Το ότι οι ΗΠΑ έχουν συμφέροντα πίσω από την κίνηση αυτή είναι νομίζω γνωστό και δεν το αμφισβητεί κανείς λογικός άνθρωπος νομίζω. Δεν είναι μόνο τα πετρέλαια της Βενεζουέλας (οι ΗΠΑ έχουν ήδη τεράστια αποθέματα δεν περίμεναν την Βενεζουέλα νομίζω) αλλά και η επιρροή που θέλουν να έχουν στην περιοχή. Είναι κάπως να έχεις δίπλα σου μια χώρα που είναι εμφανώς φιλική προς τη Ρωσία και την Κίνα.
Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι όλος ο αριστερός βούρκος έχει πέσει σε κατάθλιψη για το γεγονός ότι ο Κομμουνιστής δικτάτορας λογικά έφτασε στο τέλος του. Ένας άνθρωπος που κυριολεκτικά έχει βυθίσει τη χώρα του σε συνθήκες ακραίας φτώχειας (παρόμοια με την Αφρική), ενώ μένει στην εξουσία με το έτσι θέλω (όλοι θυμόμαστε το φιάσκο των εκλογών του 2023 όπου μόνος του ανακοίνωσε τη νίκη του). Από την μια κάθονται και κατηγορούν τους δεξιούς ως δήθεν ρατσιστές και ναζιστές, και τώρα που έπεσε ο αριστερός φασίστας όχι μόνο δεν είναι ικανοποιημένοι αλλά έχουν λυσσάξει. Άλλο που τα ίδια άτομα που στηρίζουν το καθεστώς της Βενεζουέλας δεν θα άντεχαν ούτε 24 ώρες εκεί, καθώς η στήριξη ξεκινάει και σταματάει στο πληκτρολόγιο από την ασφάλεια του καναπέ μας. Σαν τον Κουτσούμπα ένα πράγμα που κράζει τον καπιταλισμό και τις ΗΠΑ γράφοντας μέσα από το Αμερικανικό iPhone του και χρησιμοποιώντας τα Αμερικανικά Social Media.