Για σένα ρε man, προφανώς και θα ήταν μια χαρά οι πατριαρχικές κοινωνίες. (νομίζεις βέβαια καθώς η πατριαρχία είναι αγκάθι και για τον άντρα, τα έχουμε πεί αυτά).
Ναι, τα έχετε ξαναπεί και τα έχω ξανακούσει και ξαναδιαβάσει, πάμπολλες φορές και σε ακαδημαϊκό επίπεδο κιόλας. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνώ. Όταν μιλάω για πατριαρχία, όμως, δεν εννοώ αυτό που λέτε εσείς και ξεκάθαρα δεν εννοώ βίαιες και εξουσιαστικές μορφές συμπεριφοράς του άντρα στη γυναίκα. Από αντίδραση τα λέω -περισσότερο- στις ιδεολογίες της νέας εποχής, που θέλουν να μην υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα φύλα. Πώς να το κάνουμε, άλλα χαρακτηριστικά έχουν οι άντρες και άλλα οι γυναίκες. Και αυτές οι ισοπεδωτικές θεωρίες επιχειρούν πλύση εγκεφάλου, θέλοντας να εκμηδενίσουν στερεότυπα βάσει φύλου. Όταν, λοιπόν, επιχειρείται παραποίηση της πραγματικότητας και προσπάθεια υιοθέτησής της από μικρή ηλικία, τότε νομοτελειακά θα έρθει η παρακάτω αντίδραση:
Ο μόνος λόγος που τσινάς και γκαρίζεις κάθε 3 και λίγο είναι επειδή πάει να εξισορροπήσει η ζυγαριά και να χάσεις προνόμια για να τα κερδίσουν οι καταπιεσμένοι άνθρωποι.
... τα οποία «γκαρίσματα», βέβαια, έχουν να κάνουν και με μία τεχνική, το λεγόμενο καθρέπτισμα. Προσαρμογή, δηλαδή, στον τρόπο γραφής και των άλλων εδώ μέσα. Δεν είναι να πεις ότι ήρθε κάποιος να κάνει διαλεκτική και άρχισα τις φωνές.
Και το ίδιο και όσοι υιοθετούν τέτοιες φιλοσοφίες.
Επειδή, δε, το πας στο προσωπικό, να πω ότι όλοι όσοι -ειδικά δια ζώσης, γιατί εδώ δεν μπορώ να ξέρω κιόλας- μου μιλάνε για προνόμια που έχω και δεν θέλω να χάσω, πώς γίνεται ρε φίλε να έχουν μεγαλώσει σε οικογένειες καλύτερες -σε βιοτικό επίπεδο μιλάμε- από τη δική μου. Πέρα που όλα αυτά με τα προνόμια είναι κατά βάσει αμερικανιές, οι οποίες υιοθετούνται και εδώ. Λες και ο Έλληνας είναι να πούμε προνομιούχος. Ακόμα και σε επίπεδο σχέσεων με το άλλο φύλο, ούτε ξες πώς μπορεί να λειτουργώ για να τα λες και εσύ και ο οποιοσδήποτε άλλος όλα αυτά.
Τέλος, όσον αφορά στα δεινά που επιφέρει η πατριαρχία και στον άντρα, φαντάζομαι θα αναφέρεσαι σε όλα αυτά που λέγονται πως τον θέλει αρρενωπό, να είναι σκληρός, να μην μιλάει για τα προβλήματά του κοκ. Βέβαια όλα αυτά είναι στοιχεία του άντρα, που -ως έναν υγιή βαθμό- πρέπει να έχει, να είναι δηλαδή στωικός. Όμως η σύγχρονη δυτική κοινωνία σταδιακά εκθηλύνει τους άντρες, κάτι με το οποίο σαφώς και διαφωνώ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 12 Απριλίου 2024
Ρε συ Λιάκουρα άραξε. Έχεις βγάλει το όπλο της antiwoke σταυροφορίας και βαράς προς πάσα κατεύθυνση. Παίρνεις εκδίκηση για τα περί εθνοπροδοτών παλιά ε;
Βασικά είναι σκοπός μου -όχι εδώ μέσα, γενικά μιλάω- να αναδειχθούν οι μεγάλες διαφορές εθνικιστών/εθνικών κ.λπ. με εμάς τους Χριστιανούς, γιατί ανέκαθεν οι πρώτοι μασκαρεύονταν ώστε να προσεγγίσουν τους δεύτερους, μιας και ούτε Χριστιανοί είναι, ενώ πολλοί από αυτούς -off camera- κοροϊδεύουν τον Χριστιανισμό και τον θεωρούν μάστιγα για τον Ελληνισμό. Όταν βλέπω υιοθέτηση προοδευτικών ιδεών θέλω σαφώς να συνειδητοποιήσουν οι Χριστιανοί ποιους δεν πρέπει να ακολουθήσουν και για ποιον λόγο. Γιατί, όπως έχω ξαναπεί, η θρησκεία είναι κάτι υπερβατικό και ανώτερο και, σε αντίθεση με τις ιδεολογίες του υλικού κόσμου, δεν την νοιάζει να προσαρμοστεί για να αποκτήσει ακολούθους. Θεός θα υπάρχει είτε τον πιστεύουν δισεκατομμύρια άνθρωποι είτε κανένας.