Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος


Τη χρησιμοποίησα δυο φορες προς το παρών.
Μια ψωμί, μια τσουρέκι.
Αρκετά ικανοποιημένος.
Επόμενες προσθήκες που θέλω:
Ένα καλό μαχαίρι chef.
Δυο τρεις καλές επιφάνειες κοπής.
Μια επιφάνεια απο μαντέμι από το pizza project που κάνει το φούρνο να μιμείται τον ξυλοφουρνο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος


Τώρα, για την χρήση της. Δεν είναι για ζύμες μόνο. Κέικ, μωσαϊκά, σαντιγύ, κρέμες ζαχαροπλαστικής, μείγματα κρέπας, παγωτό, τα πάντα όλα εκεί, λερώνοντας μιά λεκάνη μόνο. Πλασ ένα πολύ ισχυρό μπλέντερ. Σκέψου πως είναι το μόνο που μπορώ να κάνω πραλίνα από φουντουκόψυχα ή χόουμ μειντ φυστικοβούτυρο αυθεντικό χωρίς πρόσθετα λιπαρά και γλυκαντικά όπως οι αηδίες του σ/μ. Κι αν σου αρέσει ο πειραματισμός με τις ζύμες ψωμιού, θα ξεχάσεις και το ψωμί του φούρναρη με τα παλιάλευρα τα φτηνιάρικα τα αλάτια και τα λιπαρά τα αδιευκρινιστης προέλευσης, οπότε και γι΄ αυτό μόνο θα άξιζε.
Τα άλλα εξαρτήματα μάλλον δεν αξίζουν, προτιμότερες οι αυτόνομες συσκευές. Μόνο μία ή δύο έξτρα μεταλλικές λεκάνες αξίζει, πχ στο παγωτό όπου δεν χρειάζεται να μεταγγίζεις σε κάθε ένα από τα 5 ή 6 ενδιάμεσα χτυπήματα, το βάζεις στην κατάψυξη με την λεκάνη. Ή στην κρεμ πατισσιέρ, όπου επίσης την παγώνεις στην συντήρηση ανάμεσα στα 2 χτυπήματα με μία μεμβράνη από πάνω, πολύ πρακτικό για να μην πλένεις και μεταγγίζεις συνεχώς
Για την πραλινα και το φυστικοβουτυρο εχεις εξαρτημα; Δεν το εχω επιχειρησει στο μιξερ αλλα μου φαινεται αδυνατο να τα αλεσει, εκτος αν χρησιμοποιεις καποιο εξαρτημα. Εγω φυστικοβουτυρο φτιαχνω στην μηχανη του κιμα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος


Για την πραλινα και το φυστικοβουτυρο εχεις εξαρτημα; Δεν το εχω επιχειρησει στο μιξερ αλλα μου φαινεται αδυνατο να τα αλεσει, εκτος αν χρησιμοποιεις καποιο εξαρτημα. Εγω φυστικοβουτυρο φτιαχνω στην μηχανη του κιμα
στο μπλέντερ που το συνοδεύει από την μάνα του. Τίποτε άλλο. Είτε φουντουκόψυχα (άψητη κι ανάλατη) για πραλίνα για μερέντα σπιτική είτε φυστίκι αράπικο (ή νατσ για το αυθεντικό) για φυστικοβούτυρο. Αλλά προετοιμάσου για μανίκι καθάρισμα μετά. Ζεστό νερό και φέρυ και δουλέματα για δευτερόλεπτα πάλι και πάλι μέχρι να γεμίσει σαπουνάδα ως επάνω. Πρώτα θα γίνει σκόνη αλλά δεν θα σταματήσεις, άσε τα πολλά βαττ να κάνουν παιχνίδι, δεν μασάει.
Την πατέντα με φυστικοβούτυρο στην μηχανή του κιμά δεν την ξέρω. Χειροκίνητη έχω, μου αρέσει χοντροκομμένος και μιά φορά πέρασμα με τον δίσκο με τις πιο μεγάλες τρύπες, αυτόν για τα λουκάνικα. Πως θα μπορούσε να γίνει φυστικοβούτυρο σαν πάστα εντελώς λεία εκεί, δεν ξέρω
μην το σταματήσεις με τις ζύμες. Πειραματίσου με τα ψωμιά που σου αρέσουν και με αλεύρια σωστά από μύλο, όχι από το σ/μ, ψωμί από φούρναρη δεν θα ξαναγοράσεις. Απλά δεν θα μπορείς να το φαςI know, ήταν περισσότερο πρώτη δοκιμή μιας και δεν είχα ξανακάνει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος


σόρι για την παρέμβαση, αλλά ειδικά το τσουρέκι, αν θες να γίνει μαστιχωτό με τις κλωστούλες κι αυθεντικά πολίτικο, απαιτεί ζυμώματα στο χέρι. Είναι η μόνη ζύμη που ξέρω που με το υπερζύμωμα του μίξερ, σφίγγει αντί να αφρατεύει
I know, ήταν περισσότερο πρώτη δοκιμή μιας και δεν είχα ξανακάνει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 874453
Επισκέπτης


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zilda
Πολύ δραστήριο μέλος


Παρεπιπτόντως έχω φάει τσουρέκι και ψωμί σπιτικά και τα δυο και την επόμενη μέρα αηδίασα με το ψωμί του φούρνου πραγματικά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 874453
Επισκέπτης


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος


Ακριβώς γιαμαστιχωτο λέω https://tantekiki.blogspot.gr/2013/04/blog-post_29.html?m=1
τι να σε ειπώ μάνα μου, ωραίο φαίνεται και το τσουρέκι του καρδερίνου του συμπαθέστατου, θα το φακελώσω. Παρλιάρος vs Paradείση, ο τσούρεκος μετέωρος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zilda
Πολύ δραστήριο μέλος


Ευχαριστώ για τις πληροφορίες...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος


Ναι δεν έχεις άδικο σε αυτό!
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες...
να βλέπω γουρουνάκι τσαντισμένο να ευχαριστεί και τι στον κόσμο αχαχαχχαχχ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος


δεν θα το μετανιώσεις, τραστ μη. Θα το λατρέψεις το γαργαλείον, η ήρεμη δύναμη. Και θα τα βγάλει τα λ7 του με τρόπο και σε χρόνο που δεν φαντάζεσαι, επίσης εμπιστέψου με. Για προσφορές να παρακολουθείς από σκρουτζ, εστίασε σε αυτό που σ' αρέσει και πήγαινε σε όλα τα μαγαζιά και κάνε εγγραφή στα νιουζλέττερσ, και λίγο παλιότερο να είναι το μοντέλο μην σε αποθαρρύνειΕλπίζω με κουζινομηχανη κενηουντ! Που προτίθεμαι να αγοράσω και εγώ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zilda
Πολύ δραστήριο μέλος


δεν θα το μετανιώσεις, τραστ μη. Θα το λατρέψεις το γαργαλείον, η ήρεμη δύναμη. Και θα τα βγάλει τα λ7 του με τρόπο και σε χρόνο που δεν φαντάζεσαι, επίσης εμπιστέψου με. Για προσφορές να παρακολουθείς από σκρουτζ, εστίασε σε αυτό που σ' αρέσει και πήγαινε σε όλα τα μαγαζιά και κάνε εγγραφή στα νιουζλέττερσ, και λίγο παλιότερο να είναι το μοντέλο μην σε αποθαρρύνει
Ναι κάνω ήδη μια μίνι έρευνα αγοράς παράλληλα εδώ και ώρα! Και ομολογώ ότι έχω ξετρελαθει τόσο με τα χρωματα όσο και με τα εξαρτήματα που υπάρχουν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος


Ναι κάνω ήδη μια μίνι έρευνα αγοράς παράλληλα εδώ και ώρα! Και ομολογώ ότι έχω ξετρελαθει τόσο με τα χρωματα όσο και με τα εξαρτήματα που υπάρχουν.
και που να δεις της μάνας μου


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zilda
Πολύ δραστήριο μέλος


Ενθουσιάστηκα με την κουζινομηχανη της μαμάς σου πραγματικά!και που να δεις της μάνας μουAkrιβώς αυτό αλλά ο κάδος από οπαλίνα γαλακτερή, όχι από πυρέξ διαφανές. Δεν το χάνεις ούτε σε πολική νύχτα μιλάμε!
![]()
Αν τυχόν μείνεις με το αμάξι πουθενά και δεν έχεις την ειδική σήμανση Δ χρησιμοποίησε την κουζινομηχανη μην τυχόν κΙ πέσει κανεις πάνω σου!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τσιγάρα σέρτικα
Πολύ δραστήριο μέλος


οκ, οκ, οκ. Μιλάμε για μαντέμι επισμαλτωμένο, τα πορτοκαλιά τμήματα, πασίβαρο. Με τρεις τάπες, τα μπλέ κομμάτια, που παίρνουν ό,τι φανταστείς σε εξαρτήματα. Αλλά το πιστεύεις πως δουλεύει άψογα με μικρές συντηρήσεις στα στεγανοποιητικά λάστιχα; Και πως τα εξαρτήματα του δικού μου, αγορασμένου 30 χρόνια μετά, ταιριάζουν και σε αυτό; Κι ας είναι μεγαλύτερο από 'μένα σε ηλικία; (βέβαια τα βαττ είναι λιγότερα στο παλιό, αλλά κανένα πρόβλημα)Ενθουσιάστηκα με την κουζινομηχανη της μαμάς σου πραγματικά!
Αν τυχόν μείνεις με το αμάξι πουθενά και δεν έχεις την ειδική σήμανση Δ χρησιμοποίησε την κουζινομηχανη μην τυχόν κΙ πέσει κανεις πάνω σου!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Monte Cristo
Πολύ δραστήριο μέλος


Μπαίνει πάνω στην εστία, και μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ως γκριλιέρα.
Είναι ιδανική λύση για όσους θέλουν να ψήσουν κρέας, λαχανικά, ψάρι και δεν έχουν ψησταριά σε εξωτερικό χώρο ή κάποιο άλλο τρόπο να ψήσουν (π.χ. τζάκι - χειμώνα).
Λένε ότι δουλεύουν και σε εστίες με αντιστάσεις αλλά μου φαίνεται δύκολο, εκτός και αν έχουν σχήμα τηγανιού (εκεί μιλάμε για μαντεμένιο τηγάνι).
Δουλεύουν καλύτερα σε επαγωγικές εστίες λόγω του χυτοσίδηρου που εξ ορισμού δουλεύει σωστά με την επαγωγή. Αλλά λογικά μπορούν να δουλέψουν και με εστίες υγραερίου.
Αυτή που έχω εγώ είναι double face, από τη μία πλευρά έχει ραβδώσεις για κλασικό γκριλ και από την άλλη είναι επιπεδη η πλάκα.
Λοιπόν, με σωστή ρύθμιση θερμοκρασίας, κάνει πολύ ωραίο ψήσιμο στο κρέας, μπορείς να ετοιμάσεις ψητό ψάρι (αν αντέχεις τη μυρωδιά μετά μέσα στο σπίτι) και κυρίως ψητά λαχανικά. Και η άλλη πλευρά η επίπεδη κάνει πολύ εύκολα αυγά μάτια. Ομελέτα δε μπορεί να κάνει αυτό που έχω εγώ λόγω ιδιομορφίας στο σχήμα του.
Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνει κάτι παραπάνω από ένα τηγάνι, αλλά και μόνο η απουσία αντικολλητικής επιστρωσης (με όλα τα χημικά που αυτη συνεπάγεται) του δίνει πόντους. Αφαιρούνται πόντοι αντίστοιχα, γιατί είναι πολύ εύκολο να κολλήσει κάτι στο μαντέμι και θέλει ιδιαίτερη προσοχή μέχρι να το μάθεις και μέχρι να πιάσει τη σωστή πατίνα το υλικό. Μετά είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.
Είναι και ωραίο για απευθείας σερβίρισμα στο τραπέζι χαχα

Μια μέση λύση θα ήταν το μαντεμένιο τηγάνι, αλλά εκεί δεν έχεις τη δυνατότητα για αυγά και γενικά το πλεονέκτημα της επίπεδης πλάκας.
EvanescenceQ
Επιφανές μέλος


Εγω εχω ενα τετοιο ακριβως με δικη του παροχη ρευματος,οποτε με βολευει στο μαγειρεμα πολυ περισσοτερο υγιεινα δηλαδη.Ειναι μια καλη επιλογη για οσους θελουν να δοκιμασουν και διαιτητικο μαγειρεμα,το συστηνω ανεπιφυλακτα!!! Πολυ καλη επιλογη @Monte Cristo !Πήρα πρόσφατα μια πλάκα μαντεμένια. Δεν το λες τηγάνι γιατί δεν έχει το κλασικό σχήμα.
Μπαίνει πάνω στην εστία, και μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ως γκριλιέρα.
Είναι ιδανική λύση για όσους θέλουν να ψήσουν κρέας, λαχανικά, ψάρι και δεν έχουν ψησταριά σε εξωτερικό χώρο ή κάποιο άλλο τρόπο να ψήσουν (π.χ. τζάκι - χειμώνα).
Λένε ότι δουλεύουν και σε εστίες με αντιστάσεις αλλά μου φαίνεται δύκολο, εκτός και αν έχουν σχήμα τηγανιού (εκεί μιλάμε για μαντεμένιο τηγάνι).
Δουλεύουν καλύτερα σε επαγωγικές εστίες λόγω του χυτοσίδηρου που εξ ορισμού δουλεύει σωστά με την επαγωγή. Αλλά λογικά μπορούν να δουλέψουν και με εστίες υγραερίου.
Αυτή που έχω εγώ είναι double face, από τη μία πλευρά έχει ραβδώσεις για κλασικό γκριλ και από την άλλη είναι επιπεδη η πλάκα.
Λοιπόν, με σωστή ρύθμιση θερμοκρασίας, κάνει πολύ ωραίο ψήσιμο στο κρέας, μπορείς να ετοιμάσεις ψητό ψάρι (αν αντέχεις τη μυρωδιά μετά μέσα στο σπίτι) και κυρίως ψητά λαχανικά. Και η άλλη πλευρά η επίπεδη κάνει πολύ εύκολα αυγά μάτια. Ομελέτα δε μπορεί να κάνει αυτό που έχω εγώ λόγω ιδιομορφίας στο σχήμα του.
Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνει κάτι παραπάνω από ένα τηγάνι, αλλά και μόνο η απουσία αντικολλητικής επιστρωσης (με όλα τα χημικά που αυτη συνεπάγεται) του δίνει πόντους. Αφαιρούνται πόντοι αντίστοιχα, γιατί είναι πολύ εύκολο να κολλήσει κάτι στο μαντέμι και θέλει ιδιαίτερη προσοχή μέχρι να το μάθεις και μέχρι να πιάσει τη σωστή πατίνα το υλικό. Μετά είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.
Είναι και ωραίο για απευθείας σερβίρισμα στο τραπέζι χαχα![]()
Μια μέση λύση θα ήταν το μαντεμένιο τηγάνι, αλλά εκεί δεν έχεις τη δυνατότητα για αυγά και γενικά το πλεονέκτημα της επίπεδης πλάκας.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.