io-io
Διάσημο μέλος

δεν μαρεσουν πολυ οι αγγλοι...νομιζω οτι ειναι ξενερωτοι
Νομιζεις. Ωχουυυυ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
underwater
Περιβόητο μέλος

Παντως, να πω οτι εγω ειμαι Αγγλια 4 χρονια τωρα, και αυτος ειναι ο μονος Ιουνιος που δεν την εχω βγαλει στα γρασιδια να διαβαζω, να τα πινω και να κανω ηλιοθεραπεια! Ενταξει, ειναι λιγο χαλια ο καιρος, αλλα δεν ειναι παντα ετσι! Το λεω για τα κοριτσια που ειναι πρωτο χρονο Αγγλια, να μη νομιζουν οτι δεν εχει καλοκαιρι εδω!
Πάντως να πω ότι έχω αρχίσει να ξενερώνω πολύ με τον καιρό. Και νομίζω io-io πως εσείς κάτω έχετε ούτως ή άλλως περισσότερη ζέστη. Αλλά τόσο κρύο και βροχή τέλος Ιουνίου δεν είναι νορμάλ. Θέλω θάλασσα και μπάνια λέμε! Και λυπάμαι την αδερφή μου και τον κολλητό μου που θα ανέβουν να με δουν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
io-io
Διάσημο μέλος

το ονειρο μου ειναι να ζησω για παντα California αλλα ειναι πολυ δυσκολο για μενα δεδουμενου οτι δεν εχω τιποτα για να το κανω αυτο.ουτε συγγενεις εχω εκει ουτε φιλους ουτε σπιτι να μεινω ουτε ξερω απταιστα αγγλικα αλλα και ουτε εχω καποιο σκοπο πχ να παω για σπουδες, παρολα αυτα δεν μου αρεσει η ζωη στην Ελλαδα και νομιζω πως δεν υπαρχει τιποτα για μενα εδω που να με κραταει. δεν θελω να γερασω στην Ελλαδα, θελω κατι καλυτερο για μενα.Εχω απογοιτευτει πολυ απο τους εδω ανθρωπους και δεν νομιζω πως θα με κραταγε η χωρα μου επειδη εχει ηλιο η θαλασσα, για μενα αλλα ειναι τα ουσιαστικα πραγματα που πρεπει να κοιταμε.
εχω ταξιδεψει αρκετα εξωτερικο αλλα το μεγαλυτερο διαστημα που εχω μεινει εξω ειναι για ενα μηνα περιπου στην Αγγλια. Αμερικη δεν εχω παει ποτε και αν και φοβαμαι τα αεροπλανα τοσες ωρες θελω πολυ να το κανω αυτο το ταξιδι και θελω να πιστευω πως μια μερα τα ονειρα μου θα γινουν πραγματικοτητα.

Όσον αφορά την Αμερική είναι η χώρα του παρασιτικού επαγγέλματος, η μισή μου οικογένεια είναι εκεί, έχουν αλλάξει οι περισσότεροι τους ένα κάρο δουλειές τις οποίες αν σας τις διηγηθώ θα γελάτε μέχρι του χρόνου, αλλά σημασία έχει για αυτους ότι βρίσκανε. Ένας θείος δε έχει ανοίξει greek tavern αλά Big Fat Greek Wedding και έχει πλημμυρίσει στο χρήμα. Από την άλλη πάντως η ζωή τους όσο ξέρω είναι λίγο χάλια. Τη γλώσσα τη μαθαίνεις πολύ εύκολα όταν πας σε μία χώρα . Γιατί διάλεξες την Καλιφόρνια, ο Jim Morrison δε ζει πια εκεί

roumana
Διάσημο μέλος

Να κάνεις αυτό το ταξίδι και να πιστεύεις και εσύ ότι μια μέρα θα βρεις την Ιθάκη σου…[FONT="]... θελω πολυ να το κανω αυτο το ταξιδι και θελω να πιστευω πως μια μερα τα ονειρα μου θα γινουν πραγματικοτητα.![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
*natalia5555*
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thelonafigo
Νεοφερμένο μέλος

ΚΑΤΑ
1.ανθρωποι λιγο κρυοι, αν εισαι και μονος πιθανον τον πρωτο καιρο να παθεις καταθλιψη
2.το πανεπιστημιο=η πληρης ανοργανωσια
3.το μεταπτυχιακο δε θυμιζει σε τιποτα μεταπτυχιακο αλλα σε τριτη λυκειου(σηκωνομαστε στον πινακα με τεφτερι να λυσουμε ασκησεις)
4.συγκοινωνιες ακριβες
5.ταξιτζηδες πιο κλεφτες απο τους ελληνες
6.ακατορθωτο να κανεις παρεες αμα εισαι κλειστος ανθρωπος
7.νιωθεις ξενος και οτι ολοι σε αντιμετωπιζουν σαν alien
8.αν δεν ξερεις καλα την γλωσσα, αστο καλυτερα εκτος αν θελεις να νιωσεις σαν ηλιθιος
9.το ιντερνετ στην εστια πιο αργο κι απο χελωνα
10.για να βρω ενα σουπερ μαρκετ πρεπει να παρω το λεωφορειο και το τραμ και να διασχισω την μιση πολη
αλλά
ΥΠΕΡ
1.ομορφη ευρωπαικη πολη με πολυ πρασινο
2.εξασκεις τη γλωσσα
3.εμπειρια μοναδικη το να ζησεις καποιον καιρο εξω και να γνωρισεις ανθρωπους απο αλλες χωρες

hastalamuerte
Νεοφερμένο μέλος

οντας ηδη 2 μηνες στο εξωτερικο θα σας πω τα υπερ και τα κατα που εντοπισα στην περιπτωση μου
ΚΑΤΑ
1.ανθρωποι λιγο κρυοι, αν εισαι και μονος πιθανον τον πρωτο καιρο να παθεις καταθλιψη
2.το πανεπιστημιο=η πληρης ανοργανωσια
3.το μεταπτυχιακο δε θυμιζει σε τιποτα μεταπτυχιακο αλλα σε τριτη λυκειου(σηκωνομαστε στον πινακα με τεφτερι να λυσουμε ασκησεις)
4.συγκοινωνιες ακριβες
5.ταξιτζηδες πιο κλεφτες απο τους ελληνες
6.ακατορθωτο να κανεις παρεες αμα εισαι κλειστος ανθρωπος
7.νιωθεις ξενος και οτι ολοι σε αντιμετωπιζουν σαν alien
8.αν δεν ξερεις καλα την γλωσσα, αστο καλυτερα εκτος αν θελεις να νιωσεις σαν ηλιθιος
9.το ιντερνετ στην εστια πιο αργο κι απο χελωνα
10.για να βρω ενα σουπερ μαρκετ πρεπει να παρω το λεωφορειο και το τραμ και να διασχισω την μιση πολη
αλλά
ΥΠΕΡ
1.ομορφη ευρωπαικη πολη με πολυ πρασινο
2.εξασκεις τη γλωσσα
3.εμπειρια μοναδικη το να ζησεις καποιον καιρο εξω και να γνωρισεις ανθρωπους απο αλλες χωρες
Γειά thelonafigo κατι παρόμοιο για Γαλλία μεριά κοιτάω και εγώ, άρα θα ήθελα να σε ρωτήσω ποιά είναι η απαραίτητη γνώση της γλώσσας που σε κάνει τουλαχιστον να την παλεύεις στην αρχή αναφορικά με τις απαιτήσεις του μεταπτυχιακού και της καθημερινής ζωής.
iGiannis
Πολύ δραστήριο μέλος

Θα'θελα να πάω στο Λονδίνο ή στη Νέα Υόρκη. Who Knows? Μπορεί καμιά μέρα να πάω..

thelonafigo
Νεοφερμένο μέλος

hastalamuerte
Νεοφερμένο μέλος

Αυτό με την ευχέρεια στον προφορικό λόγο είναι τεράστιο θέμα. Από τη μία μπορεί να έχουμε όλη την καλή διάθεση να μάθουμε την γλώσσα μέσω φροντιστηρίων και προσωπικής προσπάθειας, από την άλλη όμως είναι πολύ δύσκολο να τη μάθεις ουσιαστικά μακρυά από τον τόπο που μιλιέται.
Άρα νομίζω οτι είναι σχεδόν αναπόφευκτο να μην την ακούσει κάποιος όταν πρωτοβρεθεί κάπου έξω.....
Τι να κάνουμε.....
thelonafigo
Νεοφερμένο μέλος

hastalamuerte
Νεοφερμένο μέλος

thelonafigo
Νεοφερμένο μέλος

katalinos
Δραστήριο μέλος

Μα, το πιστεύετε ότι είναι μέσα Ιουνίου και δεν έχουμε καν υποψιαστεί καλοκαίρι? Βρέχει και έχει 15 βαθμούς.
σε πιστεύουμε
εσύ το πιστεύεις ότι είναι μέσα Νοεμβρίου και είμαι με κοντομάνικο ;

Neraida
Επιφανές μέλος

σε πιστεύουμε
εσύ το πιστεύεις ότι είναι μέσα Νοεμβρίου και είμαι με κοντομάνικο ;![]()
Δε λες "παλι καλα" που κανουμε οικονομια στο πετρελαιο?!

hastalamuerte
Νεοφερμένο μέλος

θελεις να ερθεις για μεταπτυχιακο η ερασμους?
Για μεταπτυχιακό σκέφτομαι. Ο τομέας που ψάχνομαι είναι τα οικονομικά και μέχρι στιγμής έχει πάρει το μάτι μου δύο καλά προγράμματα ένα στο Παρίσι που είναι "τσουχτερο" και ένα στη Λυόν που είναι σαφώς πιο προσεγγίσιμο. Αλήθεια εσύ σε ποια πόλη είσαι?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.