λάθος... μένουν τα πάντα.... μένουν οι άνθρωποι.... μένει ο πολιτισμός....μένει ο ήλιος και η θάλασσα....
Άνθρωποι: ασεβείς,δεν νοιάζονται για τίποτα,δεν δίνουν δεκάρα για το διπλανό τους,το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να καυχιούνται και να κοροϊδεύουν τους άλλους ασταμάτητα,είναι αδιάκριτοι,χώνονται εκεί που δεν τους σπέρνει,δεν μπορεί να γίνει μία έκτακτη μάζωξη μαθητών για κάποιο θέμα χωρίς την παρουσία ενός καθηγητή που θα επιβάλλει την πειθαρχία,.............
Πολιτισμός: αν πεις σε κάποιον Έλληνα πως δεν είναι πολιτισμένος,αμέσως θα σου απαντήσει: "Άντε βρε κωλογερμαναρά που θα σχολιάσεις τον πολιτισμό μου!Όταν οι αρχαίοι Έλληνες έφτιαχναν αγάλματα αυτοί εκεί πάνω μάζευαν μπανάνες απ' τα δέντρα"!Κάτι τέτοιο είχα προσπαθήσει να πω σε έναν Ελληναρά γυμναστή μου πέρσι και αμέσως ξεκίνησε να λέει ότι έχει πάει στο εξωτερικό (στην Τσεχία συγκεκριμένα) και πως όλοι εκεί πίνουν ασταμάτητα και στα 22 τους αυτοκτονούν γιατί δεν έμεινε και τίποτα για να κάνουν-τα έχουν κάνει όλα (άφθονο ποτό,ναρκωτικά,....,τα έχουν δοκιμάσει και τα έχουν βαρεθεί όλα)Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό για την Τσεχία αλλά η Πράγα δεν είναι το τέλος του κόσμου!Εγώ σε όσα μέρη έχω πάει στο εξωτερικό (Γαλλία και Γερμανία) δεν είδα τίποτα τέτοιο.Και όσο για τους αρχαίους Έλληνες,και τους εκτιμώ,και τους σέβομαι,αλλά οι νέοι Έλληνες δεν τους έχουν μοιάσει ούτε στο 1/10002034994040949040493030030ό τους!Και αμφιβάλω για το αν ρωτήσεις έναν ξιπασμένο Ελληνάρα κάτι (ένα ιστορικό στοιχείο ας πούμε ή μία χρονολογία) από την ιστορία του,θα ξέρει να σου απαντήσει.Το μόνο που ξέρει είναι πως οι αρχαίοι Έλληνες ήταν σπουδαίοι και πως πρέπει να καυχιέται και να τα σπάει στους δρόμους όταν χάνει η ομάδα του γι' αυτό.
Τώρα για τα άλλα δύο (τον ήλιο και τη θάλασσα) δεν μπορώ να απαντήσω εδώ γιατί είναι υποκειμενικά,αλλά δεν πειράζει,θα γράψω την άποψή μου κι ας είναι υποκειμενική!
Λοιπόν,δεδομένου ότι δεν ξέρω κολύμπι (θάλασσα πάω μόνο 2-3 φορές το χρόνο και πάω μόνο και μόνο για να πλατσουρίζω και να πετάω νερό στα μούτρα της αδερφής μου) και πως ο ήλιος με πειράζει (το καλοκαίρι δεν βγαίνω έξω γιατί φτερνίζομαι όλη την ώρα,όποιος θέλει έρχεται σπίτι μου και με βλέπει,εγώ το πολύ να βγω μία φορά την εβδομάδα+ στις διακοπές που κρατούν 3-6 μέρες!),όχι,δεν θα με ενοχλούσε καθόλου να μείνω στο εξωτερικό!!!!
Και όσο γι' αυτό που είπες, μόνο τα τελευταία δύο μένουν,που κι αυτά αμφισβητίσιμα είναι όπως κατάλαβες!
Τώρα όσο για το σε ποιες χώρες θα ήθελα να μείνω,Γαλλία,Γερμανία,Λουξεμβούργο,Βέλγιο,Ολλανδία, Ισλανδία,Νορβηγία,Σουηδία, Φινλανδία,Αυστραλία,Ιαπωνία και ΝΖ!