Βλέποντας το ιστορικό των ατυχημάτων από το 90, αυτό είναι το 2ο θανατηφόρο ατύχημα με phantom από τα 4 συνολικά που πέσανε. Πολύ πιθανόν να μη βρεθούν τα ακριβή αίτια, αφού δεν υπάρχει μαύρο κουτί, οπότε δύσκολο να πιάσουν τόπο κατηγορίες. Εκτός αν βρεθεί κάτι προ της πτήσεως, αλλά για τα phantom που είναι παλιά α/φ της αεροπορίας πιστεύω υπάρχει όλη η απαραίτητη τεχνογνωσία και γενικά είναι αρκετά προβλεπέ σε αυτά η ΠΑ απ' όσο ξέρω.
Σχετικό άσχετο, αλλά σκηνικό που έζησα κατά τη θητεία στη ΠΑ:
Είχαμε ένα ελικόπτερο super puma στη βάση που έκανε κυρίως έρευνα & διάσωση και αεροδιακομιδές. Η μία σκοπιά μας ήταν μπροστά από αυτό το ελικόπτερο. Πιάνω εγώ σκοπιά και είναι οι πιλότοι και οι μηχανικοί πάνω από το ελικόπτερο που έχει χαλάσει. Ο ένας μιλούσε τηλ και έλεγε κάτι του στυλ "είτε χαλάσανε όλα μαζί, είτε φταίνε τα ηλεκτρονικά. Οπότε στείλε μου το αυτό, εκείνο και τούτο, και αν υπάρχει κάτι που ξέχασα, στείλτο και αυτό". Τελειώνει εμενά η 1η βάρδια της σκοπιάς, φεύγω και επιστρέφω μετά από κανα δύωρο. Αυτοί εκεί ακόμα, πάνω στους έλικες και έχουν ψιλοτελειώσει. Λέει ο ένας "ρε συ εδώ λείπει μια βίδα, έχουμε μόνο τις 3 από 4". Το κοιτάει και ο άλλος, το σκέφτεται λίγο και του λέει "ε δε πειράζει, κρατάει και έτσι 3-4 πτήσες μέχρι να μας στείλουν και την άλλη!".