Έχω κι άλλη μία ιστορία, η οποία είναι διαφορετική μεν από εκείνη που σας είχα διηγηθεί πρωτύτερα με την ξαδέλφη μου, όμως σχετίζεται άμεσα με το θέμα μας:
Κάποια εποχή πριν από μερικά χρόνια, κάναμε παρέα οικογενειακώς με τη μητέρα μιας συμμαθήτριας της κόρης μου, η οποία ήταν χωρισμένη. Κάποια στιγμή, ενώ τα παιδιά έπαιζαν, πιάσαμε κουβέντα για τα προσωπικά μας κι εγώ τη ρώτησα πώς χώρισε. Η απάντησή της ήταν ότι μόλις γέννησε την κόρη της κι ενώ οι ορμόνες της είχαν φλιπάρει, ο άντρας της, ο Λ, αποφάσισε να πάει ένα Σ/Κ μ' έναν φίλο του για να ξεσκάσει. Εκείνη λοιπόν θεώρησε αυτό ως επαρκή αφορμή για να τον χωρίσει!! Δεν έκρυψα την έκπληξή μου, όταν το άκουσα. Τη ρώτησα λοιπόν περισσότερα για την υπόθεση αυτή. Στην ερώτησή μου μήπως πίστευε ότι εκείνος είχε πάει με καμμία γκόμενα, αντί με το φίλο του, εκείνη μου απάντησε ότι όχι, δεν είχε τέτοια υποψία, ούτε ήταν αυτό το πρόβλημα. Μα τότε ποιο ήταν;
Οι δυο τους ήταν πολλά χρόνια μαζί, από τα μετεφηβικά τους χρόνια. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα να παντρευτούν, εκείνη, όπως μου αποκάλυψε, δεν ένιωθε πια κάποιο ερωτικό αίσθημα για τον Λ, παρά το γεγονός ότι εκείνος την αγαπούσε. Τον παντρεύτηκε ωστόσο, επειδή ήδη είχαν αρκετά χρόνια μαζί, το ήξεραν και οι δικοί τους, αλλά κυρίως επειδή είχε ήδη φτάσει στην γνωστή κρίσιμη ηλικία της ...κωλοπιλάλας που λέγαμε παραπάνω. Έτσι, θεώρησε καλό να μείνει έγκυος και μόλις γεννήθηκε το παιδί, να βρει την πρώτη πρόχειρη δικαιολογία και να τον στείλει από 'κει που ήρθε!! Έκτοτε, εκείνος, ο οποίος ακόμη την αγαπούσε, προσπαθούσε συνεχώς να τα ξαναβρούν, όμως εκείνη ακάθεκτη! Το περίεργο ήταν ότι δεν είχε καν κάποια σχέση κι όμως προτιμούσε να μένει μόνη της, αφού το παιδί της τής ήταν αρκετό. Αργότερα ο Λ πέθανε ξαφνικά, κι έτσι κι εκείνη ησύχασε από τις ...οχλήσεις του να τα ξαναβρούν...
Η αλήθεια είναι πως αυτή η ιστορία με σοκάρισε. Σκέτος υπολογισμός, απλά και μόνο για να τηρήσει τις κοινωνικές συμβάσεις και για ν' αποκτήσει ένα παιδί. Εδώ πράγματι τον χρησιμοποίησε τον κακομοίρη τον Λ ως δότη σπέρματος.
Κοινό στοιχείο (πιθανώς και τυχαίο) στις δύο ιστορίες, είναι πως οι δύο γυναίκες που σας περιέγραψα ήταν εκπαιδευτικοί (τι να σημαίνει άραγε αυτό, εάν δεν είναι όντως τυχαίο?). Είναι φανερό πάντως, ότι τούτη η γραμμή σκέψης μπορεί να οδηγήσει σε ανατριχιαστικές καταστάσεις...