Κρίνετε κάποιον με βάση τον αριθμό προηγούμενων συντρόφων του/της;

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Επειδή το ισχυρίζονται πολλοί, δε σημαίνει ότι ισχύει. Οι ίδιοι που συμφωνούν ότι ισχύει μια κατάσταση, είναι πολλές φορές και οι ίδιοι που την διαιωνιζουν.

Οταν ακούσω κάτι, κι έπειτα το βιώσω αυτομάτως γίνεται βιωματική εμπειρία και αυτό συνεπάγεται με τον εμπειρισμο. Αρκετές φορές όμως, έχω καταλάβει ότι είτε ενσυνειδητα είτε ασυνείδητα προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε μια κατάσταση που όλοι γύρω μας ισχυρίζονται οτι ισχύει.

Ναι το comfirmation bias ήταν και θα είναι πάντα μεγάλο πρόβλημα.

Θα έλεγα, να μην ασχολούμαστε καθόλου με τι ισχύει και να αφήσουμε τη ζωή να μας διδάξει αυτά που πρέπει να μας διδάξει.

Αν δεν κοιτάς τι ισχύει πως ακριβώς σχεδιάζεις μια πορεία στη ζωή σου και θέτεις ρεαλιστικούς στόχους? Το trial and error πολλές είναι απλά χάσιμο χρόνου.
 

panagiotis econ

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο panagiotis econ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 806 μηνύματα.
Η περίπτωση που περιγράφεις αποτελεί εξαίρεση.

Η αρχική μου απορία είναι για ποιο λόγο συγκατοικουσες με γυναίκες? Αν βρισκόσουν σε εστία, κανονικά από ότι γνωρίζω θα σε εβαζαν να συγκατοικησεις με άτομα του ιδίου φύλου. Τώρα, αν είχες δικό σου σπίτι, πάλι το βρίσκω περίεργο γυναίκες να θέλουν να συγκατοικησουν με άντρες.

Απο την άλλη, αφού έχεις πάει με όσες πηγες διαφορετικής εθνοτητας, νιώθεις ας πούμε ότι κατάλαβες τις γυναίκες? Οτι έχεις την εμπειρία ζωής μιας ζωής?

Το όλο νόημα της αρχικής μου δημοσίευσης ήταν ότι δεν παίζει ρόλο ο αριθμός αλλά οι καταστάσεις. Δεν προσπαθώ να ακυρώσω τα λεγόμενα σου, απλά για έναν μέσο 26χρονο, ας πούμε μετρίου εμφανίσεως, ο οποίος σπουδαζει και δουλεύει παράλληλα (δεν τα παίρνει απο τους δικούς του), τελειώνει γύρω στα 24-25 τις σπουδές του, δεν είναι όλα τόσο εύκολα.

Ούτε μου λέει κάτι αν κάποιος έχει πάρει με τη σειρά γυναίκες από όλο τον κόσμο.

Μυρίζομαι την εμπειρία και την ωριμότητα ζως από χιλιόμετρα μακριά, δε χρειάζεται να μου μιλήσει κάποιος.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Αυτό ήταν το point μου, ότι δεν ωριμάζουν τον άνθρωπο οι αριθμοί χωρίς την ύπαρξη ουσίας.
Μου ζήτησες να σου εξηγήσω και σου εξήγησα. Συγκατοικούσα με όλους αυτούς λόγω σπουδών, όχι σε εστία αλλά σε σπίτι που ο καθένα νοίκιαζε από ένα δωμάτιο.

Απλά ήθελα να πω πως δεν αποκτάς εμπειρίες μόνο μέσα από την ηλικία ή από τη συγκατοίκηση με τον γκόμενο. Ούτε νιώθω ότι κατάλαβα τις γυναίκες, απλά σίγουρα έχω καταλάβει πολύ καλύτερα από άλλους πως συμπεριφέρονται οι γυναίκες ανάλογα με το υπόβαθρό τους. Και πλεον έχω ένα μέτρο σύγκρισης για το τι εστί Ελληνίδα και πίστεψε με δεν είναι πολύ ενθαρρυντικό.

Το όλο νόημα της αρχικής σου δημοσίευσης όπως λες είναι ακριβώς αυτό που περιέγραψα. Δεν έχει σημασία ο αριθμός (ηλικία, με πόσες έχεις πάει κλπ) αλλά οι καταστάσεις. Κι όπως σου εξήγησα, υπάρχουν πολλοί νέοι που έχουν βρεθεί σε διάφορες καταστάσεις επομένως έχουν αποκτήσει την αντίστοιχη εμπειρία.
Mπορει να ειναι παιδαράς Ο φιλος μας. :D
Ο φίλος σας δεν είναι απλά παιδαράς, είναι θεος :)
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,814 μηνύματα.
Μάλιστα. Και γιατί αυτή η γυναίκα να προτιμήσει κάποιον που "καλογαμούσε" για 20 χρόνια και τώρα αποφάσισε να νοικοκυρευτεί; Γιατί να μην προτιμήσει κάποιον που είχε εξ' αρχής τη δική της νοοτροπία - στάση ζωής;

Ας το κάνει. Δικαίωμά της είναι, δεν είπα κάτι διαφορετικό. Θέλω να σε ρωτήσω όμως ειλικρινά 3 πραγματάκια, και αν θέλεις απαντάς.

1. Το βλέπεις να γίνεται έτσι από την πλευρά των γυναικών; Την ίδια ευκαιρία για σχέση έχει ο καλόψυχος και αγνός 18άρης και το ίδιο market value με μια 18άρα; Θα επιλέξει εκείνον η 18άρα συνήθως;

2. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ένας άπειρος καλοήθης νέος με αξίες είναι καλύτερος από έναν έμπειρο αλλά εξίσου καλοήθη με αξίες άνθρωπο;

3. Τι σου εξασφαλίζει την συνέπειά του και την αξιοπιστία του, τόσο ώστε να έστηνες σπιτικό με τον άπειρο κι όχι με τον έμπειρο; Τι ενδείξεις θα είχες; Τι θα μπορούσε να μεταδώσει προστατευτικά στα παιδιά σας;


Το έχω ξαναπεί, αν περιμένει ένας άντρας οτι θα πηδάει ό,τι κινείται για 20 χρόνια και ξαφνικά θα βρει κάποια σοβαρή κοπέλα και αυτή θα του δώσει σημασία (εκτός αν είναι παλαβή ή λυσσασμένη για παιδί) είναι γελασμένος.

Γιατί χαρακτηρίζεις αυτές τις γυναίκες ως παλαβές ή λυσσασμένες για παιδί; Το ότι δεν μπορείς να σκεφτείς με τον τρόπο που σκέφτονται, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος σκέψης.

Επίσης θα ήθελα στοιχεία γι αυτό το "γελασμένος" που λες, γιατί εγω άλλα έχω δει. Οι φρέσκιοι δεν παίρνουν σημασία από τις κοπέλες και οι έμπειροι έχουν μαζέψει όλο το χαρτί.


Μην μπερδεύεις το γελασμένοι με το γελαστοί.

Πάρτο και ανάποδα, αν ήσουν ο σχεσάκιας των 5-6 μακροχρόνιων σχέσεων μέχρι τα 35+, θα παντρευόσουν τη Λόλα που τα έκανε (κυριολεκτικά) όλα;

Έχω μια αρχή να μην απαντώ σε υποθετικές ερωτήσεις. Και κυρίως σε υποθετικές ερωτήσεις που λαμβάνουν ως δεδομένο ότι όλα είναι ίσα κι όμοια.
 

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 20,456 μηνύματα.
Ο φίλος σας δεν είναι απλά παιδαράς, είναι θεος :)

xaxa έτσι ! :D
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μάλιστα. Και γιατί αυτή η γυναίκα να προτιμήσει κάποιον που "καλογαμούσε" για 20 χρόνια και τώρα αποφάσισε να νοικοκυρευτεί; Γιατί να μην προτιμήσει κάποιον που είχε εξ' αρχής τη δική της νοοτροπία - στάση ζωής;

Γιατι εκτος απο τους καλοφαγάδες υπάρχουν και οι καλογαμιάδες :o :D
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 27,814 μηνύματα.
Και πλεον έχω ένα μέτρο σύγκρισης για το τι εστί Ελληνίδα και πίστεψε με δεν είναι πολύ ενθαρρυντικό.

Ωχ το πε...:yahoo:

Ο φίλος σας δεν είναι απλά παιδαράς, είναι θεος :)

Με τη ματσέτα καυλιάρη μου, με τη ματσέτα πετσόκοβε. :hi:
 

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το "ανώτερο επίπεδο" είναι δικός σου όρος, όχι δικός μου.:)
Ναι λενώ, όμως εγώ εξήγησα πως πρόκειται περί πρακτικής και βιωματικής γνώσης και 'συ μου μίλησες θεωρητικά.

Απο την άλλη, για μια γυναικα είναι πολύ πιο εύκολο, να μάθει τι σαβούρα ανδρικού γένους κυκλοφορεί χωρίς να κάτσει σε κανέναν. Απλά μια φώτο να βάλει που να δείχνει πολλά υποσχόμενη ή λίγο όμορφη να είναι, και τα αρσενικά ξεβραζουν μόνα τους στην επιφάνεια.
Ό άντρας που κάνει σύντομες σχέσεις μαθαίενι πολύ περισσότερα πράγματα απ' το τι σαβούρα κυκλοφορεί.
Ο εμπειρισμος βέβαια οδηγεί σε υποκειμενικότητα αλλά δεν αποτελεί αξίωμα.
τα πάντα οδηγούν σε υποκειμενικότητα, όμως μέσω της βιωματικής εμπειρίας και μιας απροκατάληπτης θεώρησης μετέπειτα, μπορεί κάποιος να αγγίξει ελαφρώς κάποια αντικειμενικότητα.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 30,989 μηνύματα.
Βλέπω κάποια μέλη ότι κατηγοριοποιούν τους ανθρώπους σε κουτάκια.

"Αν ο άλλος έχει πολλές εμπειρίες, τότε δεν είναι σοβαρός, δεν ξέρει από σχέσεις, από γυναίκες" κτλ
"Αν ο άλλος έχει λίγες εμπειρίες, είναι σοβαρός, ξέρει από σχέσεις" κτλ

Λες και ο καθένας δεν μπορεί να ζήσει και τα δύο, ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκεται στη ζωή του. Είναι πολύ υποκριτικό να δέχεται κάποιος το τσουβάλιασμα των ανθρώπων, ενώ, την ίδια στιγμή, σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα, να διατυμπανίζει αλλά και να υπερασπίζεται τη διαφορετικότητα του ατόμου.
Έχεις δίκιο, ήταν λάθος μου που τσουβάλιασα. Ζητώ συγγνώμη. Η αλήθεια να λέγεται, έχεις δίκιο. :flowers:
 

edweimaste

Πολύ δραστήριο μέλος

Η edweimaste αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,050 μηνύματα.
Στο θέμα των σχέσεων δεν υπάρχουν κανόνες. Ειδάλλως θα ήταν όλα εύκολα.
Δεν ισχύουν οι λογικές συνεπαγωγες και οι νορμες.
Αυτός που είναι πολλά χρόνια σε μια σχέση μαθαίνει τον άνθρωπο του, αντίθετου φύλου κυρίως, πολύ καλύτερα. Δεν είναι ο κανόνας όμως η συμπεριφορά του εν λόγω συντρόφου και για την συμπεριφορά όλων των εκπροσώπων του αντίθετου φύλου.
Επιπροσθέτως αυτός που είναι χρόνια, μήνες εστω, στο κουρμπέτι και στη γύρα και έχει φάει πικρες μαθαίνει να ελίσσεται καλύτερα από αυτόν που για χρόνια είχε δέσει το γάιδαρο του και ξαφνικά βρέθηκε μετά από το χωρισμό μόνος και έρημος να παλεύει με τα κύματα. Οι απορρίψεις, οι χυλοπίτες, τα στραβοπατηματα αυτά είναι εμπειρίες άσχετα αν είσαι ή δεν είσαι για, αν έχεις ή δεν έχεις κάνει μακροχρόνιες σχέσεις.
Τώρα πού θα τη φας τη φρίκη και από ποιον δεν μπορείς να ξέρεις. Όμως σίγουρα μέσα από τα λάθη σου θα θωρακισεις τον εαυτό σου.
Και κάτι σπαμ.: Είχα ακούσει κάποτε, από έναν κωμικό νομίζω, μια φράση που οταν την άκουσα έκανε κλικ στο μυαλό μου και δεν τη ξεχνώ. "Pain is there to remind you of what not to do". Ο πόνος είναι εκεί, υπάρχει για να σου θυμίζει τι να μην κάνεις ( ή να μην ξανακάνεις). Λάθη =εμπειρίες σε όποιο πλαίσιο και να βρίσκονται.
 

Agaphbou

Περιβόητο μέλος

Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 5,328 μηνύματα.
Συμφωνώ με αυτά που έγραψες, αλλά εν μέρει υπάρχει και για τους άντρες το σημείο της ανασφάλειας, ακριβώς λόγο του προτύπου που ανέφερες στην αντίστροφη βέβαια μορφή. Και ο άντρας είναι πολύ πιθανόν να πει ψέμματα για τον αριθμό των γυναικών που έχει πάει και να τον αυξήσει για να μην του κολλήσει η ρετσινιά του παρθενωτού φλώρου. Θα δεχθεί κοινωνική πίεση και θα είναι ο παράξενος και ο παρείσακτος αν μέχρι κάποια ηλικία Χ δεν έχει καταφέρει έναν Υ αριθμό από γκόμενες. Και την αρνητική ανταπόκριση θα την λάβει τόσο από τους άντρες αλλά και από τις γυναίκες, και ίσως αρκετά περισσότερο από τις γυναίκες θα έλεγα, καθώς πάρα πολλές θα το αντιμετωπίσουν αυτό ως απόδειξη σκάρτου εμπορεύματος (αφού δεν τον θέλει καμία κάποιο πρόβλημα θα έχει). Funny αλλά το ίδιο κάνουν και οι άντρες στις γυναίκες αλλά αντίστροφα (αφού το δίνει σε όλους μάλλον δεν μπορεί να βρει κανέναν).

Αυτές οι "κοινωνικές προκαταλήψεις" είναι καθαρά απόρροια της βιολογίας μας. Οι γυναίκες κρατάνε τα κλειδιά του σεξ και το ανταλλάσσουν με τη δέσμευση ενώ οι άντρες πρέπει να αποδείξουν ότι το δικαιούνται. Οπότε για τους άντρες ο μεγάλος αριθμός γυναικών είναι σημάδι αξίας και ικανότητας ενώ για τις γυναίκες σημάδι έλλειψης κρίσης και ανικανότητας να αποσπάσει δέσμευση.

Ανασφάλειες στις σχέσεις υπάρχουν και για τους άντρες, όπως "Είναι μαζί μου γιατί το θέλει ή για την πορτοφόλα?", "Με αγαπάει πραγματικά ή απλά δεν έχει βρει/δει κάτι καλύτερο και αρκείται" κ.ο.κ. Η κατηγορία του ανασφαλή άντρα που ψάχνει την αθώα παρθένα ώστε να μην έχει κανένα μέτρο σύγκρισης και να θεωρεί την ανεπάρκεια και τη μετριότητα του ως αρετή δεν έχει έλλειψη μελών.

Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι πάντα κάποιος θα χει κάτι να πει με βάση το παρελθόν σου και τις επιλογές σου. Η διαφορά όπως προείπα έγκειται στο ότι στην περίπτωση των ανδρών, μπορεί ο πατέρας σου / παππούς σου / κολλητός σου να σου πει "άντε ρε αγόρι μου, χώσου σε καμία" αλλά οι περισσότερες γυναίκες, εν τέλει θα κοιτάξουν τη γενική εικόνα και δε θα σταθούν τόσο σ' αυτό. Μάλιστα, μια γυναίκα συνήθως δίνει σημασία στην εμπειρία στο κρεβάτι καθαυτή (να ξέρεις τι κάνεις), οπότε ο αριθμός έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Στις γυναίκες ο (μεγάλος) αριθμός συντρόφων είναι πολύ μεγαλύτερο ζήτημα από μια απλή ανασφάλεια. Χαρακτηρισμοί, αιτία απόρριψης, να μη σε παίρνουν στα σοβαρά μετά και μάλιστα χωρίς να μπορείς να το αλλάξεις (όπως αλλάζει η απειρία που λες πχ). Ακόμη και στο θέμα του χιούμορ, ό,τι χυδαίο αστείο κυκλοφορεί συνήθως αφορά τη γυναίκα. Το μόνο που λένε χλευαστικά για τους άντρες είναι τα αστειάκια περί μεγέθους, τίποτα άλλο.
 

Silver Queen

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η (StormBorn) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 165 μηνύματα.
Μου ζήτησες να σου εξηγήσω και σου εξήγησα. Συγκατοικούσα με όλους αυτούς λόγω σπουδών, όχι σε εστία αλλά σε σπίτι που ο καθένα νοίκιαζε από ένα δωμάτιο.

Απλά ήθελα να πω πως δεν αποκτάς εμπειρίες μόνο μέσα από την ηλικία ή από τη συγκατοίκηση με τον γκόμενο. Ούτε νιώθω ότι κατάλαβα τις γυναίκες, απλά σίγουρα έχω καταλάβει πολύ καλύτερα από άλλους πως συμπεριφέρονται οι γυναίκες ανάλογα με το υπόβαθρό τους. Και πλεον έχω ένα μέτρο σύγκρισης για το τι εστί Ελληνίδα και πίστεψε με δεν είναι πολύ ενθαρρυντικό.

Το όλο νόημα της αρχικής σου δημοσίευσης όπως λες είναι ακριβώς αυτό που περιέγραψα. Δεν έχει σημασία ο αριθμός (ηλικία, με πόσες έχεις πάει κλπ) αλλά οι καταστάσεις. Κι όπως σου εξήγησα, υπάρχουν πολλοί νέοι που έχουν βρεθεί σε διάφορες καταστάσεις επομένως έχουν αποκτήσει την αντίστοιχη εμπειρία.
Σύμφωνοι!
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top