Η αλήθεια ειναι ότι η Ελλάδα , σ αντίθεση με τις λοιπές εθνότητες της περιοχής, έχει την πιο μακραίωνη ιστορια και πλούσια παράδοση. Αυτο οδήγησε γείτονες εθνικιστές να δημιούργησουν κ αυτοί μύθους, τελείως αλλόκοτους και αστήρικτους. Αυτο δεν δίνει άλλοθι ομως περι μιας αλάνθαστης ελληνικής ιστοριογραφίας, που παρουσιάζει τους Έλληνες να ειναι παντα το θύμα της περιοχής. Κατι ανάλογο κάνουν ιδιατερα οι Τούρκοι, όταν ειναι παντα οι «αδικημένοι», οταν η ΕΕ δεν τους στηρίζει με τους μετανάστες, όταν «αμύνθηκε» απλα το 1915 με την γενοκτονια των άλλων λαών στην περιοχή, και ότι δικαιολογείται να συνορεύει με τα περίχωρα της Βιεννης στα βόρεια και με τον αραβικό κόλπο στα νοτια.
Αντιθέτως, στο συγκεκριμένο θέμα, η Ελλάδα ήταν το κράτος που καταπίεσε βάναυσα το σλαβικό στοιχείο μετά το 1912 στην περιοχή, αλλάζοντας ονοματα ανθρώπων και πόλεων, απαγορεύοντας την γλωσσα, ετσι ώστε να μην διαταραχθεί ο εθνικός μύθος περί περιουσίας καταγωγής.
Δε φτάνει που έκανε αυτα στην επικράτεια της, είχε λόγω και για το πως θα βαφτιστεί ο γείτονας-αλλά πάντοτε όταν αυτο ανεξαρτητοποιήθηκε αδύναμο και αστήρικτο, ενώ επι Τιτο σούζα- προβαίνοντας σε ακραίες πολιτικές επιλογές. Μια στενη συνεργασία των Βαλκανίων ειναι επιβεβλημένη, ολα Τ αλλά ειναι ανούσιοι εθνικισμοί για εσωτερική κατανάλωση και ψάρεμα ψήφων.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 11 Αυγούστου 2020
Το λεω για 3 ή 4 φορά: έχουν σχεση από τον 6ο αιωνα και περα. Εδώ εσυ, που αναφέρεις ότι εισαι φοιτητής ιστορίας , ούτε καν μελέτησες τις Πρεσπες, περιμένεις τον Ινδό ή Μεξικανό να γνωρίζει για την Μακεδονία; Ούτε καν ξέρει που πέφτει η Ελλάδα, θ ασχοληθεί με την Ελλάδα του 4ου πΧ αιωνα;;; Όσοι γνωρίζουν πραγματικά ιστορια( ελάχιστοι) , ξέρουν πολυ καλα ποιοι ειναι οι σύγχρονοι και ποιοι οι αρχαίοι Μακεδόνες.
Κατά Τ αλλά, όχι, οι περισσότεροι νεοέλληνες ιστορικοί, όταν αναφέρονται για το θέμα, μιλανε για «ιστορικά δικαια», για «καπηλεία της ιστορίας», και τις λοιπές γνωστές εθνικιστικές μπούρδες. Ευτυχώς το θέμα έληξε και σι λιγα χρονια , απ ότι φαινεται, θα ειναι καποιοι γραφικοί ξεχασμένοι που δεν θα τους λαμβάνει κανένας σοβαρά.
Εν τω μεταξύ, ενώ μιλαμε για ένα ξεφτισμένο ζήτημα, ο Ερντογαν πλέει ανενόχλητος στην ελληνική υφαλοκρηπίδα , αλλά τα ΜΜΕ μούγκα. Όταν κάνει ο Κουλης ομως παλικαρισμούς και απειλεί ότι «θα κάνει ότι ειναι να κάνει, για να μην πρέπει να κάνει ότι πρέπει να κάνει», τοτε θεωρείται τέραστια επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής.