vanessa99
Δραστήριο μέλος
Η vanessa99 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 555 μηνύματα.

20-10-24

00:58
Από αύριο θα δει το άλλο μου πρόσωπο. Όποιος βίωνε αυτά που βιώνω εγώ και οι αδελφές μου, θα γινόταν επεισόδιο στον Κοκκινόπουλο..
Αλλά κομμένα αυτά. Σήμερα τελείωσε.
Αρχικά, πραγματικά λυπάμαι για όλα αυτά που συμβαίνουν

KleinosBrekias
Δραστήριο μέλος
Ο Μητσαρας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών, επαγγέλλεται Άεργος/η και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 525 μηνύματα.

20-10-24

01:01
Ο πατερας μου κοντεψε να χασει τη ζωη του σε φουρτουνα . Σωθηκε . Στη φουρτουνα που του δημιουργησα οσαν ηταν γονιος μου πραγματικα δε ξερω .Δεν ξέρω Δημήτρη, δάκρυσα. Αυτό το κείμενο μου δημιούργησε μια λύπη μεσα μου αλλα και μαι δωσω χαράς/ ελπίδας. Δεν ξέρω πως να το περιγράψω.
ROM32
Δραστήριο μέλος
Ο ROM32 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 713 μηνύματα.

20-10-24

01:24
Κανεις δε φταιει σε μια σχεση γονεα - παιδιου .
Αυτο που εγραψα ουσιαστικα λεει οτι ο γονιος πρεπει να<< ρουφηξει >> τους φοβους του παιδιου αλλα και το αντιθετο . Το πως θα γινει αυτο δεν εμπεριεχει τη λεξη <<φταιξιμο>>. Ειναι μια διαδικασια ζυμωσης . Πολυ αργη .
Συγνώμη μα δεν το βλέπω έτσι, το παιδί είναι ανήλικο, δεν έχει εμπειρίες να κρίνει μια σχέση με έναν ενήλικα, ο ενήλικας όμως υποτίθεται πως έχει την γνώση και απο την στιγμή που δεν την τηρεί φταίει.
KleinosBrekias
Δραστήριο μέλος
Ο Μητσαρας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών, επαγγέλλεται Άεργος/η και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 525 μηνύματα.

20-10-24

02:08
Το παιδι εχει κατι που καποτε ειχε ο ενηλικας . Την αθωοτητα . Η ιδια η υποσταση του παιδιου ειναι γεματο απο δαυτην . Οσο η προσεγγιση και τα πεπραγμενα του γονιου εξωκειλουν της αθωοτητας , το χασμα αμβλυνεται .Συγνώμη μα δεν το βλέπω έτσι, το παιδί είναι ανήλικο δεν έχει εμπειρίες να κρίνει μια σχέση με έναν ενήλικα, ο ενήλικας όμως υποτίθεται πως έχει την γνώση και απο την στιγμή που δεν την τηρεί φταίει.
Παραδριγμα Καποτε , η γιαγια μου , ειχε αγορασει ενα κουταβι . Η γιαγια μου και εγω ειχαμε 57 χρονια διαφορα . Δε το πλησιαζα . Μια μερα μου ειπε <<γιατι δε πας να το ρωτησεις μηπως θελει να παιξει ?>><<Γιαγια δε μιλανε τα σκυλια !>><<Δε μιλανε σαν τους ανθρωπους , αλλα ακουνε.>> . Πηγα και το ρωτησα . Η μανα μου ελεγε στη μανα της(γιαγια) οτι περναω πολυ ωρα μιλωντας στο κουταβι . Η γιαγια μου ελεγε στο κουταβι πως αντιδρω αν δε θελω να φαω και η κορη της(μαμα)μου ελεγε αδυνατον ιδιος ειναι .
Το σκυλι σκοτωθηκε προτου κλεισει τα 3 ετη αλλα η γιαγια μου βλεπωντας ποσο πολυ ειχαμε δεθει , μου ξεφουρνησε ενα αθωο ψεμα οτι ο παππους αρρωστησε και οι γιατροι του απαγορεψαν τα κατοικιδια ζωα . Το στειλαμε σε μια πολυ καλη οικογενεια . Εγω το εμαθα απο αλλους λιγα χρονια μετα .
Αυτο που μου ειπε η γιαγια μου , οπως παιζει ενα μικρο παιδι ετσι παιζει και το κουταβι . Ολα θελουν παιχνιδι . Τσουπ μια φοβια με τα σκυλια εξαυλωθηκε . Η γιαγια μου δεν ηταν του οχι ή του μην . Ηταν του μηπως θελει .
Η γιαγια μου παρατηρουσε . Οταν εβλεπε τα 3 εγγονια μετα το παιχνιδι , πρωτος ετρωγε ο πιο μουσκεμενος στην ιδρωτα . Και ας στραβομουτσουνιαζαν οι αλλοι δυο . Ετσι , μου περασε τη παρατηρηση . Θειο δωρο .
finesse
Πολύ δραστήριο μέλος
Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.

20-10-24

10:51
Οχι. Με το να μην μιλήσει θα πατήσει πάνω στην έχθρα και οι σχέσεις θα καταστραφούν τελείως.
Αν όμως θέλει να μιλήσει, θα πρέπει να βρει μια στιγμή ήρεμη και χαλαρή. Αφού πρωτα θα έχει κάνει το καλό κοριτσακι και την καλη κόρη, να παίξει το θέατρο που αυτοί θέλουν.
Τότε, στην ήρεμη και οικογενειακή στιγμή, θα αρχίσει να λεει πως νιωθει. Χωρίς να τους κάνει επίθεση. Αν γίνει αυτο, θα καταστραφεί όλο το «σχέδιο».
Το θέμα λοιπόν δεν ειναι να πατήσει πάνω στον θυμό της και στον θυμό τους αλλα στην ψυχολογία τους ως γονείς.
Αυτό είναι το ωραίο και το σωστό. Προϋποθέτει, όμως, πως σε γενικές γραμμές μιλάμε για ήρεμες, φυσιολογικές καταστάσεις.
Απ' τα λίγα που μοιράστηκε η Εριφύλη, κι ας με συγχωρήσει αν κάνω λάθος, διαφαίνεται ένα ζευγάρι που δεν τα πηγαίνει καλά (πιθανώς να πρέπει να χωρίσουν κιόλας), δύο άτομα (ως μονάδες) που δεν βαδίζουν καλά και θέλουν δουλειά με τον εαυτό τους, και όλο αυτό το άσχημο πράγμα γίνεται τοξικό και παίρνει μπάλα και τα παιδιά.
Κάποιες φορές ξεπερνάει το "οι γονείς μου βγήκαν από τα ρούχα τους και παραφέρθηκαν". Είναι κάτι παραπάνω, και είναι πάνω από τις δυνάμεις των παιδιών.
Η Εριφύλη έχει σίγουρα όλα τα κομμάτια, οπότε εκείνη ξέρει εάν θα είναι γόνιμο το να τους βρει σε μια καλή στιγμή και να μιλήσουν. Μιλώντας η ίδια χωρίς επίθεση και προσπαθώντας να βρει λύσεις στο πρόβλημα (για παράδειγμα, να μην τσακώνονται μπροστά τους, γιατί τα επηρεάζει αυτό) χτυπώντας στο συναίσθημα του γονιού. Αλλά, πόσο εύκολο είναι ν' αλλάξει μια κατάσταση που έχει παγιωθεί; Στα νεύρα και στην πρώτη ενόχληση, τα ίδια θα γίνουν ξανά. Λύση δεν βρίσκω και στο να κάτσουν να τσακωθούν τα παιδιά, ώστε να τους κάνουν με το ζόρι να δουν κάποια πράγματα. Δεν το βάζω καν ως λύση, τη στιγμή που υπάρχει και βία προς αυτά. Θα πρέπει ν' αναλωθούν σε πολλούς καυγάδες για να φτάσουν να δουν κάποια πράγματα οι γονείς τους - και ΑΝ το καταφέρουν κι αυτό.
Εγώ αυτό που θα έκανα, είναι να είμαι αμέτοχη σε αυτό που συμβαίνει, θα προσπαθούσα να μην έδινα αφορμές να γυρίζουν τα πυρά προς το μέρος μου και θα έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να φύγω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον. Ευτυχώς, είναι σε μια ηλικία που την παίρνει να το κάνει και δεν είναι μικρότερη. Δεν ξέρω οι αδελφές της πόσο είναι. Αν βρει την άκρη της, όμως, μπορεί να δώσει ένα χέρι βοηθείας και σ' εκείνες. Όσο είναι όλοι μες στον βούρκο, κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει κανέναν.
Εριφύλη μου, κράτα όσα σου είναι χρήσιμα απ' όσα λέω. Προσπάθησα να δω πίσω από τις γραμμές, όσο μπορώ, για να σε βοηθήσω αλλά μόνο εικασίες μπορώ να κάνω.
akikos
Επιφανές μέλος
Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.

20-10-24

12:27
Παιδιά δεν είμαστε στην Ουγκάντα. Τους γονείς τους ανεχόμαστε όσο είμαστε ανήλικοι. Μετά δεν μπορούν να μας κάνουν τπτ αρκεί να το θέλουμε.
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

20-10-24

12:29
Φυγε τρολλκικο βρες αλλο νημα να γαμησειςΠαιδιά δεν είμαστε στην Ουγκάντα. Τους γονείς τους ανεχόμαστε όσο είμαστε ανήλικοι. Μετά δεν μπορούν να μας κάνουν τπτ αρκεί να το θέλουμε.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.

20-10-24

12:32
Ηρεμα νεαρούλη μου. Υπάρχει και το κουμπάκι αναφορά.Φυγε τρολλκικο βρες αλλο νημα να γαμησεις
Να τα κανουμε σωστά και ψύχραιμα.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

20-10-24

12:34
Μην τα γράφεις "στο πόδι", έστω. Αφιέρωσε λίγο χρόνο παραπάνω. Ούτε καν βγαίνει νόημα...Παιδιά δεν είμαστε στην Ουγκάντα. Τους γονείς τους ανεχόμαστε όσο είμαστε ανήλικοι. Μετά δεν μπορούν να μας κάνουν τπτ αρκεί να το θέλουμε.
Αφού θα διαφωνήσεις, που θα διαφωνήσεις, κάνε το τουλάχιστον σωστά...
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.

20-10-24

12:34
Δε βρίσκεις λίγο βαρύ το "ανεχόμαστε";Παιδιά δεν είμαστε στην Ουγκάντα. Τους γονείς τους ανεχόμαστε όσο είμαστε ανήλικοι. Μετά δεν μπορούν να μας κάνουν τπτ αρκεί να το θέλουμε.
Εκτός αν μιλάμε για δυσκολες περιπτωσεις γονιών, εκει πάσο. Αλλά πολλά πράγματα που οταν ημουν ανήλικος και μου φαινόντουσαν καταπιεστικά, απέκτησαν νόημα οταν καταλαβα τι ειχαν τραβηξει οι γονεις μου.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Εννοει οτι δεν μπορουν να σου κανουν τιποτα πχ αν δεν θες να πας επισκεψη στη θεια σου. Το μονο που αρκει για να πας στη θεια σου ειναι να το θες εσυ.Μην τα γράφεις "στο πόδι", έστω. Αφιέρωσε λίγο χρόνο παραπάνω. Ούτε καν βγαίνει νόημα...
Αφού θα διαφωνήσεις, που θα διαφωνήσεις, κάνε το τουλάχιστον σωστά...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

20-10-24

12:39
Κατάλαβα τί εννοεί.Εννοει οτι δεν μπορουν να σου κανουν τιποτα πχ αν δεν θες να πας επισκεψη στη θεια σου. Το μονο που αρκει για να πας στη θεια σου ειναι να το θες εσυ.
Απλά παραξενεύτηκα. Μια προτασούλα μια σταλιά κι αυτή "στο πόδι"...
Τέλος πάντων. Ας μην γίνω άλλο κακιά (έχω όλη τη μέρα μπροστά μου, άλλωστε...)...
Valder
Τιμώμενο Μέλος

20-10-24

12:47
Ναι ειναι που κατάλαβες, γι αυτο δε σου βγαζε νόημα. Μόλις στο εξηγησα εγω, εκει αμέσως "κατάλαβα"Κατάλαβα τί εννοεί.
Απλά παραξενεύτηκα. Μια προτασούλα μια σταλιά κι αυτή "στο πόδι"...
Τέλος πάντων. Ας μην γίνω άλλο κακιά (έχω όλη τη μέρα μπροστά μου, άλλωστε...)...

Μου θυμίζεις κατι τυπους στο πανεπιστημιο που τους ρωτάγανε "ξέρετε την Χ απάντηση στην Ψ ερώτηση;", δεν ήξεραν το Χριστό τους και μόλις τους το απάνταγε ο καθηγητής κάνανε "ε ναι αυτό, στην άκρη της γλώσσας μου το είχα αλλά δεν το θυμόμουνα καλά".
Yeah no shit Sherlock.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

20-10-24

12:50
Αν δε μ΄ έχεις ικανή να καταλάβω μια απλή πρόταση...Ναι ειναι που κατάλαβες, γι αυτο δε σου βγαζε νόημα. Μόλις στο εξηγησα εγω, εκει αμέσως "κατάλαβα"
Μου θυμίζεις κατι τυπους στο πανεπιστημιο που τους ρωτάγανε "ξέρετε την Χ απάντηση στην Ψ ερώτηση;", δεν ήξεραν το Χριστό τους και μόλις τους το απάνταγε ο καθηγητής κάνανε "ε ναι αυτό, στην άκρη της γλώσσας μου το είχα αλλά δεν το θυμόμουνα καλά".
Yeah no shit Sherlock.

Λοιπόν...επειδή είναι Κυριακή, δε θα συγχυστώ. Θα καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια να μην το κάνω...
Valder
Τιμώμενο Μέλος

20-10-24

12:56
Και απλή λέξη ακόμα μη σου πω. Για πρόταση το έχουμε μεταθέσει μεσα στο 2025 το προσδοκώμενο θαύμα αν και δεν βλέπω...Αν δε μ΄ έχεις ικανή να καταλάβω μια απλή πρόταση...![]()

Κατάλαβα...Λοιπόν...επειδή είναι Κυριακή, δε θα συγχυστώ. Θα καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια να μην το κάνω...
Σεντόνι παραπόνων και ξεχέσματος σε 3...2...1

akikos
Επιφανές μέλος
Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.

20-10-24

12:58
Προφανώς και μιλάμε για δύσκολες τοξικές περιπτώσεις. Από το να μαλώνεις κάθε μέρα αυτονομείσαι και αν σταματήσουν να σε θεωρούν δεδομένο και σε βλέπουν 1 φορά το μήνα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε εκτιμούν. Το ως εδώ της Εριφύλης δεν το καταλαβαίνω. Δεν είναι ανήλικη και δεν είναι αναγκασμένη να τους ανέχεται.Δε βρίσκεις λίγο βαρύ το "ανεχόμαστε";
Εκτός αν μιλάμε για δυσκολες περιπτωσεις γονιών, εκει πάσο. Αλλά πολλά πράγματα που οταν ημουν ανήλικος και μου φαινόντουσαν καταπιεστικά, απέκτησαν νόημα οταν καταλαβα τι ειχαν τραβηξει οι γονεις μου.
Αν είναι normal (οι γονείς) το προτιμότερο είναι να διατηρήσεις καλές σχέσεις μαζί τους γιατί αν συμβεί κάτι κακό οι γονείς θα τρέξουν να σε βοηθήσουν, ούτε οι φίλοι, ούτε κανείς άλλος.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

20-10-24

13:00
Καλά μη το λες, εγω εχω νορμαλ σχεσεις με τους γονεις μου κι όταν ειχα προβλημα με το γατο δε σηκωσαν ενα δάχτυλο να με βοηθησουν, σε αντιθεση με τους φίλους μου. Γιατί έλα μωρέ γάτος ειναι.Προφανώς και μιλάμε για δύσκολες τοξικές περιπτώσεις. Από το να μαλώνεις κάθε μέρα αυτονομείσαι και αν σταματήσουν να σε θεωρούν δεδομένο και σε βλέπουν 1 φορά το μήνα σε εκτιμούν. Το ως εδώ της Εριφύλης δεν το καταλαβαίνω. Δεν είναι ανήλικη και δεν είναι αναγκασμένη να τους ανέχεται.
Αν είναι normal το προτιμότερο είναι να διατηρήσεις καλές σχέσεις μαζί τους γιατί αν συμβεί κάτι κακό οι γονείς θα τρέξουν να σε βοηθήσουν, ούτε οι φίλοι, ούτε κανείς άλλος.
Εν προκειμενω η εριφυλη ίσως να μην εχει ακομα τη δυνατοτητα να τους πει αντίο. Και η καθε εριφυλη και ο καθενας που τραβαει ζόρια. Σωστά σκέφτεσαι, δε λεω, αλλά πρέπει να συνυπολογισεις τις δυνατότητες του καθενός.

20-10-24

13:04
Είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτεί κάποιος ότι στερήθηκε την ήρεμη παιδική ηλικία και την οικογενειακή θαλπωρή που κάθε παιδί αξίζει και να καταφέρει να απομακρυνθεί από τους γονείς του.Δεν είναι ανήλικη και δεν είναι αναγκασμένη να τους ανέχεται.
Γιατί συγχωρεί συχνά τις φωνές, την παραβίαση της ιδιωτικότητας, τις βρισιές, το ξύλο, μόνο και μόνο επειδή ξέρει ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να τους χάσει. Είναι τρομακτικό να σκεφτείς πόσα θα συγχωρούσε κάποιος για να πάρει τους γονείς του άλλη μια φορά αγκαλιά, όχι τόσο για να κρατήσει τους ίδιους στα χέρια του, αλλά κυρίως για να παγιδεύσει την αίσθηση της οικογένειας που ποτέ δεν είχε, την οποία προσπαθεί να αναπληρώσει με τα απομεινάρια των όμορφων στιγμών που θυμάται.
finesse
Πολύ δραστήριο μέλος
Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.

20-10-24

13:17
Παιδιά δεν είμαστε στην Ουγκάντα. Τους γονείς τους ανεχόμαστε όσο είμαστε ανήλικοι. Μετά δεν μπορούν να μας κάνουν τπτ αρκεί να το θέλουμε.
Προφανώς και μιλάμε για δύσκολες τοξικές περιπτώσεις. Από το να μαλώνεις κάθε μέρα αυτονομείσαι και αν σταματήσουν να σε θεωρούν δεδομένο και σε βλέπουν 1 φορά το μήνα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σε εκτιμούν. Το ως εδώ της Εριφύλης δεν το καταλαβαίνω. Δεν είναι ανήλικη και δεν είναι αναγκασμένη να τους ανέχεται.
Αν είναι normal (οι γονείς) το προτιμότερο είναι να διατηρήσεις καλές σχέσεις μαζί τους γιατί αν συμβεί κάτι κακό οι γονείς θα τρέξουν να σε βοηθήσουν, ούτε οι φίλοι, ούτε κανείς άλλος.
Μικρή κοπέλα είναι ακόμα, που τώρα προσπαθεί να βρει τα βήματά της και να χτίσει την ζωή της. Δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη αυτά. Ιδίως τη σήμερον ημέρα που δύσκολα τα φέρνεις βόλτα με την ακρίβεια, τα υψηλά ενοίκια κτλ. Δεν είναι ακατόρθωτο, ναι. Βρίσκει έναν συγκάτοικο κτλ κτλ. Αλλά δεν παύει να θέλει χρόνο το plan τού απεγκλωβισμού. Τα ξέρει και η ίδια, και αυτό προσπαθεί να κάνει. Εδώ ήρθε ν' ακουμπήσει λίγο, να πάρει μιαν ανάσα η ψυχή της απ' όσα έχει περάσει και περνάει, και που δεν τα μοοραζεται με κανέναν κοντινό της. Δεν χρειάζεται να είμαστε απότομοι και δηκτικοί. Κάποιες φορές δεν χρειάζεται να πούμε και τίποτα, παρά να είμαστε μια ανοιχτή αγκαλιά. Αργότερα μπορούμε να πούμε και την κουβέντα μας. Κι αυτή με τρόπο.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.441 μηνύματα.

20-10-24

13:24
Όταν βρίσκεσαι σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο συμβίωσης με άτομα ,πολυ συχνά κανονικοποιεις / δικαιολογείς και εν τέλει ανέχεσαι κάποιες συμπεριφορές και σιγά σιγά ωριμάζει η ιδέα της αποχώρησης.
Σημαντικό είναι να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες μετάβασης από τη μια κατάσταση στην άλλη πλήρως συνειδητοποιημένος για τις δυσκολίες της ανεξαρτητοποίησης , τα οικονομικά βάρη που χρειάζεται να αναλάβεις ως νέος για τη διαβίωση σου κλπ. Τίποτα δεν γίνεται παρορμητικα, ειδάλλως θα βρεθείς εκτεθειμένος. Θέλει σκέψη και οργάνωση .
Σημαντικό είναι να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες μετάβασης από τη μια κατάσταση στην άλλη πλήρως συνειδητοποιημένος για τις δυσκολίες της ανεξαρτητοποίησης , τα οικονομικά βάρη που χρειάζεται να αναλάβεις ως νέος για τη διαβίωση σου κλπ. Τίποτα δεν γίνεται παρορμητικα, ειδάλλως θα βρεθείς εκτεθειμένος. Θέλει σκέψη και οργάνωση .
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 131 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- camil
- ROM32
- Paragontas7000
- johnsala
- thenutritionist
- chester20080
- American Economist
- Luludaki
- Memetchi
- Scandal
- Joji
- iew
- rafaela11
- Kate1914
- Reader
- charmander
- Natsuko
- rseven
- Libertus
- pinkheart
- Εριφύλη
- Wonderkid
- Giorgkalo
- taketrance
- GeorgePap2003
- Advocatus diaboli
- Μήτσος10
- phleidhs
- Fernando_A
- jellojina
- touvlo
- AggelikiGr
- Hased Babis
- Ilma
- A350
- physicscrazy
- Sosstoss
- Debugging_Demon
- giannhs2001
- Unboxholics
- fockos
- User2350
- art_of_poetry
- Roulaki
- Έμμα
- Ωρορα
- tsiobieman
- Meow
- J.Cameron
- Εχέμυθη
- tslef8
- Athens2002
- Viedo
- ggl
- orchidea
- gwgw_5
- Κλημεντίνη
- uni77
- den antexw allh apotyxia
- DimitraA.
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.