Revekka
Τιμώμενο Μέλος

[FONT="]Η θρησκεία δεν είναι απλή υπόθεση. Ούτε και το βάπτισμα.
Οσο για τον ιερέα που διαπληκτίστηκες, είναι εντελώς άσχετο με την θρησκεία.
Για τους άθεους. Δεν γνωρίζω τί κάνουν βαπτίζοντας σε χριστιανικό ναό. Είναι έξω απο την διαδικασία.
Τώρα για την θρησκεία που λες οτι τα προβλήματα αυτή τα βγάζει, θα σου πώ. Μήπως δεν έχεις κατανοήσει τί σημαίνει χριστιανική θρησκεία; Και η σημασία του βαπτίσματος; Είναι κάτι υποδεέστερο της ανάγκης να βρίσκεσαι με το παιδί που βαπτίζεις;
Και πώς θα βάλουμε προτεραιότητα;
Μήπως αυθαιρετούμε;
Και αν αυθαιρετούμε, έχουμε το δικαίωμα να αυθαιρετήσουμε;
[/FONT]
Η παρένθεση στο μήνυμά μου ήταν ειρωνική!
Δεν υποστηρίζω κάτι τέτοιο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

To κατάλαβα.Στη συγκεκριμένη περίπτωση η φίλη μου ήταν κάπως "θύμα".
Επέτρεπε στον εαυτό της να γίνεται θύμα.
Όλοι οι υπόλοιποι θα χαμε αντιδράσει.
Το αστείο. Όταν αργότερα ήρθε η γιορτή του παιδιού, όλοι πέσαμε πάνω της και της είπαμε να πάρει ένα μικρό δώρο, του στυλ ένα ωραίο παιχνίδι, ένα φορμάκι κτλ. Και να μην πάει να ξαναξοδευτεί. Εκείνη ντρεπόταν αλλα είχαμε πέσει όλες πάνω της και το έκανε. Ε πάει, και της λέει η μαμά του παιδιού "Α θα μας ξαναρθεις σύντομα για επίσκεψη ε?". Εκείνη κοίταξε όλο απορία. Και συμπληρώνει η μαμά του παιδιού "Για να φέρεις το δώρο, το ξέχασες σήμερα!".

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DreamsRevenge
Περιβόητο μέλος

Ο ανάδοχος είναι αυτός που σε ορθά θρησκευτικές συνθήκες θα πρέπει να έχει επαφή με το δόγμα στο οποίο θέλουν να εντάξουν οι γονείς το παιδί τους ώστε να το βοηθήσει στα πρώτα του βήματα.
Στην κοινωνική του διάσταση, η επιλογή καθορίζεται από άλλα κριτήρια, γι αυτό και καταλήγει ένα απλό κοινωνικό γεγονός με λίγη εσάνς θρησκευτικού τελετουργικού.
Το ζήτημα λοιπόν είναι να αποφασίσουν οι γονείς τί θέλουν. Έναν ανάδοχο που θα εκπληρώσει συνειδητά ένα καθήκον ηθικής διαπαιδαγώγησης επικουρικά προς το δικό τους, ή κάτι άλλο?
Στην περίπτωση που δεν θεωρούν ότι πρέπει να ενταχθεί συνειδητά σε ένα δόγμα το παιδί τους, ίσως είναι καλύτερα να μην το βαφτίσουν... πιο ειλικρινής ως στάση θα έλεγα.
Όσο για το θέμα του να βρίσκεται κάποιος κοντά σε ένα παιδί που μεγαλώνει, δεν χρειάζεται ο τυπικός μανδύας σε μια σχέση... η καθημερινή επαφή κι αλληλεπίδραση δεν χρειάζεται ετικέτα, μακάρι ένα παιδί να έχει επικοινωνία κι ερεθίσματα από πολλούς ανθρώπους γύρω του.
ελλόγιμος λαγός
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πως το βάφτισε το παιδάκι ο νονός...Νύχτα;Μιλάμε για ξυλοδαρμούς, εκφοβισμούς και τέτοια...

Revekka
Τιμώμενο Μέλος

ελλόγιμος λαγός
Εκκολαπτόμενο μέλος

Aνεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων;Στην επαρχία, έτσι λύνουν τα προβλήματά τους!![]()

Revekka
Τιμώμενο Μέλος

άντζυ
Δραστήριο μέλος

Queen of Hearts
Δραστήριο μέλος

εμένα ο νονός μου με έχει εντελώς ξεγραμμένη από την τρίτη δημοτικού! έχει να μου στείλει λαμπάδα το πάσχα από τότε...και΄δεν με νοιάζει τόσο πολύ αυτό..δεν παίρνει ούτε τηλέφωνα σε γιορτή και γενέθλια και γενικά δεν ενδιφέρεται καθόλου..και όχι τώρα που μεγάλωσα αλλά από τότε που έφτασα 10! δεν συζητάω να στείλει κανένα δώρο,ούτε καν!! ούτε τον ένοιαξε να μάθει που πέρασα ούτε να με συγχαρεί ούτε τίποτα! πιστεύω αν με δει στο δρόμο δύσκολα θα με αναγνωρίσει! ξέκοψε ξαφνικά την επικοινωνία ...δεν προηγήθηκε κανένας καβγάς με την οικογένεια μου,τίποτα!! πάντως αυτό θα το έχω μεγάλο παράπονο! βλέπω άλλους που έχουν φτάσει 20+ και οι νονοί τους τους θυμούνται, τους παίρνουν τηλέφωνα! δεν λέω να μου στέλνει λαμπάδες και δωράκια, τουλάχιστον να ενδιαφερθεί για το παιδί που κάποτε βάφτισε! πάντως όσοι σκοπεύετε να γίνεται νονοί μη καταντήσετε αδιάφοροι μετά από λίγα χρόνια, αλλιώς μη βαφτίζετε καθόλου!
Κι εγώ μια απ τα ίδια. Μόνο που εμένα δεν με ξέγραψε από την τρίτη δημοτικού.
Με ξέγραψε απ την ημέρα της βάφτισης.

georgia.94
Δραστήριο μέλος

kogba
Νεοφερμένο μέλος

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Gate4
Επιφανές μέλος

American Economist
Επιφανές μέλος

giannhs2001
Επιφανές μέλος

Lady M
Πολύ δραστήριο μέλος

Με τίποτα, όσο "ρομαντικό" κι αν δείχνει εκ πρώτης όψεως. Γιατί πέρα από τα έξοδα- τα οποία ουδόλως είναι ευκαταφρόνητα- αναλαμβάνει κάποιος μια ισόβια υποχρέωση σε ένα παιδί που δεν είναι δικό του και που με τους γονείς του δεν ξέρεις στο μέλλον κατά πόσο θα διατηρηθούν οι, όποιες, καλές σχέσεις (ίσως με μια εξαίρεση για τους εξ αίματος συγγενείς).
Δεν είναι ρομαντική η άποψη σου Aleksa, όμως είναι ρεαλιστική.
Κι επειδή ακούγεται συχνά το όνομά μου ως υποψήφιας νονάς από φιλικά πρόσωπα με προβληματίζει αυτό που λες... Κατα πόσο η σχέση με τους γονείς έχει στέρεα θεμέλια... Γιατί είναι κρίμα μετά για το παιδάκι! Και γενικότερα μένει μία πίκρα σε όλους...
Μέχρι στιγμής έγινα μία φορά σε παιδί ενός κοντινού συγγενή μου που έχουμε καλή σχέση, χωρίς να είμαστε όμως πολύ κοντά. Πιστεύω μάξιμουμ θα βαφτίσω άλλη μία φορά κι αυτό επειδή έχω ζήτηση (αν έχω λεφτά βέβαια

Προσωπικά είμαι καλυμμένη και με τη μία πάντως. Είναι ωραία εμπειρία και δημιουργείται ένα δέσιμο με ένα μικρό πλασματάκι

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Από κει κι έπειτα κι αφού σου δίνει χαρά και ικανοποίηση, go for it και με τις ευχές μου και η δεύτερη φορά να είναι το ίδιο (ή και περισσότερο) επιτυχημένη, όσο η πρώτη.

Azur
Πολύ δραστήριο μέλος

Giorgkalo
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 92 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Memetchi
- Giorgkalo
- Athens2002
- Reader
- Kate1914
- Paragontas7000
- Scandal
- touvlo
- charmander
- pinkheart
- giannhs2001
- American Economist
- Μήτσος10
- Joji
- taketrance
- A350
- Natsuko
- fourkaki
- kogba
- orchidea
- DimitraA.
- harry akritas
- Revekka
- hirasawayui
- Nickx
- Εχέμυθη
- Έμμα
- sokliap
- Serotonin
- leo41
- Μαυρίκιος
- Κλημεντίνη
- Viedo
- iminspain
- Rene2004
- tslef8
- Βλα
- Meow
- Alma Libre
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.