Κερνάω απόψε εγώ, εσύ ή μισά μισά...;

Κερνάω απόψε εγώ, εσύ ή μισά μισά...;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 155)
  • Να κερνάει ο άντρας

    Ψήφοι: 37 23.9%
  • Να κερνάει η γυναίκα

    Ψήφοι: 3 1.9%
  • Ο καθένας να πληρώνει τα δικά του

    Ψήφοι: 60 38.7%
  • Μισά-μισά

    Ψήφοι: 9 5.8%
  • Να πληρώνει κάθε φορά ένας από τους δύο, εναλλάξ

    Ψήφοι: 44 28.4%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 2 1.3%

Ion.

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,129 μηνύματα.
Αλλά βγήκαμε π.χ. πρώτο ραντεβού, πλήρωσα και θεωρεί η άλλη «φυσιολογικό» να πληρώσω και 2η, 3η κ.λπ. φορά;:lol:

Τραγέλαφος!
Δεν εννοούσα κάτι τέτοιο προφανώς , (δεν ξέρω προς τι οι αντιδράσεις)απλά λεω ότι δεν το θεωρώ κακό κάποιος να θέλει να προσφέρει στην κοπέλα του .
 

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Πήγα να πληρώσω στο 2ο και στο 3ο ραντεβού αλλά δεν με άφησε. Έλεος. Μετά πλήρωσα εγώ τα επόμενα 2-3 και του ξεκαθάρισα ότι την επόμενη φορά θέλω 50-50 γιατί δεν νιώθω άνετα. Η νοοτροπία των γυναικών εδώ είναι να μην πληρώνουν σε ραντεβού. Αν πχ ζητήσεις να πληρώσεις 50-50 στο 1ο ραντεβού το εκλαμβάνουν ότι δεν ενδιαφέρεσαι.
Λοιπόν, το μάθημα της ημέρας:

Ένας ποιοτικός, σοβαρός κ.λπ. άντρας θα πάρει μεν την πρωτοβουλία να πληρώσει στο 1ο ραντεβού (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ποιοτικός, σοβαρός κ.λπ. αν δεν την πάρει κι απλά π.χ. ζητήσει ή θεωρήσει αυτονόητο να πληρώσει ο καθένας τα δικά του), αλλά στο 2ο ραντεβού: α)εφόσον η γυναίκα είναι «οκ» οικονομικά θα περιμένει πρωτοβουλία της γυναίκας να πληρώσει εκείνη (κι από το 3ο και μετά που θα έχει προκύψει κάποια σχέση, άρα και περισσότερα ραντεβού θα γίνει η «μοιρασιά» των κοινών εξόδων) ή β)εφόσον η γυναίκα ΔΕΝ είναι «οκ» οικονομικά κι εκείνος το ξέρει (προφανώς δεν περιμένουμε να το καταλάβει μόνος, βρίσκουμε έναν κομψό τρόπο να το ξεκαθαρίσουμε) θα περιμένει από τη γυναίκα ν' ακούσει κάτι του στυλ «ας μην πάμε σε μαγαζί αυτή τη φορά, πάμε μια βόλτα στο πάρκο» ή «ας συναντηθούμε στο σπίτι μου» ή κάτι αντίστοιχο που να δείχνει αφενός ότι δεν θέλουμε να τον επιβαρύνουμε με τα έξοδά μας κι αφετέρου ότι θέλουμε και να προχωρήσουμε (όταν ο άλλος ακούει για πάρκο σκέφτεται ρομαντικές βόλτες χεράκι χεράκι και το πρώτο σας φιλί, όταν ακούει για σπίτι σκέφτεται την πρώτη σας νύχτα κ.ο.κ.)...
Στην περίπτωση «α)» θα το δεχτεί ευχαρίστως και θα πει «να ρε μια κυρία αξιοπρεπής κ.λπ.», ενώ στη «β)» περίπτωση θα το δεχτεί επίσης και λόγω σεβασμού στο ότι εσείς αισθάνεστε άβολα κ.λπ. και λόγω ενδιαφέροντος!
Κι αν επιμείνει, είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση, για οποιονδήποτε λόγο (μη τυχόν και σας τουμπάρει με καμιά σοβαροφανή, αληθοφανή, λογικοφανή κ.λπ. δικαιολογία) καλό θα είναι ν' αρχίσουν ν' ανάβουν τα πρώτα κόκκινα λαμπάκια!;)

Από εκεί και πέρα ποια είναι η «νοοτροπία των γυναικών» εδώ ή εκεί, ποια είναι η «Αμερικανική κουλτούρα», τι λένε τα γυναικεία περιοδικά, τι γίνεται στις ταινίες και τα σήριαλ κ.λπ. κ.λπ. δεν έχει καμία σημασία...
Δεν εννοούσα κάτι τέτοιο προφανώς , (δεν ξέρω προς τι οι αντιδράσεις)απλά λεω ότι δεν το θεωρώ κακό κάποιος να θέλει να προσφέρει στην κοπέλα του .
«Καλό» είναι μόνο για την τσέπη σου, για τη σχέση σου και τη μακροημέρευσή της δεν είναι καθόλου καλό!
Επίσης από που κι ως που είσαι «κοπέλα» του στο 1ο, 2ο ή 3ο ραντεβού;
Τώρα συγγνώμη αλλά γράφεις πως το 99% των πεθερων μανάδες των αγοριών έχουν το προβλημα και ότι " Γιατί έτσι... " Δεν θέλει η άλλη πλευρα να γνωρίσει τους γονείς σου... Και λες εμένα απόλυτο ;
Αυτό είναι ένα απλό assumption δικό μου, εσύ μπορείς κάλλιστα να το αγνοήσεις και να πεις π.χ. ότι είναι 50%-50% ή 60%-40% κ.ο.κ., δε στο επιβάλλω ως fact και δεν έχει καμία σχέση μ' αυτό που κάνεις εσύ...από εκεί και πέρα δε θα κάτσω να το συζητήσω περαιτέρω καθώς δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης (καθότι «απόλυτος» σ' αυτό το θέμα και σε αντίθεση με σένα (που δε σέβεσαι π.χ. το κόλλημα, κόμπλεξ, whatever μιας γυναίκας να μη θέλει πάρε δώσε με γονείς) το σέβομαι και πάω παρακάτω)...
 
Τελευταία επεξεργασία:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,589 μηνύματα.
Αυτό είναι ένα απλό assumption δικό μου, εσύ μπορείς κάλλιστα να το αγνοήσεις και να πεις π.χ. ότι είναι 50%-50% ή 60%-40% κ.ο.κ., δε στο επιβάλλω ως fact και δεν έχει καμία σχέση μ' αυτό που κάνεις εσύ...από εκεί και πέρα δε θα κάτσω να το συζητήσω περαιτέρω καθώς δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης (καθότι «απόλυτος» σ' αυτό το θέμα και σε αντίθεση με σένα (που δε σέβεσαι π.χ. το κόλλημα, κόμπλεξ, whatever μιας γυναίκας να μη θέλει πάρε δώσε με γονείς) το σέβομαι και πάω παρακάτω)...

Φίλε δεν είναι κακό να είσαι απόλυτος ουτε είναι κακό η άλλη να μη θέλει παρε δώσε με γονεις αν έτσι νιώθει έτσι ας κάνει.

Θα ήμουν βλάκας όμως αν δεν ρωτουσα... Και φαντάζομαι δεν θα ήθελε ουτε αυτή έναν βλακα για συντροφο σταθερό... Καταρχάς το λόγο. Και κατά δευτερον εάν έρθει ένα παιδακι. Θα υπάρχουν νορμαλ σχέσεις με το παπου κ τη γιαγιά; θα μπορουν να το βλέπουν η όχι ;

Εάν υπάρξουν κ σε αυτά αρνητικές απαντήσεις. Τότε με συγχωρείς αλλά αυτό δεν είναι φυσιολογικό και κατά μεγάλο ποσοστο δεν θα το δεχόμουν. Και σε αυτή τη περιπτωση δεν θα έφταιγα εγώ επειδή έβαλα κ καλα σε προτεραιοτητα τους γονείς μου.

Το σέβομαι το κόλλημα οκ αλλά είναι διαφορετικό αν δέχομαι να προχωρησω με αυτό. Καταλαβες ; μη τα ριχνουμε όλα τα ποσοστα στη κακία πεθερα γιατί αν κ η κορουλα έχει τη Μυταρά 10 μέτρα κ ειναι σε φάση " Ποια είσαι εσυ δεν γουστάρω δεν σε υπολογίζω " Απέναντι σε μια μάνα η οποία ανέθρεψε κ μεγάλωσε έναν συντροφο που αυτή τώρα απολαμβάνει κ καλα κάνει.

Μου κάνει εντυπωση γιατι ποτε δεν πηγα με αυτό το υφακι σε σπίτι γκομενας μου. Πάντα σεβόμουν τους γονείς.

Δεν θα έχει καθόλου άδικο η πεθερα αν στραβώσει.

Σορρυ θέλω να είμαι δίκαιος με όλους. Είτε νυφες είτε πεθερες.

Σε αντίθετη περιπτωση που η πεθερα όπως είπες για να μιλήσουμε κ για το δικό σ παραδειγμα αρχίσει να υποτιμά εξαρχής να μην έχει καλή συνπεριφορα κτλ έχουμε ζητήσει συγγνώμη από τη νυφη κ η πεθερα τίθεται περιθωρειο μέχρι νεοτέρας.

Αν παλι η πεθερα ειναι οκ αλλά δε θέλει πολλα πολλα η νυφη αυτό εναπόκειται στη κρίση του καθενός αν το δέχεται κ παλι ομως ο άντρας θα βλέπει τη μαμά του αν θέλει κ αν γεννηθεί κ κανα παιδακι θα πρεπει να υπάρχουν νορμαλ σχέσεις με τους παπουδες γιαγιάδες.

Αλλιώς έφυγες χθες από αυτή τη σχέση. Θα υπάρξουν προβληματα δυστυχώς. Όσο καλό δυνατο σεξ κ αν κάνετε... Όσο κ αν αγαπιέστε... Όσο κ αν τα βρίσκετε... Είναι προβλημα αυτό π λέω. Και βάλε το με παραμετρο την τριβή κ τη κουραση μετά από 10-15 χρόνια γάμου.

Είμαι ξεκάθαρος.
 

Ion.

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,129 μηνύματα.
«Καλό» είναι μόνο για την τσέπη σου, για τη σχέση σου και τη μακροημέρευσή της δεν είναι καθόλου καλό!
Επίσης από που κι ως που είσαι «κοπέλα» του στο 1ο, 2ο ή 3ο ραντεβού;
Δείχνεις έμπρακτα το ενδιαφέρον για το άλλο άτομο , δεν ξέρω γιατί είναι πια τόσο κακό. Δεν λέω ότι είναι προαπαιτούμενο , απλά το απενοχοποιω γιατί το να λέτε ότι όταν κάποιος το κάνει είναι red flag δεν ισχύει και είναι απόλυτο . Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και εκδηλώνει αλλιώς το ενδιαφέρον του.
 

i_lie_us

Διάσημο μέλος

Ο i_lie_us αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,108 μηνύματα.
Κακό δεν είναι και red flag μπορεί να είναι, μπορεί και να μην είναι στην τελική.
Απλώς κορίτσια έχουν μεγαλώσει με το σκεπτικό "αν δεν πάει να κεράσει/κεράσει, είναι red flag" και αγόρια με το "πρέπει να κεράσεις". Τα πρώτα έχουν στο μυαλό τους το "θα 'ναι τσιγκούνης γενικά" ή το "αν δεν κεράσει σημαίνει πως δεν ενδιαφέρεται" που έλεγε και η Νέλη, τα δεύτερα το "θα γίνω ρεζίλι άμα δεν την κεράσω" ή το "κάτσε να κεράσω για να κάνω σίγουρα σαφές ότι τη βλέπω ερωτικά και δε βγήκαμε απλά φιλικά ρε παιδί μου".

Προσωπικά, στην περίοδο 15-20λίγο μου, από τους περισσότερους φίλους μου άκουγα το "τι λες ρε μαλάκα, να μην κεράσω; ρεζίλι" και έχω βρεθεί μπροστά σε κουβέντα κοριτσιών του στυλ "τι λες, δεν κέρασε; ούτε καν έκανε κίνηση; κακό αυτό". (Και μάλιστα σε αυτές τις ηλικίες που συνήθως δεν έχουμε δικό μας εισόδημα είναι η επιτομή του παράλογου αυτή η κατάσταση.)
Ήταν αυτοί οι φίλοι μου σατράπηδες μισογύνηδες και κέρναγαν λόγω αυτού; Όχι.
Ήταν οι φίλες μου άβουλες κοπέλες που ψάχνανε χορηγό; Επίσης όχι. (Συχνότερα μάλιστα οι κοπέλες δούλευαν κίολας δε αντίθεση με τους τυπάδες).
Απλώς αμφότεροι είχαν μεγαλώσει σε περιβάλλοντα που είχαν διδαχθεί ότι η χ κίνηση συνεπάγεται το y συναίσθημα και η έλλειψη της x την απουσία του y.
Και ακόμα και αν αυτή η νόρμα δεν τους εξέφραζε τόσο, έπρεπε να την υιοθετήσουν γιατί αλλίως συγκριτικά θα έβγαιναν ριγμένοι στον ερωτικό τομέα.

Αυτό που τουλάχιστον εγώ υποστηρίζω είναι ότι από μια ηλικία και μετά, που σιγά-σίγα φεύγουμε από τη σφαίρια επιρροής των μεγαλύτερων συγγενών μας κι αρχίζουμε να έχουμε εμπειρίες ικανές να μας κάνουν να αναθεωρήσουμε κάποιους κώδικες συμπεριφοράς μου μας μετέφεραν, σε μία κατάσταση που αμφότεροι έχουν το δικό τους εισόδημα, πιθανότερο red flag μου φαίνεται το να κεράσει ο τυπάς σε ένα πρώτο ραντεβού από το να μην κεράσει και αντίστοιχα το να θέλει κέρασμα μία κοπέλα από το να μη θέλει.
Το έμπρακτο ενδιαφέρον (στις αρχές μιας γνωριμίας) θα (προσπαθήσω να) το δείξω αλλιώς και θα προτιμούσα και η κοπέλα που θα βγούμε να το αναζητήσει αλλιώς. Αν δεν έχουμε ταύτιση απόψεων επ' αυτού, ενδέχεται να διαφέρουμε και σε άλλα, σημαντικότερα σκεπτικά που μας οδήγησαν σε αυτό το συμπέρασμα.

Μπορεί και όχι, δεν είναι διακόπτες αυτά και κάθε κατάσταση κρίνεται ξεχωριστά και συνολικά.
 
Τελευταία επεξεργασία:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,632 μηνύματα.
Οι νοοτροπίες αλλάζουν πάντως. Στις ανεπτυγμένες χώρες με γυναικεία χειραφέτηση όπως Βόρεια και Δυτική Ευρώπη συνήθως πληρώνει τα δικά του ο καθένας ή τα μισά μισά ή τη μία ο ένας την άλλη η άλλη. Στις ανεπτυγμένες χώρες χωρίς γυναικεία χειραφέτηση στυλ Ιαπωνία, Κορέα κλπ πληρώνει ο άντρας.

Η Ελλάδα αμφιταλαντεύεται κάπου στα μισά. Εφ'όσον πλέον οι γυναίκες βγαίνουν κανονικά στην αγορά εργασίας και δεν είναι σαν παλιά λογικό στις νεώτερες γενιές να εξασθενεί σιγά σιγά αυτό το ο άντρας πληρώνει. Παραμένει όμως ακόμα σε μεγάλο βαθμό ταμπού στην ελληνική κοινωνία. Θα ξεπεραστεί.
 

Ion.

Επιφανές μέλος

Η Sofia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 8,129 μηνύματα.
Στις ανεπτυγμένες χώρες με γυναικεία χειραφέτηση όπως Βόρεια και Δυτική Ευρώπη συνήθως πληρώνει τα δικά του ο καθένας ή τα μισά μισά ή τη μία ο ένας την άλλη η άλλη.
Και γιατί ακούγεται ότι οι βορειοευρωπαιοι είναι ψυχροί και τσιγκούνηδες; :hmm:
 

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,550 μηνύματα.
Για να είμαι ειλικρινής αν βγεις πρώτο ραντεβού με κάποιον /α αυτό που θα έπρεπε να υπολογίσεις είναι την αναδυόμενη χημεία, το λόγο που θα ρέει αβίαστα, την επιθυμία, αν σου γεννήθηκε, να μην τελειώσει η συνάντηση ...και όχι το αν θα πληρώσει ή όχι ο mister υποψήφιος
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,632 μηνύματα.
Και γιατί ακούγεται ότι οι βορειοευρωπαιοι είναι ψυχροί και τσιγκούνηδες; :hmm:
Απλά άλλη νοοτροπία. Οι Σκανδιναβοί έχουν βαθιά ριζωμένο μέσα τους το περί ισότητας όλων. Καταρχάς στις βόρειες χώρες συνήθως οι γυναίκες κάνουν τις πρώτες κινήσεις πια. Εφόσον λοιπόν νιώθουν όλοι ίσοι μεταξύ ίσων δεν το βλέπουν με καλό μάτι το πληρώνω εγώ. Θα έλεγα ίσως και για τις γυναίκες εκεί θα φαίνονταν προσβλητικό αυτό καθώς δεν γουστάρουν τους μάτσο.

Τώρα προφανώς αυτά είναι στερεότυπα. Δεν μπορούμε να βάζουμε τους πάντες σε ένα τσουβαλι " τσιγγούνηδες, ψυχροί, δεν πληρώνουν κλπ ".
 

yorkie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,468 μηνύματα.
Εννοείται πως η πατροπαράδοτη και πατριαρχική ιδέα «άντρας προστάτης», «θα περιποιηθεί και θα πληρώσει» επικρατεί ακόμη και σήμερα. Απλά σίγουρα όχι με τόσο σθένος και σε τόση ευρύτητα και βεβαίως πολύ πιο συγκεκαλυμμένα.

Σα να υπάρχει μια ετεροντροπή να το εκφράσουν ευθεως. Η οποια βαθιά θέλω να ελπίζω, πως θα λειτουργήσει με θετικό πρόσημο για τον ολοένα και μεγαλύτερο περιορισμό του.

Όσο για το φλέγον ερώτημα.. θα πω το χιλιοειπωμένο και πλέον και διάσημο τσιτάτο, αλλά με την διαφορα ότι όντως το εννοώ : να πληρώσει αυτός που δύναται και το νιώθει :prettyplz:
Ακόμη κι αν δύναται να κεράσει μια μπυρα από το περίπτερο.
Προσωπικά έτσι πρατω και σε ραντεβού , αλλά και σε απλές βόλτες. Ούτε κάθομαι να κρατήσω τεφτέρι ποιανού η φορά θα ναι (έχω ακούσει να παραπονιούνται άλλοι και γι αυτό), τώρα την μια παραπάνω ή παρακάτω ας μην την λιανίσουμε. Ούτε κρατάω λογιστήριο για να μοιράσω στη μέση το καθετί και όσο ξεφεύγεις από τα 18, πλέον η έξοδος δεν είναι μόνο ένα πραγματακι δικό σου πάντα, αλλά και κάποια από κοινού.

Όταν συμβαίνει από καρδιάς φαίνεται. Διαφορετικά είναι τόσο αδιάφορο και μίζερο, όπως το «πως είσαι;» τις φορές που το ρωτάει κάποιος τυπικά και έχει σχεδόν έτοιμη την επόμενη απάντηση του, άσχετα με το τι θα του πεις.
Και υποκριτικό και ντεκαβλέ,
αυτά από εμένα.
 

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Εννοείται πως η πατροπαράδοτη και πατριαρχική ιδέα «άντρας προστάτης», «θα περιποιηθεί και θα πληρώσει» επικρατεί ακόμη και σήμερα. Απλά σίγουρα όχι με τόσο σθένος και σε τόση ευρύτητα και βεβαίως πολύ πιο συγκεκαλυμμένα.

Σα να υπάρχει μια ετεροντροπή να το εκφράσουν ευθεως. Η οποια βαθιά θέλω να ελπίζω, πως θα λειτουργήσει με θετικό πρόσημο για τον ολοένα και μεγαλύτερο περιορισμό του.

Όσο για το φλέγον ερώτημα.. θα πω το χιλιοειπωμένο και πλέον και διάσημο τσιτάτο, αλλά με την διαφορα ότι όντως το εννοώ : να πληρώσει αυτός που δύναται και το νιώθει :prettyplz:
Ακόμη κι αν δύναται να κεράσει μια μπυρα από το περίπτερο.
Προσωπικά έτσι πρατω και σε ραντεβού , αλλά και σε απλές βόλτες. Ούτε κάθομαι να κρατήσω τεφτέρι ποιανού η φορά θα ναι (έχω ακούσει να παραπονιούνται άλλοι και γι αυτό), τώρα την μια παραπάνω ή παρακάτω ας μην την λιανίσουμε. Ούτε κρατάω λογιστήριο για να μοιράσω στη μέση το καθετί και όσο ξεφεύγεις από τα 18, πλέον η έξοδος δεν είναι μόνο ένα πραγματακι δικό σου πάντα, αλλά και κάποια από κοινού.

Όταν συμβαίνει από καρδιάς φαίνεται. Διαφορετικά είναι τόσο αδιάφορο και μίζερο, όπως το «πως είσαι;» τις φορές που το ρωτάει κάποιος τυπικά και έχει σχεδόν έτοιμη την επόμενη απάντηση του, άσχετα με το τι θα του πεις.
Και υποκριτικό και ντεκαβλέ,
αυτά από εμένα.
Αυτο με την πατροπαραδοτη κοινωνια ειναι αυτο που δεν καταλαβαινουν ορισμενοι εδω. Ειναι τοσο εντονο το στοιχειο που στην πλειοψηφεια τους οι γυναικες εδω παιρνουν το επωνυμο του αντρα τους οταν παντρευονται. Εχουν την επιλογη να κρατησουν το δικο τους αλλα σπανιζει παρα πολυ. Εξαιρεση αποτελει το Κεμπεκ που εκει ειναι σαν Γαλλια και με ευρωπαικη νοοτροπια. Εδω εχεις τον αντρα προστατη και βαλε μεσα και το οτι το 50% του πληθυσμου ειναι κινεζοι και εχεις μια ταση οι αντρες να ψαχνουν οσο το λιγοτερο ανεξαρτητη γυναικα γινεται. Αν πληρωσω τα μισα στο 1ο ραντεβου το εκλαμβανουν ως ελλειψη ενδιαφεροντος. Οι δε γυναικες το εχουν τερματισει. Το σκεπτικο τους ειναι το εξης:
Σπαταλησα ωρα να ετοιμαστω
Χρησιμοποιησα ακριβο μεικ απ και ρουχα
Εγινα θεα για εσενα, αρα οφειλεις να με αντιμετωπισεις ως πριγκηπισσα.
Πολλες δεν καταδεχονται να βγουν ουτε για καφε. Θελουν γευμα σε ακριβα εστιατορια. Ολα πληρωμενα απο τον γκομενο-σπονσορα.
Εγω εχω ελληνικη νοοτροπια και δεν μπορω να δω τον εαυτο μου ετσι. Ισως για αυτο να τρωω ακυρα. Τα μοναδικα ραντεβου μου που εχουν παει καλα ειναι με ευρωπαιους, αλλα δεν ηταν πολλα, 2-3 και απλα δεν ειχαμε χημεια. Ηταν ομως τερμα φυσιολογικα.
 

Grand Duchess

Διάσημο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 3,886 μηνύματα.
Προσωπικά είμαι κάθετη στο ο καθένας να πληρώνει τη δική του παραγγελία.
Αν με κεράσει κάποιος, την επόμενη σίγουρα θα τον κεράσω πίσω.
Αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω ότι αν πληρώσει τα μισά η κοπέλα στο πρώτο ραντεβού τότε δεν ενδιαφέρεται είναι Λ-Α-Θ-Ο-Σ. Λέμε κάλιστα μια πρόταση για δεύτερη έξοδο (εφόσον ενδιαφέρεται) και περνάμε το μήνυμα ότι θέλουμε να συνεχίσει το πράγμα.

Μην χρωστάτε πουθενά και για κανένα λόγο. Το θεωρώ μεγάλη εκμετάλλευση να περιμένεις να πληρώνει πάντα ο άλλος.
 

Guest 207242

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Προσωπικά αν στο πρώτο πρώτο ραντεβού δεν κάνει έστω την κίνηση να κεράσει, δεν θα επιτρέψω να υπάρξει δεύτερο.
Είναι θέμα αρχής νομίζω για έναν άντρα όταν προσκαλεί μια γυναίκα έξω, έστω να προσφερθεί να την κεράσει ή ακόμη περισσότερο να επιμείνει να το κάνει.
Από κει και πέρα δεν έχω πρόβλημα στις μετέπειτα συναντήσεις να κεράσω εγώ.

Πώς το βλέπετε το θέμα και ποιες οι σχετικές εμπειρίες σας?

Γιατί ειδικά στο πρώτο ραντεβού; Αν θέλουμε ισότητα πάντως να είναι ισότητα των φύλων σε όλα.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,019 μηνύματα.
Γιατί ειδικά στο πρώτο ραντεβού; Αν θέλουμε ισότητα πάντως να είναι ισότητα των φύλων σε όλα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,589 μηνύματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εντάξει δεν είχε κ άδικο. Ειναι και θέμα ευγένειας να προθυμοποιηθείς έστω κ αν η άλλη δεν το δεχτεί.

Εκεινο που δεν θα μ άρεσε εμενα ειναι η κατηγορια "καβατζογκομενα" .

Ουτε βεβαια και ο άντρας κερνάω πάντα κ δεν δέχεται να προσφέρει κ η γυναίκα.
 

Guest 207242

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

Roulaki

Νεοφερμένος

Η Roulaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 55 μηνύματα.
Προσωπικά είμαι κάθετη στο ο καθένας να πληρώνει τη δική του παραγγελία.
Αν με κεράσει κάποιος, την επόμενη σίγουρα θα τον κεράσω πίσω.
Αυτό που αναφέρθηκε πιο πάνω ότι αν πληρώσει τα μισά η κοπέλα στο πρώτο ραντεβού τότε δεν ενδιαφέρεται είναι Λ-Α-Θ-Ο-Σ. Λέμε κάλιστα μια πρόταση για δεύτερη έξοδο (εφόσον ενδιαφέρεται) και περνάμε το μήνυμα ότι θέλουμε να συνεχίσει το πράγμα.

Μην χρωστάτε πουθενά και για κανένα λόγο. Το θεωρώ μεγάλη εκμετάλλευση να περιμένεις να πληρώνει πάντα ο άλλος.
Συμφωνώ απόλυτα. Επίσης μην ξεχνάμε ότι ο άλλος μπορεί και να μην έχει
Δεν είναι υποχρεωμένος να μας πληρώσει. Επίσης θεωρώ ότι δείχνει με άλλους τρόπους το ενδιαφέρον του και όχι με το να πληρώσει
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top