• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Ιατρικά νέα

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,096 μηνύματα.
το εξατομικευμένο mrna εμβολιο για το καρκίνο θα είναι αρχικά μόνο για του δισεκατομμυρίουχους.... όταν φτάσει να εφαρμόζεται στο γενικό πληθυσμό εμείς δε θα ζούμε

Επίσης είναι γενικό άρθρο τύπου άρθρο και δεν αναφέρεται ούτε στα είδη καρκίνων αλλά ούτε στην ειδικη τεχνολογία που θα εφαρμοστεί ειναι κάτι που ξέραμε εδώ και χρόνια ....
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,169 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,790 μηνύματα.
Ε..ναι.Και η στεβια σε αυτο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε νέες οδηγίες, σύμφωνα με τις οποίες όλοι όσοι προσπαθούν να χάσουν βάρος πρέπει να σταματούν να χρησιμοποιούν υποκατάστατα ζάχαρης.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, μια συστηματική ανασκόπηση των διαθέσιμων στοιχείων υποδηλώνει ότι η χρήση γλυκαντικών χωρίς ζάχαρη (NSS), «δεν προσφέρει κανένα μακροπρόθεσμο όφελος στη μείωση του σωματικού λίπους σε ενήλικες ή παιδιά». Η ανασκόπηση έδειξε επίσης ότι ενδέχεται να υπάρχουν «δυνητικές ανεπιθύμητες ενέργειες» από τη μακροχρόνια χρήση υποκατάστατων ζάχαρης, όπως αυξημένος κίνδυνος διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τα συνήθη γλυκαντικά χωρίς ζάχαρη (NSS) περιλαμβάνουν την ακεσουλφάμη Κ, την ασπαρτάμη, την αντβαντάμη, τα κυκλαμικά, τη νεοτάμη, τη σακχαρίνη, τη σουκραλόζη, τη στέβια και τα παράγωγα της στέβιας.


«Η αντικατάσταση των ελεύθερων σακχάρων με γλυκαντικά χωρίς ζάχαρη δεν βοηθά στον έλεγχο του βάρους μακροπρόθεσμα. Οι άνθρωποι πρέπει να εξετάσουν άλλους τρόπους για να μειώσουν την πρόσληψη ελεύθερων σακχάρων, όπως η κατανάλωση τροφών με φυσικά σάκχαρα, όπως φρούτα, ή τρόφιμα και ποτά χωρίς ζάχαρη», δήλωσε ο Francesco Branca, διευθυντής του ΠΟΥ για θέματα διατροφής και ασφάλειας τροφίμων.

«Τα γλυκαντικά χωρίς ζάχαρη δεν είναι απαραίτητοι διατροφικοί παράγοντες και δεν έχουν διατροφική αξία. Οι άνθρωποι θα πρέπει να μειώσουν τη γλυκύτητα της δίαιτας εντελώς, ξεκινώντας από νωρίς στη ζωή τους, για να βελτιώσουν την υγεία τους», συμπλήρωσε ο Branca.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τόνισε ότι αυτή η σύσταση ισχύει για όλους τους ανθρώπους εκτός από αυτούς με προϋπάρχοντα διαβήτη.

«Αυτή η νέα οδηγία βασίζεται σε μια ενδελεχή αξιολόγηση της τελευταίας επιστημονικής βιβλιογραφίας και τονίζει ότι η χρήση τεχνητών γλυκαντικών δεν είναι μια καλή στρατηγική για την επίτευξη απώλειας βάρους μέσω της μείωσης της διατροφικής πρόσληψης ενέργειας», δήλωσε ο ερευνητής διατροφής Ian Johnson, επίτιμος συνεργάτης στο Quadram Institute Bioscience, πρώην Ινστιτούτο Έρευνας Τροφίμων, στο Νόριτς, Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως ένδειξη ότι η πρόσληψη ζάχαρης δεν έχει καμία σχέση με τον έλεγχο του βάρους», είπε ο Τζόνσον σε δήλωση. Αντίθετα, θα πρέπει να περιορίσει κανείς τη χρήση ποτών με ζάχαρη και να προσπαθήσει να χρησιμοποιεί «ωμά ή ελαφρώς επεξεργασμένα φρούτα ως πηγή γλυκύτητας», πρόσθεσε ο Τζόνσον.

Ο Δρ. Keith Ayoob, επιστημονικός σύμβουλος για το Συμβούλιο Ελέγχου Θερμίδων, μια διεθνή ένωση που εκπροσωπεί τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών με χαμηλές θερμίδες, ανέφερε στο CNN ότι «η επιμονή του ΠΟΥ στην εστίαση μόνο στην πρόληψη της ανθυγιεινής αύξησης βάρους και των μη μεταδοτικών ασθενειών είναι τουλάχιστον, άστοχη».

Ο Robert Rankin, πρόεδρος του Συμβουλίου Ελέγχου Θερμίδων, δήλωσε ότι «τα γλυκαντικά χαμηλών θερμίδων ή και χωρίς θερμίδες είναι ένα κρίσιμο εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τους καταναλωτές να διαχειριστούν το σωματικό βάρος και να μειώσουν τον κίνδυνο μη μεταδοτικών ασθενειών».
 

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19,657 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,790 μηνύματα.
Και η ζάχαρη λευκή ή καστανή (για να μη ξεχνιόμαστε).
Γενικά όλα τα επεξεργασμένα.

Το μέλι είναι, μέχρι στιγμής, το προτιμότερο.
Oxi...αλλου αναφερεται η ερευνα.Κια αυτα εντασονται και στα καρκινογονα.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,628 μηνύματα.

να τι κάνει η βιοϊατρική μηχανική!!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

SmartSelect_20230526_080544_Chrome.jpg

Παμεεεε🙏👏

 
Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,790 μηνύματα.
Φανταστικη ειδηση! Για τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΚΑΚΡΙΝΟ!

Τουλάχιστον οι μισοί ασθενείς δεν ξαναεμφάνισαν τη νόσο τους επόμενους 18 μήνες​

Πριν πέντε χρόνια, μια μικρή ομάδα επιστημόνων ειδικευμένων στην καταπολέμηση του καρκίνου που συναντήθηκαν σε ένα εστιατόριο σε νοσοκομείο στο Μάιντς της Γερμανίας, κατάρτισαν ένα τολμηρό σχέδιο: Θα δοκίμαζαν το νέο τους εμβόλιο κατά του καρκίνου ενάντια σε μια από τις πιο λοιμώδεις μορφές της νόσου, έναν καρκίνο διαβόητο για τις συνέπειες ακόμη και σε ασθενείς των οποίων οι όγκοι είχαν αφαιρεθεί.


Το εμβόλιο μπορεί να μην σταματήσει αυτές τις υποτροπές, αντιλήφθηκαν ορισμένοι από τους επιστήμονες – όμως οι ασθενείς ήταν απελπισμένοι. Και η ταχύτητα με την οποία επανεμφανιζόταν συχνά η ασθένεια, ο καρκίνος του παγκρέατος, θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος των επιστημόνων: Καλώς ή κακώς, θα ανακάλυπταν σύντομα εάν το εμβόλιο βοήθησε.


Την Τετάρτη, οι επιστήμονες ανέφεραν αποτελέσματα που απαντούσαν στην απελπισία των ασθενών. Το εμβόλιο προκάλεσε ανοσοαπόκριση σε τουλάχιστον μισούς από τους ασθενείς που έλαβαν θεραπεία και αυτοί οι άνθρωποι δεν εμφάνισαν υποτροπή του καρκίνου τους κατά τη διάρκεια της μελέτης, εύρημα που ανεξάρτητοι ειδικοί περιέγραψαν ως εξαιρετικά υποσχόμενο.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Nature, ήταν ορόσημο στο κίνημα πολλών ετών για την κατασκευή εμβολίων κατά του καρκίνου προσαρμοσμένα στους όγκους μεμονωμένων ασθενών.


Ερευνητές στο Αντικαρκινικό Κέντρο Memorial Sloan Kettering στη Νέα Υόρκη, με επικεφαλής τον Δρα Βινόντ Μπαλατσάντραν, αφαίρεσαν όγκους από ασθενείς και έστειλαν δείγματά τους στη Γερμανία. Εκεί, επιστήμονες της BioNTech, της εταιρείας που κατασκεύασε ένα εξαιρετικά επιτυχημένο εμβόλιο κατά της COVID-19 σε συνεργασία με την Pfizer, ανέλυσαν τη γενετική σύνθεση ορισμένων πρωτεϊνών στην επιφάνεια των καρκινικών κυττάρων.


Χρησιμοποιώντας αυτά τα γενετικά δεδομένα, οι επιστήμονες της BioNTech στη συνέχεια παρήγαγαν εξατομικευμένα εμβόλια σχεδιασμένα να διδάξουν το ανοσοποιητικό σύστημα κάθε ασθενούς να επιτίθεται στους όγκους. Οπως τα εμβόλια της BioNTech για τον κορωνοϊό, τα εμβόλια κατά του καρκίνου βασίζονταν στο αγγελιοφόρο RNA. Σε αυτή την περίπτωση, τα εμβόλια έδωσαν οδηγίες στα κύτταρα των ασθενών να παράγουν μερικές από τις ίδιες πρωτεΐνες που βρέθηκαν στους όγκους τους, προκαλώντας δυνητικά μια ανοσολογική απόκριση που θα ήταν χρήσιμη κατά των πραγματικών καρκινικών κυττάρων.
Σε ασθενείς που δεν φάνηκε να ανταποκρίνονται στο εμβόλιο, ο καρκίνος είχε την τάση να επανεμφανίζεται περίπου 13 μήνες μετά την επέμβαση. Οι ασθενείς που ανταποκρίθηκαν, ωστόσο, δεν έδειξαν σημάδια υποτροπής κατά τη διάρκεια των περίπου 18 μηνών που παρακολουθήθηκαν.


«Αυτή είναι η πρώτη αποδεδειγμένη επιτυχία – και θα την ονομάσω επιτυχία, παρά την προκαταρκτική φύση της μελέτης – ενός εμβολίου mRNA στον καρκίνο του παγκρέατος», δήλωσε ο Δρ Ανίρμπαν Μαΐτρα, ειδικός στη νόσο στο Αντικαρκινικό Κέντρο MD Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη. «Με αυτό το πρότυπο αποτελεσμάτων, πρόκειται πραγματικά για ορόσημο», πρόσθεσε.
 

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,733 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,790 μηνύματα.
Υπεροχο νεο!

Ελπίδες για έγκαιρη διάγνωση πάνω από 50 τύπων καρκίνου γεγονός που θα σημάνει ταχύτερη έναρξη θεραπείας για τους ασθενείς γεννά ένα τεστ αίματος.


Το τεστ Galleri της εταιρείας Grail, που έχει την έδρα της στις ΗΠΑ, δοκιμάστηκε υπό το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας και όπως αποδείχτηκε μπορεί να ανιχνεύσει επιτυχώς τον καρκίνο στο αίμα δύο στους τρεις ασθενών με συμπτώματα.
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι δίνει ορθά αρνητικά αποτελέσματα στο 98% ατόμων που δεν έχουν καρκίνο γλιτώνοντάς τους από την ανησυχία και την ταλαιπωρία πρόσθετων εξετάσεων.

Το τεστ είναι πολύ καλό στο να εντοπιστούν καρκίνοι που δεν φαίνονται χωρίς ειδικές εξετάσεις όπως στο κεφάλι, στο λαιμό, στον πνεύμονα και το πάνγκρεας.

Ο τρόπος λειτουργίας του είναι ο εξής: Αναζητά χημικές αλλαγές σε τμήματα DNA που διαρρέουν από όγκους στο κυκλοφορικό σύστημα. Στην δοκιμή μετείχαν 5.461 ασθενείς σε νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Αγγλία και την Ουαλία κι όπως διαπιστώθηκε το τεστ ανίχνευσε τον καρκίνο στους 244 από τους συνολικά 368 καρκινοπαθείς.
Τι αναφέρει καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης


Ο δρ Μπράιαν Νίκολσον, καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και εκ των βασικών ερευνητών της μελέτης, χαρακτήρισε «συναρπαστικά» τα αποτελέσματα. «Η πρωιμότερη ανίχνευση του καρκίνου και θεραπεία έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει σημαντικά τα αποτελέσματα των ασθενών. Οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο επισκέπτονται πρώτα έναν γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης για συμπτώματα όπως απώλεια βάρους, αναιμία ή κοιλιακό άλγος, τα οποία μπορεί να είναι περίπλοκα καθώς υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες. Χρειάζονται νέα εργαλεία που να μπορούν να επιταχύνουν τη διάγνωση του καρκίνου και δυνητικά να αποτρέψουν τις επεμβατικές και δαπανηρές έρευνες», δήλωσε.
Η μελέτη παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας στο Σικάγο κι όπως έδειξε το τεστ Galleri αποδίδει καλύτερα σε καρκινοπαθείς σε πιο προχωρημένο στάδιο της νόσου, καθώς ανίχνευσε το 95% των καρκίνων τετάρτου σταδίου και μόλις 24% του πρώτου. Επίσης σημείωσε επιτυχία κατά 85% στον καθορισμό του τύπου καρκίνου, από τον οποίο έπασχε ο ασθενής.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,628 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,175 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,790 μηνύματα.
Η καλή φροντίδα των δοντιών μπορεί να συνδέεται με την καλύτερη υγεία του εγκεφάλου, υποστηρίζει μελέτη που δημοσιεύεται στο ηλεκτρονικό τεύχος του περιοδικού της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας «Neurology».

Η περιοδοντίτιδα και η απώλεια δοντιών συνδέονται με τη συρρίκνωση του εγκεφάλου στον ιππόκαμπο, που παίζει ρόλο στη μνήμη και τη νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με τα όσα διαπιστώθηκαν στην έρευνα. Ο ιππόκαμπος είναι μία εγκεφαλική δομή που συμμετέχει στη μεταφορά πληροφοριών από τη βραχυπρόθεσμη μνήμη στη μακροπρόθεσμη. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι η μελέτη δεν αποδεικνύει πως τα προβλήματα στα ούλα ή η απώλεια δοντιών προκαλούν Αλτσχάιμερ, αλλά δείχνουν μόνο μια συσχέτιση.

Στην έρευνα συμμετείχαν 172 άτομα με μέση ηλικία τα 67 έτη, τα οποία δεν είχαν προβλήματα μνήμης. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε οδοντιατρικές εξετάσεις και έκαναν τεστ μνήμης στην αρχή της μελέτης. Υποβλήθηκαν επίσης σε μαγνητική εγκεφάλου για τη μέτρηση του όγκου του ιππόκαμπου στην αρχή της μελέτης και έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Σε κάθε συμμετέχοντα οι ερευνητές μέτρησαν τον αριθμό των δοντιών και έλεγξαν για ασθένειες των ούλων με μετρήσεις του βάθους του περιοδοντικού θυλάκου, μια μέτρηση του ιστού των ούλων. Στα υγιή δόντια το βάθος ανίχνευσης είναι από ένα έως τρία χιλιοστά, η ήπια περιοδοντίτιδα περιλαμβάνει βάθος ανίχνευσης τριών ή τεσσάρων χιλιοστών, ενώ η σοβαρή νόσος βάθος πέντε ή έξι χιλιοστών και μεγαλύτερη απώλεια οστού.

Με αλλαγές στον αριστερό ιππόκαμπο του εγκεφάλου συνδέονται ο αριθμός των δοντιών αλλά και το μέγεθος της ασθένειας στα ούλα, σύμφωνα με τη μελέτη. Συγκεκριμένα, στα άτομα με ήπια περιοδοντίτιδα η ύπαρξη λιγότερων δοντιών σχετιζόταν με ταχύτερο ρυθμό συρρίκνωσης του εγκεφάλου στον αριστερό ιππόκαμπο. Η αύξηση του ρυθμού συρρίκνωσης του εγκεφάλου λόγω απώλειας ενός δοντιού ισοδυναμούσε με σχεδόν ένα έτος γήρανσης του εγκεφάλου. Στα άτομα όμως, με σοβαρή περιοδοντίτιδα των ούλων η ύπαρξη περισσότερων δοντιών σχετιζόταν επίσης, με ταχύτερο ρυθμό συρρίκνωσης του εγκεφάλου στην ίδια περιοχή. Η αύξηση της συρρίκνωσης του εγκεφάλου λόγω ενός επιπλέον δοντιού ισοδυναμούσε με 1,3 χρόνια γήρανσης του εγκεφάλου.

Ο συγγραφέας της μελέτης, Σατόσι Γιαμαγκούκι από το Πανεπιστήξμιο Τοχόκου στην Ιαπωνία δήλωσε πως «τα αποτελέσματα αυτά υπογραμμίζουν τη σημασία της διατήρησης της υγείας των δοντιών και όχι μόνο της διατήρησης των δοντιών. Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η διατήρηση δοντιών με σοβαρή περιοδοντίτιδα σχετίζεται με την ατροφία του εγκεφάλου. Ο έλεγχος της εξέλιξης της νόσου μέσω τακτικών οδοντιατρικών επισκέψεων είναι ζωτικής σημασίας και τα δόντια με σοβαρή περιοδοντίτιδα μπορεί να χρειαστεί να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν με κατάλληλες προσθετικές συσκευές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ηταν παρα πολλα τα λεφτα Αρη...
Μεχρι που δεν γινεται να κρυφτει αλλο...
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,075 μηνύματα.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,175 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,790 μηνύματα.
Γιατί κάτι θυμάμαι ότι το λέγανε από δεκαετία 90;
Παντα λεγανε..παντα υπηρχε η υποψια σε ολους ....αλλα δεν ειχαν φτασει στο σημειο να το ενταξει ο ΠΟΥ.Κια μαλιστα γινονται ερευνες απο την δεκαετια του 80+ .Ελεος δηλαδη.Απλα στηριζονταν εκει που ΠΑΝΤΑ στηριζονται οταν τα συμφεροντα ειναι μεγαλα,εχουμε ενδειξεις..οχι αποδειξεις...ξεροντας οτι καποια πραγματα ειναι αδυνατον να αποδειχθουν αν δεν θελουμε να αποδειχθουν.Μεχρι να μην μπορει να κρυφτει πλεον η πουτανια.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εγώ πάντα ήμουν εγκρατης με τις άγνωστες γλυκαντικές ουσίες.
Και εγω..ποτε δεν τις τρωω ΑΛΛΑ υπαρχει ενα ΑΛΛΑ τεραστιο.
Υπαρχουν σε παρα πολλα φαρμακα.Απο παιδικα αντιβηχικα μεχρι το Laprazol το πιο διαδεδομενο φαρμακο για την παλινδρομιση και την γαστριτιδα.Το οποιο ειναι φαρμακο που χρησιμοποιειται για χρονια καταναλωση.Δεν ειναι για μια βδομαδα δηλαδη να πεις οκ τι εγινε.....Το οποιο και επαιρνα για 2 χρονια καθημερινα και μετα κατα διαστηματα.Αν δειτε τα συστατικα του λεει και ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ.
Αυτο το θεωρω εγκληγματικο.
Σε φαρμακα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Γενικα ψαξτε οτι φαρμακο παιρνετε στα εκδοχα και συστατικα και οχι απλα στο τι δραστικη ουσια ειναι,να δειτε αν περιεχει ασπαρταμη.
 
Τελευταία επεξεργασία:

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 30,175 μηνύματα.
Και εγω..ποτε δεν τις τρωω ΑΛΛΑ υπαρχει ενα ΑΛΛΑ τεραστιο.
Υπαρχουν σε παρα πολλα φαρμακα.Απο παιδικα αντιβηχικα μεχρι το Laprazol το πιο διαδεδομενο φαρμακο για την παλινδρομιση και την γαστριτιδα.Το οποιο ειναι φαρμακο που χρησιμοποιειται χρονια...Το οποιο και επαιρνα για 2 χρονια καθημερινα και μετα κατα διαστηματα.Αν δειτε τα συστατικα του λεει και ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ.
Αυτο το θεωρω εγκληγματικο.
Σε φαρμακα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Γενικα ψαξτε οτι φαρμακο παιρνετε στα εκδοχα και συστατικα και οχι απλα στο τι δραστικη ουσια ειναι,να δειτε αν περιεχει ασπαρταμη.
Δε διαφωνώ απλά θεωρώ ότι στα φάρμακα είναι ελάχιστη η ποσότητα, κάτι που δεν τα καθιστά τόσο βλαβερά
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,790 μηνύματα.
Δε διαφωνώ απλά θεωρώ ότι στα φάρμακα είναι ελάχιστη η ποσότητα, κάτι που δεν τα καθιστά τόσο βλαβερά
Το ελπιζω..αλλα καποιοι γιατροι δεν ειπαν αυτο στην τιβι..οταν τους επισημανθηκε οτι ειναι και στα φαρμακα.Ειποαν απλα οτι οκ τα φαρμακα τα περνουμε για λιγο.Μια βδομαδα..κανα μηνα κλπ.Ε...σορυ...αλλα καποια φαρμακα παρα πολλοι τα περνουν για χρονια,για χρονιες παθησεις οπως ειναι το λαπραζολ/.Δεν ξερουμε ουτε τι ποσοτητα εχουν αλλα οπως και να εχει ειναι αδιαννοητο να βαζεις μια καρκινογονο ουσια σε φαρμακο απλα για να ειναι πιο νοστιμο στη γευση.
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ.
 

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Νευρολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,096 μηνύματα.
η ασπαρτάμη θα ενοχοποιηθεί διότι είναι φτηνή για να αντικατασταθεί από άλλα πιο ακριβά έκδοχα ....
το ότι κυκλοφορεί σημαίνει ότι είναι ασφαλής ανεξάρτητα τι λεει ο καθε οργανισμός υπάρχει ένα κίνδυνος αλλά αυτό ισχύει για πολλά πράγματα που καταναλώνουμε καθημερινά...

τωρα για την ασπαρτάμη απλά σε 5,6 χρόνια θα την πουν καρκινογόνα θα απαγορευτεί και θα αντικατασταθεί από άλλες ουσίες που θα ειναι ιδιες με αυτη αλλα δε θα υπαρχουν πολλες ερευνες για αυτές ακομα.
Aν ειναι να συγκρίνουμε την coca cola τη κλασική με τη zero η zero ειναι πιο υγιεινή


τα πιο επικύνδινα που πρεπει να αποφεύγεται είναι το τσιγάρο... που είναι δεδομένο πως θα κάνει προβλήματα υγείας
και το πολύ αλκόολ (το οποίο κάνει μεταξύ άλλων αξονική πολυνευροπάθεια) .... που στο τέλος θα καταντήσετε να πηγαίνετε από ιατρό σε ιατρό για θεραπεία αλλά δε θα υπάρχει..... και θα δίνετε ενα σωρο λεφτά χωρίς ουσιασστικό λόγο.....

επίσης επικυνδινο για προβληματα υγείας είναι και η αποκλειστική VEGAN διατροφή.... που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή εγκεφαλοπάθεια (οποτε οσοι την ακολουθουν θελουν ειδικό διατροφολόγο) φυσικα τα ΜΜΕ δε το αναφέρουν αυτό πάλι για λόγους marketing.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,790 μηνύματα.
η ασπαρτάμη θα ενοχοποιηθεί διότι είναι φτηνή για να αντικατασταθεί από άλλα πιο ακριβά έκδοχα ....
το ότι κυκλοφορεί σημαίνει ότι είναι ασφαλής ανεξάρτητα τι λεει ο καθε οργανισμός υπάρχει ένα κίνδυνος αλλά αυτό ισχύει για πολλά πράγματα που καταναλώνουμε καθημερινά...

τωρα για την ασπαρτάμη απλά σε 5,6 χρόνια θα την πουν καρκινογόνα θα απαγορευτεί και θα αντικατασταθεί από άλλες ουσίες που θα ειναι ιδιες με αυτη αλλα δε θα υπαρχουν πολλες ερευνες για αυτές ακομα.
Aν ειναι να συγκρίνουμε την coca cola τη κλασική με τη zero η zero ειναι πιο υγιεινή


τα πιο επικύνδινα που πρεπει να αποφεύγεται είναι το τσιγάρο... που είναι δεδομένο πως θα κάνει προβλήματα υγείας
και το πολύ αλκόολ (το οποίο κάνει μεταξύ άλλων αξονική πολυνευροπάθεια) .... που στο τέλος θα καταντήσετε να πηγαίνετε από ιατρό σε ιατρό για θεραπεία αλλά δε θα υπάρχει..... και θα δίνετε ενα σωρο λεφτά χωρίς ουσιασστικό λόγο.....

επίσης επικυνδινο για προβληματα υγείας είναι και η αποκλειστική VEGAN διατροφή.... που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή εγκεφαλοπάθεια (οποτε οσοι την ακολουθουν θελουν ειδικό διατροφολόγο) φυσικα τα ΜΜΕ δε το αναφέρουν αυτό πάλι για λόγους marketing.
Εκφραζεις προσωπικες αποψεις και μαλιστα ΜΗ τεκμηριωμενες,οσον αφορα την ασπαρταμη,.Τα αλλα απλα ειναι εκτος θεματος και γενικολογα που ολοι γνωριζουμε.
Το θεμα ομως εδω δεν αφορα τις προσωπικες μας αποψεις,ουτε τι πιστευουμε ουτε τι νομιζουμε αλλα ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ και ιατρικες ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
Εφοσον η ασπαρταμη μπαινει στην κατηγορια υποπτων για κακρινογενεση απο τον ΠΟΥ,ΕΣΥ δενε χεις κανενα δικαιωμα ουτε την αρμοδιοτητα ή επιστημονικη επαρκεια να καθησυχαζεις τον κοσμο.
Ευχαριστω.
 

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,930 μηνύματα.
Εκφραζεις προσωπικες αποψεις και μαλιστα ΜΗ τεκμηριωμενες,οσον αφορα την ασπαρταμη,.Τα αλλα απλα ειναι εκτος θεματος και γενικολογα που ολοι γνωριζουμε.
Το θεμα ομως εδω δεν αφορα τις προσωπικες μας αποψεις,ουτε τι πιστευουμε ουτε τι νομιζουμε αλλα ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ και ιατρικες ΕΙΔΗΣΕΙΣ.
Εφοσον η ασπαρταμη μπαινει στην κατηγορια υποπτων για κακρινογενεση απο τον ΠΟΥ,ΕΣΥ δενε χεις κανενα δικαιωμα ουτε την αρμοδιοτητα ή επιστημονικη επαρκεια να καθησυχαζεις τον κοσμο.
Ευχαριστω.
Δικαιο έχει ο Fockos.
Η έκθεση του iarc θα ανανεωθεί 14 Ιουλίου. Η εντάξη της στο groub 2b που λενε ότι θα μπει σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκής ένδειξεις καρκινογέννησης σε ανθρώπους άρα δεν υπάρχει λόγος τρομοκρατιας από τα «επιστημονικά» sites και τους «επιστήμονες».
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top