love_angel
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moonlight
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Valder
Τιμώμενο Μέλος


Μήπως μπορεί να μου πει κάποιος πώς μαγειρεύονται τα κάστανα; Αγόρασα σήμερα αλλά δεν ξέρω να τα μαγειρεύω. Δεν τα συνηθίζω αλλά τα είδα λαχταριστά στην αγορά και είπα να ξεκινήσω να τα τρώω! (Ποτέ δεν είναι αργά για τον εμπλουτισμό της διατροφής μας!). Ελπίζω μόνο να μη βλάπτουν το έντερο, διότι έχω κάποιο προβληματάκι. Θα ήθελα ακριβείς οδηγίες για ψητά στο φούρνο και για βραστά. (χρόνο ψησίματος ή βρασίματος και άλλα τυχόν μυστικά...). Ευχαριστώ, φίλοι και φίλες!![]()
Είναι αναγκαστικό να τα μαγειρέψεις; Νομίζω μπορείς να τα φας και σκέτα αν τα καθαρίσεις!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
WhiteDrum
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Πριν τα βάλεις στο ταψί τα χαράσσεις στο πλάι με ένα μαχαιράκι περίπου 2-3 εκατοστά μέσα στη σάρκα του καρπού. Τα αραδιάζεις στο ταψάκι και αν θες να βγουν τραγανά φουλάρεις θερμοκρασία και στα μισά του χρόνου (κοιτάς και με το μάτι αλλά συνήθως παίρνει γύρω στα 25') πιτσιλίζεις λίγο νερό πάνω τους. Εμένα μου βγαίνουν απίστευτα νόστιμα και καλοψημένα και αν τα ψήσεις σωστά ξεφλουδίζονται εύκολα!
Ευχαριστώ, αλλά δώσε μου κάποιες ακόμα διευκρινίσεις: 1) Τα ψήνουμε χωρίς να αφαιρέσουμε προηγουμένως το εξωτερικό τους περίβλημα, όπως δηλαδή τα αγοράζουμε; 2) Τα πλένεις προηγουμένως; 3) Τα χαράσσεις και στα δύο πλάγια του κάστανου; 3) Σε τι θερμοκρασία τα ψήνεις; 4) Ο φούρνος να είναι στο πάνω - κάτω ή στο γκριλ;
Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, είναι λόγω της ασχετοσύνης μου γενικώς στη μαγειρική και ειδικώς στα κάστανα... Ευχαριστώ και πάλι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος


Και off-topic ένας πρακτικός κανόνας για το ποιό τρόπο ψησίματος διαλέγουμε:
1. Γκριλ: Ό,τι θα έψηνες στα κάρβουνα
2. Πάνω-κάτω: Τα φαγητά και τα γλυκά που θες να μαγειρευτούν εξ ολοκλήρου π.χ. γεμιστα, μουσακάς, κέικ κλπ
3. Πάνω: Όταν απλώς θες να δώσεις χρώμα σε ένα φαγητό ή να λιώσει το τυρί (π.χ. μακαρονάδα φούρνου, σουφλέ)
4. Κάτω: Σε πίτες όπου θέλουμε το κάτω μέρος να είναι τραγανιστό και να μη λαδώνει και το πάνω μέρος να παραμείνει μαλακό.
Ελπίζω να σε βοήθησα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
WhiteDrum
Διάσημο μέλος



1)Χωρίς, ακριβώς οπως τα αγοράζουμε.Ευχαριστώ, αλλά δώσε μου κάποιες ακόμα διευκρινίσεις: 1) Τα ψήνουμε χωρίς να αφαιρέσουμε προηγουμένως το εξωτερικό τους περίβλημα, όπως δηλαδή τα αγοράζουμε; 2) Τα πλένεις προηγουμένως; 3) Τα χαράσσεις και στα δύο πλάγια του κάστανου; 3) Σε τι θερμοκρασία τα ψήνεις; 4) Ο φούρνος να είναι στο πάνω - κάτω ή στο γκριλ;
Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, είναι λόγω της ασχετοσύνης μου γενικώς στη μαγειρική και ειδικώς στα κάστανα... Ευχαριστώ και πάλι.
2)Όχι
3)Φουλ τα γκάζια
4)Πάνω κάτω βάζω εγώ αλλά καλύτερα στο γκριλ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος


Την δεύτερη φορά, (σήμερα) πετάξαμε καμιά δεκαριά... Άρα να υποθέσω ότι μάλλον είμαστε σε καλό δρόμο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Τα κάστανα τα ψήνεις μαζί με τον φλοιό τους. Μετά τον βγάζεις (προσοχή γιατί καίει πολύ). Δε χρειάζεται να τα πλύνεις πολύ (αρκεί να τα καθαρίσεις από τυχόν πράγματα που μπορεί να είναι κολλημένα πάνω). Τα χαράσσεις σε μια πλευρά. Τα ψήνεις στο γκριλ και στη μέγιστη θερμοκρασία, όπως θα τα έψηνες στα κάρβουνα
Και off-topic ένας πρακτικός κανόνας για το ποιό τρόπο ψησίματος διαλέγουμε:
1. Γκριλ: Ό,τι θα έψηνες στα κάρβουνα
2. Πάνω-κάτω: Τα φαγητά και τα γλυκά που θες να μαγειρευτούν εξ ολοκλήρου π.χ. γεμιστα, μουσακάς, κέικ κλπ
3. Πάνω: Όταν απλώς θες να δώσεις χρώμα σε ένα φαγητό ή να λιώσει το τυρί (π.χ. μακαρονάδα φούρνου, σουφλέ)
4. Κάτω: Σε πίτες όπου θέλουμε το κάτω μέρος να είναι τραγανιστό και να μη λαδώνει και το πάνω μέρος να παραμείνει μαλακό.
Ελπίζω να σε βοήθησα![]()
Ναι , ευχαριστώ!
Συνήθως αυτά με σκισίματα στο πλάι ή γδαρμένα ιν τζένεραλ είναι μουχλιασμένα. Εγώ τα μυρίζω κιόλαςαλλά δεν με παρεξηγεί η μανάβισσα, αρκεί να έχω την ψευδαίσθηση του γνώστη χαχαχα! Τί να πω βρε Δήμητρα κι εγώ έψησα σήμερα και απ τα 7 τα 2 ήταν μόνο οκ -.-
1)Χωρίς, ακριβώς οπως τα αγοράζουμε.
2)Όχι
3)Φουλ τα γκάζια
4)Πάνω κάτω βάζω εγώ αλλά καλύτερα στο γκριλ
Εντάξει, ευχαριστώ. Όταν τα ψήσω θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Τελικά, φαίνεται ότι δεν κατάφερα να τα ψήσω σωστά, γιατί δεν ξεφλουδίζονται με τίποτα. Εννοώ το εσωτερικό φλούδι, όχι το εξωτερικό περίβλημα (αυτό βγαίνει εύκολα). Προσπαθώ με το μαχαίρι να το αφαιρέσω και τελικά πετάω τον μισό καρπό. Διαβάζω και τα εγκώμια των άλλων για τα κάστανα και... ζηλεύω που εγώ δεν καταφέρνω να τα φάω και να συμμεριστώ τον ...ενθουσιασμό τους.Πριν τα βάλεις στο ταψί τα χαράσσεις στο πλάι με ένα μαχαιράκι περίπου 2-3 εκατοστά μέσα στη σάρκα του καρπού. Τα αραδιάζεις στο ταψάκι και αν θες να βγουν τραγανά φουλάρεις θερμοκρασία και στα μισά του χρόνου (κοιτάς και με το μάτι αλλά συνήθως παίρνει γύρω στα 25') πιτσιλίζεις λίγο νερό πάνω τους. Εμένα μου βγαίνουν απίστευτα νόστιμα και καλοψημένα και αν τα ψήσεις σωστά ξεφλουδίζονται εύκολα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος


Εύχομαι καλή επιτυχία για την επόμενη φορά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elenaki92
Δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
athinouli
Εκκολαπτόμενο μέλος


άρα είναι πολύ θρεπτικά πάρα τις αρκετές σχετικά θερμίδες που έχουν.. (370cal/100gr)
εμένα προσωπικά μου αρέσουν πολύ και τρώω αρκετά τον χειμώνα.. όχι δε παίρνω κιλά όμως γιατί θυσιάζω άλλες τροφές για να τρώω κάστανα! είναι ωραίαα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Devina
Τιμώμενο Μέλος



Κάστανα έφτιαχνε η γιαγιά μου...ή ψητά ή βραστά. Μου αρέσουν πάρα πάρα πολύ.

Ωμά, δεν ήξερα ότι τρώγονται.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Βραστά έχω να φάω χρόνια, προτιμώ τα ψητά.
(Αχχχ πήρα την εκδίκησή μου για τα γλυκά που βάζετε, ζηλέψτε


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
tsarachaf
Περιβόητο μέλος


Λατρεια μεγαλη...
Αλλα για να το ευχαριστηθεις το καστανο πρεπει να το πετυχεις να ναι πολυ φρεσκο... Γιατι αλλιως οτι και να το κανεις και δεν ξεφλουδιζεται και η γευση του χαλαει λιγο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.