Ιταλίδα μποξέρ αποχώρησε από τον αγώνα με την intersex Imane Khelif

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Unboxholics αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1.554 μηνύματα.
Το 6ο ετος ιατρικης προφανως ηταν η τρολια, νομιζω τον Ευκλειδη ηθελα να τρολαρω τοτε αλλα δε μου βγηκε και το πιστολιασα
Α ενταξει γιατι θυμαμαι γενικα οτι εισαι νομικη ωστοσο ειδα εκεινο το θρεντ και λεω μας δουλευει αυτος τοσο καιρο? 😂

Guest 030894

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.196 μηνύματα.
Οχι, αν και το σωστο ειναι αυθαιρετη εννοια. Ο νομος ειναι απλως κωδικοποιηση ωστε να διασφαλιζεται καπως η κοινωνικη συμβιωση με μια καποια ηθικη δικαιολογηση των ρυθμισεων αυτων. Παρολο αυτα στη πραγματικοτητα συνηθως απλα οφελει αυτους που εχουν τη δυναμη να επηρεαζουν τους νομοθετες.

Οπως ειπα δε μπορω να νοηματοδοτησω το σωστος αλλα καταλαβαινοντας τι λες εμμενω στο οχι. Συγκερασμος συμφεροντων και σταθμιση αντιτιθεμεων αξιων ειναι τα παντα. Στη προκειμενη ιδιωτικη αυτονομια vs κοινωνικη σταθεροτητα, αντιθεση στη κοινωνικη ηθικη η οποια εχει ευλογα παγιωμενο ως προτυπο το ανδρας γυναικα λογω μακρας ιστορικης εμπειρας. Οι πρωτοι θα σου πουον ειναι σωστο επειδη τους δινει φωνη οι δευτεροι οτι καταλυει αξιες σταθερες και φαλκιδευει την κοινωνικη σταθεροτητα. Εκ του αποτελεσματος θα φανει

Οσο για το συμβαν υπαρχει το επιχειρημα οτι να διαγωνιζονται τρανς με κανονικες γυναικες συνεπαγεται μια ανισοτητα. Θα ακουσεις το αντεπιχειρημα οτι τασπορ ειναι ηδη ανισα και συνηθως νικαει ο εκ φυσεως ταλαντουχος. Εγω θα πω οτι επειδη ηδη υπαρχει μια φυσικη ανισορροπια δε χρειαζεται να προσθεσουμε μια δευτερη.

Τωρα για τους ιντερσεξ που ειναι σαφως διακριτο απο τους τρανς και κειται στα χωραφια της ιατρικςη δε ξερω πολλα. Απο τη μια ειχε δηλωθει γυναικα λενε, οποτε δε ξερω τι παιζει με τη νομοθεσια. Απο την αλλη αν εχει προδηλως τα δευτερογενη χαρακτηριστικα του αντιθετου φυλου απο αυτο που εχει γεννηθει μαλλον δε θα επρεπε να αγωνιστει. Εκει υπαρχει το αντεπιχειρημα αν ειναι ετσι να απογορεψουμε και στις γυναικες με εκ φυσεως μεγαλυτερη φυσικη μαζα. Και παλι εμμενω οτι επειδη υπαρχει ηδη μια φυσικη ανισορροπια δε χρειαζεται να προσθεσουμε και αλλη.
Καταρχάς, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Συμφωνούμε εν γένει.

Να κάνω ενα σχόλιο, επί της ανισορροπίας, ως ελάχιστα πιο παρεμφερής συλλογιστική. Τουναντίον θα πουμε, ότι ακριβώς αυτή είναι η φύση των σπόρ, σε περίπτωση επιχειρήματος από την άλλη πλευρά. Η ανισότητα αποκλειστικά ταλέντων, ειδάλλως ποιος ο διαγωνισμός.

Όχι μόνο δεν ειναι αφύσικη η πρώτη ανισότητα, ώστε να μην χρειάζεται να προσθέσουμε και μια δεύτερη, αλλά είναι τόσο φυσική ως χαρακτηριστικό των σπορ εν γένει, που αλλοιώνεται με την δεύτερη, θολώνεται και στο τέλος εξαλείφεται.

Δηλαδή είναι ακόμα χειρότερο από τη συλλογιστική, "είναι ήδη άνισο, αρα το κάνουμε "ανισότερο".", η οποία έστω υποννοεί μια συνέχεια, μια ύπαρξη των σπορ εστω και στρεβλή.

Είναι ότι -πολυ χειρότερα- του καταργείς το πνεύμα του. Πρέπει να ειναι ομοειδείς οι κατηγορίες, για να μπορεί να ειναι πιο διακριτή η ανισότητα ταλέντου.

Εντούτοις η διαλυτική φύση του ισοπεδωτισμού, κάνει ότι ακριβώς και τα πεντάχρονα. Τι τρως; Παγωτό; Το θέλω κι εγω. Που πας; Στη θάλασσα; Θέλω κι εγω. Τι καπνίζεις; Τσιγάρο; Θέλω κι εγω.

Μα δεν φτιάχτηκε εξ αρχής για σένα το τσιγάρο, αλλά για ενηλικους. Ναι αλλά θέλω.

Και μιλάω για τον ισοπεδωτισμό ως σύστημα, όχι για μεμονομένα άτομα που θέλουν δικαίως αποδοχή από την κοινωνία, το ξεκαθαρίζω.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν απλά το επόμενο βήμα.

Μέχρι και στον φεμινισμό έχει μπει και τον διέστρεψε (και έβαλε τους αντρες να θεωρούμε ταχα πως όλες ειναι παλαβές με υστερία μωβ μαλλιά και όλα ήταν καλά παλιά, αρα τάχα ειναι τρελές όλες και ήταν τάχα τρελές ανέκαθεν), και αφού έβαλε τις γυναίκες η διεστραμμένη του τωρινή μορφή να σφάζονται με τους άντρες, δημιουργώντας και σε αυτούς ταχα μου διεστραμμενα κινηματα του MRA όπως τα pills, τωρα τους την πέφτει η woke κουλτούρα σε όλους εκ των έσω.

Ποτέ δεν ήταν συμμαχοι των αντρών MRA ή των πρώτων σταδίων του φεμινισμού και των γυναικών.
Ποτέ δεν θέλησαν ότι διαφημίζουν πως ταχα θέλουν.

Ο ισοπεδωτισμός ειναι μια αλλη μορφή δικτατορίας, μια επιβολή του χάους επι της υπάρχουσας τάξης. Της όποιας τάξης, ακόμα κι αυτής που προσπαθούσαν κάποιοι να φτιάξουν με δυο φυλα, γυναίκα κι άντρα ίσους.

"Θα μπω μέσα και θα σου τα κανω οικόπεδο όλα και θα κανω κουμάντο", σου λέει.

Η ισότητα δεν γεννάει πλούτο, αλλά η εξουσία των άνω, επάνω στην διχόνοια και την θολή ταυτότητα και ύπαρξη των κάτω.

Όταν δεν ξερεις ποιός είσαι, δεν μπορείς να το αμυνθείς.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Κατι ασχετο αλλα επειδη στο ischool ηρθε στην επιφανεια ενα θεμα για ειδικοτητα στην ιατρικη και ειχες πει οτι ησουν 6ο ετος ιατρικης, τελικα ποιο απο τα 2 ειναι παπατζιλικι?
τι τηλεπαθεια ειναι αυτη ρε παιδι μου

Guest 030894

Επισκέπτης

Να κάνω ενα σχόλιο, επί της ανισορροπίας, ως ελάχιστα πιο παρεμφερής συλλογιστική. Τουναντίον θα πουμε, ότι ακριβώς αυτή είναι η φύση των σπόρ, σε περίπτωση επιχειρήματος από την άλλη πλευρά. Η ανισότητα αποκλειστικά ταλέντων, ειδάλλως ποιος ο διαγωνισμός.
Ισχυει
Είναι ότι -πολυ χειρότερα- του καταργείς το πνεύμα του. Πρέπει να ειναι ομοειδείς οι κατηγορίες, για να μπορεί να ειναι πιο διακριτή η ανισότητα ταλέντου.
Αυτο το πιστευω και εγω, αν και μπορει να γεννησει ακομα περισσοτερους διαχωρισμους καμια φορα.Πχ τελειως ομοειδης ανταγωνισμος στο τρεξιμο θα ηταν να αγωνιζονται αποκλειστικα αφρικανοι, αν και δεν αποκλειεται η πιθανοτητα να υπαρχουν και λευκοι με φυσικη υπεροχη στον τομεα απλα ειναι πιο σπανιο. Ο διαχωρισμος ανδρων γυναικων ειναι το πιο ασφαλες ως αφηρημενο κριτηριο για να εξασφαλισει εναν οσο πιο πολυ γινεται ομοειδη ανταγωνισμο ωστε να αναδειχθει η φυσικη ανωτεροτητα μεταξυ σχετικα ισοτιμων. Δεν ειναι παντ ετσι γτ παιζειε ντοπινγκ κια πολλα αλλα, το λεω ομως ως γενικη ιδεα. Στους τρανς φανταζει οντως ως τεχνητο αναλογο των αναβολικων, τωρα στους ινερσεξ εκει ειναι πιο περιπλοκο επειδη ειναι φυσικη ιδιοτητα τους και υπαρχουν πολλοι τυπου που εμπιπτουν στην κατηγορια ιντερσεξ, Ισως να πρεπε να κρινεται κατα περιπτωση
Εντούτοις η διαλυτική φύση του ισοπεδωτισμού, κάνει ότι ακριβώς και τα πεντάχρονα. Τι τρως; Παγωτό; Το θέλω κι εγω. Που πας; Στη θάλασσα; Θέλω κι εγω. Τι καπνίζεις; Τσιγάρο; Θέλω κι εγω.

Μα δεν φτιάχτηκε εξ αρχής για σένα το τσιγάρο, αλλά για ενηλικους. Ναι αλλά θέλω.

Και μιλάω για τον ισοπεδωτισμό ως σύστημα, όχι για μεμονομένα άτομα που θέλουν δικαίως αποδοχή από την κοινωνία, το ξεκαθαρίζω.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν απλά το επόμενο βήμα.
Σε αυτο μπορει να αντιταχθει οτι η συμμετοχη στους Ολυμπιακους ή σε ολους τους θεσμους της κοινωνιας εν γενει (γαμος, υιοθεσια) ειναι απλα το φυσικο παρεπομενο του να θελουν να γινουν αποδεκτοι ως πληρως ισοτιμα μελη. Εδω ανακυπτει και ο αριστοτελικης φυσης προβληματισμος αν πραγματι ειναι ολα για ολους, οι ορισμενοι θεσμοι ενεχουν συγκεκριμενα νοημα και πρεπει να αφηνονται ανεγγιχτοι. Βεβαια ποιος λεει οτι το νοημα αυτων των θεσμων δε μπορει να αλλαξει και να γινει πιο συμπερηλιπτικο στο μελλον, αναλογα και με τις κοινωνικες συνθηκες. Παντως ο τροπος που γινεται η αλλαγη, η ταχυτητα της κλπ και στα δικα μου ματια αρκετες φορες φαινεται βεβιασμενος, γρηγορος και πολλες φορες εχθρικος και τελειως αντιπαραγωγικος ως προς το αποτελεσμα που θελει να πετυχει. Ομως εδω να τονισω οτι τα επιμερους ατομα μοιραζονται απλως την κοινη ανθρωπινη αναγκη να νιωσουν αποδεκτοι απο το συνολο χωρις να εχουν ως μοναδες οπως ειπες και συ κακοβουλους σκοπους. Καμια φορα οι σκοποι δεν συμβαδιζουν ουτε μπορουν να συμβαδισουν γτ απο την απαρχη και μεχρι το τελος του κοσμου λογικα, παντα θα υπαρχουν αντικρουομενα συμφεροντα και ιδεολογιες. Η ελευθεριοτητα της εποχης σιγουρα θα ωφελησει αρκετους και παραλληλα θα αποδομησει παλαιοτερους θεσμους απονοηματοδοτωντας τον κοσμο πολλων αλλων ανθρωπων και αυτο οσο ασημαντο και αν ακουγεται, για τους ιδιους ειναι μεγαλο κακο. Η μαχη μεταξυ διατηρησης των κεκτημενων και αλλαγης ειναι σε πληρη συναρτηση με τη φυση του ανθρωπου θεωρω και οσο υπαρχουν ανθρωποι θα υπαρχουν παντα διαχωρισμοι.

Ψιλο αμπελοφιλοσοφια κατεληξε το κειμενο στο τελος αλλα προς το παρον δεν εχω πληρως διαμορφωμενη αποψη.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.536 μηνύματα.
«Το είχα γράψει και προ διετίας. Με λέξεις που έχουν χάσει τη σημασία τους (για την τεχνική, βλέπε το «1984» του Όργουελ) η ορθή αντίληψη για τα πράγματα συσκοτίζεται και επικρατεί μια άνευ προηγουμένου σύγχυση. Κι επειδή ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, συμβαίνουν τρία τινά:

1.Κραυγαλέα ψέματα, απίστευτες γελοιότητες, επικίνδυνες ιδεοληψίες, γίνονται δεκτά ως Θέσφατα και Συμπαντικές Αλήθειες.

2.Το δικαίωμα της διαφωνίας και της διαμαρτυρίας εξουδετερώνεται (κοινή συναινέσει!)

3. Μέσα στο γενικότερο καθεστώς της άτυπης, υπόγειας και «βελούδινης» (ή όχι και τόσο βελούδινης) τρομοκρατίας,
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ προωθούν την ατζέντα τους.

Έτσι άνοιξε διάπλατος ο δρόμος προς τη Συλλογική Αλαλία, Αγνωσία και Αφασία. Αυτόν βαδίζουμε τώρα κορδωμένοι, με βήμα γοργό.

Απλά τα πράγματα

Όταν μια κοινωνία ολόκληρη επιμένει εμμονικά να ζει στο Matrix, φτύνοντας το κόκκινο χαπάκι που πολλοί επιχείρησαν να της δώσουν, και να τρέφεται με γελοιότητες και παραμύθια, τότε δεν έχει καμία ελπίδα σωτηρίας. Είναι καταδικασμένη να βολοδέρνει στα σκατά που η ίδια αναπαράγει.»

(Μεγάλος) Θανάσης Βέμπος, 2015.

@giannhs2001, δεν έχεις ιδέα για το τι άλλο έρχεται. Αυτό με τους Ολυμπιακούς ήταν μια επιβλητική επίδειξη δύναμης. Κι όσο φωνές σαν τη δική μου, φαντάζουν -το λιγότερο- γραφικές, κι όσο άτομα σαν κι εσένα είναι συγκαταβατικά με όλο αυτό που γίνεται, τότε... ετοιμαστείτε για τα (πολύ) χειρότερα. Δεν θα σας αρέσουν, αλλά θα είναι πολύ αργά για δάκρυα (τώρα είναι απλώς αργά.)

«καὶ ἔλεγεν αὐτοῖς· ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω.»

Κατά Μάρκον Ευαγγέλιον, 4:9.

Τελευταία επεξεργασία:

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.116 μηνύματα.
Εγώ ένα πράγμα θα πω : Η φάση με τη woke κουλτούρα και το γεγονός ότι πάνε να μας τα περάσουν ως κάτι καθημερινό έχει αρχίσει κ μου προκαλεί αηδία

είπαμε να τους αποδεχτούμε αλλά όλα έχουν και τα όρια τους…έλεος πια…ελεος

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.060 μηνύματα.
Άρα για την Imany Khelif τι ισχύει τελικά; Αν έχω καταλάβει καλά:
- Γεννήθηκε με γυναικείο φαινότυπο, με αιδοίο (assigned female at birth), άρα είναι γυναίκα
- Γεννήθηκε όμως έχοντας XY χρωμοσώματα παραδόξως
- Έχει ορμονική διαταραχή όμως στην Αλγερία απαγορεύεται η θεραπεία, γι'αυτό έχει υψηλή τεστοστερόνη ακόμη και σήμερα
- Ίσως έχει Androgen insensitivity syndrome ή XY gonadal dysgenesis?
- Θεωρείται intersex και όχι cisgender woman καθώς δεν εμπίπτει στον τυπικό ορισμό man-woman?
- Η ίδια δηλώνει γυναίκα, άρα και το sex και το gender της είναι γυναίκα
- Σίγουρα δεν είναι transgender όπως αρχικά λανθασμένα κυκλοφορούσε ως παραπληροφόρηση.

-Άρα δεν είναι δικό της φταίξιμο όλο αυτό. Το μπέρδεμα έγινε λόγω των κανονισμών και των κριτηρίων των φετινών ολυμπιακών αγώνων. Ή θα επιτρέψεις συμμετοχή με κριτήριο τις ορμόνες ή με την εξέταση των αναπαραγωγικών χαρακτηριστικών. Φέτος κάνανε το δεύτερο και για αυτό της επέτρεψαν να συμμετέχει ως γυναίκα -που είναι και κανονικά-. Ωστόσο το αν είναι δίκαιο είναι άλλο θέμα. Το πιο σωστό θα ήταν ίσως να υπήρχε ξεχωριστή κατηγορία, ή έστω ειδική διάταξη να προβλέπει τέτοιες ειδικές/σπάνιες περιπτώσεις.

Δηλαδή αγωνίζεται στη γυναικεία κατηγορία, αλλά έχει δύναμη και μυική μάζα ενός άνδρα λόγω της τεστοστερόνης, οπότε ίσως να έπρεπε πρώτα να είχε υποβληθεί σε ορμονική θεραπεία -εκτός της χώρας της αλλού- για να μπορεί να συμμετέχει ή να ήταν ξεχωριστή κατηγορία (πιο δύσκολο).

Τελευταία επεξεργασία:

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.
Το φύλο ορίζεται από το χρωμόσωμα. Το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ γυναικείο χαρακτηριστικό (προφανώς δεν γνωρίζω τι γεννητικά όργανα έχει), είναι πανύψηλο, μυώδες, έχει και μήλο του Αδάμ στο λαιμό..

Ειλικρινά δεν με νοιάζει τι είναι και τι δηλώνει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να παλέψει με μια γυναίκα!

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.060 μηνύματα.
Το φύλο ορίζεται από το χρωμόσωμα. Το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ γυναικείο χαρακτηριστικό (προφανώς δεν γνωρίζω τι γεννητικά όργανα έχει), είναι πανύψηλο, μυώδες, έχει και μήλο του Αδάμ στο λαιμό..

Ειλικρινά δεν με νοιάζει τι είναι και τι δηλώνει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να παλέψει με μια γυναίκα!
Εδώ είναι το μπέρδεμα. Όχι, το sex assignment κατά τη γέννηση γίνεται από τα εξωτερικά αναπαραγωγικά χαρακτηριστικά, όχι από τα χρωμοσώματα. Συνήθως τα χρωμοσώματα καθορίζουν και τα χαρακτηριστικά, όμως στα intersex άτομα δε συμβαίνει αυτό. Οπότε ο γιατρός το φύλο το ορίζει τη στιγμή της γέννας με βάση τα χαρακτηριστικά. Τουλάχιστον αυτό διαβάζω τώρα που το ψάχνω, είναι λίγο λεπτό σημείο καθώς είναι σπάνιες περιπτώσεις.

Επίσης απ'όσο μπορώ να βρω online, έχει αιδοίο-κόλπο
Επίσης το φύλο δεν ορίζεται τώρα που είναι ενήλικας, αλλά όταν γεννιέται όταν είναι μωρό

Συμφωνώ ότι είναι άδικο προς την Ιταλίδα, αλλά ούτε και η Imany έκανε κάτι λάθος, και οι δύο πλευρές έχουν το δίκιο τους για διαφορετικούς λόγους. Η διοργάνωση έπρεπε να το είχε χειριστεί αλλιώς εξαρχής.

Guest 030894

Επισκέπτης

Το τελευταίο από τα τρία. Καλά, όχι ότι μισείς κιόλας, είπαμε. Αλλά κάποια πράγματα φαίνονται. Και νομίζω στο έχω ξαναπεί, παίζει να πιστεύεις ότι απευθύνεσαι σε υπερβολικά ηλίθιους.
Θα γραψω σεντονακι τωρα (σαντ) γτ θιχτηκα, οποιος δε βαριεται το διαβαζει. Όχι απολογητικα αλλα για τη τιμη των οπλων και για τη παρακαταθηκη της περσονας του Ζουκοφ, ώστε να μεινει στην ιστορια του φορουμ ως το δικαιο τρολ και όχι το τρολ που πεταγε κρυφοσποντιτσες και εκραζε μονο συντηρητικους επειδη γινοταν τριγκερντ από αυτους.

Να διευκρινιω ότι αν εννοεις οτι δεν ειμαι συντηρητικος επι της αρχης τοτε το εχω δηλωσει ξεκαθαρα. Αν εννοεις οτι εχω καποιου ειδους αιωνια κοντρα μαλλον δε θα γραφα ποτε για τον ενοποιητικο ρολο της θρησκειας και τη συμβολη της και πνευματικα και συλλογικα στη κοινωνικη συνοχη, σε καποια ποστ που λεγανε να καταστραφουν οι θρησκειες και κατι τετοια, ουτε θα εξεφραζα προβληματισμους σε περιπτωσεις φυλομεταβασεων οπου κρινεται η αναλογια μεσου σκοπου. Αν τωρα παλι λεμε για τη τοποθετηση μεταξυ συντηρητισμου και φιλελευθερισμου ειναι πολυ mixed αλλα οκ ναι υπαρχει μια ροπη στον φιλελευθερισμο (και αυτο φαινεται απο τη γραφη στα πιο σοβαρα κυριως γτ οσο περσονα και να χεις κατι βγαινει στην επιφανεια) καμια σχεση με απεχθεια προς τον συντηρητισμο βεβαια, ουτε με τον φιλελευθερισμο οπως συμβατικα νοειται σημερα και αποδιδεται τον ορο woke, ο οποιος ορος κιολας νομιζω εχει καταστει το αντιστοιχο φασιστας που φωναζουν οι αριστεροι σε οποιον διαφωνει με τις αποψεις τους εστω και λιγο. Δε προσπαθω να το παιξω ισαποστακιας γτ μερικα πραγματα θελουν καθαρες θεσεις αλλα σε γενικες γραμμες η μετριοπαθεια θεωρω ειναι καλο πραγμα

Ξερω φυσικα ποια είναι οντως η ουσια του μηνυματος. Το τρολ. Οχι καθαυτο αλλα το οτι το χρησιμοποιω υπουλα για να κρυψω τις πραγματικες αποψεις μου υπο τον μανδυα του αστεισμου. Αν και σε ενα βαθμο μπορει να ισχυει γενικα και αοριστα, εγω απλα το κανω επειδη βαριεμαι και οχι απο φθονο προς ιδεολογιες και ανθρωπους. Τωρα θα μου πεις βρες κανα χομπι 23 χρονων μαλακας ξερω γω αντι να τρολλαρεις σε ενα φορουμ και θα σου απαντησω εχεις απολυτο δικιο. Ομως δεν ειναι εκει το ζητημα, ετσι; Μεχρι το 2022 που ηταν εδώ αριστεροφωλια, εφευγε το τρολ αβερτα προς αυτους απο μενα αλλα τοτε ηταν ολα οκ. Δεν ασχολιοσουν ετσι και αλλιως με το παλιο προφιλ με πολιτικα απο οσο θυμαμαι, σιγουρα οχι σε τετοιο βαθμο οποτε παιζει να σου περναγε και αδιαφορο. Οταν απο περυσι νομιζω ξεμειναμε 20 ατομα κατα πλειοψηφια συντηρητικοι, και ολη μερα τα θεματα περιστρεφονται γυρω απο τους γουοκ, ε αναποφευκτα θα αλλαξει και η ρητορικη του τρολ, αφου δεν υπαρχει πια προσφιλες εδαφος στην αλλη μερια. Οταν παρολοαυτα αναδεικνυεται η ευκαιρια και εκει παντα την αδραττω. Για να καταστει σαφες, κατά βαση χρησιμοποιω τραβηγμενα γενικα και αοριστα τσιτατα που ακουγονται σε αντιγουοκ (καταχρηστικα ο ορος) κυκλους. Τωρα, επειδη χρησιμοποιες πολύ στερεοτυπες εκφρασεις (που τις συνανταω συχνα πυκνα) και δανειζομαι μερικες (το τονιζω), τις αναδιατυπωνω και τις πεταω όταν βλεπω αμφιλεγομενα θεματα μπας και γινει μαναφουκι για να παρω ένα χιτ ντοπαμινης, δε σημαινει οτι το κανω από μενος ουτε προς εσενα ουτε προς αλλα προσωπα ουτε τρεφω υποδοριο μισος για καποια ιδεολογια και θρησκεια, αλλα επειδη ξερω ότι θα κανουν τζιζ . Υπηρξε βεβαια περιπτωση,μια, που το κατεστησα προφανες οτι αναφερομαι σε συγκεκριμενο μελος, σε σενα, και το θεμα ειχε διαλευκανθει κιολας μετεπειτα. Απο την αλλαγη αυτή ρητορικης λοιπον το αδιαφορο τρολ μετετραπη σε ορκισμενος εχθρος των συντηρητικων και δε ξερω γω τι αλλο, ενω απλα κυριολεκτικα εκανα το ιδιο πραγμα που εκανα παντα από όταν αρχισα να ειμαι ενεργος στο φορουμ και ηθελα να ξεφορτωσω απο τη καθημερινοτητα, πεταγα ραντομ μαλακιες αναλογα με τη κυριαχη ιδεολογικη ταση. Πες το αντιπαραγωγικο, λυπηρο κλπ δεν αντιλεγω καν, αλλα κρυφη ατζεντα κατα ιδεολογιας και ποσο μαλλον προσωπων δεν ηταν ποτε. Ειναι τερμα ασυνεπης σαν σκεψη το οτι οταν απλα απευθυνεται σε αλλους θεωρειται απλο τρολ και οταν απευθυνεται στη δικη μου ιδεολογια ξαφνικα γινεται ανελεητη προσωπικη επιθεση.

Συνηθως δεν απανταω καν σε τετοια αλλα επειδη μου ειπες την αποψη σου για μενα περι υπουλοσυνης και προσεθσες οτι σε περναω και για ηλιθιο( ? ), θα σου πω και εγω τη δικη μου για να μαστε ξεκαθαροι, την οποια αποψη ελευθερα γραψε στα αρχιδια σου γτ ειναι απλα η αποψη ενος αγνωστου απο το ιντερνετ. Θεωρω οτι με βαση αυτα που γραφεις σαν περσονα εδω, δε σε ξερω προσωπικα προφανως, οτι εισαι πολυ δογματικος σε καποια θεματα(εκτος αν υπερβαλλεις καμια φορα εν ειδει τρολ, δε ξρ) και τριγκαριζεσαι σχεδον τοσο ευκολα οσο χοντρη ριζοσπαστικη φεμινιστρια, με αποτελεσμα ακομα και στην ελαχιστη αντιθεση που θα φερει καποιος στα γραφομενα σου να τον ταμπελιασεις ως (κρυφο)γουοκ κι ας ειναι απο τα καλοπιστα μελη που δε ξυνονται μονο για καυγα ουτε ειναι δογματικα(οπως ενα γνωστο που εχει κλεισει τον λογαριασμο). Οχι οτι δεν υπαρχουν κακοβουλα μελη αλλης ιδεολογιας ουτε οτι δεν εχεις δικιο (κατ εμε παλι) σε αρκετα οπως στο μεταναστευτικο πχ ή στο οτι η ελευθεριοτητα απογειωνεται και η μοναξια ακολουθει αντιστοιχη πορεια, ή σε πιο φιλοσοφικες αναλυσεις, αλλα εν γενει σε συμπεριφορα μου θυμιζεις φανατικο οπαδο ομαδας όταν σχεδον σε καθε θεμα συχνα πυκνα απλα γρφεις οι γουοκ, θηλυπρεπεις αθεοι υλιστες ισλαμολαγνοι ακομα και σε ασχετους ή κατι μανιφεστα τα οποια ευλογο ειναι να προκαλεσουν αντιδραση ακομα και απο πιο μετριοπαθεις. Δε ξερω μπορει να το βλεπεις απο τη λογικη οτι πλεον οποιος δινει εστω και καποιο δικιο στους γουοκ συμβαλλει στην αποδομηση της κοινωνιας αλλα ακομα και ετσι μερικα θεματα ειναι πιο πολυπαραγοντικα και δεν εξαντλουνται απλα στο "γουοκ κακο, συντηρητικο καλο" και σιγουρα οποιος προσπαθει να δει πολλες οπτικες (πχ στο θεμα με την τεχνη ασχετα με το μπειτ της αμαρελιας που οντως ειχε σκοπο να προσβαλει), δεν ειναι απαραιτητα γουοκ, ισαποστακιας (πλην εξαιρεσεων οπου δεν νοειται συμβιβασμος λογω μεγαλης αντιθεσης των 2 αποψεων) ή φασιστακι (οπως λεγανε προ 2022 εδω) αναλογα σε ποια πλευρα προσκεισαι. Καλο ειναι να παλευεις για τις αξιες σου φυσικα αλλα οταν γινεται τοσο μεγαλη εμμονη ανεξαρτητως πλευρας προφανως, η ιστορια δειχνει οτι τα αποτελεσματα δεν ειναι και πολυ καλα.Εσυ μπορει να το θεωρεις ιερο καθηκον διοτι ως ενα βαθμο -οχι στο βαθμο της αλληλοεξοντωσης που λες εσυ- πραγματι υπαρχει ο αεναος ιδεολογικος πολεμος μεταξυ συντηρητικων και προοδευτικων αλλα εγω απο τη πλευρα μου θεωρω την απολυτη ταυτιση με μια πλευρα λαθος. Γνωμες ειναι αυτα προφανως, ο καθενας εχει διαφορετικη. Αλλα για να φτασουμε στο δια ταυτα γτ κουρασα, δεν ειμαι συντηρητικος, δεν εχω μενος με τους συντηρητικους, δεν ειμαι κρυφοαριστερος(μια φορα ειχα πει οτι ο μπακουνιν ειναι καλος σε μηνυμα σου και εννοουσα σε σχεση με κατι αναρχομπαφιαρηδες που ειχες αναφερει διοτι αυτος ειχε και ενα επιπεδο παρολο που δε συμφωνω μαζι του αλλα μαλλον κλτβες οτι σε μεμφομουν που δεν τον συμμεριζεσαι και μ ειπες δεν ειμαστε ολοι αριστεροι σαν εσενα οποτε ισως απο εκει να σου κολλησε η ιδεα), ουτε εχω μενος μαζι τους, δεν εχω μενος προσωπικα μαζι σου ουτε με κανενα μελος γτ πολυ απλα δε με απασχολει τι κανει η καθε ιντερνετικη περσονα, απλα ερχομαι τρολαρω φευγω. Το τι πιστευω πραγματικα ειναι δικο μου θεμα, σιγουρα ομως δεν ειναι αυτο που εσυ εχεις στο μυαλο σου και το ευρυ κοινο ως γουοκ, πιστεψε με σε αυτο τουλαχιστον,οχι οτι ειναι και το αγαπημενο μ σπορ να ασχολουμαι με κοινωνικοπολιτικα. Κατα τα αλλα με πιστεψεις δε με πιστεψεις στα υπολοιπα στα παπαρια μου, απλα όπως προειπα για την ιστορια της περσονας και σχετικες μομφες επρεπε να γραφτει αυτό το κειμενο.

Α ναι και σμρ απλα ηθελα να εκθεσω χωρις καποιο κρυφο σκοπο, την νομικη διασταση του ζητηματος επειδη το διαβασα προχθες νομιζω και ηταν ανελεητα καλο ταιμινγκ αλλα οκ λογω του παρελθοντος ευλογο να νομιζει κανεις οτι θελω να τρολαρω. Απαντησα σοβαρα προς αποδειξη του αντιθετου.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.
Μπορεί να έχει γυναικεία γεννητικά όργανα, αλλά σε όλα τα άλλα είναι άντρας. Δεν υπάρχει τίποτα σωστό στο ότι πάλεψε με μια γυναίκα.. ειλικρινά απορώ.

Επίσης, διάβασα ότι τον είχαν αποκλείσει παλιότερα γιατί δεν ήξεραν πού να ενταχθεί.

chester20080

Επιφανές μέλος

Μπορεί να έχει γυναικεία γεννητικά όργανα, αλλά σε όλα τα άλλα είναι άντρας. Δεν υπάρχει τίποτα σωστό στο ότι πάλεψε με μια γυναίκα.. ειλικρινά απορώ.

Επίσης, διάβασα ότι τον είχαν αποκλείσει παλιότερα γιατί δεν ήξεραν πού να ενταχθεί.
τη στιγμή της γέννας δεν ηξεραν οτι ειχε ΧΥ. Αυτό θα το βλεπανε μονο σε genetic screening/testing. Αυτό δεν ειναι ενα τυπικο τεστ που το κανουν ετσι κι αλλιως, πρεπει να το ζητησεις για καποιο λογο, πχ αν ο γιατρος υποπτευεται οτι υπαρχει καποια παθηση, καποιο συνδρομο στο βρεφος κλπ. Οπότε το φύλο οριστηκε μία και καλή τότε στη γέννα. Εσύ τι φύλο θα έλεγες ότι είναι ένα μωρό μόλις γεννιέται όταν βλέπεις να έχει αιδοίο και να είναι μια χαρά υγιές φυσιολογικό; Θα σου πήγαινε καν το μυαλό να πεις χμμμ μήπως όμως δεν είναι ΧΧ; Ας κάνουμε και έναν γενετικό έλεγχο. Όχι φυσικά! Αυτό στην πορεία φάνηκε. Επίσης υπάρχει μια άλλη περίπτωση, να έχει όρχεις αλλά εσωτερικά (undescended), οπότε εκεί μπορείς να πεις υπήρχε τρόπος να διαπιστωθεί το intersex κατά τη γέννα, όμως δεν είναι απαραίτητο να ισχύει αυτό, μπορεί να είναι intersex, με αιδοίο και ΧΥ χωρίς εσωτερικούς όρχεις. Αυτό δεν το ξέρουμε.

Οπότε σίγουρα δεν είναι δικό της φταίξιμο. Και από την άλλη ναι συμφωνώ, λόγω υψηλής τεστοστερόνης - που δίνει μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι σε cisgender γυναίκες ΧΧ -, δεν έπρεπε να είναι στην ίδια κατηγορία. Γιαυτό λέω ότι φταίει ο διοργανωτής.

Memetchi

Διάσημο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 2.306 μηνύματα.
Συμφωνώ ότι είναι άδικο προς την Ιταλίδα, αλλά ούτε και η Imany έκανε κάτι λάθος, και οι δύο πλευρές έχουν το δίκιο τους για διαφορετικούς λόγους. Η διοργάνωση έπρεπε να το είχε χειριστεί αλλιώς εξαρχής.
Το μπέρδεμα δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό. Το 2021 συμμετείχε κανονικά στους ολυμπιακούς του Τόκιο και έχασε στα προημιτελικά. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να είχε τέτοια υπερδύναμη που σακάτεψε την άλλη όπως εκ του πονηρού ακούγεται. Από ό,τι καταλαβαίνω τόσα χρόνια διαγωνίζεται κανονικά στις γυναίκες και μάλιστα ερχόμενη από μια μουσουλμανική κοινωνία που δεν θα επέτρεπε ποτέ σε κάποια χωρίς να έχει περαστεί από τη γέννηση ως γυναίκα να τους εκπροσωπήσει. Μέσα σε όλο αυτό δεν υπάρχει καν ξεκάθαρη απάντηση για το γιατί η iba την απόρριψε αφού αρνείται να πει τι είδους τεστ πέρασε ενώ σε άλλες διοργανώσεις της έχει επιτραπεί θέτοντας το ερώτημα αν η άρνηση τους είναι περισσότερο ιδεολογική μιας που η συγκεκριμένη είναι προοδευμένη από Ρώσο. Όπως και να έχει, αν όντως υπάρχει κάτι που την κάνει να υπερτερεί έχεις δίκαιο πως και οι δυο έχουν τα δίκαια τους, από τη μια η μια δεν μπορεί να συναγωνιστεί και από την άλλη η άλλη γιατί να αποκλειστεί ενώ ποτέ δεν πήρε κάτι ενισχυτικό σε μια βιομηχανία που βασίζεται στη φυσική υπεροχή; Από τα μέχρι τώρα δεδομένα, ότι στο παρελθόν έχει συναγωνιστεί χωρίς να έχει πρωτόγνωρου βεληνεκούς νίκες φαίνεται ότι τα παράπονα και η παραπληροφόρηση προέρχονται από τον πανικό της εποχής για τα δικαιώματα των μειονοτήτων που έσπευσαν να τη βγάλουν άντρα και όχι από το ότι η Ιταλίδα έχασε.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.844 μηνύματα.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι δήθεν προοδευτικοί τα έβαλαν με την Ιταλίδα η οποία είναι το θύμα σε αυτην την περίπτωση. Δεν τους ενδιαφέρει η αξιοκρατία στα αθλήματα παρά μόνο να περνάει η δικιά τους κουλτούρα, κουλτούρα που δεν έχει καμία λογική παρά μόνο φανατισμό και μίσος προς τα άτομα που δεν ανήκουν στην LGBT ομάδα. Είναι προφανές ότι ο συγκεκριμένος έχει αντρική δύναμη και αυτό έγινε ξεκάθαρο από τις εξετάσεις του, νομίζω ότι η συζήτηση κλείνει εδώ ως προς το αν ήταν δίκαιο για την Ιταλίδα να αγωνιστεί μαζί του. Μάλιστα ο συγκεκριμένος βγήκε με θράσος μετά τον αγώνα και δήλωσε ότι «είναι θέλημα θεού να νικήσω» μόνο και μόνο για να προκαλέσει.

Ξαναλέω ότι καταλαβαίνω απόλυτα το δικαίωμα των ανθρώπων αυτών στο να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Για τον λόγο αυτό ας φτιάξουν ειδικές κατηγορίες σε όλα τα αθλήματα για την συγκεκριμένη ομάδα αθλητών ώστε να μην υπάρχουν αδικίες προς τους άντρες και τις γυναίκες. Μια σχετικά απλή λύση όπου η Ολυμπιακή επιτροπή δεν εφαρμόζει μόνο και μόνο για να περάσει τα δικά της μηνύματα.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.
Μάλιστα ο συγκεκριμένος βγήκε με θράσος μετά τον αγώνα και δήλωσε ότι «είναι θέλημα θεού να νικήσω» μόνο και μόνο για να προκαλέσει.
α, αυτό δεν το είπε για να προκαλέσει. Άραβας δεν είπες είναι; Αυτοί, όλα τα έχουν ως θέλημα του Αλλάχ. Έτσι είναι η ζωή τους

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.536 μηνύματα.
Συνηθως δεν απανταω καν σε τετοια αλλα επειδη μου ειπες την αποψη σου για μενα περι υπουλοσυνης και προσεθσες οτι σε περναω και για ηλιθιο( ? ), θα σου πω και εγω τη δικη μου για να μαστε ξεκαθαροι, την οποια αποψη ελευθερα γραψε στα αρχιδια σου γτ ειναι απλα η αποψη ενος αγνωστου απο το ιντερνετ. Θεωρω οτι με βαση αυτα που γραφεις σαν περσονα εδω, δε σε ξερω προσωπικα προφανως, οτι εισαι πολυ δογματικος σε καποια θεματα(εκτος αν υπερβαλλεις καμια φορα εν ειδει τρολ, δε ξρ) και τριγκαριζεσαι σχεδον τοσο ευκολα οσο χοντρη ριζοσπαστικη φεμινιστρια, με αποτελεσμα ακομα και στην ελαχιστη αντιθεση που θα φερει καποιος στα γραφομενα σου να τον ταμπελιασεις ως (κρυφο)γουοκ κι ας ειναι απο τα καλοπιστα μελη που δε ξυνονται μονο για καυγα ουτε ειναι δογματικα(οπως ενα γνωστο που εχει κλεισει τον λογαριασμο). Οχι οτι δεν υπαρχουν κακοβουλα μελη αλλης ιδεολογιας ουτε οτι δεν εχεις δικιο (κατ εμε παλι) σε αρκετα οπως στο μεταναστευτικο πχ ή στο οτι η ελευθεριοτητα απογειωνεται και η μοναξια ακολουθει αντιστοιχη πορεια, ή σε πιο φιλοσοφικες αναλυσεις, αλλα εν γενει σε συμπεριφορα μου θυμιζεις φανατικο οπαδο ομαδας όταν σχεδον σε καθε θεμα συχνα πυκνα απλα γρφεις οι γουοκ, θηλυπρεπεις αθεοι υλιστες ισλαμολαγνοι ακομα και σε ασχετους ή κατι μανιφεστα τα οποια ευλογο ειναι να προκαλεσουν αντιδραση ακομα και απο πιο μετριοπαθεις. Δε ξερω μπορει να το βλεπεις απο τη λογικη οτι πλεον οποιος δινει εστω και καποιο δικιο στους γουοκ συμβαλλει στην αποδομηση της κοινωνιας αλλα ακομα και ετσι μερικα θεματα ειναι πιο πολυπαραγοντικα και δεν εξαντλουνται απλα στο "γουοκ κακο, συντηρητικο καλο" και σιγουρα οποιος προσπαθει να δει πολλες οπτικες (πχ στο θεμα με την τεχνη ασχετα με το μπειτ της αμαρελιας που οντως ειχε σκοπο να προσβαλει), δεν ειναι απαραιτητα γουοκ, ισαποστακιας (πλην εξαιρεσεων οπου δεν νοειται συμβιβασμος λογω μεγαλης αντιθεσης των 2 αποψεων) ή φασιστακι (οπως λεγανε προ 2022 εδω) αναλογα σε ποια πλευρα προσκεισαι. Καλο ειναι να παλευεις για τις αξιες σου φυσικα αλλα οταν γινεται τοσο μεγαλη εμμονη ανεξαρτητως πλευρας προφανως, η ιστορια δειχνει οτι τα αποτελεσματα δεν ειναι και πολυ καλα.Εσυ μπορει να το θεωρεις ιερο καθηκον διοτι ως ενα βαθμο -οχι στο βαθμο της αλληλοεξοντωσης που λες εσυ- πραγματι υπαρχει ο αεναος ιδεολογικος πολεμος μεταξυ συντηρητικων και προοδευτικων αλλα εγω απο τη πλευρα μου θεωρω την απολυτη ταυτιση με μια πλευρα λαθος.
Θα σου απαντήσω γιατί σέβομαι το ότι σπατάλησες φαιά ουσία για να το γράψεις όλο αυτό, αλλά και γιατί μου έκανες και ολόκληρη ανάλυση για το τι είμαι. Αρχικά, δεν συμβαδίζει το τρολάρω τους πάντες, ειδικά συγκεκριμένα άτομα που γνωρίζω ότι είναι πιο εύθικτα για εμένα με το «θίχτηκα», στα δικά μου τουλάχιστον μάτια. Το βρίσκω αντιφατικό. Έπειτα, προσωπικά ακόμα και «καλημέρα» να γράψεις εδώ μέσα, θα βγω έξω να δω μήπως βράδιασε και δεν το πήρα πρέφα. Όταν φέρεσαι σαν τρολ, μην περιμένεις κάποια διαφορετική στάση από τους άλλους. Btw, όλοι τρολάραμε κάποια στιγμή, εγώ παλιά είχα σε ένα άλλο φόρουμ πχ έναν λογαριασμό με μία περσόνα απίστευτου μισογύνη. Έκανα την πλάκα μου, με καταλάβαν, τέλος. Αυτό το δικό σου είδος δεν μπορώ να το καταλάβω.
Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία αυτό. Σημασία -για να κάνω μια σύνδεση με το θέμα- έχει αυτό που γράφεις εδώ: «Δε ξερω μπορει να το βλεπεις απο τη λογικη οτι πλεον οποιος δινει εστω και καποιο δικιο στους γουοκ συμβαλλει στην αποδομηση της κοινωνιας.» Ναι, έτσι είναι. Αλλά εσύ σαν πιο αντικειμενικός (που ισχυρίζεσαι ότι είσαι) θα έπρεπε να βλέπεις ότι τις δικές μας ιδέες προσπαθούν να ποινικοποιήσουν (χωρίς καμία υπερβολή αυτό) και εν γένει να τις αποδομήσουν όλες. Όταν λέμε όλες, όλες, χωρίς καμία υπερβολή. Γι' αυτό και είμαι της άποψης πως δεν πρέπει να τους δίνουμε ούτε χιλιοστό δίκιου ούτε εδώ ούτε στην πραγματική ζωή. Όταν έρχονται να σε απαυτώσουν, θα είσαι μαλάκας αν παραμείνεις «αντικειμενικός αναζητητής της αλήθειας.» Εδώ έχουμε κανονικότατο ιδεολογικό πόλεμο και στον πόλεμο ισχύει το «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας.» Επιπλέον, σαν πιο αντικειμενικός, θα έπρεπε να βλέπεις ότι υπάρχει διαφορετική (χειρότερη) αντιμετώπιση σε όσους έχουν συντηρητικές απόψεις.
Τώρα, όσον αφορά στις «πολύ στερεότυπες» εκφράσεις μου, ε, αυτές διαθέτουμε. Μα μην νομίζεις ότι είναι κάτι διαφορετικό ή πρωτότυπο η ιδέα πως η θρησκεία χρησιμοποιείται σαν όπιο των λαών (η γραφικότητα της φράσης αυτής φτάνει σχεδόν το ΚυρΠαντελής που λένε τα κομμούνια ή τα εθνικιστικά κομμούνια σαν τον Γιάννη.) Βέβαια μπορεί να μου πεις πάλι ότι τρόλαρες, αλλά τρολάρω εδώ, τρολάρω εκεί, τρολάρω παραπέρα, δεν υπάρχει και νόημα να γίνει σοβαρή συζήτηση. Όπως και να έχει, επειδή έπιασα και τη θρησκεία, οι Χριστιανοί δεν πιστεύουμε απλώς ότι υπάρχει Θεός. Ξέρουμε ότι υπάρχει Θεός, τον πιστεύουμε και θα τον πιστεύουμε ό,τι κι αν γίνει, βάζουμε (ή τουλάχιστον προσπαθούμε) τον εαυτό μας πολύ πιο κάτω από αυτόν και τις επιταγές του, εν γένει αφιερώνουμε τη ζωή μας σε έναν σκοπό (ειλικρινά στο εύχομαι να το νιώσεις κάποια στιγμή αυτό, αλλιώς θα συνεχίσεις να κοροϊδεύεις τον έναν και τον άλλον, με ένα αίσθημα νιχιλιστικής ανωτερότητας και τα χρόνια θα περάσουν έτσι) και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να πει κάτι άσχημο για αυτόν, να ζωγραφίσει κάτι βέβηλο ή να υπερασπιστεί κάποιον που έκανε κάτι τέτοιο, δεν θα μπούμε καν σε ανάλυση. Το θεωρούμε (και είναι) ευθεία επίθεση και πράττουμε αναλόγως.
Όλα τα παραπάνω στα έγραψα γιατί θεωρώ πως είσαι έξυπνος (εκτιμώ την εξυπνάδα) και τουλάχιστον δεν θα πάνε (τελείως) χαμένα. Και γενικότερα γιατί ένας Χριστιανός πρέπει να δείχνει τον αληθινό δρόμο στους άλλους, αδιάφορο τι θα κάνουν αυτοί εν τέλει. Καλή συνέχεια.

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.582 μηνύματα.
Θα γραψω σεντονακι τωρα (σαντ) γτ θιχτηκα, οποιος δε βαριεται το διαβαζει. Όχι απολογητικα αλλα για τη τιμη των οπλων και για τη παρακαταθηκη της περσονας του Ζουκοφ, ώστε να μεινει στην ιστορια του φορουμ ως το δικαιο τρολ και όχι το τρολ που πεταγε κρυφοσποντιτσες και εκραζε μονο συντηρητικους επειδη γινοταν τριγκερντ από αυτους.

Να διευκρινιω ότι αν εννοεις οτι δεν ειμαι συντηρητικος επι της αρχης τοτε το εχω δηλωσει ξεκαθαρα. Αν εννοεις οτι εχω καποιου ειδους αιωνια κοντρα μαλλον δε θα γραφα ποτε για τον ενοποιητικο ρολο της θρησκειας και τη συμβολη της και πνευματικα και συλλογικα στη κοινωνικη συνοχη, σε καποια ποστ που λεγανε να καταστραφουν οι θρησκειες και κατι τετοια, ουτε θα εξεφραζα προβληματισμους σε περιπτωσεις φυλομεταβασεων οπου κρινεται η αναλογια μεσου σκοπου. Αν τωρα παλι λεμε για τη τοποθετηση μεταξυ συντηρητισμου και φιλελευθερισμου ειναι πολυ mixed αλλα οκ ναι υπαρχει μια ροπη στον φιλελευθερισμο (και αυτο φαινεται απο τη γραφη στα πιο σοβαρα κυριως γτ οσο περσονα και να χεις κατι βγαινει στην επιφανεια) καμια σχεση με απεχθεια προς τον συντηρητισμο βεβαια, ουτε με τον φιλελευθερισμο οπως συμβατικα νοειται σημερα και αποδιδεται τον ορο woke, ο οποιος ορος κιολας νομιζω εχει καταστει το αντιστοιχο φασιστας που φωναζουν οι αριστεροι σε οποιον διαφωνει με τις αποψεις τους εστω και λιγο. Δε προσπαθω να το παιξω ισαποστακιας γτ μερικα πραγματα θελουν καθαρες θεσεις αλλα σε γενικες γραμμες η μετριοπαθεια θεωρω ειναι καλο πραγμα

Ξερω φυσικα ποια είναι οντως η ουσια του μηνυματος. Το τρολ. Οχι καθαυτο αλλα το οτι το χρησιμοποιω υπουλα για να κρυψω τις πραγματικες αποψεις μου υπο τον μανδυα του αστεισμου. Αν και σε ενα βαθμο μπορει να ισχυει γενικα και αοριστα, εγω απλα το κανω επειδη βαριεμαι και οχι απο φθονο προς ιδεολογιες και ανθρωπους. Τωρα θα μου πεις βρες κανα χομπι 23 χρονων μαλακας ξερω γω αντι να τρολλαρεις σε ενα φορουμ και θα σου απαντησω εχεις απολυτο δικιο. Ομως δεν ειναι εκει το ζητημα, ετσι; Μεχρι το 2022 που ηταν εδώ αριστεροφωλια, εφευγε το τρολ αβερτα προς αυτους απο μενα αλλα τοτε ηταν ολα οκ. Δεν ασχολιοσουν ετσι και αλλιως με το παλιο προφιλ με πολιτικα απο οσο θυμαμαι, σιγουρα οχι σε τετοιο βαθμο οποτε παιζει να σου περναγε και αδιαφορο. Οταν απο περυσι νομιζω ξεμειναμε 20 ατομα κατα πλειοψηφια συντηρητικοι, και ολη μερα τα θεματα περιστρεφονται γυρω απο τους γουοκ, ε αναποφευκτα θα αλλαξει και η ρητορικη του τρολ, αφου δεν υπαρχει πια προσφιλες εδαφος στην αλλη μερια. Οταν παρολοαυτα αναδεικνυεται η ευκαιρια και εκει παντα την αδραττω. Για να καταστει σαφες, κατά βαση χρησιμοποιω τραβηγμενα γενικα και αοριστα τσιτατα που ακουγονται σε αντιγουοκ (καταχρηστικα ο ορος) κυκλους. Τωρα, επειδη χρησιμοποιες πολύ στερεοτυπες εκφρασεις (που τις συνανταω συχνα πυκνα) και δανειζομαι μερικες (το τονιζω), τις αναδιατυπωνω και τις πεταω όταν βλεπω αμφιλεγομενα θεματα μπας και γινει μαναφουκι για να παρω ένα χιτ ντοπαμινης, δε σημαινει οτι το κανω από μενος ουτε προς εσενα ουτε προς αλλα προσωπα ουτε τρεφω υποδοριο μισος για καποια ιδεολογια και θρησκεια, αλλα επειδη ξερω ότι θα κανουν τζιζ . Υπηρξε βεβαια περιπτωση,μια, που το κατεστησα προφανες οτι αναφερομαι σε συγκεκριμενο μελος, σε σενα, και το θεμα ειχε διαλευκανθει κιολας μετεπειτα. Απο την αλλαγη αυτή ρητορικης λοιπον το αδιαφορο τρολ μετετραπη σε ορκισμενος εχθρος των συντηρητικων και δε ξερω γω τι αλλο, ενω απλα κυριολεκτικα εκανα το ιδιο πραγμα που εκανα παντα από όταν αρχισα να ειμαι ενεργος στο φορουμ και ηθελα να ξεφορτωσω απο τη καθημερινοτητα, πεταγα ραντομ μαλακιες αναλογα με τη κυριαχη ιδεολογικη ταση. Πες το αντιπαραγωγικο, λυπηρο κλπ δεν αντιλεγω καν, αλλα κρυφη ατζεντα κατα ιδεολογιας και ποσο μαλλον προσωπων δεν ηταν ποτε. Ειναι τερμα ασυνεπης σαν σκεψη το οτι οταν απλα απευθυνεται σε αλλους θεωρειται απλο τρολ και οταν απευθυνεται στη δικη μου ιδεολογια ξαφνικα γινεται ανελεητη προσωπικη επιθεση.

Συνηθως δεν απανταω καν σε τετοια αλλα επειδη μου ειπες την αποψη σου για μενα περι υπουλοσυνης και προσεθσες οτι σε περναω και για ηλιθιο( ? ), θα σου πω και εγω τη δικη μου για να μαστε ξεκαθαροι, την οποια αποψη ελευθερα γραψε στα αρχιδια σου γτ ειναι απλα η αποψη ενος αγνωστου απο το ιντερνετ. Θεωρω οτι με βαση αυτα που γραφεις σαν περσονα εδω, δε σε ξερω προσωπικα προφανως, οτι εισαι πολυ δογματικος σε καποια θεματα(εκτος αν υπερβαλλεις καμια φορα εν ειδει τρολ, δε ξρ) και τριγκαριζεσαι σχεδον τοσο ευκολα οσο χοντρη ριζοσπαστικη φεμινιστρια, με αποτελεσμα ακομα και στην ελαχιστη αντιθεση που θα φερει καποιος στα γραφομενα σου να τον ταμπελιασεις ως (κρυφο)γουοκ κι ας ειναι απο τα καλοπιστα μελη που δε ξυνονται μονο για καυγα ουτε ειναι δογματικα(οπως ενα γνωστο που εχει κλεισει τον λογαριασμο). Οχι οτι δεν υπαρχουν κακοβουλα μελη αλλης ιδεολογιας ουτε οτι δεν εχεις δικιο (κατ εμε παλι) σε αρκετα οπως στο μεταναστευτικο πχ ή στο οτι η ελευθεριοτητα απογειωνεται και η μοναξια ακολουθει αντιστοιχη πορεια, ή σε πιο φιλοσοφικες αναλυσεις, αλλα εν γενει σε συμπεριφορα μου θυμιζεις φανατικο οπαδο ομαδας όταν σχεδον σε καθε θεμα συχνα πυκνα απλα γρφεις οι γουοκ, θηλυπρεπεις αθεοι υλιστες ισλαμολαγνοι ακομα και σε ασχετους ή κατι μανιφεστα τα οποια ευλογο ειναι να προκαλεσουν αντιδραση ακομα και απο πιο μετριοπαθεις. Δε ξερω μπορει να το βλεπεις απο τη λογικη οτι πλεον οποιος δινει εστω και καποιο δικιο στους γουοκ συμβαλλει στην αποδομηση της κοινωνιας αλλα ακομα και ετσι μερικα θεματα ειναι πιο πολυπαραγοντικα και δεν εξαντλουνται απλα στο "γουοκ κακο, συντηρητικο καλο" και σιγουρα οποιος προσπαθει να δει πολλες οπτικες (πχ στο θεμα με την τεχνη ασχετα με το μπειτ της αμαρελιας που οντως ειχε σκοπο να προσβαλει), δεν ειναι απαραιτητα γουοκ, ισαποστακιας (πλην εξαιρεσεων οπου δεν νοειται συμβιβασμος λογω μεγαλης αντιθεσης των 2 αποψεων) ή φασιστακι (οπως λεγανε προ 2022 εδω) αναλογα σε ποια πλευρα προσκεισαι. Καλο ειναι να παλευεις για τις αξιες σου φυσικα αλλα οταν γινεται τοσο μεγαλη εμμονη ανεξαρτητως πλευρας προφανως, η ιστορια δειχνει οτι τα αποτελεσματα δεν ειναι και πολυ καλα.Εσυ μπορει να το θεωρεις ιερο καθηκον διοτι ως ενα βαθμο -οχι στο βαθμο της αλληλοεξοντωσης που λες εσυ- πραγματι υπαρχει ο αεναος ιδεολογικος πολεμος μεταξυ συντηρητικων και προοδευτικων αλλα εγω απο τη πλευρα μου θεωρω την απολυτη ταυτιση με μια πλευρα λαθος. Γνωμες ειναι αυτα προφανως, ο καθενας εχει διαφορετικη. Αλλα για να φτασουμε στο δια ταυτα γτ κουρασα, δεν ειμαι συντηρητικος, δεν εχω μενος με τους συντηρητικους, δεν ειμαι κρυφοαριστερος(μια φορα ειχα πει οτι ο μπακουνιν ειναι καλος σε μηνυμα σου και εννοουσα σε σχεση με κατι αναρχομπαφιαρηδες που ειχες αναφερει διοτι αυτος ειχε και ενα επιπεδο παρολο που δε συμφωνω μαζι του αλλα μαλλον κλτβες οτι σε μεμφομουν που δεν τον συμμεριζεσαι και μ ειπες δεν ειμαστε ολοι αριστεροι σαν εσενα οποτε ισως απο εκει να σου κολλησε η ιδεα), ουτε εχω μενος μαζι τους, δεν εχω μενος προσωπικα μαζι σου ουτε με κανενα μελος γτ πολυ απλα δε με απασχολει τι κανει η καθε ιντερνετικη περσονα, απλα ερχομαι τρολαρω φευγω. Το τι πιστευω πραγματικα ειναι δικο μου θεμα, σιγουρα ομως δεν ειναι αυτο που εσυ εχεις στο μυαλο σου και το ευρυ κοινο ως γουοκ, πιστεψε με σε αυτο τουλαχιστον,οχι οτι ειναι και το αγαπημενο μ σπορ να ασχολουμαι με κοινωνικοπολιτικα. Κατα τα αλλα με πιστεψεις δε με πιστεψεις στα υπολοιπα στα παπαρια μου, απλα όπως προειπα για την ιστορια της περσονας και σχετικες μομφες επρεπε να γραφτει αυτό το κειμενο.

Α ναι και σμρ απλα ηθελα να εκθεσω χωρις καποιο κρυφο σκοπο, την νομικη διασταση του ζητηματος επειδη το διαβασα προχθες νομιζω και ηταν ανελεητα καλο ταιμινγκ αλλα οκ λογω του παρελθοντος ευλογο να νομιζει κανεις οτι θελω να τρολαρω. Απαντησα σοβαρα προς αποδειξη του αντιθετου.

Πωπώ...πρώτη φορά ο Zukov μιλάει σοβαρά. :hmm: :bye2:

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.366 μηνύματα.
Εγώ ένα πράγμα θα πω : Η φάση με τη woke κουλτούρα και το γεγονός ότι πάνε να μας τα περάσουν ως κάτι καθημερινό έχει αρχίσει κ μου προκαλεί αηδία

είπαμε να τους αποδεχτούμε αλλά όλα έχουν και τα όρια τους…
Μήπως αν δεν γίνει κάτι αυτά τα όρια θα πηγαίνουν ολοένα παρακάτω; Μέχρι τελικά όλοι να αναγκαστουμε να σταματήσουμε για την υγεία μας...

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.
Στην κοινωνία μας ποιος είναι άντρας και ποιος γυναίκα ορίζεται με βάση το αναπαραγωγικό μας σύστημα, όχι τα χρωμοσώματα μας. Έτσι μας αναγράφουν κατά τη γέννηση. Υπάρχουν γυναίκες που έχουν xy χρωμοσώματα.
????????

Χρήστες Βρείτε παρόμοια