dimitris001
Τιμώμενο Μέλος




Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος


Κι όμως η τρύπα (στους λουκουμάδες) είναι πολύ σημαντικό θέμα.Προτιμώ μόνο στρογγυλούς μικρούς λουκουμάδες με σοκολάτα γάλακτος ή/και λευκή, δε μ' αρέσουν καθόλου αυτοί με το μέλι - δεν τρώω μέλι - και δε με νοιάζει αν δεν είναι παραδοσιακοί και δεν έχουν τρύπα. Θεωρώ αστείο που συζητάτε τόση ώρα αν έχουν τρύπα ή οχι.
Κι εγώ σ' αγαπώ.ΦΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ ξερωγω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 892943
Επισκέπτης


Πιατάκι από κούπες nescafe δεν είναι αυτό;Κερνάω ζεστούς λουκουμάδες της γιαγιάς μου με μέλι, κανέλα και καρύδι!
![]()


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος


Πιατάκι από κούπες nescafe δεν είναι αυτό;Ή κάνω λάθος;
![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος


Κι όμως η τρύπα (στους λουκουμάδες) είναι πολύ σημαντικό θέμα.
Κι εγώ σ' αγαπώ.
![]()
Πώς να κλείσετε το στόμα του φίλου σας.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xristaras9
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος


Και ο "Κρίνος" στην Αιόλου και το "Αιγαίον" στην Πανεπιστημίου, είναι δύο γνωστά παραδοσιακά λουκουματζίδικα της Αθήνας. Θεωρώ τους λουκουμάδες τους (με τρύπα φυσικά και των δύο) ισάξιους, όμως ο Κρίνος έχει πιο ωραίο περιβάλλον.Οταν ακουω για λουκουμαδες ενα πράγμα μου ρχεται πρωτο στο μυαλο.Ο κρίνος (το ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λειτουργει απο το 1923 απο τον κασιμάτη) που βρίσκεται στην αιόλου στην αθήνα.



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος


Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 712911
Επισκέπτης


Ωραίοι οι λουκουμάδες, είτε είναι με τρύπα είτε χωρίς.Δεν θα έλεγα όχι αν με κέργανε και μένα κανείς. Και με μέλι-κανέλα αλλά και με μερέντα είναι πεντανόστιμοι.
Merenda

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος


Υ.Γ.: Με τρύπα εννοείται
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
faeton
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Χωρίς τρύπα ,μικρές μπουκιτσες να θέλεις να τρως συνέχεια !!
Φέτος δοκιμασα και με ροδονερο στην Κύπρο, η μυρωδιά τους δεν μας άφηνε να μην τους δοκιμάσουμε!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Backdrop
Δραστήριο μέλος


Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... Μπορεί λουκουμάδες να μην έφαγα αλλά ανακάλυψα ένα μαγαζάκι στην Δραπετσώνα με τέλειο γαλακτομπούρεκο το οποίο και το τίμησα δεόντως!!!!


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος


Απαπαπαπαπα,μου ανοιξε η ορεξη,αμαν ρε Δια με το θεμα σου.. ...πεφτουν πολλες οι θερμιδες!
Δεν πρέπει να ξαναμπώ σ αυτό το θέμα ενώ πεινάω
...δεν πρέπει να μπαίνω σ αυτό το θέμα ούτε χορτάτη, αθεράπευτα γλυκατζού γαρ. Α ρε Δία φωτιές που άναψες όταν άνοιγες το thread...
....να θέλεις να τρως συνέχεια
Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα;Πάντως μετά από αυτό το θέμα την μικρή μου αμαρτία την έκανα ... οποίο και το τίμησα δεόντως!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Περιβόητο μέλος


Και απ' ότι βλέπουμε από τις φωτό που μας μόστραρες, τις έχεις στον υπερθετικό βαθμό...Θέλετε να με κάνετε να αισθάνομαι τύψεις που άνοιξα αυτό το θέμα;
![]()
![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος


(χωρίς τρύπα όμως).
Υλικά
1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό
1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο)
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος


Αρχικά, δεν έχουν μαγιά, οπότε απορρίπτονταιΜια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνοι σας λουκουμάδες
(χωρίς τρύπα όμως).
Υλικά
1 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό
1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι (καλύτερα ηλιέλαιο)
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα με το λάδι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε έναν πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα το μπολ μας και αφήνουμε για περίπου μια ώρα να φουσκώσει το μείγμα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι να ζεστάνει. Με ένα κουτάλι της σούπας αφού πρώτα το βρέξουμε παίρνουμε λίγο από το μείγμα μας και με ένα άλλο κουτάλι βρεγμένο το ρίχνουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας. Με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες μας και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Σερβίρισμα
Σερβίρουμε τους λουκουμάδες μας με μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι.


Κατά δεύτερον, μια πιο γενική ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φουσκώσει το μίγμα μονο με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όταν το αφήσουμε 1 ώρα; Νομίζω οτι το μπέικιν (που εχει το αλευρι που φουσκώνει μονο του) πρέπει να ζεσταθεί σε μεγάλη θερμοκράσια για να φουσκώσει, σε αντίθεση με την μαγιά που χρειάζεται ελάχιστη ζέστη για να φουσκώσει


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.