Κουβεντούλα για μαγειρική και δίαιτα

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,917 μηνύματα.
πατάτες γιαχνί με φέτα <3
Πάντως απο τυριά προτιμώ κατσικίσια τα άλλα μου φαίνονται άνοστα, κάποιοι τα σιχαίνονται βέβαια αυτά και τα πρόβεια
ναι πατατες γιαχνι ειναι απαιχτες και φυσικα η φετα ειναι το κολαουζο τους.
Κοιτα σκετο κατσικισιο δεν δινει αψογο τυρι ... καπου το βρηκα να στυφιζει... σκετο προβειο εινα το ανωτερο ..και το πιο οικονομικο ειναι η μίξη τους.
Εμενα τα τυρια που με ελκυουν ειναι η μαλακη καλη φετα , η παρμεζανα, το κερυγκολτ, το κασερι μυτιληνης και η κρητικη γραβιερα που ειναι μαυρη απ εξω.
 

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 5,070 μηνύματα.
ναι πατατες γιαχνι ειναι απαιχτες και φυσικα η φετα ειναι το κολαουζο τους.
Κοιτα σκετο κατσικισιο δεν δινει αψογο τυρι ... καπου το βρηκα να στυφιζει... σκετο προβειο εινα το ανωτερο ..και το πιο οικονομικο ειναι η μίξη τους.
Εμενα τα τυρια που με ελκυουν ειναι η μαλακη καλη φετα , η παρμεζανα, το κερυγκολτ, το κασερι μυτιληνης και η κρητικη γραβιερα που ειναι μαυρη απ εξω.
Όλα αυτά παντως απλησιαστα έχουν γίνει 😞
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,917 μηνύματα.
Τι να μαγειρέψω αυριο ; 😭υποτίθεται έχω ρεπο τις Κυριακές. επειδή τρώμε έξω. Αλλά επειδή θα βγουμε σε λίγο με τα πεθερικα μου να φαμε έξω δεν μπορουμε κι αυριο. Όποτε αυριο εγώ πρέπει να μαγειρέψω. Και να τους αρέσει!
Θα βγαλεις ενα κοματι χοιρινο απο την καταψυξη
οταν γυρισεις το βραδυ στις 12... θα το σκισεις και θα του βαλεις σκορδακια, λιγο λαδακι και αλατακι...
θα το τυλιξεις με λαδοκολα και μετα αλουμινιο θα το βαλεις σε ενα ταψι και στο φουρνο με ρυθμιση 90 βαθμους αντιστασεις για μαλακια θερμανση
μετα υπνο ή οτι θελεις.
αυριο στις 12 θα ειναι οκ ..μπαμπακι μοναχο... αφου το ξετυλιξεις απο τα χαρτια θα το βαλεις κανενα τεταρτο παλι στους 200 να τραγανισει απ εξω.

θα κοψεις πατατες κυδονατες σε μια λεκανη ..τις λουζεις με λιγο λεμονι. μετα λαδι... αλατατι... θυμαρι, δενδρολιβανο , ριγανη.. Οχι πιπερι δεν το θελουν τα μικρα.
απλωνεις χαρτι σε ταψι τις αδειαζεις και στο φουρνο στους 180 καπου 1,5 ωρα
αυτα και καλη ορεξη
Το υγρο που βγαζει το κρεας ειναι νοστιμο για σαλταα αλλα δεν παιζει γιατι ειναι λυσα στο αλατι.
τρανς λιπαρα δεν εχει γιατι η θερμοκρασια εινα πολυ χαμηλη
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Όλα αυτά παντως απλησιαστα έχουν γίνει 😞
ναι ετσι εμεις δεν μπορουμε να τα αγορασουμε γιατι πρεπει να παρουμε απο 1,5 κιλο και πανω ανα 15μερο απο το καθενα.
αγοραζουμε γκουντα μικρη ολανδεζα με 7,9€
 
Τελευταία επεξεργασία:

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 5,070 μηνύματα.
Θα βγαλεις ενα κοματι χοιρινο απο την καταψυξη
οταν γυρισεις το βραδυ στις 12... θα το σκισεις και θα του βαλεις σκορδακια, λιγο λαδακι και αλατακι...
θα το τυλιξεις με λαδοκολα και μετα αλουμινιο θα το βαλεις σε ενα ταψι και στο φουρνο με ρυθμιση 90 βαθμους αντιστασεις για μαλακια θερμανση
μετα υπνο ή οτι θελεις.
αυριο στις 12 θα ειναι οκ ..μπαμπακι μοναχο... αφου το ξετυλιξεις απο τα χαρτια θα το βαλεις κανενα τεταρτο παλι στους 200 να τραγανισει απ εξω.

θα κοψεις πατατες κυδονατες σε μια λεκανη ..τις λουζεις με λιγο λεμονι. μετα λαδι... αλατατι... θυμαρι, δενδρολιβανο , ριγανη.. Οχι πιπερι δεν το θελουν τα μικρα.
απλωνεις χαρτι σε ταψι τις αδειαζεις και στο φουρνο στους 180 καπου 1,5 ωρα
αυτα και καλη ορεξη
Το υγρο που βγαζει το κρεας ειναι νοστιμο για σαλταα αλλα δεν παιζει γιατι ειναι λυσα στο αλατι.
τρανς λιπαρα δεν εχει γιατι η θερμοκρασια εινα πολυ χαμηλη
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


ναι ετσι εμεις δεν μπορουμε να τα αγορασουμε γιατι πρεπει να παρουμε απο 1,5 κιλο και πανω ανα 15μερο απο το καθενα.
αγοραζουμε γκουντα μικρη ολανδεζα με 7,9€
Δεν ξέρω με τι ασχολείσαι, αλλά θα σου ταίριαζε τόσο η μαγειρική!
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,917 μηνύματα.
Δεν ξέρω με τι ασχολείσαι, αλλά θα σου ταίριαζε τόσο η μαγειρική!
Με καλωδια και ρευματα ασχολουμε ή θα ασχοληθω...
Αλλα η μαγειρικη εναι κατι παραπανω απο σκεψεις και μαθηματικα... ειναι υπομονη..επιμονη...εργατικοτητα... μεθοδολογια ... σεβασμος υλικων...καθαριοτητα σκευων και κυριως αγαπη και ανησυχια..
Εγω εχω μονο τα τελευταια.
Καταλαβες ..πως θα κανεις θεικους λαχανοντολμαδες αν δεν εχεις υπομονη.. ε δεν εχω.
Και οταν θελω να κανω κατι στην κουζινα με κυνηγανε γιατι καποιος πρεπει να πλυνει τα πολλα σκευη. Μονο οταν εχουν καλεσμενους με αφηνουν.
Συνεπως χαμενος απο χερι.
Προς το παρον μου ζητανε να τους ψωνιζω αν κα παλι γκρινιαζουν γιατι ειναι ακριβα..Σημερα γυριζα ολη την αθηνα για να βρω καλο σαλαμι αερος. Στο κερατσινι το βρηκα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

rafaela11

Διάσημο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,278 μηνύματα.
ναι πατατες γιαχνι ειναι απαιχτες και φυσικα η φετα ειναι το κολαουζο τους.
Κοιτα σκετο κατσικισιο δεν δινει αψογο τυρι ... καπου το βρηκα να στυφιζει... σκετο προβειο εινα το ανωτερο ..και το πιο οικονομικο ειναι η μίξη τους.
Εμενα τα τυρια που με ελκυουν ειναι η μαλακη καλη φετα , η παρμεζανα, το κερυγκολτ, το κασερι μυτιληνης και η κρητικη γραβιερα που ειναι μαυρη απ εξω.
Όλα αυτά που είπες + κασέρι σοχου και πεκορινο 🙏
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Με καλωδια και ρευματα ασχολουμε ή θα ασχοληθω...
Αλλα η μαγειρικη εναι κατι παραπανω απο σκεψεις και μαθηματικα... ειναι υπομονη..επιμονη...εργατικοτητα... μεθοδολογια ... σεβασμος υλικων...καθαριοτητα σκευων και κυριως αγαπη και ανησυχια..
Εγω εχω μονο τα τελευταια.
Καταλαβες ..πως θα κανεις θεικους λαχανοντολμαδες αν δεν εχεις υπομονη.. ε δεν εχω.
Και οταν θελω να κανω κατι στην κουζινα με κυνηγανε γιατι καποιος πρεπει να πλυνει τα πολλα σκευη. Μονο οταν εχουν καλεσμενους με αφηνουν.
Συνεπως χαμενος απο χερι.
Προς το παρον μου ζητανε να τους ψωνιζω αν κα παλι γκρινιαζουν γιατι ειναι ακριβα..Σημερα γυριζα ολη την αθηνα για να βρω καλο σαλαμι αερος. Στο κερατσινι το βρηκα.
Εγώ άρχισα να έχω αγάπη για την μαγειρική και υπομονή κι από όλα, όταν άρχισα να μένω μονη μου.

Η μαμά μου ήταν και είναι αρκετά αυστηρή με τη καθαριότητα και δεν ήθελε να της τα χαλάνε, οπότε δεν άγγιξα και πότε ιδιαίτερα τη κουζίνα της, μόνο κάνα αυγό, μακαρόνια να χαμε να λέγαμε.

Πιστεύω άμα μείνεις μόνος (γιατί κατάλαβα ότι μένεις με την οικογένεια, συγγνώμη αν κανω λάθος) πιστεύω ασυναίσθητα θα τα κάνεις όλα!
 

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,491 μηνύματα.
Καλημερα. Δεν μαγειρευω τίποτα. Ότι έχει το ψυγείο θα φαμε. Εκκαθαρισις...
Απολαμβάνω το ρεπο μου. Εφτιαξα μπάρες να τις παρουν στο σχολείο. Τις κάνω με βρώμη και ταχίνι και μέλι.
Σε λίγο έλεγχος στα διάβασματα τους και έξω για ποδηλατο. Καλη κυριακη!
 

rafaela11

Διάσημο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,278 μηνύματα.
Screenshot_20240331_150933_Gallery.jpg
Screenshot_20240331_150930_Gallery.jpg


Το μενού σήμερα έχει κανελονια με κιμά ❤️
 

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,491 μηνύματα.
Αυριο πατατες γιαχνί μου δώσατε ιδέα και ευκολη


Ραφαέλα έγραψες σήμερα λέμε καλοφάγωτα, ζηλευω!!!!
 

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,491 μηνύματα.
Το βραδινό μου πρωτεινικο

Ομελέτα φουρνου με μανιτάρια λουκάνικα πιπερια φρέσκο κρεμμυδι ντομάτα αλάτι πιπερι και ερικι τυράκι

Οι υπολοιποι πιτσακια (εχω βάλει ζυμαρακι να φουσκώσει)

Τελικά ήθελα δεν ήθελα ξαναμπήκα κουζίνα
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,917 μηνύματα.
Το βραδινό μου πρωτεινικο

Ομελέτα φουρνου με μανιτάρια λουκάνικα πιπερια φρέσκο κρεμμυδι ντομάτα αλάτι πιπερι και ερικι τυράκι

Οι υπολοιποι πιτσακια (εχω βάλει ζυμαρακι να φουσκώσει)

Τελικά ήθελα δεν ήθελα ξαναμπήκα κουζίνα
ωραια πραματα κανεις και φασαριοζικα ...θα πρεπει να ξερεις να ανοιγεις και φυλλο ε? εγω δεν ξερω ..εχω ζητησει να μου δωσουν 80€ να παρω ενα σοφρα να μαθω αλλα δε μου δινουν.
αυτο το τυρι ερικι τι ειναι? ..κατι σε κατικι ειναι?
Στις πατατες γιαχνι βαλε αν θελεις εκτος το ψιλοκομενο κρεμιδι και μερικα ολοκληρα κρεμυδακια ..δινουν την γλυκια πινελια του πιατου.
 

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,491 μηνύματα.
ωραια πραματα κανεις και φασαριοζικα ...θα πρεπει να ξερεις να ανοιγεις και φυλλο ε? εγω δεν ξερω ..εχω ζητησει να μου δωσουν 80€ να παρω ενα σοφρα να μαθω αλλα δε μου δινουν.
αυτο το τυρι ερικι τι ειναι? ..κατι σε κατικι ειναι?
Στις πατατες γιαχνι βαλε αν θελεις εκτος το ψιλοκομενο κρεμιδι και μερικα ολοκληρα κρεμυδακια ..δινουν την γλυκια πινελια του πιατου.
Το ερικι είναι τυρί σαν κοτατζ θυμίζει ομως φέτα είναι αλμυρό και έχει χαμηλά λιπαρά! Μαρεσει πολυ! Τα φτιάχνω γιατί κάνω διατροφή... Με κουραζει αλλά τι να γίνει..
Ναι ξέρω να ανοίγω φυλλο δεν είναι δυσκολο... Αλλά έχει φασαρία... Κ δεν το κάνω παρα πολυ λεπτό αυτό θέλει μαεστρία...
Ναι θα βάλω 😊
 

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,096 μηνύματα.
Καμιά περίεργη συνταγή για πατζάρι που είναι απαίσιο και μου φέρνει αναγούλα μπας και μπορέσω να το φάω;
 

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,491 μηνύματα.
Καμιά περίεργη συνταγή για πατζάρι που είναι απαίσιο και μου φέρνει αναγούλα μπας και μπορέσω να το φάω;
Κεικ παντζαριου... Ουτε που θα το καταλαβαίνεις τη γευση του.... Το έφτιαχνα στο μωρό όταν ήταν μωρό δηλαδή , τώρα τρώνε παντζαρια , οκ δεν είναι το φορτε τους αλλά τρώνε μια στο τόσο...
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,917 μηνύματα.
Καμιά περίεργη συνταγή για πατζάρι που είναι απαίσιο και μου φέρνει αναγούλα μπας και μπορέσω να το φάω;
ε αμα δεν μπορεις να τα φας με λαδακι ξυδακι ? βεβαια φταινε και αυτα γιατι σπανια βρισκεις παντζαρι γλυκουλι.

δυο προτασεις
τηγανητους παντζαροκεφτεδες


ριζοτο παντζαρι


1711909648435.png
 
Τελευταία επεξεργασία:

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,491 μηνύματα.
Καλημερα! Καλη εβδομάδα! Καλο μήνα!!
Πατάτες γιαχνί με δαφνη και σελερυ! Τώρα τις έβαλα να βρασουν σε μισή ώρα θα ναι έτοιμες. Θα συνοδευτεί με φέτα και ψωμάκι! (Εγώ σκετες)

Καλη όρεξη!!!

IMG_20240401_121628.jpg
 

Eclipse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,971 μηνύματα.
Καλημερα! Καλη εβδομάδα! Καλο μήνα!!
Πατάτες γιαχνί με δαφνη και σελερυ! Τώρα τις έβαλα να βρασουν σε μισή ώρα θα ναι έτοιμες. Θα συνοδευτεί με φέτα και ψωμάκι! (Εγώ σκετες)

Καλη όρεξη!!!

View attachment 131255
Νομιζω αυτό ηθελες να το γραψεις στην κουβεντουλα, ε;
 

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,491 μηνύματα.

rafaela11

Διάσημο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,278 μηνύματα.
Κανελονια από εχθές έχουμε εμείς ακόμη. Αύριο φακουλες
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,917 μηνύματα.
Καλημερα! Καλη εβδομάδα! Καλο μήνα!!
Πατάτες γιαχνί με δαφνη και σελερυ! Τώρα τις έβαλα να βρασουν σε μισή ώρα θα ναι έτοιμες. Θα συνοδευτεί με φέτα και ψωμάκι! (Εγώ σκετες)

Καλη όρεξη!!!

View attachment 131255
εξαιρετικο ...το σελινο-σελερι δινει αλλη ,γεματη γευση.... ευγε.
 
Top