Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 236)
  • Ναι

Ψήφοι: 191 80,9%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 18,2%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 2 0,8%

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Εχω μπει με άλλο προσωρινο ψευδωνυμο σε άλλο σαιτ (εχει κλείσει, ουτε θυμαμαι κατι boards ηταν) και εχω εκτοξεύσει αρχές 2000 μυδρους για την κατάσταση της τεχνολογίας στη χώρα τότε, νομιζω και τα ειχα εκτυπωσει (για αγνωστο λογο) και τα ειχα ξεχασει σε στοιβες χαρτιων στη βιβλιοθηκη.

Όταν τα πέταγα μετα απο χρονια, βλέπω 2000, ποστ, διαβάζω λεω ωπα καλα τα χωνει ο τυπος, ποιο διαμαντακι ειναι αυτο;

Και βλόγαγα τα γενια μου ο τρόμπας, μετα μου ρθε η αναμνηση οτι εγω ειχα μπει και τα χα γραψει.
Εγώ 15 χρόνια πριν ήμουν 15 χρονών - τρίτη γυμνασίου:P

Πολύ διαφορετικές απόψεις, αλλά στη βάση τους τα ίδια θα πω απλά πιο αθώα ούσα άβγαλτη

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.
Εγώ 15 χρόνια πριν ήμουν 15 χρονών - τρίτη γυμνασίου:P

Πολύ διαφορετικές απόψεις, αλλά στη βάση τους τα ίδια θα πω απλά πιο αθώα ούσα άβγαλτη
Δεν ξερω αν ημασταν καλύτεροι τότε ή τώρα.

Γιατι τωρα έχουμε μια αρνητικοτητα, μια τοξίκωση μέσα μας. (δεν το λεω για προσβολή)

Ξέρεις και η πολλή συνειδητοποίηση, δε σε κανει ευχάριστο άνθρωπο ούτε για τους γυρω σου (ειδικα αν δεν ειναι στο ίδιο μηκος κύματος) αλλά ούτε και για σένα. (το β ενικο γενικά)

Υπήρχε μια εποχή που ήμουν πολύ καλό παιδι, και χαμογελαστό.

Τέσπα, πα να πλυνω κανα πιατο, δε θα τα πλυνει η γάτα.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.
(καλα καθεσαι και ψάχνεις 15 χρονια πισω, creepy λιγο, καποια πράγματα θέλουμε να τα ξεχάσουμε και να μεινουν θαμμένα)
Όχι απλά είχα διάλλειμμα δουλειά και με πέταξε στην αρχική και χάζεψα τις απόψεις τότε και σε πέτυχα

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.037 μηνύματα.
Είναι η Αμερική η κορυφή της πυραμίδας, προορισμός του υψηλοτερου ακαδημαϊκου και επαγγελματικού προορισμού που μπορεί κάποιος να κυνηγήσει; Η απλός ένας μύθος;

Όλοι όταν ακούν ότι κάποιος πήγε στην Αμερική σκέφτονται ότι πέτυχε τα παντα ενώ αν πεις κάποιος πήγε στη Γερμανία/Αυστρια κτλ το αντίθετο.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν στερεότυπα αλλά συνήθως κρύβεται μια αλήθεια από πίσω.

Η Γερμανία όπως και οι βόρειες Χώρες είναι πλέον κορεσμένες από εργατικό δυναμικό όπως και ακαδημαϊκό. Γαλλία Γερμανία Ιταλία κτλ κατευθύνονται προς Ελβετία πράγμα επικίνδυνο για το μέλλον. Αγγλία ας μην μιλήσω όπως και για την Ιρλανδία.

Η Κίνα έχει αρχίσει και ανεβαίνει ψηλα όπως και η Αμερική. Τι πιστεύεται;

@BeatrixKiddo μιας που είσαι ακαδημαϊκός κι όλοι όσοι μπορούν να απαντήσουν

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.
Είναι η Αμερική η κορυφή της πυραμίδας, προορισμός του υψηλοτερου ακαδημαϊκου και επαγγελματικού προορισμού που μπορεί κάποιος να κυνηγήσει; Η απλός ένας μύθος;

Όλοι όταν ακούν ότι κάποιος πήγε στην Αμερική σκέφτονται ότι πέτυχε τα παντα ενώ αν πεις κάποιος πήγε στη Γερμανία/Αυστρια κτλ το αντίθετο. Η Γερμανία όπως και οι βόρειες Χώρες είναι πλέον κορεσμένες από εργατικό δυναμικό όπως και ακαδημαϊκό. Γαλλία Γερμανία Ιταλία κτλ κατευθύνονται προς Ελβετία πράγμα επικίνδυνο για το μέλλον. Αγγλία ας μην μιλήσω όπως και για την Ιρλανδία.

To ερώτημα είναι αν αξίζει να ζήσεις μια ζωή για να θαυμάζουν οι άλλοι. :hmm: Πιστεύω ότι σε όλους τους μύθους υπάρχουν και οι δράκοι.

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.
Ναι είναι ΚΑΙ ο δεύτερος απέχει χιλιόμετρα.

Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση μεταξύ των Κοέλιο.

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.037 μηνύματα.
To ερώτημα είναι αν αξίζει να ζήσεις μια ζωή για να θαυμάζουν οι άλλοι. :hmm: Πιστεύω ότι σε όλους τους μύθους υπάρχουν και οι δράκοι.
Το ερώτημα είναι αν έχουν όντως το καλυτερο ακαδημαικό περιβάλλον και τα πιο προηγμένα μέσα για να φτάσεις στο μέγιστο του εαυτού σου. Όσο για το τι θα πει ο καθένας μπορώ να σου πω ότι δεν με ενδιαφέρει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Απέχει χιλιόμετρα; Ακόμα και οι χώρες όπως Ελβετία με το ETH;

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.
Το ερώτημα είναι αν έχουν όντως το καλυτερο ακαδημαικό περιβάλλον και τα πιο προηγμένα μέσα για να φτάσεις στο μέγιστο του εαυτού σου. Όσο για το τι θα πει ο καθένας μπορώ να σου πω ότι δεν με ενδιαφέρει.

Σκέψου όμως ότι ο μύθος του εξωτερικού -> καλύτερα καλλιεργείται με βάση τις προσδοκίες άλλων. Στην Ελλάδα μετράει η γνώμη των άλλων επειδή η ζωή χτίζεται σε αυτό τον τρόπο σκέψης. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι επειδή κάνουν επιλογές για να τους θαυμάζουν οι άλλοι. Αν είσαι σε μια παρέα και λες ότι κάνεις τη χ καριέρα ή σπουδές στο εξωτερικό αμέσως ανεβαίνεις επίπεδο. Σε θεωρούν ότι είσαι η γενιά των Ελλήνων ταλέντων που ξέφυγαν από την Ελλάδα και ζουν στον «παράδεισο» του εξωτερικού. :upside:

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Σκέψου όμως ότι ο μύθος του εξωτερικού -> καλύτερα καλλιεργείται με βάση τις προσδοκίες άλλων. Στην Ελλάδα μετράει η γνώμη των άλλων επειδή η ζωή χτίζεται σε αυτό τον τρόπο σκέψης. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι επειδή κάνουν επιλογές για να τους θαυμάζουν οι άλλοι. Αν είσαι σε μια παρέα και λες ότι κάνεις τη χ καριέρα ή σπουδές στο εξωτερικό αμέσως ανεβαίνεις επίπεδο. Σε θεωρούν ότι είσαι η γενιά των Ελλήνων ταλέντων που ξέφυγαν από την Ελλάδα και ζουν στον «παράδεισο» του εξωτερικού. :upside:
Νίκο, μιλάω σοβαρά. Είμαι έτοιμος να αγοράσω τα απαραίτητα για μια διαδικασία που θα κοστίσει στην οικογένεια μου χιλιάδες ευρώ. Είμαι ποσο καιρο μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής κι όσο αποφασίζω για Ευρώπη τόσο στα όνειρα μου και στη σκέψη μου, μου περνάει η Αμερική και η ακαδημαϊκή πορεία όπως και ζωή που αν τα καταφερω θα έχω.

Η ερώτηση μου είναι η εξής. Όντως η Αμερική είναι κορυφαία στο ακαδημαϊκό κομμάτι και αναγνωρίζει ταλέντα ή να το πετάξω το όνειρο και να μείνω σε καμία Ελβετία;

Αν όλα πάνε καλά βέβαια…

Θα αφήνατε την Ελλάδα για την Αμερική ή την Ευρώπη;

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.418 μηνύματα.
Προσωπικά όχι, δεν θα μπορούσα να τρώω τα πράγματα που πουλάνε εκει. Βέβαια εσύ έχεις και ένα επάγγελμα που η έρευνα διεξάγεται σε μεγάλο βαθμό εκεί.
Η Ελβετία πανέμορφη χώρα. Συνδιάζει φύση, καλή ζωή, καλός μισθός, καλές παροχές, κτλ.

τα όνειρα μου και στη σκέψη μου, μου περνάει η Αμερική
Πάντως να ξέρεις, είναι και λίγο ψυχολογικό αυτό. Όσο περισσότερο "μακριά" και "εξωπραγματικό" σου ακούγεται κάτι, τόσο περισσότερο το λαχταρας ως παραμύθι.
Εσύ είσαι οργανωμένο παιδί.
Βάλτα στην ζυγαριά και αποφασίζεις αναλόγως.

Τελευταία επεξεργασία:

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Προσωπικά όχι, δεν θα μπορούσα να τρώω τα πράγματα που πουλάνε εκει. Βέβαια εσύ έχεις και ένα επάγγελμα που η έρευνα διεξάγεται σε μεγάλο βαθμό εκεί.

Η Ελβετία πανέμορφη χώρα. Συνδιάζει φύση, καλή ζωή, καλός μισθός, καλές παροχές, κτλ.

Πάντως να ξέρεις, είναι και λίγο ψυχολογικό αυτό. Όσο περισσότερο "μακριά" και "εξωπραγματικό" σου ακούγεται κάτι, τόσο περισσότερο το λαχταρας ως παραμύθι.
Εσύ είσαι οργανωμένο παιδί.
Βάλτα στην ζυγαριά και αποφασίζεις αναλόγως.
γνωρίζω ότι ο κάθε άνθρωπος θέλει να φτάσει στη κορυφή του εαυτού του κι εγώ δεν είμαι εξαίρεση. Γνωρίζω το κίνδυνο αλλά επισης γνωρίζω και τι θα κερδίσω.

Η ζυγαρια που αποφασίζει το μέλλον μου είναι το χειρότερο και η @Λένω το γνωρίζει.

Θα αποφασίσω μια και καλή αυτές τις ημέρες και θα μείνω μόνο σε αυτό το σχέδιο. Θα το ακολουθήσω βήμα προς βήμα.

Τέλος πάντων για να μην καταστρέψω το θέμα το αφήνω εδώ και θα το συζητήσω σε άλλο θέμα αν είναι, ευχαριστω

Poirot

Περιβόητο μέλος

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.020 μηνύματα.
Εγώ δεν θα πήγαινα στην Αμερική, αν και ενδεχομένως να είχα την ευκαιρία να το κάνω και να έβγαζα και αρκετά περισσότερα χρήματα. Δεν μου αρέσει όμως ο τρόπος ζωής εκεί και είναι πάρα πολύ μακριά. Στην Ευρώπη θα μπορούσα να πάω για μερικά χρόνια, αλλά μάλλον θα περιοριζόμουν σε σπουδές. Νομίζω όμως πως δεν θα έφευγα μόνιμα από την Ελλάδα.

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.418 μηνύματα.

archaios19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και επαγγέλλεται Αρχαιολόγος. Έχει γράψει 1.012 μηνύματα.
@Ουριήλ, η γνώμη μου είναι να μην λάβεις μία τέτοια απόφαση βιαστικά. Νομίζω πως έχεις ακόμη καιρό για μία οριστική απόφαση. Σε αυτή τη φάση, αξίζει πρωτίστως να εστιάσεις στο χτίσιμο ενός πολύ καλού βιογραφικού, για το οποίο καταλαβαίνω ότι είσαι ήδη σε πολύ καλό δρόμο!

Από εμπειρίες γνωστών, η Αμερική είναι μία θαυμάσια επιλογή για όποιον είναι 100% αφοσιωμένος στην έρευνα. Τα προγράμματα σπουδών εκεί είναι έτσι δομημένα, ώστε να υπάρχει σχετικά άμεση απορρόφηση σε ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς χώρους. Το ζήτημα της διαβίωσης σε μία τέτοια χώρα είναι γνωστό λίγο-πολύ νομίζω. Αν διατίθεσαι να προσπεράσεις τέτοιες δυσκολίες, τότε νομίζω πως είσαι πλασμένος για κάτι τέτοιο. Ωστόσο, να έχεις στο νου σου ότι ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα υψηλός και φυσικά κανείς δεν θα σου χαριστεί.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την Ευρώπη. Οι ευκαιρίες είναι ίσως πιο περιορισμένες και σίγουρα δεν σου εγγυάται κανείς άμεση επαγγελματική αποκατάσταση (μάλλον το αντίθετο). Όλα φυσικά εξαρτώνται από το πού θα πας και από τον κλάδο σου. Το μεγάλο στοίχημα στον ακαδημαϊκό χώρο ένα παραμένει παντού: χρειάζεται τρομερή αφοσίωση και κυρίως σοβαρή και ανταγωνιστική επιστημονική παρουσία που προϋποθέτει ένα γερό γνωστικό υπόβαθρο και κυρίως πρωτότυπη δουλειά που καλύπτει κενά και δύναται να σου εξασφαλίζει συνεργασίες και χρηματοδοτήσεις. Ο ανταγωνισμός πλέον είναι αδιανότητος, και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη. Χρειάζεται οξυδέρκεια, εντοπισμό ερευνητικών κενών, πρωτοτυπία στην προσέγγιση/μεθοδολογία/το ίδιο το αντικείμενο.

Καλή επιτυχία και προσοχή, μην κάνεις σπασμωδικές και βιαστικές κινήσεις. Η έρευνα χρειάζεται ώριμη και προσεκτική δουλειά (το ξέρεις πολύ καλά νομίζω), αλλά και ευελιξία! Και δεν εννοώ μόνο στην ίδια την ποιότητα της δουλειάς, αλλά και στις αποφάσεις που σχετίζονται με αυτή!

BeatrixKiddo

Περιβόητο μέλος

Η BeatrixKiddo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4.460 μηνύματα.

Όλοι όταν ακούν ότι κάποιος πήγε στην Αμερική σκέφτονται ότι πέτυχε τα παντα ενώ αν πεις κάποιος πήγε στη Γερμανία/Αυστρια κτλ το αντίθετο.

Η Γερμανία όπως και οι βόρειες Χώρες είναι πλέον κορεσμένες από εργατικό δυναμικό όπως και ακαδημαϊκό. Γαλλία Γερμανία Ιταλία κτλ κατευθύνονται προς Ελβετία πράγμα επικίνδυνο για το μέλλον. Αγγλία ας μην μιλήσω όπως και για την Ιρλανδία.

Αγαπητέ Ουριήλ θα σου απαντήσω εκτενώς μέχρι το βραδάκι :D:thumbup:

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.
Μύθος ειναι αν εισαι ανειδικευτος και χωρις skills! Προφανως αν εισαι με πτυχια,μεταπτυχιακο,εμπειρια και γενικα θες να φτασεις το ανωτατο επιπεδο επαγγελματικα,ναι η Αμερικη ειναι η κορυφη της πυραμιδας. Βέβαια εκει η ρυθμοι ειναι παρα πολλοι γρηγοροι,τα χρηματα που μπορεις να βγαλεις ειναι απειρα! Όντας η μεγαλύτερη καπιταλιστική χώρα στον κόσμο είναι σχετικά εύκολο να βγάλεις λεφτά αν σου κόβει και πολλές φορές πολύ περισσότερα από όσα θα έβγαζες στην Ευρώπη όσο πετυχημένος και να ήσουν. Τρελές ευκαιρίες για να αποκτήσει κάποιος υψηλό εισόδημα!

Οι μισθοί στον τομέα της πληροφορικής είναι 5x των μισθών της Ελλάδας. Η αλήθεια είναι ότι απλά οι μισθοί δε συγκρίνονται. Στην Ελλάδα φαντάζομαι ότι ένας πολύ καλός μισθός είναι 2χιλ ευρώ το μήνα. Αν θεωρήσουμε 14 μισθοί/χρόνο, τότε πάμε 28χιλ/χρόνο. Ας το στρογγυλεύσουνε στα 30χιλ/χρόνο. Ή ας πούμε και 40-50χιλ/χρόνο για ένα καλοπληρωμένο στέλεχος.

Στην Αμερική ο πρώτος μισθός που παίρνει κάποιος που μόλις αποφοίτησε από τα προπτυχιακά και πήρε offer από εταιρία μεγάλη πληροφορικής είναι άνετα $150χιλ/χρόνο. Όταν φτάσει σε θέση senior (ας πούμε 5-10 χρόνια προυπηρεσίας, δηλαδή γύρω στα 30 χρονών) πάει κάπου $350-500χιλ/χρόνο. Και ως principal/staff φτάνει και ξεπερνάει τα $700χιλ/χρόνο. Στην Αμερική οι ολικές απολαβές χωρίζονται στο βασικό μισθό (όπως στην Ελλάδα), στο ετήσιο bonus (10-30% του μισθού και αυξάνεται ανάλογα με την ατομική απόδοση και το επίπεδο) και τις μετοχές στην εταιρία που δουλεύεις. Οι μετοχές αυξάνονται ανάλογα με τα επίπεδα και γίνονται πολλαπλάσια του βασικού μισθού. Και επειδή το αμερικάνικο χρηματιστήριο έχει πάει στα ύψη τα τελευταία χρόνια, οι μετοχές αυξάνονται πολύ, άρα και οι ολικές απολαβές. Επίσης, αναφέρομαι κυρίως σε εταιρίες στα μεγάλα τεχνολογικά hubs, πχ Καλιφόρνια, Σιάτλ, Νέα Υόρκη. Οπότε οι καλοπληρωμένοι στην Αμερική (πχ πληροφορική, σύμβουλοι επιχειρήσεων, investment bankers, γιατροί, δικηγόροι, κτλ) δε συγκρίνονται μισθολογικά με Ελλάδα. Κατά την άποψή μου, αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα της ζωής στην Αμερική.
αν αξίζει να ζήσεις μια ζωή για να θαυμάζουν οι άλλοι.
Οχι ας κατσει εδω,να μην παει Αμερικη αν ειναι καλος να χεστει στο ταλιρο και στις ευκαιριες-ας κατσει εδω να ζηταει 1700-2000 γιατι ειναι καλος επαγγελματιας και να του λενε : "όχι" και να μην εχει επαγγελματικες επιλογες και να σκεφτεται να ριξει το μισθολογικο του γιατι η αγορα ειναι μικρη
Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι επειδή κάνουν επιλογές για να τους θαυμάζουν οι άλλοι.
Όταν φτάσει σε θέση senior (ας πούμε 5-10 χρόνια προυπηρεσίας, δηλαδή γύρω στα 30 χρονών) πάει κάπου $350-500χιλ/χρόνο

Κλαινε με μαυρο δακρυ με 350.000/χρονο...αχ μαυρη ζωη...
Οχι ρε πας καλα; δεν λεει να πας αμερικη να δεις τι παει να παει σωστος καπιταλισμος-οχι σοσιαλιστικος καπιταλισμος που εχουμε εδω και στο παιζουν νεοφιλελε παραλληλα και σου λενε κατσε 9-10 ωρες για τη ψυχη της μανας σου στην εταιρεια ή αν εισαι ΕΕ μεχρι να χτισεις την επιχειρηση κλαις γοερα στο μπανιο απο το αγχος...
Ναι-Ναι-Ναι

Ειδικα Αμερικη (οποιος λεει το αντιθετο-σε εξαιρετικες περιπτωσεις ΔΕΝ ειναι βυσματικος-εισοδηματιας κλπ)

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.548 μηνύματα.
γνωρίζω ότι ο κάθε άνθρωπος θέλει να φτάσει στη κορυφή του εαυτού του κι εγώ δεν είμαι εξαίρεση. Γνωρίζω το κίνδυνο αλλά επισης γνωρίζω και τι θα κερδίσω.

Η ζυγαρια που αποφασίζει το μέλλον μου είναι το χειρότερο και η @Λένω το γνωρίζει.

Θα αποφασίσω μια και καλή αυτές τις ημέρες και θα μείνω μόνο σε αυτό το σχέδιο. Θα το ακολουθήσω βήμα προς βήμα.

Τέλος πάντων για να μην καταστρέψω το θέμα το αφήνω εδώ και θα το συζητήσω σε άλλο θέμα αν είναι, ευχαριστω
Στην λοιμωξιολογία είχα μείνει.
Σκέφτηκες κάτι άλλο;

΄Εχεις χρόνο, μην αγχώνεσαι.
Επίσης αποκλείεται να σ΄ενδιαφέρουν όλες οι ειδικότητες στον ίδιο βαθμό.
Σίγουρα κάποια θα βαρύνει περισσότερο και σίγουρα θα την βρεις.
Ε, δεν την γλυτώνεις την ταλαιπωρία της διαδικασίας αλλά το αποτέλεσμα μετράει.:)

΄Ακου μια ιστορία.
΄Εχω μια φίλη που ειλικρινά τραβούσε των παθών της τον τάραχο μέχρι ν΄αποφασίσει.
Και αυτό δεν αφορούσε μόνο σημαντικά θέματα που όντως απαιτούσαν σοβαρή σκέψη αλλά ακόμα και επουσιώδη όπως ποια από τις χ μπούζες που της άρεσαν θα αγόραζε.
Τι τηλέφωνα έπαιρνε, τι βιντεοκλήσεις για να πάρει γνώμες... ΄Αστα.
΄Εφτασε μια στιγμή που αγανάκτησε τόσο πολύ με τον εαυτό της που τώρα έχει ισορροπήσει και διαθέτει τον ανάλογο χρόνο στην κάθε απόφαση που πρέπει να πάρει και μια χαρά σωστότατες αποφάσεις παίρνει.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.

Σύντομη απάντηση: Ναι οι ΗΠΑ είναι με διαφορά ο καλύτερος προορισμός αν θέλεις να πας ψηλά και να βγάλεις χρήματα. Μην το σκέφτεσαι καν, προσπάθησε το.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

@Ουριήλ Εφοσον εισαι γιατρος και ελπιζω να εχεις δυνατο ακαδημαικο προφιλ-προφανως αν ερθει η ευκαιρια πας ΗΠΑ

Poirot

Περιβόητο μέλος

Ο Poirot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 5.020 μηνύματα.
(οποιος λεει το αντιθετο-σε εξαιρετικες περιπτωσεις ΔΕΝ ειναι βυσματικος-εισοδηματιας κλπ)
Τι απολυτότητα είναι αυτή; Δηλαδή εγώ που δεν θέλω να μείνω μόνιμα στην Αμερική ή την Ευρώπη είμαι βυσματικός ή εισοδηματίας, ή είμαι εξαιρετική περίπτωση; Αρκετοί είναι που δεν θέλουν, γιατί δεν βάζουν όλοι στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους το πόσα χρήματα θα πάρουν. Εγώ, λόγου χάρη, αν καταφέρω να γίνω Εισαγγελέας, σίγουρα δεν θα παίρνω τα χρήματα που θα έπαιρνα στην Αμερική, αλλά χαρούμενος θα είμαι. Και σίγουρα θα έχω πολύ καλές αμοιβές, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια