Μα δεν σου ειπα οτι αυτο που λες δεν ισχυει. Σου λεω οτι για καποιες καταστασεις, τα πραγματα ειναι πιο ξεκαθαρα. Γιατι πας σε αλλο παραδειγμα και δε μενεις σε αυτο που συζητουσαμε, μια και πανω σε εκεινο εγινε το σχόλιο μου ;
Αν προκειται για θεματα σχετικα με επιβιωση, μαχη, αυτοσυντηρηση, φοβο,θυμο,αναπαραγωγη κλπ, οι αντιδρασεις ελεγχονται περισσοτερο (αν οχι αποκλειστικα) απο τον αρχεγκεφαλο. Γιατι διαφωνεις σε αυτο ;
Διαφωνω στο πρωτο πρωτο κυριως.Δε θυμαμαι τι λες."μπα.." και συνεχιζεις σε ενα διαχωρισμο καταστασεων.(τον οποιο επικροτει ο Αγγελος,και συνεχιζει σε καθαρο διαχωρισμο)Ειμαστε εξελιγμένα ώντα,με πρωτογονα ομως ενστικτα.Φυσικα και ο φοβος ελεγχεται και πηγάζει απο καπου,αλλα διαμορφώνεται και απο χαρακτηριστικά,που οι πρόγονοί μας δεν είχαν.Εκτος κι αν καποιος από εμάς εδώ,με το που φοβηθει σκάψει εναν λάκκο και βάλει εναν θάμνο απο πανω.Αστειο παραδειγμα,το ξέρω.Αν το καλοσκεφτούμε όμως,για να θεωρείς κατι τέτοιο αστείο,ακόμη κι όταν φοβηθείς κατι,σημαίνει πως φοβος,ειναι κατι διαφορετικό για σένα,απο οτι για ενα ων πιο πίσω στο γενεαλογικό μας δέντρο.Αυτο ομως δεν αναιρει,το οτι ο φοβος εχει καποια πηγη.Το οτι εχει καποια πηγη ομως,δε σημαινει πως τα πραγματα ειναι τοσο απλα.
Επειδή παω για ύπνο,το συμπληρώνω:
To ρεζουμε της διαφωνιας μου είναι το εξης.Τοποθετηση μιας συμπεριφορας,μιας πράξης,ή ενος συναισθηματος,ή τελος παντων κατι αλλου που μπορουμε να κατανοησουμε σε μια συγκεκριμενη περιοχη ενος υποτιθέμενου χάρτη εγκεφάλου,είναι κατά τη γνώμη μου άστοχη.
Θα μου πείτε "Μα αν καλωδιωσουμε καποιον φωτιζονται συγκεκριμενες περιοχες!"So what?So what...καποιες περιοχες του εγκεφάλου εκεινη τη στιγμη βρισκονται σε εγρηγορση...αν ομως αυτη η απεικόνιση ξεκλειδωνει τα μυστικα του εγκεφαλου,γιατι δεν αντιδρουμε ολοι με τον ιδιο τροπο σε καθε ερεθισμα?Εγω σου λέω,πως το πως αντιδράς σε κατι,μπορει να σχετιζεται και με το τι εφαγες.Πόσοι πινουν το πρωι καφε για να συνελθουν.
Πιστευω πως τα παντα ευθύνονται για το καθε τι,και το καθε τι επηρεάζει τα πάντα.Στην τελική,αυτό ειναι εξέλιξη.Προσαρμογή.Η καλυτερη πανδαισία υπερτερεί μιας άλλης πανδαισίας.