Η Μαρία Καρυστιανού οργανώνει νέο κόμμα

Όλοι εναντίων όλων.
Τυπικά ούτε εγώ είμαι με την Καρυστιανού, την ήξερα κι από χθες άλλωστε;
Να φύγει η κυβέρνηση της μαφίας με ενδιαφέρει, εντελώς καιροσκοπικά.
Μετά βλέπουμε..
Η πάγια θέση μου είναι ότι το ζήτημα είναι πολιτειακό και όχι πολιτικό. Μόνο με αλλαγή πολιτεύματος μπορεί να υπάρξει πραγματική αλλαγή, οπότε δεν μου λέει τίποτα κανένα κόμμα. Όσον αφορά στη μπάλα της ΝΔ, δες εδώ:

Ουτε το ενα ουτε το αλλο..σορυ..με ακρα δεξια δεν παω.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Με αυτη την δηλωση μολις πηρε πολιτικη θεση.Ακρα δεξια.
Άτομα που αφήνονται ολοκληρωτικά στο συστημικό αφήγημα των αρδ, το έχαψαν. Άκου "ακροδεξιά" η Καρυστιανού. Επειδή απλά πήρε τη συγκεκριμένη θέση κατά των εκτρώσεων, ακροδεξιά. Ούτε γνωρίζουν τι σημαίνει ο όρος. Σε λίγο θα δεις που θα τη λένε όλοι και ψεκασμένη.

"δεν θέλω να δώσω επιπόλαια απάντηση σε κάτι που δεν γνωρίζω, πρέπει να το συζητήσω με τους ειδικούς συνεργάτες μου αλλά είμαι υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης"
Απάντηση σε καλλιστεία δεκαετίας 90. :hehe:

Άτομα που αφήνονται ολοκληρωτικά στο συστημικό αφήγημα των αρδ, το έχαψαν. Άκου "ακροδεξιά" η Καρυστιανού. Επειδή απλά πήρε τη συγκεκριμένη θέση κατά των εκτρώσεων, ακροδεξιά. Ούτε γνωρίζουν τι σημαίνει ο όρος. Σε λίγο θα δεις που θα τη λένε όλοι και ψεκασμένη.
Καλά δεν πήρε θέση κατά των εκτρώσεων. Δεν είπε τέτοιο πράγμα, απ' ό,τι κατάλαβα είπε ότι η γνώμη της δεν μετράει από μόνη της και ζήτησε δημόσια διαβούλευση για τα όρια των εκτρώσεων.

Έβαλε ένα ηθικό ζήτημα, άλλο π.χ. να κάνει έκτρωση μία γυναίκα που έχει βιαστεί και άλλο μια παντρεμένη που θέλει να συνεχίζει να ζει τον έρωτά της. Το πρόβλημα εδώ είναι πως αν πάμε σε μια κατηγορική ηθική αλά Καντ, δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ στα όρια.

Είναι πολύ δύσκολο θέμα και υπάρχουν άλλα σημαντικότερα. Λάθος της που το έθεσε, τώρα θα την κανιβαλίσουν απ' την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Τους χαλάει το μαγαζί. Έπρεπε να σκεφτεί πιο έξυπνα, δυστυχώς φαίνεται πως αυτοί που την γυροφέρνουν δεν έχουν πολιτική εμπειρία να την κατευθύνουν σωστά.

Σε προσωπικό επίπεδο η τοποθέτηση της ήταν σωστή. Σε ζητήματα ηθικής δεν είναι ντροπή να πεις δεν μπορώ/θέλω να πάρω θέση. Αυτό εξόργισε τους αριστερούς, και έδωσε τροφή στους δεξιούς όμως. Το πρόβλημα ήταν πως πολιτικά παραήταν ουδέτερη ενώ η Ελλάδα λειτουργεί με πολώσεις.

Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η άμβλωση (πρέπει να) αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα της γυναίκας και ως εκ τούτου δεν (πρέπει να) θεωρείται προς διαβούλευση κάν.

Σε ιατρικό επίπεδο βέβαια ο κάθε επαγγελματίας υγείας έχει δικαίωμα να αποφασίζει εαν θέλει ή συμφωνεί να συμμετάσχει σε τέτοιες επεμβάσεις, και όπως έχει δικαίωμα η κάθε γυναίκα να ζητήσει τέτοια επέμβαση, έτσι πρέπει να μπορεί να έχει και ο κάθε γιατρός το δικαίωμα να αρνηθεί. Κοινώς καλύτερα να έλεγε προσωπικά για την ίδια πως : "Δεν θα ένιωθα άνετα να διεξάγω μια τέτοια επέμβαση βάσει της ηθικής μου, αλλά στηρίζω το δικαίωμα της νομιμης και ασφαλούς πρόσβασης για όποια το επιθυμεί".

Καλά δεν πήρε θέση κατά των εκτρώσεων. Δεν είπε τέτοιο πράγμα, απ' ό,τι κατάλαβα είπε ότι η γνώμη της δεν μετράει από μόνη της και ζήτησε δημόσια διαβούλευση για τα όρια των εκτρώσεων.

Έβαλε ένα ηθικό ζήτημα, άλλο π.χ. να κάνει έκτρωση μία γυναίκα που έχει βιαστεί και άλλο μια παντρεμένη που θέλει να συνεχίζει να ζει τον έρωτά της. Το πρόβλημα εδώ είναι πως αν πάμε σε μια κατηγορική ηθική αλά Καντ, δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ στα όρια.

Είναι πολύ δύσκολο θέμα και υπάρχουν άλλα σημαντικότερα. Λάθος της που το έθεσε, τώρα θα την κανιβαλίσουν απ' την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά. Τους χαλάει το μαγαζί. Έπρεπε να σκεφτεί πιο έξυπνα, δυστυχώς φαίνεται πως αυτοί που την γυροφέρνουν δεν έχουν πολιτική εμπειρία να την κατευθύνουν σωστά.

Kαλά και ο Τσίπρας είχε πει κάτι κορώνες για τη θάλασσα και τα ψάρια της, αλλά στη συνέχεια το εκλογικό σώμα τον «αποδέχτηκε». Πες, πες κάτι μένει στο τέλος. Η πλειονότητα του κοσμάκη δεν ψηφίζει για κάποιο άλλο λόγο αρκεί να τιμωρήσει προσωπολατρικά ο ένας τον άλλο (μέσω του αρχηγού κόμματος).

Κοινώς καλύτερα να έλεγε προσωπικά για την ίδια πως : "Δεν θα ένιωθα άνετα να διεξάγω μια τέτοια επέμβαση βάσει της ηθικής μου, αλλά στηρίζω το δικαίωμα της νομιμης και ασφαλούς πρόσβασης για όποια το επιθυμεί".
Δεν είναι γυναικολόγος για να διεξάγει μια τέτοια επέμβαση ούτως ή άλλως, δεν τίθεται καν τέτοιο ερώτημα, δεν της πέφτει ιατρικός λόγος με την αυστηρή έννοια. Το οτι ειναι γιατρος δεν σημαινει πως ειναι γυναικολογος, παιδίατρος είναι, αλλο το ενα και αλλο το αλλο μην μπλεκουμε τις ειδικοτητες. Το οτι ειναι παιδιατρος δεν της δινει καθολικη ιατρικη αυθεντια και σε αλλους τομεις. Ο μονος λογος που της πεφτει σε αυτο το ζητημα ειναι ως γυναικα τι θα εκανε η ιδια για τον εαυτο της και να πει την προσωπικη γνωμη της για το θεμα. Οταν ομως ως θεση κομματος το συζηταει στο πλαισιο της νομοθεσιας και της πολιτικης οτι θα πρεπει να υπαρχει "διαβουλευση" για ενα θεμελιωμενο ανθρωπινο δικαιωμα των γυναικων, κατι δεν παει καλα.

Η κάθε γυναίκα πρέπει να έχει το δικαίωμα να κάνει ο,τι θέλει στο σώμα της, πχ ένας καλός συμβιβασμος στο ηθικοφιλοσοφικο θεμα της κατ' επιλογην εκτρωσης ειναι μεχρι εναν μηνα πχ τον 4ο ή 6ο το πολύ -οταν φυσικα δεν συντρεχει ιατρικος λογος υγειας ή απειλη για τη μητερα κλπ- . Το οριο αυτο θα το βρουμε, ομως πρεπει να υπαρχει η ελευθερια στην επιλογη αυτη και να προστατευεται ως δικαιωμα της γυναικας να το κανει αν θελει και όποια θέλει. Το να συζητάμε για αυτο ως δικαιωμα προς διαβουλευση ειναι απο μονο του προβληματικο. Ειναι σα να συζηταμε αν θα πρέπει (και κατα ποσο) οι μαύροι να έχουν ίσα δικαιώματα με τους λευκούς. Και μόνο που θα το θέσουμε προς συζήτηση ή "διαβούλευση" κάτι σημαίνει, σημαινει προς μαλλον δεν ειμαστε και τοσο υπερ.

Έτσι όπως το έθεσε φαίνεται μίλησε για την ίδια τι πιστευει, δε νομιζω πως εξεφρασε τη θεση του κομματος της. Απλως βαλθηκαν να την στοχοποιησουν αμεσως ως ακροδεξια οσοι την φοβουνται. Αν και εχει δωσει καποια αναμεικτα δειγματα ως προς τις θεσεις της μεχρι στιγμης, ειναι νωρις για συμπερασματα. Καλυτερα να περιμενουμε τις επισημες θεσεις του κομματος για να κρινουμε.

ΥΓ: Τι θεωρείται "ζωή"; Η σύλληψη; Η γονιμοποιηση; Οταν αναπτυχθει βιωσιμος οργανισμος; εγκεφαλος; οταν χτυπησει πρωτη φορα η καρδια; οταν αποκτησει συνειδηση; πότε; πολλοι θα πουν απο τη στιγμη που σχηματιζεται το ζυγωτο με τη γονιμοποιηση καθως τοτε για πρωτη φορα δημιουργειται ενας νεος μοναδικα γενετικος οργανισμος και τοτε λενε πως δημιουργειται η ζωη, κατι ζωντανο. Ομως αν το παμε ετσι και πιο πριν τα μη γονιμοποιημενα ωαρια και τα σπερματοζωαρια ειναι εν δυναμει εμβρυα και εκεινα καθως ειναι ζωντανα κυτταρα. Αν μπλεξουμε βεβαια και τη θρησκεια το ηθικοφιλοσοφικο ζητημα αυτο γινεται ακομα πιο χαοτικο και περιπλοκο. Το λεω αυτο επειδη καποιοι σκληροπυρηνικοι κατα των εκτρωσεων θεωρουν οτι απαξ και γινει η γονιμοποιηση πρεπει να απαγορευεται η κατ'επιλογην εκτρωση. Και συνηθως αυτην τους η αποφαση καθοδηγειται απο ηθικες και θρησκευτικες πεποιθησεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back