Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Θα αφήνατε την Ελλάδα για μια καριέρα στο εξωτερικό;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 236)
  • Ναι

Ψήφοι: 191 80,9%
  • Όχι

Ψήφοι: 43 18,2%
  • ΔΞ/ΔΑ

Ψήφοι: 2 0,8%

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.358 μηνύματα.
Οι Έλληνες είναι μακράν οι πιο κλάψες και γκρινιάρηδες (τους φταίνε όλα) σε σχέση με άλλους λαούς, συχνά υπερβάλλουν για μια κατάσταση και θεωρούν ότι όλα τα προβλήματα του κόσμου υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα. Ακόμη και για τα σκουπίδια που είναι έξω από τον κάδο (γιατί κάποιοι κρετίνοι αφήνουν πλαστικές καρέκλες ενώ υπάρχει υπηρεσία του δήμου για τέτοιου είδους απορρήματα) πάλι άλλοι τους φταίνε. Γι' αυτό δεν παίρνω στα σοβαρά ότι λέγεται στην χώρα μας. Φωνή και από ουσία μηδέν. :D
αγόρι μου απλα μαθηματικά είναι, μαθηματικός είσαι δεν αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει βασικός μισθός 700 ευρω και ενοικιο 600;
Τις τιμές στα σουπερ μαρκετ δεν τις αντιλαμβάνεσαι;
Συγγνώμη αλλά τα βρίσκω λίγο Μαρία Αντουανέτα όλα οσα λες και μάλιστα ο τροπος που τα γράφεις.
Ή είσαι ξεκάθαρα προνομιούχος και πραγματικά δεν αντιλαμβάνεσαι τι σημάινει ζω στην εξαθλίωση ή είσαι σαδιστής και το γουστάρεις.

Η πραγματική ουσία είναι να βλέπεις ξεκάθαρα παρόλα τα προνόμια σου.

Η όλη σου προσέγγιση μου βγάζει βαιμπ Άδωνις

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.632 μηνύματα.
Ένας μέσος Γερμανός για τις ημερήσιες αγορές που κάνει φτιάχνει λίστα εξόδων στο προσωπικό του ημερολόγιο:

χ € κόστος μεταφοράς
y € κόστος πάρκινγκ
z € κόστος τροφίμων
...

ξέρει από το πρωί πόσα λεφτά θα χαλάσει και αξιολογεί πολύ προσεχτικά γιατί θα χαλάσει ένα ορισμένο ποσό. Μου έκανε εντύπωση που συχνά ανοίγουν το ημερολόγιο και όλο σημειώνουν τις δαπάνες τους. Ακόμη και αν θεωρείται ότι έχει αρκετά καλύτερη οικονομική άνεση από τον φτωχοέλληνα, δεν χαλάει λεφτά. Ξέρει ακριβώς γιατί θα πρέπει να αγοράσει κάτι ή να μην το αγοράσει. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το πως ή τι ξοδεύει ένας βορειοευρωπαίος σε σχέση με τον Έλληνα. Ένας Γερμανός μπορεί να τη βγάλει το βράδυ με ένα γιαούρτι, 3 καρότα, 2 βερίκοκα και 1 μπουκάλι χυμό.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.899 μηνύματα.
Οι Έλληνες είναι μακράν οι πιο κλάψες και γκρινιάρηδες (τους φταίνε όλα) σε σχέση με άλλους λαούς, συχνά υπερβάλλουν για μια κατάσταση και θεωρούν ότι όλα τα προβλήματα του κόσμου υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα. Ακόμη και για τα σκουπίδια που είναι έξω από τον κάδο (γιατί κάποιοι κρετίνοι αφήνουν πλαστικές καρέκλες ενώ υπάρχει υπηρεσία του δήμου για τέτοιου είδους απορρήματα) πάλι άλλοι τους φταίνε. Γι' αυτό δεν παίρνω στα σοβαρά ότι λέγεται στην χώρα μας. Φωνή και από ουσία μηδέν. :D

Ρε φιλαράκι συγγνώμη κιόλας, όμως μας κάνεις οικονομική ανάλυση χωρίς να έχεις επαφή με την οικονομική επιστήμη. Όταν όλα τα στοιχεία σοβαρών οργανισμών δείχνουν την Ελλάδα στο bottom 3 της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρείς ότι οι Ελληνες απλά κλαίγονται;; Θέλεις να μην πιστεύουμε την Eurostat, OECD, IMF, έρευνες των συστημικών τραπεζών, ώστε να ακούμε εσένα;;

Τώρα εντάξει αν θέλεις να τρολαρεις ώστε να σε προσέχουμε OK.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.632 μηνύματα.
Οι λίστες δεν λένε πάντα την αλήθεια. Οι Άγγλοι πριν κάτι δεκαετίες επί Τόνι Μπλερ έδιναν μεγάλη βάση στην Στατιστική ως μέθοδο πολιτικής για τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και ενώ τα νούμερα έδειχναν ότι τα πράγματα πήγαιναν καλά έπεσαν έξω. Η πραγματικότητα στα δημόσια σχολεία τους ήταν τελείως διαφορετική. Θυμάμαι είχε γίνει σάλος και έψαχναν να δουν τι δεν απεικονίζει η Στατιστική μεθοδολογία σε μια κοινωνική πραγματικότητα.

Και μόνο που αναφέρει ότι οι συστημικές τράπεζες και οι "κυβερνητικοί" οργανισμοί κάνουν αμερόληπτη έρευνα για το καλό της κοινωνίας, σταματάω.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.899 μηνύματα.
Οι λίστες δεν λένε πάντα την αλήθεια. Οι Άγγλοι πριν κάτι δεκαετίες επί Τόνι Μπλερ έδιναν μεγάλη βάση στην Στατιστική ως μέθοδο πολιτικής για τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και ενώ τα νούμερα έδειχναν ότι τα πράγματα πήγαιναν καλά έπεσαν έξω. Η πραγματικότητα στα δημόσια σχολεία τους ήταν τελείως διαφορετική. Θυμάμαι είχε γίνει σάλος και έψαχναν να δουν τι δεν απεικονίζει η Στατιστική μεθοδολογία σε μια κοινωνική πραγματικότητα.

Τι μπαρούφες ακούμε ρε.

nPb

Επιφανές μέλος

Για την υπερβολή των Ελλήνων πολλοί το αναφέρουν. Δεν το λέω μόνο εγώ, ότι γενικά κάνουμε την τρίχα τριχιά. Είμαστε λαός των άκρων και του εθνικού διχασμού. Φτάσαμε να ψηφίσουμε Τσίπρα για λόγους αντίδρασης ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ αράδιαζε ένα σωρό ψέματα και μετά μου λέτε να πάρω σοβαρά τους Έλληνες; :D

Τι μπαρούφες ακούμε ρε.

Πού στηρίζεις την αμεροληπτότητα των οργανισμών αυτών που κάνουν την έρευνα; Ήρθαν ποτέ στην Πάτρα ή στον Πύργο να συζητήσουν με φορείς και να δουν ακριβώς την οικονομική και κοινωνική ευημερία των πολιτών ή απλά μέσω γενικών εκθέσεων προσπαθούν με πολύχρωμα γραφήματα να πουν ότι στην Ελλάδα όλοι έχουν προβλήματα κτλ; Όσους ξέρω και είναι πολλοί αυτούς που ξέρω, δεν τους βλέπω να έχουν προβλήματα. Δεν λέω ότι είναι πλούσιοι αλλά όχι όμως και να είναι φτωχοί όπως τους θεωρείτε εδώ μέσα. Τα προβλήματα ξεκινούν μόνο σε αυτό το φόρουμ.

Επίσης Φώτη επειδή μιλάω με υπαλλήλους στην τράπεζα μου λένε ότι δεν ισχύει και τόσο αυτή η αρνητικότητα που ακούγεται. Η τράπεζα θεωρεί ότι με βάση τις τρέχουσες διεθνείς συνθήκες η οικονομία της Ελλάδας πάει καλά και ότι οι Έλληνες έχουν εισοδήματα απλά αυτοί που έχουν, προτιμούν για άλλους λόγους να μην επενδύουν. Οπότε αναγκαστικά η κοινωνία κινείται με χαμηλή κατανάλωση και με χαμηλούς ρυθμούς επενδύσεων. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν υπάρχει καμία χώρα όπου όλος ο πληθυσμός να ζει με οικονομική άνεση. Και πριν την οικονομική κρίση πάλι ακούγαμε για τα ίδια προβλήματα, ενώ τότε το καλό Πασοκ και η ΝΔ μοίραζαν θέσεις του δημοσίου και λεφτά από τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης.

Δεν είμαι οικονομολόγος, όμως δεν τρώω αμάσητο σανό από εμπειρικές εκθέσεις με στατιστικό σφάλμα και πολιτική σπέκουλα. Όσο οι οργανισμοί οικονομικών μελετών υποστηρίζονται από κυβερνητικά λόμπι και συστημικές τράπεζες υπάρχει ένα ποσοστό μεροληπτικότητας στην στατιστική αξιοπιστία. Γενικά όπου μπλέκεται η πολιτική ως μέθοδος λήψης αποφάσεων, η εικόνα παρουσιάζεται διαφορετική από την πραγματικότητα.

Φώτη μου έχω στοιχεία πραγματικών επενδύσεων που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Δ.Ελλάδα που η αξιόπιστη οικονομική σου μελέτη δεν έχει ενημερωθεί. Μείνε σε αυτά που διαβάζεις και στις σούπερ οικονομικές θεωρίες σου. Η αυτοδιοικητική πληροφορία απέχει πολύ από αυτό που σας διδάσκουν σε ένα αμφιθέατρο. Κλασικός θεωρητικός. :happy: Μου αρέσουν πολύ τα γραφήματα που ανεβάζεις.

ΥΓ. Μάθετε να κάνετε διάλογο και να δέχεστε την διαφορετική άποψη. Άντε πια εδώ μέσα με όλους τους ισχυρογνώμονες που αν πει κάτι διαφορετικό κάποιος αρχίζετε και κράζετε. Αυτό δεν είναι δημοκρατία. Σε έναν διάλογο όλες οι απόψεις είναι αποδεκτές ακόμη και αν διαφωνούμε. Προσωπικά, αν διαφωνώ, το σέβομαι και δεν προσπαθώ να σας αλλάξω γνώμη. Λέω απλά την γνώμη μου. Εσείς όμως με κράζετε. Εκεί είναι η ένστασή μου. :)

Τελευταία επεξεργασία:

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.441 μηνύματα.
Για την υπερβολή των Ελλήνων πολλοί το αναφέρουν. Δεν το λέω μόνο εγώ, ότι γενικά κάνουμε την τρίχα τριχιά. Είμαστε λαός των άκρων και του εθνικού διχασμού. Φτάσαμε να ψηφίσουμε Τσίπρα για λόγους αντίδρασης ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ αράδιαζε ένα σωρό ψέματα και μετά μου λέτε να πάρω σοβαρά τους Έλληνες;
Ρε μαγκα αμα δεν παιρνεις σοβαρα ουτε τους Ελληνες ουτε τους ξενους , ποιον παιρνεις σοβαρα? Μου βγαζουν μια πικρα και απογοητευση τα κειμενα σου ,ασχετη με την οικονομικη κατασταση της χωρας μας και την εργασιακη πραγματικοτητα του εξωτερικου. @nPb

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.857 μηνύματα.
Την άφησα ήδη και δεν μετανιώνω λολ

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.864 μηνύματα.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.857 μηνύματα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.557 μηνύματα.
Νομίζω ο Φώτης κι ο Νίκος λένε δύο όχι ακριβώς ίδια πράγματα. Ναι ο δείκτης των επενδύσεων και της ανάπτυξης στην Ελλάδα είναι χαμηλός, αλλά νομίζω οτι δε μεταφράζεται το ίδιο με το πώς επιβιώνουν καθημερινά οι Έλληνες. Θεωρώ οτι είναι δύο διαφορετικά πράγματα και οτι αυτό θίγει ο Νίκος. Ξέρουμε όλοι οτι υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα είτε από μαύρη εργασία είτε από κρυφά έσοδα από ενοίκια κλπ. Οπότε αυτός που φαινομενικά κλαίγεται γιατί παίρνει το βασικό μισθό, μπορεί να κρύβει οτι παίρνει ενοίκιο από ένα σπίτι που του άφησαν οι γονείς του ή οτι κάνει μερικά μεροκάματα όποτε μπορεί. Από αυτή την άποψη λοιπόν αυτός δεν πεινάει. Είναι και ο λόγος που ο κόσμος δεν εξεγείρεται τελικά. Γκρινιάζει, κλαίγεται, θυμώνει αλλά τελικά όλα μένουν τα ίδια.

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.534 μηνύματα.
Νομίζω ο Φώτης κι ο Νίκος λένε δύο όχι ακριβώς ίδια πράγματα. Ναι ο δείκτης των επενδύσεων και της ανάπτυξης στην Ελλάδα είναι χαμηλός, αλλά νομίζω οτι δε μεταφράζεται το ίδιο με το πώς επιβιώνουν καθημερινά οι Έλληνες. Θεωρώ οτι είναι δύο διαφορετικά πράγματα και οτι αυτό θίγει ο Νίκος. Ξέρουμε όλοι οτι υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα είτε από μαύρη εργασία είτε από κρυφά έσοδα από ενοίκια κλπ. Οπότε αυτός που φαινομενικά κλαίγεται γιατί παίρνει το βασικό μισθό, μπορεί να κρύβει οτι παίρνει ενοίκιο από ένα σπίτι που του άφησαν οι γονείς του ή οτι κάνει μερικά μεροκάματα όποτε μπορεί. Από αυτή την άποψη λοιπόν αυτός δεν πεινάει. Είναι και ο λόγος που ο κόσμος δεν εξεγείρεται τελικά. Γκρινιάζει, κλαίγεται, θυμώνει αλλά τελικά όλα μένουν τα ίδια.
Ετσι ακριβώς γίνεται.

Εχω έναν γνωστό εποπ στο στρατό τώρα πηρε και άδεια ανατροφής τέκνου γιατί έχουν ένα παιδάκι...

Ο τυπος παιρνει 1100 από το στρατο που δε φτάνουν... Και κάνει και μερομακαματα ντελίβερυ τώρα π χει χρόνο.... 30 ευρώ την μέρα... Ένα 600αρι έξτρα... Το τσιμπάω μ λέει το 1700αρι μου και νιώθω λίγο άνετος.

Ναι ρε του λέω.. Και εγώ το προηγουμενο μήνα με κάτι έξτρα που ξεπερασα τα 1600 είδα διαφορά. Έβαλα και κάτι στην άκρη πληρωσα και το ενοίκιο... Και τώρα έχω δυο βδομάδα να πληρωθω και έχω ένα 300αρι ρε φίλε με όλα πληρωμενα.
Και δεν έχω καν παιδια είμαι ελευθερος και σινγκλ.

Δε γίνεται αλλιώς. Οι πολιτικοι λένε τα δικά τους τις μαλακιες περι ανάπτυξης. Και ο κόσμος όπως μπορεί βρίσκει λυσεις. Στην γυρα.

Και όλοι ευχαριστημένοι.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.454 μηνύματα.
Α μάλιστα, δηλαδή ενώ σ' όλο τον υπόλοιπο κόσμο έχουμε τις μεγαλύτερες οικονομίες στη Δύση σε κορεσμό ή/και ύφεση, εσωστρέφεια (βλέπε π.χ. Δανία), πληθωρισμό, απολύσεις, βομβαρδισμούς όλο και περισσότερων κρατών μεταξύ τους κ.ο.κ. εσύ περιμένεις να γίνει ξαφνικά η Ελλάδα El Dorado...makes sense!:rolleyes:
Ναι γιατί αυτά έφτασαν την χώρα στην οικονομική κρίση εξαρχής...

akis_95

Νεοφερμένο μέλος

Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 93 μηνύματα.
Και μετά τους λες για νοοτροπίες ραγιά, για κατσαπλιάδες πολίτες, για Τουρκοκρατίες κ.λπ. και σου λένε «ε σιγά, τι σημασία έχουν αυτά»...που η Βουλγαρία έχει από τους πιο οργανωμένους Δημόσιους τομείς και υπηρεσίες στην Ε.Ε. (πήγαινες στη Σόφια σε Βουλγαρική Δ.Ο.Υ. όχι τώρα, 10 χρόνια πριν και νόμιζες ότι πήγες σε Δ.Ο.Υ. στη Σουηδία) και πολύ χαμηλό flat-tax εδώ και 20 χρόνια σχεδόν κι ακόμη είναι στον πάτο της Ευρώπης και σε πολλές πτυχές της θυμίζει Σκόπια και Αλβανία!:rolleyes:
Φυσικα και οχι μονο αυτον.Δεν εχουν καθολου επιστημονικο προσωπικο.Και δινουν μελετες σε γραφεια στην ελλαδα λογω φθηνιας
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ετσι ακριβώς γίνεται.

Εχω έναν γνωστό εποπ στο στρατό τώρα πηρε και άδεια ανατροφής τέκνου γιατί έχουν ένα παιδάκι...

Ο τυπος παιρνει 1100 από το στρατο που δε φτάνουν... Και κάνει και μερομακαματα ντελίβερυ τώρα π χει χρόνο.... 30 ευρώ την μέρα... Ένα 600αρι έξτρα... Το τσιμπάω μ λέει το 1700αρι μου και νιώθω λίγο άνετος.

Ναι ρε του λέω.. Και εγώ το προηγουμενο μήνα με κάτι έξτρα που ξεπερασα τα 1600 είδα διαφορά. Έβαλα και κάτι στην άκρη πληρωσα και το ενοίκιο... Και τώρα έχω δυο βδομάδα να πληρωθω και έχω ένα 300αρι ρε φίλε με όλα πληρωμενα.
Και δεν έχω καν παιδια είμαι ελευθερος και σινγκλ.

Δε γίνεται αλλιώς. Οι πολιτικοι λένε τα δικά τους τις μαλακιες περι ανάπτυξης. Και ο κόσμος όπως μπορεί βρίσκει λυσεις. Στην γυρα.

Και όλοι ευχαριστημένοι.
ΕΠΟΠ στο στρατο με 1100.Χειροτερη φαρα απο ΕΠΟΠ δεν υπαρχει.Τους εμαθα καλα στον εβρο.Που εφευγαν πριν το ωραριο για να κανουν εξτρα δουλεια εξω.Και οχι οτι δεν εβγαιναν απλα ειναι παραδοπιστα σκουπιδια

Τελευταία επεξεργασία:

Πάνθηρας!

Επιφανές μέλος

Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 25.534 μηνύματα.
Φυσικα και οχι μονο αυτον.Δεν εχουν καθολου επιστημονικο προσωπικο.Και δινουν μελετες σε γραφεια στην ελλαδα λογω φθηνιας
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

ΕΠΟΠ στο στρατο με 1100.Χειροτερη φαρα απο ΕΠΟΠ δεν υπαρχει.Τους εμαθα καλα στον εβρο.Που εφευγαν πριν το ωραριο για να κανουν εξτρα δουλεια εξω.Και οχι οτι δεν εβγαιναν απλα ειναι παραδοπιστα σκουπιδια

Και τι να κάνει ο άνθρωπος ρε τυπε; παιδι έχει και ένα κάρο υποχρεώσεις που τρέχουνε.... Ο Κουλης μας λέει να κάνουμε παιδια... Το γνωρίζεις ότι ένας στρατιωτικός μπορεί ανά πασα στιγμή να του βγάλουν μια μετάθεση και να τον στείλουν στην επαρχία να πληρωνει ενοίκια την ίδια στιγμή που χει βάλει δόσεις για στεγαστικό στη πολη που βρισκόταν ;

Πως να κάνεις παιδια μετά ; υπάρχει προνοια ; αυτοί θέλουν να ανεβάζουν τις τιμές με μισθους 2010-2015 δε γίνονται αυτά.

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.612 μηνύματα.
ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό ισχύει.
Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κτλ που αποθηκεύουν στο σπίτι τους τα χρήματα για να μην φαίνονται στις Τράπεζες και δηλώνουν το minimum εισόδημα.
Κομμωτήρια που σου λένε στα ίσα ή 70 ευρώ με κάρτα ή 50 ευρώ μετρητά.
Σπίτια που νοικιάζονται με κοινή συμφωνία ιδιοκτήτη και ενοικιαστή έτσι ώστε να τους κάνει ο ιδιοκτήτης μια καλύτερη τιμή και ως αντάλλαγμα να δηλώνεται μικρότερο ποσό ενοικίου.
Και μύρια όσα...
Τα επίσημα στοιχεία δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα.

Τελευταία επεξεργασία:

Jack of Spades

Διακεκριμένο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.519 μηνύματα.
Ναι γιατί αυτά έφτασαν την χώρα στην οικονομική κρίση εξαρχής...
Τα μνημόνια (γιατί η «οικονομική κρίση» του 2008 είναι άλλο πράγμα) τα έφεραν κυρίως α)τα ελλείμματα του σουβλακοφάγου της Ραφήνας (το αν έγιναν με δόλο κατόπιν εντολών άνωθεν κ.λπ. ή όχι μόνο ο ίδιος το ξέρει) και β)οι τιμωρητικές πολιτικές του Γερμανού κούτσαβλου που δεν είχαν σκοπό να λύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας αλλά να την «γονατίσουν» οικονομικά ακόμη περισσότερο (προς παραδειγματισμό και για τους υπόλοιπους)...
Χώρα που προσελκύει κατά 95% «γυφτοεπενδύσεις» (όπως τις αποκαλώ εγώ) και sweatshops που παράγουν προϊόντα πολύ χαμηλής προστιθέμενης αξίας...όσες εταιρείες έφυγαν από εδώ και πήγαν εκεί κάτι τέτοια μαγαζιά του κώλου ήταν, κάτι κλωστοϋφαντουργίες, κάτι μηχανουργεία, κάτι μικρομεσαίοι εργολάβοι της κακιάς ώρας που χρωστούσαν παντού κ.ο.κ. και τα ίδια χάλια θα 'χαμε κι εμείς αν είχαμε πρωθυπουργό κανέναν π.χ. σαν το Τζήμερο κι έφερνε flat-tax και τα σχετικά!

nPb

Επιφανές μέλος

Χθες διάβαζα στην ιστορία ότι η Πάτρα τον 19ο αιώνα είχε Αυστριακή, Εβραϊκή, Γαλλική και Αγγλική παροικία. Η πόλη έχει καθολικό ναό, αγγλικανική εκκλησία γοτθικού ρυθμού και συναγωγή. Η κυρία οικονομία ήταν στο εμπόριο σταφίδας, μηχανουργικών υλικών, οινοποιεία, τεχνικά υλικά, σαπουνοποιεία, κλωστουφαντουργία και χημικά προϊόντα. Υπήρχαν ναυτιλιακές υπηρεσίες κρουαζιέρας Πατρα-Τεργέστη και Πατρα-Νέα Υόρκη. Οι πολίτες των παροικιών συμμετείχαν στην κοινωνική εικόνα της πόλης και εξωστρέφεια της εθνικής οικονομίας. Μετά από σχεδόν 1 αιώνα, η πόλη είναι σε παρακμή με καμία παροικία. Είναι σαν να μιλάμε για μια άλλη πόλη σε αλλη χώρα. Δεν υπάρχει αξιόλογη βιομηχανική οικονομία ενω γίνονται φιλότιμες προσπάθειες απο
ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν. Η περιφέρεια προσπαθεί για έργα υποδομής άλλα φαίνεται ότι για 1 αιώνα μάλλον η χώρα μας είχε πόλεμο. Θέλω να πω ότι όλα δείχνουν σταματημένα ή προσπαθούν να γίνουν. Η αθάνατη γραφειοκρατία είναι αργή και τα πρωτόκολλα αποτελεσματικότητας δεν αποδίδουν.

Η καταναλωτική οικονομία της πόλης με υπηρεσίες του κωλου πάει πολύ καλά - αγορά για δημόσιους υπαλλήλους. Υπάρχει και αδήλωτο χρήμα. Όμως η πόλη ακολούθησε την άσχημη μοίρα της Ελλάδας. Την άκουσε πολύ την περίοδο της κρίσης του 2008. Σήμερα στη περιφέρεια, αντιπεριφερειάρχης είναι ένας απόγονος Ζαΐμης.

Δεν μας φταίει μόνο ο Μητσοτάκης. Οι γόνοι φυτρώνουν και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και μάλιστα όσοι εξαργυρώνουν ονόματα από αγωνιστές του 1821.

Τελευταία επεξεργασία:

akis_95

Νεοφερμένο μέλος

Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 93 μηνύματα.
Και τι να κάνει ο άνθρωπος ρε τυπε; παιδι έχει και ένα κάρο υποχρεώσεις που τρέχουνε.... Ο Κουλης μας λέει να κάνουμε παιδια... Το γνωρίζεις ότι ένας στρατιωτικός μπορεί ανά πασα στιγμή να του βγάλουν μια μετάθεση και να τον στείλουν στην επαρχία να πληρωνει ενοίκια την ίδια στιγμή που χει βάλει δόσεις για στεγαστικό στη πολη που βρισκόταν ;

Πως να κάνεις παιδια μετά ; υπάρχει προνοια ; αυτοί θέλουν να ανεβάζουν τις τιμές με μισθους 2010-2015 δε γίνονται αυτά.
ξερω πολυ καλα για στρατιωτικους καθως το μισο μου σοι ειναι συνταγματαρχες.Που παιρνουν 1600 με ολα πληρωμενα.Τα εποπ μετα απο χρονια παιρνουν σχεδον τα ιδια λεφτα.Τα σωματα ασφαλειας ειναι τα πιο καλοπληρωμενα αυτη την στιμγη με διαφορα απο τα υπολοιπα επαγγελματα.
Επισης το ΔΙΑΛΕΞΕ δεν τον εβαλε κανεις με το ζορι ΕΠΟΠ.Αλλα θελει τα καλα και τα κακα δεν τα θελει.

ΥΓ
Οι τιμες ειναι απαραδεκτες και ειναι ξεκαθαρα θεμα πολιτικης βουλησης

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.358 μηνύματα.
Μετά από σχεδόν 1 αιώνα, η πόλη είναι σε παρακμή με καμία παροικία. Είναι σαν να μιλάμε για μια άλλη πόλη σε αλλη χώρα. Δεν υπάρχει αξιόλογη βιομηχανική οικονομία ενω γίνονται φιλότιμες προσπάθειες απο
ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν. Η περιφέρεια προσπαθεί για έργα υποδομής άλλα φαίνεται ότι για 1 αιώνα μάλλον η χώρα μας είχε πόλεμο. Θέλω να πω ότι όλα δείχνουν σταματημένα ή προσπαθούν να γίνουν. Η αθάνατη γραφειοκρατία είναι αργή και τα πρωτόκολλα αποτελεσματικότητας δεν αποδίδουν.
Πιστεύω υπερβάλλεις και αν μη τι άλλο η κλάψα δεν λύνει τα προβλήματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια