Η πρακτική είναι ενάμισι χρόνο, αφού τελειώσεις την σχολή, προκειμένου να μπορέσεις να δώσεις εξετάσεις για την άδεια δικηγορίας. Εγώ τυπικά στα χαρτιά, αυτή την πρακτική την έχω κάνει, γι' αυτό και μπόρεσα να δώσω και εξετάσεις. Το θέμα είναι πως είναι πολύ εύκολο για κάποιον συνάδελφο να εντοπίσει πως ουσιαστικά δεν ξέρω τίποτα, γι' αυτό και δεν έχω μπει στη διαδικασία να δηλώσω ψευδώς πως έχω κάνει άσκηση.
Αυτή τη στιγμή θεωρούμαι νέα δικηγόρος (όχι ακόμα δλδ, σε κάνα δίμηνο που θα έχω την άδεια στα χέρια μου), που σημαίνει πως μπορώ και να υπογραφω (που ένας ασκούμενος δεν μπορεί) και επιπλέον είμαι πλέον υποχρεωμένη να έχω Ταμείο Νομικών, αν θέλω να δουλεύω ως δικηγόρος. Απλά επειδή εγώ δεν ξέρω την δουλειά καθόλου σχεδόν, έχω αποδεχτεί το ενδεχόμενο σε κάποιο γραφείο να με προσλάβουν ως ασκούμενη (κι ας μου δίνουν μόνο 300 ευρώ, τουλάχιστον να πληρώνω το ταμείο και να έχω 150 ευρώ χαρτζιλίκι) για κάποιο χρονικό διάστημα (που εγώ το υπολογίζω στο εξάμηνο) και μετά να αρχίσουν να με πληρώνουν κανονικά σαν νέο δικηγόρο. Άλλωστε το ότι η άσκηση είναι ενάμισι χρόνο κι όχι μικρότερη, είναι κυρίως για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι , μη πω τι είναι τώρα, στις δουλειές τους, πληρώνοντας ελάχιστα, για περισσότερο χρόνο!
Και πάντως το δίμηνο είναι πάλι μικρό για να το δηλώσω σαν προϋπηρεσία, αν δεν με κρατήσει τελικά. Φαντάσου πως ήδη δηλώνω πως έχω κάνει 3 μήνες άσκηση (και όντως την έχω κάνει) και όλοι μου λένε πως δεν έχω εμπειρία..

Απλά επειδή τώρα δηλώνω πως έκανα άσκηση σε ένα άγνωστο δικηγόρο, ενώ μετά θα δηλώνω πως ήμουν σε ένα γραφείο με 6 δικηγόρους, ίσως να είναι κάπως διαφορετική η αντιμετώπιση που θα έχω, τι να σου πω..