giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.019 μηνύματα.

Αυτό που με δίδαξε είναι πως μάλλον προλετάριος θα πεθάνω και δεν θα γίνω ποτέ (μικρο)αστική τάξη
. Πόσο άσχημο να κάνεις συχνά μεροκάματο στις οικοδομές με τον πατέρα σου στα οποία ζουν αστοί. Αρχοντικά σπίτια που δείχνουν την επιβλητικότητα τους στο μάτι. Μέσα σε αυτά βλέπεις και τα παιδιά/εγγόνια τους και σε πιάνει απελπισία που εσύ ποτέ δεν θα είσαι στη θέση τους
. Οι άνθρωποι δεν ξεκινάνε από τις ίδιες αφετηρίες...

GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.105 μηνύματα.

Εντωμεταξύ η Ελλάδα έχει από τους πιο υψηλούς βαθμούς κοινωνικής κινητικότητας στην ΕυρώπηΑυτό που με δίδαξε είναι πως μάλλον προλετάριος θα πεθάνω και δεν θα γίνω ποτέ (μικρο)αστική τάξη. Πόσο άσχημο να κάνεις συχνά μεροκάματο στις οικοδομές με τον πατέρα σου στα οποία ζουν αστοί. Αρχοντικά σπίτια που δείχνουν την επιβλητικότητα τους στο μάτι. Μέσα σε αυτά βλέπεις και τα παιδιά/εγγόνια τους και σε πιάνει απελπισία που εσύ ποτέ δεν θα είσαι στη θέση τους
. Οι άνθρωποι δεν ξεκινάνε από τις ίδιες αφετηρίες...
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.019 μηνύματα.

Ναι, το να πέσεις από την μικροαστική τάξη στη φτωχολογιά είναι πράγματι πιθανό σενάριο και εξίσου κινητικό! Το να ανελιχθείς από προλετάριος σε μικροαστός (να μη μιλήσω για μεσαίος) είναι υπερβολικά δύσκολο. Να γίνεις αυτό που λέμε προλεταριακή αριστοκρατία (δηλαδή να έχεις προνόμια που ο μέσος άνθρωπος έχει ξεχάσει πια όπως και οικογένεια και διακοπές άνετα όλα και έτσι) είναι πιθανό αν επιτύχεις σε κάποια εξειδίκευση. Ειδικά ως ελεύθερος επαγγελματίας.Εντωμεταξύ η Ελλάδα έχει από τους πιο υψηλούς βαθμούς κοινωνικής κινητικότητας στην Ευρώπη
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.602 μηνύματα.

Από που το βασίζεις αυτό; Μου κάνει λίγο εντύπωση, επειδή θεωρώ ότι είναι πιο στάσιμη η κινητικότητα. Ίσως από το 1960 έως το 1980 να έγινε μεγάλη κινητικότητα, απο εδώ πέρα είναι πιο συγκεκριμένα τα πράγματα, όπως μορφωτικό επίπεδο, κοινωνικό κτλ.Εντωμεταξύ η Ελλάδα έχει από τους πιο υψηλούς βαθμούς κοινωνικής κινητικότητας στην Ευρώπη
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.105 μηνύματα.

Εννοω αυξημενης κοινωνικης κινητικοτητας.Ναι, το να πέσεις από την μικροαστική τάξη στη φτωχολογιά είναι πράγματι πιθανό σενάριο και εξίσου κινητικό! Το να ανελιχθείς από προλετάριος σε μικροαστός (να μη μιλήσω για μεσαίος) είναι υπερβολικά δύσκολο. Να γίνεις αυτό που λέμε προλεταριακή αριστοκρατία (δηλαδή να έχεις προνόμια που ο μέσος άνθρωπος έχει ξεχάσει πια όπως και οικογένεια και διακοπές άνετα όλα και έτσι) είναι πιθανό αν επιτύχεις σε κάποια εξειδίκευση. Ειδικά ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Αν δει ομως καποιος ποιοι ηταν "πλουσιοι" πριν τον εμφυλιο και μετά τη μεταπολίτευση ειναι τελειώς διαφορετική εικόνα πχ Αγγλία οι πλούσιοι του 1920-1930 ειναι ακόμα πλούσιοι το 2025 και το ίδιο συμβαίνει με τους φτωχούςΤο να ανελιχθείς από προλετάριος σε μικροαστός (να μη μιλήσω για μεσαίος) είναι υπερβολικά δύσκολο.
Στην Ελλάδα όμως όχι
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.532 μηνύματα.

Ναι, και τι να κάνουμε; Να τους ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία με το ζόρι;Οι άνθρωποι δεν ξεκινάνε από τις ίδιες αφετηρίες...
Για κάποιον λόγο είναι έτσι ο άνθρωπος σαν είδος και η λατρεμένη σας ισότητα των αριστεριστών είναι παρά φύσει.
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

Η δουλειά της μαμάς μου, μου χάρισε το ταλέντο στη ζωγραφική και το σχέδιο. Του μπαμπά μου, με έκανε σε μικρότερη ηλικία να θέλω τα ίδια χρήματα που παίρνει
Δεν ξέρω τι μου δίδαξαν, πάντως και οι δύο ήταν πολύ τυχεροί (αλλά και πολύ καλοί στις δουλειές τους) με τους συγκεκριμένους μισθούς, που πλέον δεν υπάρχουν πουθενά.

Δεν ξέρω τι μου δίδαξαν, πάντως και οι δύο ήταν πολύ τυχεροί (αλλά και πολύ καλοί στις δουλειές τους) με τους συγκεκριμένους μισθούς, που πλέον δεν υπάρχουν πουθενά.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...