Για να έχεις τέτοιο περίσσευμα σε Ευρωπαϊκό κράτος με μισθό έως και mid-senior πρέπει ή να ζεις σαν Πακιστανός (σ' ένα σπίτι μ' άλλους δύο, χωρίς επιπλέον ιδιωτική ασφάλιση, με στερήσεις σε εξόδους κ.λπ.) ή να έχεις και γυναίκα που εργάζε full-time με περίπου τον ίδιο μισθό και να μοιράζεστε όλα σας τα έξοδα...κι ακόμη κι έτσι, με περίπου 10.000€ (πέντε πάνω πέντε κάτω ανάλογα τη χρονιά κι ό,τι έκτακτο σου τύχει) επιπλέον αποταμιεύσεις κάθε χρόνο σε σχέση με όσα θα αποταμίευες στην Ελλάδα, τι θα καταλάβεις;Θα γίνεις πλούσιος;
Ίσα που θα καταφέρεις μετά από πολύ αποταμίευση στερήσεις κ.λπ. ν' αποκτήσεις το δικό σου σπίτι εκεί μετά από καμιά τριανταριά χρόνια (που έτσι κι αλλιώς θα είσαι για τη σύνταξη και θα σκέφτεσαι την επιστροφή στην Ελλάδα)...
α)Πες μου που εργάζεσαι και πόσα βγάζεις να το δούμε αυτό...εγώ πάντως ακόμη γελάω με προσφορές που είχα από Ηνωμένο Βασίλειο προ μηνών!
β)Η ζωή δεν είναι μόνο το εργασιακό «μαν», είναι κι άλλα πράγματα τα οποία (κατά την άποψή μου πάντα, για να μην παρεξηγηθώ) δεν αξίζει να τα πετάξεις στα σκουπίδια για να κερδίσεις 5, 10 ή 15 παραπάνω ψωροχιλιάρικα το χρόνο από ένα μισθό...