Ζήλια και απόσταση

Valder

Well-known member

Ο Valder αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,146 μηνύματα.
Μπορεί τη στιγμή που του τα λες να έχεις αυτή τη λογική, μπορεί αργότερα στη ζωή σου να αποφασίσεις να τα αλλάξεις. Ο άνθρωπος δεν είναι στάσιμος ευτυχώς και τα χρόνια που ζούμε είναι τρομερά πολλά για να μένουμε πάντα ίδιοι. Υπάρχουν βέβαια κι άνθρωποι που δεν κάνουν ποτέ αυτοκριτική και δε βελτιώνουν ποτέ τίποτα γιατί θεωρούν τον εαυτό τους τέλειο κι αυτό είναι λυπηρό αλλά είναι άλλο θέμα.

Τα χρόνια είναι εξαιρετικά λίγα. Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι κάποιες κεντρικές πτυχές του χαρακτήρα μένουν ίδιες, όσο κι αν αλλάξουν οι περιφερειακές πτυχές.

Μαλάκας μεγάλωσες; Μαλάκας θα μείνεις.
Μονόχνωτος μεγάλωσες; Μονόχνωτος θα πεθάνεις.

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο ξύπνιος σε πέντε δεκα απλά πραγματάκια, αλλά πάντα η κεντρική ιδέα από μέσα θα αναδύεται.

Και δεν κατάλαβα δηλαδή γιατί είναι λυπηρό να θεωρείς ότι είσαι τέλειος αν όντως είσαι. Δεν είναι λυπηρό, είναι μια ορθή αυτοκριτική. Γιατί ντε και καλά πρέπει να έχουμε λάθη; Κάποιοι είμαστε αλάνθαστοι. Σε όλα.-

 

hack3r

Well-known member

Ο hack3r αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,004 μηνύματα.
Έχουμε συζητήσει και στο θρεντ Το ξεκίνημα μιας σχέσης: αυθορμητισμός ή μετριοπάθεια; για το θέμα αυτό. Προσωπικά όταν γνώρισα τον άντρα μου και βγαίναμε πριν κάνουμε σχέση έκανα αυτό ακριβώς: του είπα τα αρνητικά μου γιατί ήθελα να είμαι ξεκάθαρη. Δεν ήθελα να είμαι μια μισο-ψεύτικη γυναίκα όσο βγαίνουμε και να του εμφανίσω τον αληθινό μου χαρακτήρα σιγά σιγά. Φυσικά άλλο να σού λέει ο άλλος οτι έχει κάτι αρνητικό κι άλλο να το διαπιστώνεις στην πράξη. Το θεωρώ πολύ λογικό όταν είσαι στη φάση γνωριμίας να είσαι ειλικρινής ώστε να μην μπεις σε μια σχέση με έναν άνθρωπο που είναι άλλος και δείχνει άλλος και να μην υπάρχουν εκπλήξεις στην πορεία. Νομίζω οτι αυτοί που στην αρχή δείχνουν την καλύτερη πτυχή του χαρακτήρα τους είναι αυτοί που χρόνια μετά βρίσκονται σε ένα γάμο με κάποιον τον οποίο θεωρούν ξένο. Πιστεύω οτι είναι καλύτερα να είμαστε όσο πιο ειλικρινείς και ανοιχτοί γίνεται στην περίοδο της γνωριμίας ώστε να μην μπούμε σε μια σχέση που δε μας ταιριάζει και μετά να είναι δύσκολο να χωρίσουμε γιατί υπάρχουν συναισθήματα.

Το τι θα παρουσιάσει ο καθένας εξαρτάται κυρίως από το τι θέλει να πετύχει. Για παράδειγμα υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν χωρίς σχέση και συνήθως είναι αυτοί που για να αποκτήσουν μια θα πλασάρουν τον εαυτό τους φορωντας ένα προσωπείο καθώς γι αυτούς το να έχουν σχεση είναι πιο επείγον από το να έχουν καλή σχέση. Το ίδιο επίσης θα κάνουν και τα άτομα που αισθάνονται πολύ λίγοι και πως δεν έχουν επιλογές για να εξασφαλίσουν ένα ταίρι, το οποίο θα τυρανησουν αργότερα με την ζήλια τους. Σε μικρές κυρίως ηλικίες αυτά τα βλέπεις πιο συχνά, γιατί όταν είμαστε πιτσιρίκια ο περίγυρος μας επιρεαζει πολύ περισσότερο και θέλουμε να είμαστε αποδεκτοί, οπότε δεν είναι σπάνιο να παρουσιάστουμε διαφορετικοί για να εξασφαλίσουμε σχέση και να μην είμαστε μπακουρια.

Όσο περνανε τα χρόνια φυσικά και αρχίζεις να καταλαβαίνεις τι παίζει στον κόσμο και πόσο δεν νοιάζεται κανένας για το τι κάνεις αυτά αλλάζουν και δεν έχει νόημα το να λες ψέμματα. Οπότε περνάς σε τακτικές σαν αυτό που έκανες εσύ καθώς λες καλύτερα να δω απ την αρχή αν μπορεί με τα κουσούρια μου για να μην χάνουμε και άδικα χρόνο.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top