Εγώ πάντως θα σου πω 5 πλεονεκτήματα που βλέπω σ' εσένα: ειλικρίνεια, αγνότητα, ευγένεια, χιούμορ και δεκτικότητα (με το 5ο εννοώ ότι δέχεσαι κι εξετάζεις τις απόψεις των άλλων). Συγνώμη που επέμεινα στο θέμα της αυτοεκτίμησης, αλλά θεωρώ ότι είναι το βάθρο της συναισθηματικής δύναμης.
Εγώ ήμουν όμορφη κοπέλα και δεν το καταλάβαινα και μάλιστα θύμωνα όταν μου έλεγαν ότι είμαι όμορφη, νομίζοντας ότι μου λένε ψέματα. Τώρα πλέον δεν με ενδιαφέρει καν αν είμαι όμορφη ή όχι, μολονότι έχω χάσει αρκετά από την εμφάνισή μου. Μήπως κι εσύ αδικείς τον εαυτό σου;
Θα σου πω και κάτι ακόμα: Όταν ήμουν στην ηλικία σου, είχα έναν συμμαθητή, που τον θέλαμε όλες. Θα μου πεις σε τι υπερτερούσε έναντι των άλλων; Σε τίποτα! Απλώς είχε ενισχυμένο αυτοσυναίσθημα. Ούτε ιδιαίτερα όμορφος ήταν ούτε καλός μαθητής ούτε μπρατσωμένος και μάλιστα το πρόσωπό του ήταν γεμάτο ακμή. Εμείς όμως λιώναμε γι' αυτόν, στις εκδρομές θέλαμε μια μια να φωτογραφιζόμαστε μαζί του, ενώ αγνοούσαμε τα άλλα αγόρια της τάξης μας, η οποία είχε πολύ ωραία αγόρια, εδώ που τα λέμε.