• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Ιατρικά Υποβοηθούμενη Ευθανασία

Η δωρεάν παροχή ΙΥΕ θα βελτιώσει πολύ τον τρόπο ζωής μας και τις κοινωνίες μας;
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 18)

• Σύνολο ψηφοφόρων
    18
Σε ορισμένα σημεία γνωρίζουμε περισσότερα πράγματα για το σύμπαν παρά για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Στην εποχή που έχουμε φτάσει και με αυτή την τεχνολογία που είχαμε γνωρίζουμε περιορισμένα πράγματα. Πιστεύω με την ΤΝ θα προχωρήσει σημαντικά αυτή η έρευνα.

Σε δεύτερο χρόνο θεωρώ ενδιαφέρον το πόσο πιο εύκολα δέχεται κάποιος την ευθανασία σε θέματα σωματικής παράλυσης π.χ μετά από ένα σοβαρό ατύχημα σε σύγκριση με ενα συμβάν που θα σε αφήσει ψυχικά παράλυτο.

Αλίμονο στους ανθρώπους γύρω μας που ζουν ετσι και σέρνουν ενα «άδειο κουφάρι» μέρα νύχτα.

Θες να με κάψεις τελείως εσύ;
Ο εγκέφαλος δεν ρυθμίζει τα συναισθήματα μέσω νευροδιαβιβαστών;
Βιολογικά ολα απο τον εγκέφαλο ξεκινουν ...

Το γεγονός ότι έχει να κάνει και με την υποκειμενική εμπειρία που βιώνουμε ενα γεγονός , δεν σημαίνει ότι δεν είναι θέμα εγκεφάλου.
Εσυ ασχολησου με τον εγκέφαλο και τις λεκτικές σοφιστίες, η κοπέλα αυτή περίμενε έμπρακτη συναίσθηση, κατανόηση και συμπαρασταση. Αυτο που με ευχαριστεί λοιπόν εμένα πολύ είναι οτι, εστω και δικαστικά και μετά απο μακρύ αγώνα, κατάφερε να δώσει η ίδια έλεος στον εαυτό της, απέναντι σε έναν ολότελα ανελέητο κόσμο.

Για αυτό λογικά παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι και είναι νόμιμες οι εκτρώσεις... Σε αυτά δεν είναι κατά η εκκλησία;
ο λόγος που καθυστέρησαν τόσο είναι η Εκκλησία. Αν υπήρχε διαχωρισμός θα είχαν θεσπιστεί αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα δεκαετίες πριν. Όπως επίσης και άλλα ζητήματα που δεν έχουν θεσπιστεί ακομη και θέτουν την χώρα αιώνες πίσω βυθισμένη στον σκοταδισμό.

ultimately it is the person’s decision
Εδώ είμαστε ως κοινωνία.
1774614483426.png

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Προφανως εσυ ξερεις ποια ειναι αυτη, γιατί λοιπον δεν μας την λές κι εμάς;
Θανατική ποινή στους βιαστές όπου θα μπορούσε αν ήθελε να παρευρεθεί, καθημερινή ψυχολογική υποστήριξη, παροχή επιδόματος ώστε να μη χρειαστεί στο άμεσο μέλλον να δουλέψει, αλλαγή περιβάλλοντος και το πιο σημαντικό: χρόνος.

Αν υπήρχε διαχωρισμός θα είχαν θεσπιστεί αυτά τα ανθρώπινα δικαιώματα δεκαετίες πριν
Να φανταστώ στις πολύ θρησκευόμενες χώρες της Νορβηγίας, Φινλανδίας, Γερμανίας, Αυστρίας κ.ά. που θεσπίστηκε ως νόμος 2008 έως 2017, η εκκλησία έφταιγε;

που δεν έχουν θεσπιστεί ακομη και θέτουν την χώρα αιώνες πίσω βυθισμένη στον σκοταδισμό
Όπως...;

Τελευταία επεξεργασία:
Να φανταστώ στις πολύ θρησκευόμενες χώρες της Νορβηγίας, Φινλανδίας, Γερμανίας, Αυστρίας κ.ά. που θεσπίστηκε ως νόμος 2008 έως 2017, η εκκλησία έφταιγε;
2025 πάντως δεν ήταν.

έχεις ελεύθερο ενα 10ωρο να στα πω;

2025 πάντως δεν ήταν
Και τι έφταιγε εκεί; Ή στην Εστονία το 2023; Κάτι πρέπει να φταίει.
έχεις ελεύθερο ενα 10ωρο να στα πω;
Δεν νομίζω η επιγραμματική αναφορά να παίρνει πάνω απο 5 λεπτά και 3 σειρές.

Και τι έφταιγε εκεί; Ή στην Εστονία το 2023; Κάτι πρέπει να φταίει.
Δεν ξέρω τι φταίει στην Εστονία, ούτε και με απασχολεί, στάχτη στα μάτια (σου) προσπαθείς να ρίξεις για να αποπροσανατολίσεις την συζήτηση αλλά έπεσες πάνω σε τέρας.
Στην Ελλάδα λοιπόν, ο συντηρητισμός (και) η εκκλησία λειτούργησαν καταλυτικά και καθοριστικά σε αυτή την καθυστέρηση και οπως είπα και στην καθυστέρηση της προόδου ευρύτερα.

εν νομίζω η επιγραμματική αναφορά να παίρνει πάνω απο 5 λεπτά και 3 σειρές.
Στην επιγραμματική αναφορά θέλω 10 ώρες.

ο συντηρητισμός (και) η εκκλησία λειτούργησαν καταλυτικά και καθοριστικά σε αυτή την καθυστέρηση και οπως είπα και στην καθυστέρηση της προόδου ευρύτερα.
Εκτός θέματος θα βγούμε αλλά νταξ θρεντ υπάρχουν. Τι πιστεύεις ότι ηθικά θεμελιώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα; Σε ποιο ηθικό σύστημα βασίζεται η ύπαρξή τους; Γιατί είναι κακό να απαγορεύσεις τον γάμο των ομοφυλόφιλων αν το κοινωνικό σύνολο αυτό επιθυμεί και εάν το κοινωνικό σύνολο είναι Χριστιανοί;
Δεν συμμερίζομαι καμία θεοκρατική, συντηρητική κ.λπ αντίληψη, απλά ηθικά/φιλοσοφικά, που βασίζεις αυτά που λες;

Εκτός θέματος θα βγούμε αλλά νταξ θρεντ υπάρχουν. Τι πιστεύεις ότι ηθικά θεμελιώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα; Σε ποιο ηθικό σύστημα βασίζεται η ύπαρξή τους; Γιατί είναι κακό να απαγορεύσεις τον γάμο των ομοφυλόφιλων αν το κοινωνικό σύνολο αυτό επιθυμεί και εάν το κοινωνικό σύνολο είναι Χριστιανοί;
Δεν συμμερίζομαι καμία θεοκρατική, συντηρητική κ.λπ αντίληψη, απλά ηθικά/φιλοσοφικά, που βασίζεις αυτά που λες;
Λυπάμαι, αλλά αυτός ο τρόπος σκέψης είναι εξαιρετικά απλοϊκός κι αν όντως αυτά σε προβληματίζουν δεν νομίζω πως θα αντιληφθείς τις απαντήσεις που θα έγραφα και δεν έχει και τίποτα να προσφέρει σε μένα, οπότε δεν θα συνεχίζω την συζήτηση.

είναι εξαιρετικά απλοϊκός κι αν όντως αυτά σε προβληματίζουν δεν νομίζω πως θα αντιληφθείς τις απαντήσεις που θα έγραφα
Ναι ρε μπρο λογικά αυτό είναι όχι ότι εφόσον δεν υπάρχει αντικειμενική καθολική ηθική όλα αυτά καταρρέουν.

Θανατική ποινή στους βιαστές όπου θα μπορούσε αν ήθελε να παρευρεθεί, καθημερινή ψυχολογική υποστήριξη, παροχή επιδόματος ώστε να μη χρειαστεί στο άμεσο μέλλον να δουλέψει, αλλαγή περιβάλλοντος και το πιο σημαντικό: χρόνος.
Δεν νομιζω ο τι μπαίνεις εστω και ελάχιστα στη θέση της καημένης της κοπελίτσας. Εισαι κι εσυ νέα κοπελα απ ότι βλεπω στο προφιλ σου. Απίστευτο.

Δεν νομιζω ο τι μπαίνεις εστω και ελάχιστα στη θέση της καημένης της κοπελίτσας
Από που το συμπέρανες αυτό; Θα ήθελα να δω τους βιαστές μου νεκρούς, ώστε να μην γίνω παρανοϊκή ότι μετά την αποφυλάκιση τους θα με ξαναστοχοποιήσουν και να νιώσω ότι η αδικία μου εν μέρη δικαιώθηκε. Η ψυχολογική υποστήριξη είναι αυτονόητη, όπως και η χορήγηση επιδόματος καθώς μετά από έντονο μετατραυματικό στρες δεν είσαι σε θέση να δουλέψεις και δεν θα έπρεπε να ανησυχείς για τα βασικά (νοίκι, φαγητό κ.λπ). Θα ήθελα επίσης να είμαι όσο πιο μακριά γίνεται από την περιοχή/πόλη όπου μου συνέβει αυτό και να μεταφερθώ έστω προσωρινά σε ένα περιβάλλον χαμηλού στρες με μηδαμινά triggers. Και φυσικά όλο αυτό δεν θα ξεπεραστεί σε 5 χρόνια, ίσως ούτε και σε 10 και σίγουρα όχι ποτέ. Αλλά όχι, δεν έκαναν το μέγιστο για τη ζωή της κοπέλας, όπως δεν κάνουν το μέγιστο για κανένα θύμα βιασμού, δολοφονίας και άλλων εγκλημάτων.

Αυτό που συνέβηκε στην κοπέλα σήμερα, πολύ με στενοχώρησε. Και κυρίως το ότι οι δημοσιοκάφροι δεν ανέφεραν καν, κάτι για τους βιαστές, για το άσυλο που την είχαν, τάχα για προστασία.
Η κοπέλα έφτασε σε τέτοιο βαθμό απελπισίας, επειδή την βίασαν και δεν βρήκε την υποστήριξη που χρειαζόταν.
Έφτασαν να θεωρούν επιτυχία, το ότι έφυγε, νέα κοπέλα!
Και κάπου διαβασα, πως είχαν ήδη δώσει τα όργανά της, πριν καν πεθανει, περίμεναν τα χειρουργεία.
Πολύ κρίμα!

Αλλά όχι, δεν έκαναν το μέγιστο για τη ζωή της κοπέλας,
Αυτή, ευτυχως, κατάφερε να κάνει το μεγιστο για την ζωη της, δεδομενων των συνθηκων και του κοσμου γυρω της. Που συμπεριλαμβάνει και εσένα που δεν δειχνεις περισσότερη κατανόηση και δεν της αναγνωρίζεις ουτε το πιο στοιχειώδες δικαίωμα της, στην ίδια της τη ζωή.

και σίγουρα όχι ποτέ
εμεινε παραπληγικη απ οσο ξερω.

το μεγιστο για την ζωη της
Ποια ζωή ρε στα 25; Πάτε καλά; Ούτε 5 χρόνια δεν πέρασαν από αυτά τα γεγονότα που την ώθησαν εκεί!

στην ίδια της τη ζωή
Αυτοκτόνησε. Απλά δεν έχωσε η ίδια τη σύριγγα στη φλέβα.

εμεινε παραπληγικη απ οσο ξερω
Με κινητικά προβλήματα, από όσο είδα στο τέλος της μπορούσε να περπατήσει με ένα πι.

Τελευταία επεξεργασία:
Επρεπε να το προλάβουν το κορίτσι, να πέσουν πάνω της ψυχολόγοι, πριν κάνει την απόπειρα…

Και φυσικά οι υπεύθυνοι δεν θα τιμωρηθούν και ποτέ. Κρίμα κι άδικο, δεν πρόλαβε να ζήσει τίποτα

Back