Η Μαρία Καρυστιανού οργανώνει νέο κόμμα

Και εγώ αυτό πιστεύω. Η Καρυστιανού έχει το ίδιο κοινό που έχει και η Νίκη. Αν κατέβουν ξεχωριστά δεν θα μπεί κανένα στη Βουλή. Αν η Νίκη δεν κατέβει έχει ελπίδες.
Μπορεί να πάρει από ψηφοφόρους του Βελόπουλου κ πρώην χρυσαυγιτες όμως.

Αν μου έλεγε κάποιος πριν 2-3 χρόνια πάντως οτι η Καρυστιανού είναι δεξιά - ακροδεξιείζει, δε θα τον πίστευα.

Υπάρχει ένα σερί τελευταία η αριστερά να πηγαίνει κουβά από γυναίκες που υποστηρίζει δημόσια και μετά να της βγαίνουν (ακρο)δεξιές.

Θυμηθείτε την Γεωργία Μπίκα που μετά την υπόθεση με τον βιασμό της και την κρατική συγκάλυψη των θυτών (πρώτη φορά ξανασυμβαίνει) είχε θεοποιηθεί από την αριστερά και τον ελευθεριακό χώρο. Μόνο για να τους βγει τελικά υποψήφια του "ακροδεξιού" Εμφιετζόγλου. Λολ. Και κλάμα μετά στο προφίλ της στο ινστα...

Μετά θεοποιήθηκε η Καρυστιανού, ανακοίνωσε κομματική πρωτοβουλία και έτρεξαν αριστεροί και γενικά προοδευτικοί ακτιβιστές άνθρωποι να στηρίξουν το εγχείρημα και τους βγήκε τέρμα συντηρητική με δηλώσεις περί δημοψηφίσματος για τις αμβλώσεις :skull:

:skull::skull::skull::skull:

Αν μου έλεγε κάποιος πριν 2-3 χρόνια πάντως οτι η Καρυστιανού είναι δεξιά - ακροδεξιείζει, δε θα τον πίστευα.
εγώ ακόμη δεν το πιστεύω. Επειδή την πλησίασαν κάποιοι, δε σημαίνει ότι είναι.
Τι θα πει <<δεξιός>>;

Αντιγράφω από το ΑΙ του google:

Ο όρος συνδέεται ιστορικά με την υποστήριξη της παράδοσης, της ελεύθερης αγοράς και των εθνικών αξιών
Επίσης, η ιδεολογία της Δεξιάς συχνά προωθεί τον περιορισμό της κρατικής παρέμβασης υπέρ της ατομικής πρωτοβουλίας. [1]
  • Οικονομικός Φιλελευθερισμός: Υποστήριξη της ελεύθερης αγοράς, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της μείωσης της φορολογίας για την ανάπτυξη της οικονομίας.
  • Συντηρητισμός: Διατήρηση των παραδοσιακών κοινωνικών θεσμών, της θρησκείας και των ηθικών αξιών.
  • Εθνική Κυριαρχία: Έμφαση στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και της ασφάλειας των συνόρων.
Eίναι κάποιο απ αυτά η κυρία Καρυστιανού; Έχει πει κάτι τέτοιο ποτέ; Δεν την παρακολουθώ βέβαια ανελιπώς, αλλά δεν άκουσα ή διάβασα κάτι τέτοιο.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Έχει πει κάτι τέτοιο ποτέ;
Αμφισβήτησε τη νομιμότητα των αμβλώσεων.
«Υπάρχει μια ιδιαίτερη πολυπλοκότητα στο θέμα αυτό, γιατί αφορά τα δικαιώματα της γυναίκας. Είναι θέμα δικό της, αυτό είναι αλήθεια, αλλά αφορά και τα δικαιώματα του εμβρύου. Κι εγώ ως παιδίατρος διχάζομαι σε αυτό το κομμάτι, δεν μπορώ να τα ιεραρχήσω. Γνωρίζω ότι οι αμβλώσεις είναι νόμιμες. Εγώ μιλάω για το ηθικό κομμάτι. Θέματα που μπορούν να αφορούν το πώς λειτουργεί η κοινωνία μας, πρέπει να λύνονται με δημόσια διαβούλευση. Ας αποφασίσει η κοινωνία».

Αμφισβήτησε τη νομιμότητα των αμβλώσεων.
και μόνο απ' αυτό την έβγαλαν ακροδεξιά; Η γυναίκα μίλησε ως γιατρός. Και μπράβο της που τόλμησε να θέσει ένα ιατρικό ζήτημα, πάνω από μικροκομματικές ιστορίες.

και μόνο απ' αυτό την έβγαλαν ακροδεξιά; Η γυναίκα μίλησε ως γιατρός. Και μπράβο της που τόλμησε να θέσει ένα ιατρικό ζήτημα, πάνω από μικροκομματικές ιστορίες.
Ακροδεξιά εν τάξει υπερβολικό, συντηρητική σίγουρα. Δεν είναι ένα απλό ιατρικό ζήτημα και ειδικά για τους αριστερούς δεν υφίσταται καμμία συζήτηση πάνω σε κάτι που θεωρείται ανθρώπινο δικαίωμα (η ασφαλής πρόσβαση στην άμβλωση για όλες χωρίς περιορισμούς). Τέτοια θέματα ΔΕΝ τα θίγεις αν θέλεις να προσελκύσεις ένα κοινό εκτός της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Ακόμα περισσότερο όταν μιλάμε για κόμματα διαμαρτυρίας που θέλουν να πάρουν λίγο από όλες τις μεριές όπως κάνει η Καρυστιανού.

Το καλλίτερο που είχε να κάνει ήταν να είναι υπέρ των αμβλώσεων και παράλληλα να πετάξει και κανένα να επεκτείνουμε τα ναυτικά μίλια στα 12 θα πάρουμε τον Βόσπορο, θα πάρουμε την Πόλη για να κερδίσει και κανένα δεξιό ταγαρι μαζί με τους προοδευτικούς...

Δεν πάει να μίλησε και ως θεός. Τη νομιμότητα και το δικαίωμα της έκτρωσης δεν έχει κανείς δικαίωμα να τα αμφισβητεί, εκτός από κάτι κομπλεξικούς δεξιούληδες που αγαπούν το έμβρυο στην κοιλιά της μάνας του των 5 εβδομάδων αλλά αν γεννηθεί και μεγαλώσει και γίνει γκέι, το μισούν.

Δεν πάει να μίλησε και ως θεός. Τη νομιμότητα και το δικαίωμα της έκτρωσης δεν έχει κανείς δικαίωμα να τα αμφισβητεί, εκτός από κάτι κομπλεξικούς δεξιούληδες που αγαπούν το έμβρυο στην κοιλιά της μάνας του των 5 εβδομάδων αλλά αν γεννηθεί και μεγαλώσει και γίνει γκέι, το μισούν.
Εντάξει; Το ευχαριστήθηκες; Ένιωσες σπουδαία για 60 δευτερόλεπτα;

Ευτυχώς που τα ξέρεις όλα για το πως λειτουργουν οι άλλοι άνθρωποι και πως θα πρεπε να λειτουργεί ο κόσμος, γιατί οι υπόλοιποι είμαστε αφελείς και πηγαίναμε κατευθείαν σε τοίχο.

Άγιο είχαμε που σε έχουμε ανάμεσά μας με αυτές τις απόψεις και τον τρόπο έκφρασης.

Ακροδεξιά δεν είναι με τίποτα η Καρυστιανού. Αυτά τα λένε κάτι άτομα με απόψεις του στιλ "όποιος δεν συμφωνεί με τις απόψεις μου είναι φασίστας." Αν ήταν θα το σκεφτόμουν μέχρι και να την ψηφίσω (άσχετο που είναι πολιτικά άσχετη). Λαϊκή δεξιά στιλ παλιάς ΝΔ με μείξη του πολιτικού χώρου της Νίκης, αυτό είναι. Δηλαδή συντηρητισμός/Χριστιανισμός. Αλλά άρχισε κάτι απολιτίκ ανοησίες για αγάπη και ενσυναίσθηση, οπότε θα χάσει τους πάντες, και από αριστερά και από δεξιά.
Τέτοιο μπουλινγκ που τρώει αυτή πραγματικά κανένας δεν έφαγε τελευταία . Το βλέπουμε και στα σοσιαλ τι σκατοψυχα σχόλια πέφτουν κάθε φορά που γίνεται ένα δημοσίευμα γι αυτήν.
Η Καρυστιανού τρώει όντως σκατό χωρίς να φταίει σε τίποτα, μιας και δεν ευθύνεται αυτή για την πολιτική σκατίλα στην Ελλάδα. Όμως για κάποιους ανθρώπους συμβολίζει το αντισυστημικό και σιγά σιγά ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι δεν θα αλλάξει καμία Ελλάδα αν πέσει ο Κούλης ή ο Τσίπρας παλιά ή ο οποιοσδήποτε. Αυτό θα γίνει μόνο με αλλαγή πολιτεύματος. Οπότε ο κόσμος που θέλει πραγματική αλλαγή απογοητεύεται όλο και περισσότερο και τα βάζει με τέτοιους "σωτήρες" που εμφανίζονται κατά καιρούς.

Τη νομιμότητα και το δικαίωμα της έκτρωσης δεν έχει κανείς δικαίωμα να τα αμφισβητεί,
δεν το αμφισβήτησε, σύμφωνα με το απόσπασμά σου: <<Γνωρίζω ότι οι αμβλώσεις είναι νόμιμες. Εγώ μιλάω για το ηθικό κομμάτι. >>

δεν το αμφισβήτησε, σύμφωνα με το απόσπασμά σου: <<Γνωρίζω ότι οι αμβλώσεις είναι νόμιμες. Εγώ μιλάω για το ηθικό κομμάτι. >>
Οπότε ποια δημόσια διαβούλευση θέλει;

Όπως και να έχει η κοπέλα είναι υποτίθεται γιατρός και υποτίθεται από σήμερα πολιτικός. Δεν την καταδικάζω ακόμα αλλά στα μάτια μου δεν έχει πολλή εκτίμηση. Μπορεί να κάνει την ανατροπή και να βγάλει κάποιο πρόγραμμα με το οποίο να συμφωνώ, αφήνω έναν αστερίσκο.

Δες λίγο τι λες: <το δικαίωμα της έκτρωσης δεν έχει κανείς δικαίωμα να τα αμφισβητεί, εκτός από κάτι κομπλεξικούς δεξιούληδες.....> Επομένως και συ τώρα, έβαλες ταμπέλα <<δεξιούλης>>, ενώ η θεση, ακόμα και αντίθετος στις αμβλώσεις, δε σημαίνει <<δεξιός>>. Δεν έχει να κάνει με τη <<δεξιά πολιτική θέση>>.

Ξαναπάω στο δικό της: <<Θέματα που μπορούν να αφορούν το πώς λειτουργεί η κοινωνία μας, πρέπει να λύνονται με δημόσια διαβούλευση. Ας αποφασίσει η κοινωνία>> . Προφανώς γενικότερα θέματα, όπου η ηθική, η χειραφέτηση, η υγεία , η αυτοδιάθεση , όλα μαζί παίζουν ρόλο. Και σου λέει: Όταν έχουμε τέτοια θέματα, πρέπει να κάνουμε διαβούλευση, αλλά το αφήνει ανοιχτό, σου λέει <<δεν είναι αυτό που με καίει. Αυτά τα θέματα, κουβεντιάστε τα>> .

Στο δικό μου μυαλό ακούγεται <<είναι νόμιμο, δεν το αμφισβητώ. Όμως σα γιατρός έχω αμφιβολίες, ότι είναι σωστό. Φυσικά είναι νόμιμο, κάθε γυναίκα αποφασίζει, αλλά τετοια θέματα, κουβεντιάστε τα μεταξυ σας>> .

Δεν θα αρχίζουμε σε κάθε ευκαιρία το ίδιο circlejerk. Η άποψη που σχημάτισα με όσα έγιναν με το περιστατικό (από κράτος και κατηγορούμενους μαζί) μένει ίδια.

Από όλο το κείμενο με αυτό βρήκες να ασχοληθείς;

Όπως και να έχει η κοπέλα είναι υποτίθεται γιατρός και υποτίθεται από σήμερα πολιτικός. Δεν την καταδικάζω ακόμα αλλά στα μάτια μου δεν έχει πολλή εκτίμηση. Μπορεί να κάνει την ανατροπή και να βγάλει κάποιο πρόγραμμα με το οποίο να συμφωνώ, αφήνω έναν αστερίσκο.
Μα αυτα ειχε βγει την επόμενη μερα και τα ειχε ξεκαθαρίσει τι ακριβως εννοούσε και πως παρερμηνευθηκαν. Εννοούσε το κοινωνικό κομματι που οδηγουν μια γυναίκα στην εκτρωση. Δηλαδή γονεϊκη στήριξη, ψυχολογικές δομές, οικονομική στήριξη, το θεμα της δουλειάς παραλληλα με μητρότητα, στήριξη στο σπιτι, ποιος θα κρατάει το παιδί τα πρωτα χρονια, ενδοοικογενειακες συγκρούσεις, αν το μεγαλώνει μονη της χωρις τον πατέρα, η στήριξη απο την κοινωνια και το κρατος, και λοιπα και λοιπα. Ολα αυτα τα κοινωνικά θεματα θελει να τεθούν υπό διαβούλευση για το πώς μπορούν να επιλυθούν ως εμπόδια στη μητρότητα ώστε να μην οδηγείται μια νεα εν δυνάμει μητέρα στην έκτρωση, και να διερευνηθουν οι λόγοι που θελει να κανει έκτρωση. Βεβαια στην αρχη οπως τα ειπε ανεπεξεργαστα οπως τα ένιωθε την πρώτη φορα, ηταν κάπως "ωπα τι λες?" Και πολλοι θα πουν πως μετα βγήκε να τα μπαλώσει.

Εγω πιστεύω πως όντως τελικά τείνει να ειναι στην καλύτερη σκεπτικιστρια των αμβλώσεων, ομως νοιαζεται για το κοινωνικό κομματι, στο να βελτιώσει δηλαδη τους λόγους που μια γυναίκα θα φτάσει στην έκτρωση. Δηλαδη αν το κράτος τής λυσει το οικονομικό, το εργασιακο κλπ, υποθέτω οι εκτρώσεις θα μειωθούν καθως μενουν μονο κυριως οι προσωπικοί λόγοι και οχι τοσο οι εξωγενείς. Νομίζω πως οι περισσότερες γυναίκες δεν θέλουν να κανουν παιδια, ή το καθυστερουν, γιατί δεν υπάρχει οικονομική σταθερότητα στο σπιτικό τους, λενε πού να το μεγαλωσουμε μεσα στη φτωχεια δε θα εχουμε να αγοράσουμε γάλα και πάνες, ή λογω καριέρας, ή λενε σε τι κόσμο/κοινωνια να το φέρουμε με αυτα που ζούμε γύρω μας κλπ. Ολα αυτα ειναι εξωγενείς παράγοντες. Σε μια ουτοπική κοινωνία το κρατος θα μπορούσε να φροντίσει να τα λύσει ολα αυτα τα ζητήματα. Θεωρώ πως κατι τετοιο θελει και η Καρυστιανού, αν οχι να τα λύσει ολα εστω να τα συζητήσει σε διαβούλευση ώστε να δει τι μπορει ως κράτος -αν εκλεγεί κυβέρνηση- να επιλύσει ώστε να αφαιρέσει εμπόδια απο το δρόμο της μητρότητας, ώστε μια νεα μητέρα να μην τα σκέφτεται ολα αυτα, μόνη, απελπισμένη, χωρις οικονομική και ψυχολογική στηριξη κλπ, ώστε τελικά να προτιμήσει να το κρατήσει και να μην οδηγηθεί στην έκτρωση.

Απο την αλλη αν βάλεις το "σκεπτικιστρια των εκτρώσεων" διπλα στο "ομοιοπαθητικος παιδιατρος" τότε εμενα μου χτυπανε δύο καμπανάκια. Το ερωτημα ειναι αν αυτα τα δύο υπερκαλυπτουν την δίψα της κοινωνίας μας για δικαίωση απεναντι στα Τέμπη και πάταξη της διαφθορας. Θεωρω πως θα εξαρτηθεί απο τις υπόλοιπες θέσεις του κόμματος και από τα υπολοιπα άτομα που θα την πλαισιωσουν, θα τα μάθουμε σε λίγες ώρες. Πχ κατι διάβασα οτι θα εχει εναν αντιεμβολιαστη μεσα, ελπιζω να μην ισχύει. Ίδωμεν.

Τελευταία επεξεργασία:
Μα αυτα ειχε βγει την επόμενη μερα και τα ειχε ξεκαθαρίσει τι ακριβως εννοούσε και πως παρερμηνευθηκαν. Εννοούσε το κοινωνικό κομματι που οδηγουν μια γυναίκα στην εκτρωση. Δηλαδή γονεϊκη στήριξη, ψυχολογικές δομές, οικονομική στήριξη, το θεμα της δουλειάς παραλληλα με μητρότητα, στήριξη στο σπιτι, ποιος θα κρατάει το παιδί τα πρωτα χρονια, ενδοοικογενειακες συγκρούσεις, αν το μεγαλώνει μονη της χωρις τον πατέρα, η στήριξη απο την κοινωνια και το κρατος, και λοιπα και λοιπα. Ολα αυτα τα κοινωνικά θεματα θελει να τεθούν υπό διαβούλευση για το πώς μπορούν να επιλυθούν ως εμπόδια στη μητρότητα ώστε να μην οδηγείται μια νεα εν δυνάμει μητέρα στην έκτρωση, και να διερευνηθουν οι λόγοι που θελει να κανει έκτρωση. Βεβαια στην αρχη οπως τα ειπε ανεπεξεργαστα οπως τα ένιωθε την πρώτη φορα, ηταν κάπως "ωπα τι λες?" Και πολλοι θα πουν πως μετα βγήκε να τα μπαλώσει.

Εγω πιστεύω πως όντως τελικά τείνει να ειναι στην καλύτερη σκεπτικιστρια των αμβλώσεων, ομως νοιαζεται για το κοινωνικό κομματι, στο να βελτιώσει δηλαδη τους λόγους που μια γυναίκα θα φτάσει στην έκτρωση. Δηλαδη αν το κράτος τής λυσει το οικονομικό, το εργασιακο κλπ, υποθέτω οι εκτρώσεις θα μειωθούν καθως μενουν μονο κυριως οι προσωπικοί λόγοι και οχι τοσο οι εξωγενείς. Νομίζω πως οι περισσότερες γυναίκες δεν θέλουν να κανουν παιδια, ή το καθυστερουν, γιατί δεν υπάρχει οικονομική σταθερότητα στο σπιτικό τους, λενε πού να το μεγαλωσουμε μεσα στη φτωχεια δε θα εχουμε να αγοράσουμε γάλα και πάνες, ή λογω καριέρας, ή λενε σε τι κόσμο/κοινωνια να το φέρουμε με αυτα που ζούμε γύρω μας κλπ. Ολα αυτα ειναι εξωγενείς παράγοντες. Σε μια ουτοπική κοινωνία το κρατος θα μπορούσε να φροντίσει να τα λύσει ολα αυτα τα ζητήματα. Θεωρώ πως κατι τετοιο θελει και η Καρυστιανού, αν οχι να τα λύσει ολα εστω να τα συζητήσει σε διαβούλευση ώστε να δει τι μπορει ως κράτος -αν εκλεγεί κυβέρνηση- να επιλύσει ώστε να αφαιρέσει εμπόδια απο το δρόμο της μητρότητας, ώστε μια νεα μητέρα να μην τα σκέφτεται ολα αυτα, μόνη, απελπισμένη, χωρις οικονομική και ψυχολογική στηριξη κλπ, ώστε τελικά να προτιμήσει να το κρατήσει και να μην οδηγηθεί στην έκτρωση.

Απο την αλλη αν βάλεις το "σκεπτικιστρια των εκτρώσεων" διπλα στο "ομοιοπαθητικος παιδιατρος" τότε εμενα μου χτυπανε δύο καμπανάκια. Το ερωτημα ειναι αν αυτα τα δύο υπερκαλυπτουν την δίψα της κοινωνίας μας για δικαίωση απεναντι στα Τέμπη και πάταξη της διαφθορας. Θεωρω πως θα εξαρτηθεί απο τις υπόλοιπες θέσεις του κόμματος και από τα υπολοιπα άτομα που θα την πλαισιωσουν, θα τα μάθουμε σε λίγες ώρες. Πχ κατι διάβασα οτι θα εχει εναν αντιεμβολιαστη μεσα, ελπιζω να μην ισχύει. Ίδωμεν.
Απλά σκεπτικιστρια; Μια γιατρός;
...
Μόνο έναν αντιεμβολιαστη; Αναφέρεσαι στον φιλοχρυσαυγιτη που την πλαισιώνει ή αλλον; Ο.Κ...
...
Α, ξέχασα...

Τελευταία επεξεργασία:
Απλά σκεπτικιστρια; Μια γιατρός;
...
Μόνο έναν αντιεμβολιαστη; Αναφέρεσαι στον φιλοχρυσαυγιτη που την πλαισιώνει ή αλλον; Ο.Κ...
...
Α, ξέχασα...
Tοσο χεσμενοι ειστε ρε πουστη μου απο το μαρακι?

Λες να εχει οντως ρευμα στην κοινωνια?
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πάρτε το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Περιφέρειά σας (που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι κυβέρνηση και την επόμενη τετραετία) διαβάστε ένα ένα τα ονόματα και ψάξτε τα βιογραφικά τους, του κερατά, στους 20+ υποψήφιους ΕΝΑΣ σοβαρός άνθρωπος θα υπάρχει να σταυρώσετε!
Αυτός είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να δείξετε στο εκάστοτε σύστημα/κόμμα εξουσίας (ο καθένας από το μετερίζι του) ότι ΔΕΝ θέλετε Καραμανλήδες, Αδώνηδες, Βορίδηδες και ΣΙΑ αλλά κάτι διαφορετικό!

Σταματήστε επιτέλους να πετάτε την ψήφο σας σε μικρά κόμματα που μόνο λόγο ύπαρξης έχουν να στρώνουν τις πολιτικές καριέρες των εκάστοτε προέδρων ή/και των μεγαλοστελεχών τους στα μεγαλύτερα κόμματα, να παίζουν το ρόλο «μαγαζιού» του εκάστοτε μεγαλοπολιτικάντη ή/και «τσόντας» σε κυβερνητικούς σχηματισμούς κ.λπ.!
Ψηφισε τον λιγοτερο χειροτερο δυνατο δηλαδη. Ωραια λογικη :whatever:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ρε μπιλακο οταν μπαινουν παρανομα στη χωρα παρανομοι μεταναστες , παρανομη εισβολη δεν λεγεται?

Μη παιζετε με τη νοημοσυνη μας ρε παιδια....

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν υπάρχει ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ στον πολιτικό χώρο…Το πρόγραμμα της θα είναι αστείο , δεν έχει γνώσεις γεωπολιτικής , οικονομικών , ναυτιλίας κλπ
Πρακτικά εκπροσωπεί τον ίδιο χώρο που εκπροσωπεί και η Νίκη…

Το οτι εχει πεσει κοινη γραμμη απο τα ΜΜΕ και τα τσιμπουκια της ομαδας αληθειας, δειχνει οτι εχει καποιο ρευμα η μαρια. Θεωρω μπορει να παρει και διψηφιο ποσοστο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back