
Σιγα ρε πεφωτισμενε ευρωπαιεΑυτό είναι ακόμη ένα βαλκανικό φαινόμενο.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.480 μηνύματα.

04-03-25

18:45
Λοιπόν επειδή τον Ιούλιο αυτό που νοικιάζω τωρα (200ευρώ) ο ιδιοκτήτης το θέλει.... εχω ξεκινήσει να κοιτάζω άλλα. Σημερα πήγα σε ένα.... πρωην air bnb σε καλή κατάσταση επιπλωμένο αλλά δεν μ αρεσε που αρχικά η ιδιοκτητρια μου είπε οτι θα το δωσει στα 320 και θα δηλώνουμε 200.
Της ανέφερα οτι αυτο το πράγμα σε τόσες μισθώσεις πρώτη φορά το ακούω και φυσικα δεν το έχω κάνει ποτέ.
Δεν συνέχισα να σχολιάζω απλά στη συνέχεια της συζήτησης την ρώτησα απλά εάν παραμένει αμετακίνητη (δείχνοντας πλέον οτι το σκέφτομαι και ειμαι 50-50) σε αυτή της την θέση.
Τοτε μου είπε οτι μπορούμε να το αφήσουμε 330 και τοση θα ειναι και η απόδειξη που θα μου δίνει.
Ηλιακό δεν έχει.... το Ιντερνετ ειναι μέσα στη τιμή.... δεν μ αρεσε που θα πρέπει να τρεχω στη ΔΕΗ για να ανοίγω λογαριασμό στο όνομα μου. Οχι πως ειναι παράλογο αλλά στις τελευταιες δύο μισθώσεις το ρευμα ηταν στο όνομα του ιδιοκτήτη και φυσικά το πλήρωνα πάντοτε στην ώρα του.
Το σπίτι ειναι επιπλωμένο και κάτι που επισης με προβληματίζει ειναι πώς έχει ενα μεγάλο πολύ μεγάλο παράθυρο που δεν έχει καθόλου πατζούρι απέξω ουτε σιδεριές..... έχει μονο στόρια απο μέσα... σε ερώτηση μου εάν προτίθεται να το κλείσει μου είπε όχι γιατί δεν έχει εγκληματικότητα η περιοχή και ειναι και η αστυνομία δίπλα και.... ειναι ύψωμα δεν μπορεί κάποιος να ανέβει εύκολα...
εκανα να της πώ τωρα τι νοημοσυνη μου περιπαίζεις... να εδω έρχεται κάποιος και πηδάει διπλα... ανοίγει με ενα εργαλείο αθορυβο κάνει μια τρυπα... τσουκ το άνοιξε.
Δε ξέρω αμα θα το πιάσω... έχω διορία μέχρι τέλος ιουνίου... απο τη μια καλό θα ηταν να βολευτώ κάπου απο τώρα απο την άλλη κάτι με χαλάει... και κύριως αυτο που μου ειπε εξαρχής "να δηλώνουμε 200 και να δίνεις 320"
αυτο ηταν λαμογιά δεν μου αρεσε καθόλου και το κατάλαβε.
Εννοείται της ανέφερα οτι θα υπάρξει όρος δαπάνες συντήρησης του εξοπλισμού 1ου έτους βαραίνουν την ίδια εκτός απο βλάβη που προκλήθηκε απο τον μισθωτή (εμένα).
Μου άρχισε και τους ενικούς στην αρχή... εγω συνέχισα τον πληθυντικό κανονικά... δεν την ξέρω και απο χθές.
Το σπίτι ειναι επιπλωμένο στα βασικά του.
Είδωμεν.
Της ανέφερα οτι αυτο το πράγμα σε τόσες μισθώσεις πρώτη φορά το ακούω και φυσικα δεν το έχω κάνει ποτέ.
Δεν συνέχισα να σχολιάζω απλά στη συνέχεια της συζήτησης την ρώτησα απλά εάν παραμένει αμετακίνητη (δείχνοντας πλέον οτι το σκέφτομαι και ειμαι 50-50) σε αυτή της την θέση.
Τοτε μου είπε οτι μπορούμε να το αφήσουμε 330 και τοση θα ειναι και η απόδειξη που θα μου δίνει.
Ηλιακό δεν έχει.... το Ιντερνετ ειναι μέσα στη τιμή.... δεν μ αρεσε που θα πρέπει να τρεχω στη ΔΕΗ για να ανοίγω λογαριασμό στο όνομα μου. Οχι πως ειναι παράλογο αλλά στις τελευταιες δύο μισθώσεις το ρευμα ηταν στο όνομα του ιδιοκτήτη και φυσικά το πλήρωνα πάντοτε στην ώρα του.
Το σπίτι ειναι επιπλωμένο και κάτι που επισης με προβληματίζει ειναι πώς έχει ενα μεγάλο πολύ μεγάλο παράθυρο που δεν έχει καθόλου πατζούρι απέξω ουτε σιδεριές..... έχει μονο στόρια απο μέσα... σε ερώτηση μου εάν προτίθεται να το κλείσει μου είπε όχι γιατί δεν έχει εγκληματικότητα η περιοχή και ειναι και η αστυνομία δίπλα και.... ειναι ύψωμα δεν μπορεί κάποιος να ανέβει εύκολα...
εκανα να της πώ τωρα τι νοημοσυνη μου περιπαίζεις... να εδω έρχεται κάποιος και πηδάει διπλα... ανοίγει με ενα εργαλείο αθορυβο κάνει μια τρυπα... τσουκ το άνοιξε.
Δε ξέρω αμα θα το πιάσω... έχω διορία μέχρι τέλος ιουνίου... απο τη μια καλό θα ηταν να βολευτώ κάπου απο τώρα απο την άλλη κάτι με χαλάει... και κύριως αυτο που μου ειπε εξαρχής "να δηλώνουμε 200 και να δίνεις 320"
αυτο ηταν λαμογιά δεν μου αρεσε καθόλου και το κατάλαβε.
Εννοείται της ανέφερα οτι θα υπάρξει όρος δαπάνες συντήρησης του εξοπλισμού 1ου έτους βαραίνουν την ίδια εκτός απο βλάβη που προκλήθηκε απο τον μισθωτή (εμένα).
Μου άρχισε και τους ενικούς στην αρχή... εγω συνέχισα τον πληθυντικό κανονικά... δεν την ξέρω και απο χθές.
Το σπίτι ειναι επιπλωμένο στα βασικά του.
Είδωμεν.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

04-03-25

19:31
Γενικα τετοιες μαιμουδιες μπορούν και για την ιδια να αποβουν άκρως επιζημιες αν ησουν κανενας περίεργος.οτι θα το δωσει στα 320 και θα δηλώνουμε 200.
Είναι σίγουρα 100% ιδιοκτησιας της το σπίτι ή ειναι καμια συγκυριότητα και ρίχνει τους άλλους;
Μακριά, πήγαινε σε κατι πιο καθαρό.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

04-03-25

19:41
Γενικα τετοιες μαιμουδιες μπορούν και για την ιδια να αποβουν άκρως επιζημιες αν ησουν κανενας περίεργος.
Είναι σίγουρα 100% ιδιοκτησιας της το σπίτι ή ειναι καμια συγκυριότητα και ρίχνει τους άλλους;
Μακριά, πήγαινε σε κατι πιο καθαρό.
Αν συμφωνήσει στους όρους γιατί όχι ;
Αυτό με τις αποδείξεις που άλλα θα παίρνει και άλλα θα δηλώνουμε της το ξέκοψα εξαρχής εγκατέλειψε την ιδέα.
Της ζήτησα χρόνο να το σκεφτώ και μου είπε οτι έχω μέχρι αύριο δεν πειράζει ήδη εχω ετοιμάσει τις προτάσεις μου.
1. Το ενοίκιο θα πεσει στα 300 απο 330 που ζητάει γιατί το σπίτι δεν διαθέτει ηλιακό και εγω θέλω μέρα παρα μέρα ζεστό νερό (τουλάχιστον μέρα παρα μέρα) για να κάνω μπάνιο. Αυτο θα είναι ένα πρόσθετο κόστος για μένα να ανοίγω τον θερμοσίφωνα συνεχώς. Θα έπρεπε να το έχει προβλέψει. Ένας ηλιακός δεν κοστίζει.
2. Θα βάλει κάποιο πατζούρι αλουμινίου στο σημείο που ειναι γυμνό το παράθυρο και κατα πλάτος παίζει να έχει ένα μέρο άνοιγμα.... δεν το ρισκάρω με τίποτα να μείνω έτσι εκει μέσα. Ειναι και θέμα ιδιωτικότητας. Ένα παντζούρι δεν κοστίζει τίποτα. Αν ήταν σε όροφο οκ θα το σκιπάραμε.
3. Δαπάνες συντήρησης του εξοπλισμού του σπιτιού βαραίνουν την ίδια.... για το 1ο έτος της μίσθωσης.
Ολα τα υπολοιπα όπως τα συζητήσαμε.... θα αποτυπωθούν σε ενα ιδιωτικό συμφωνητικό και θα δώσουμε τα χέρια.
Ειδάλλως συνεχίζω την αναζήτηση έχω μέχρι τέλος Ιουνίου να μείνω άστεγος

Μην ανησυχείς φίλε ειμαι καλός διαπραγματευτής... και θετικά ανέκφραστος! Δεν της έδωσα πολύ αέρα να νομίσει οτι έχει παιδί απεναντι της γιατι μου φάνηκε... ειναι βασικά πονηράτζα.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.

04-03-25

19:42
300 και πουτσο καθε παρασκευη αν ομορφυνεις πες της.Αν συμφωνήσει στους όρους γιατί όχι ;
Αυτό με τις αποδείξεις που άλλα θα παίρνει και άλλα θα δηλώνουμε της το ξέκοψα εξαρχής εγκατέλειψε την ιδέα.
Της ζήτησα χρόνο να το σκεφτώ και μου είπε οτι έχω μέχρι αύριο δεν πειράζει ήδη εχω ετοιμάσει τις προτάσεις μου.
1. Το ενοίκιο θα πεσει στα 300 απο 330 που ζητάει γιατί το σπίτι δεν διαθέτει ηλιακό και εγω θέλω μέρα παρα μέρα ζεστό νερό (τουλάχιστον μέρα παρα μέρα) για να κάνω μπάνιο. Αυτο θα είναι ένα πρόσθετο κόστος για μένα να ανοίγω τον θερμοσίφωνα συνεχώς. Θα έπρεπε να το έχει προβλέψει. Ένας ηλιακός δεν κοστίζει.
2. Θα βάλει κάποιο πατζούρι αλουμινίου στο σημείο που ειναι γυμνό το παράθυρο και κατα πλάτος παίζει να έχει ένα μέρο άνοιγμα.... δεν το ρισκάρω με τίποτα να μείνω έτσι εκει μέσα. Ειναι και θέμα ιδιωτικότητας. Ένα παντζούρι δεν κοστίζει τίποτα. Αν ήταν σε όροφο οκ θα το σκιπάραμε.
3. Δαπάνες συντήρησης του εξοπλισμού του σπιτιού βαραίνουν την ίδια.... για το 1ο έτος της μίσθωσης.
Ολα τα υπολοιπα όπως τα συζητήσαμε.... θα αποτυπωθούν σε ενα ιδιωτικό συμφωνητικό και θα δώσουμε τα χέρια.
Ειδάλλως συνεχίζω την αναζήτηση έχω μέχρι τέλος Ιουνίου να μείνω άστεγος
Μην ανησυχείς φίλε ειμαι καλός διαπραγματευτής... και θετικά ανέκφραστος! Δεν της έδωσα πολύ αέρα να νομίσει οτι έχει παιδί απεναντι της γιατι μου φάνηκε... ειναι βασικά πονηράτζα.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος

04-03-25

19:48
300 και πουτσο καθε παρασκευη αν ομορφυνεις πες της.
Προτιμώ στην προηγούμενη που ήταν μέσα... αυτη ειναι παντρεμένη... δεν ενοχλω γυναίκες άλλων ειναι ανέντιμο. Τοσες ελεύθερες έχει... να ξεστραβωθώ να βρω. Δεν ειμαι και κάνας ανίκανος...
Η προηγούμενη θέλει γιατι το άφησε βρώμικο και έφυγε... δεν σκουπισε δεν σφουγγάρισε... και το στόρι ηταν σπασμένο... έλεος. Εγω θα το είχα καθαρίσει 1 μέρα πρίν.... σκουπισμα σφουγγαρισμα... καθαρισμα ψυγείου (ράφια) και θα έφτιαχνα και το στόρι που εγώ έσπασα.
Τελοςπαντων εγω ειμαι σοβαρός ενοικιαστής αμα θέλει να χάσει ας σκεφτεί το 30ευρω που θα κόψουμε το μήνα. Ε δεν εχει και ηλιακό φιλε... εντάξει θελω μετά τη δουλειά να χαλαρωνω με λιγο ζεστό νερό.
Τελοςπαντων έχω τις θέσεις που θα της πώ αυριο και τελείωσε... τέλος για σήμερα απο τις 07.30 δουλειά το απογευμα κοιτάζω και σπίτια πάω τωρα μια βολτα μέχρι τη παραλία να χαλαρωσει το κεφάλι μου.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

04-03-25

20:03
Ασε αν ειναι παντρεμένη. Την γαμούσες αμα ηταν ελεύθερη; Βλέπεται;Προτιμώ στην προηγούμενη που ήταν μέσα... αυτη ειναι παντρεμένη... δεν ενοχλω γυναίκες άλλων ειναι ανέντιμο.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.447 μηνύματα.

04-03-25

20:14
Δλδ αυτό τώρα τι είναι ;;κριτήριο επιλεξιμότητας σπιτιού βάσει του αν είναι αξιογαμητη η ιδιοκτήτρια;Ασε αν ειναι παντρεμένη. Την γαμούσες αμα ηταν ελεύθερη; Βλέπεται;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 205 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- thenutritionist
- GeorgePap2003
- Ryuzaki
- Jack of Spades
- back2967
- Paragontas7000
- taketrance
- Ilma
- iew
- fretoe
- johnsala
- charmander
- Scandal
- Natsuko
- Vera
- Joji
- fmarulezkd
- Reader
- Unboxholics
- louminis
- Dr. Gl. Luminous
- Wonderkid
- pinkheart
- ck_chrysiis
- J.Cameron
- ghоul
- NeosUser2023
- Libertus
- theodle
- AggelikiGr
- thodoris_eng
- grtt
- userguest
- American Economist
- gegeorgiou90
- Varus
- fourkaki
- bboys
- rafaela11
- bibliofagos
- giannhs2001
- Kate1914
- chester20080
- Skeptic95
- iminspain
- ROM32
- fockos
- Ωρορα
- Giorgkalo
- ppp
- touvlo
- BatGuin
- kalhkardia
- Hased Babis
- Μήτσος10
- aggelosst9
- Εριφύλη
- A350
- jellojina
- Maria23667
- hirasawayui
- Ariana2018
- Sosstoss
- ggl
- phleidhs
- camil
- Dark_kronos
- User2350
- Δροσουλίτης
- Obi-Wan Kenobi
- Memetchi
- spring day
- Jim444
- snowy
- SlimShady
- allall1
- ag97
- Meow
- Roulaki
- Viedo
- mermaid89
- tsiobieman
- jj!
- tslef8
- Sevasti
- Κλημεντίνη
- oups
- Εχέμυθη
- tfghp
- sophiaa
- Αντικειμενικός
- parrot/παπαγάλος
- Sherlockina
- gregory nub
- tourourou3
- ougka pougka
- Stelios725
- Αναστασία197
- Στεφανος56
- Lila955
- eukleidhs1821
- Evelynne
- Μαυρίκιος
- Ace of Spades
- Mexicanos
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.