Είμαι υπέρ του να υπάρχει μια ελευθερία κινήσεων και προσωπικός χώρος σε μια σχέση. Δεν έχει νόημα να είσαι πάνω από τη σχέση σου σαν τον μπαμπούλα για να αποτρέψεις το κέρατο. Άλλωστε, όσο και να ασκείς έλεγχο, εάν κάποιος θέλει να απατήσει, θα το κάνει και μάλιστα ξεφεύγοντας από τον έλεγχο, εκτός κι αν βάλεις 24ωρη κάμερα πάνω του. Συν τοις άλλοις, ο έλεγχος και η πίεση μπορεί να επιφέρει το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, γιατί σε κανέναν δεν αρέσει να καταπιέζεται. Ωστόσο, η ελευθερία πρέπει να έχει κάποια όρια. Αναφορικά με το θέμα των διακοπών, λοιπόν, εάν κάποιος επιλέγει να πηγαίνει διακοπές κυρίως με φίλους και δευτερευόντως με τη σχέση του, τότε κατά τη γνώμη μου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και ο χωρισμός πρέπει να επέλθει με συνοπτικές διαδικασίες. Εάν δίνεις χώρο τόσο σε σχέση όσο και σε φίλους για διακοπές, νομίζω είναι το επιθυμητό. Παρά ταύτα, νομίζω πως, όσο πιο σοβαρή γίνεται μια σχέση, εκ των πραγμάτων το ζευγάρι είναι φυσιολογικό να κάνει διακοπές κυρίως μαζί, παρά με φίλους. Αυτό ισχύει και για κοινές δραστηριότητες/εξόδους. Φανταστείτε σε ένα παντρεμένο ζευγάρι, να θέλει ο ένας να βγαίνει σχεδόν κάθε μέρα και να ξενυχτάει σε κλαμπ με φίλους. Αργά ή γρήγορα, ο γάμος θα διαλυθεί. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει η πρόθεση για απιστία, δίνοντας υπερβολική ελευθερία σε μια σχέση, ξεκινάς να προκαλείς την τύχη σου. Πρέπει να λειτουργείς περισσότερο ως μονάδα όταν βλέπεις σοβαρά μια σχέση. Αντίστοιχα, στο θέμα των διακοπών, θεωρώ ότι ένα παντρεμένο ζευγάρι (ή σε σοβαρή σχέση εν πάση περιπτώσει) πρέπει κατά κύριο λόγο να πηγαίνει μαζί διακοπές. Δεν λέω να μην γίνονται διακοπές με φίλους, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις εκτιμώ ότι πρέπει να γίνονται πιο σπάνια απ' ό,τι οι διακοπές με τη σχέση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.