μου φαίνεται αδιανόητο να θεωρεί κάποιος ότι δεν υπάρχει αληθινή αγάπη (δεν λέω φιλία διότι φιλία= μια μορφή αγάπης, κατά τη γνώμη μου πολύ ανώτερη της ερωτικής αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)
εσύ έχεις νιώσει αισθήματα αγάπης για κάποιο άλλο πρόσωπο?? (πέραν της μάνας σου) Αν ναι , αυτο και μόνο αποδεικνύει ότι πραγματική αγάπη υπάρχει. Το θέμα είναι να μην την προσφέρεις πρόωρα και να βεβαιωθείς ότι και ο άλλος είναι διατεθειμένος να στην ανταποδώσει. Όσα πιο πολλά επενδύεις σε ένα άτομο τόσο πιο πολλά κινδυνεύεις να χάσεις, και όταν δίνεις αγάπη σε ένα άτομο δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμο να στην ανταποδώσει
Επειδή μου έχει τύχει και μένα στο παρελθόν λόγω διαφόρων (δυσάρεστων) περιστάσεων και γεγονότων να ανοιχτώ σε άτομα σε μεγαλύτερο βαθμό απότι έπρεπε (και έχει τύχει να γίνει το ίδιο και προς εμένα), αυτό που θα σου λεγα
να προσπαθήσεις να κάνεις είναι να κόβεις και να ράβεις τον εκδηλωτισμό σου (απότι κατάλαβα είσαι κι εσύ άτομο που ανοίγεται εύκολα, δυστυχώς εμείς την πληρώνουμε τελικά

) στα μέτρα του ανθρώπου που έχεις απέναντι σου, και αν βλέπεις ότι υπάρχουν προοπτικές, παίρνεις το ρίσκο (γιατί ναι, πρόκειται περί ρίσκου) και επιχειρείς μια πιο στενή προσέγγιση (και όχι 1 εβδομάδα αφού κάνεις μια γνωριμία). Αυτό δεν ειναι φυσικά κάτι εύκολο, διότι πολλοί άνθρωποι μας κάνουν κλικ και σπεύδουμε να τους δώσουμε περισσότερα απ'ότι γίνεται και τρώμε τα μούτρα μας, τουλάχιστον όμως αποκτάς την εμπειρία και προχωράς πιο προσεκτικά. Προφανώς δεν μιλάω για ερωτικές σχέσεις, απευθύνομαι γενικά στις συναναστροφές με ανθρώπους. Και φύσικα keep in mind ότι τις περισσότερες φορές δεν θα βρεις αυτό που ψάχνεις ώστε να μην πάθεις μαύρη κατάθλιψη αν κάποιος σε απογοητεύσει.
Keep in mind όμως ότι μόλις βρεις αυτο που ψάχνεις θα είναι πολύ πιο ανταποδοτικό απότι μπορείς να φανταστείς και θα συνειδητοποιήσεις ότι αξίζει ό,τι προηγούμενες απογοητεύσεις έχεις περάσει, οπότε keep trying, και όσους σε απογοητεύουν, γράψτους στα @@ σου ( σου προτείνω και κυριολεκτικά να πάρεις ένα στυλό

) και move on. Έχεις να φας ακόμα πολύ χώμα στην ζωή σου, εγώ που είμαι 17 έχω φάει ήδη αρκετό, και αν άφηνα τον εαυτό μου στην κατάθλιψη δεν ξέρω που θα χα καταλήξει...φανταζομαι ότι τελικά το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει αυτό, να γράφεις τους άλλους που σε απογοητεύουν και να παίρνεις την απόφαση να αφήσεις κάποια πράγματα πίσω σου χωρίς να τα σκέφτεσαι, το να τα σκέφτεσαι σημαίνει ότι επενδύεις πάλι σε αυτά (τον χρόνο σου κυρίως, που είναι πολύτιμος). Είναι φυσικό να στεναχωριόμαστε βέβαια (θα μασταν εντελώς αναίσθητοι ειδάλλως), πρέπει όμως να συνειδητοποιήσει κανείς ότι αυτά είναι στο πρόγραμμα της ζωής και να τα καταχωρήσει στον φάκελο "εμπειρίες", και να προχωρήσει, δεν έχει και άλλη επιλογή εξάλλου, η άλλη επιλογή είναι να μεμψιμοιρεί για μια ζωή...δυστυχώς άλλες πρακτικές συμβουλές δεν υπάρχουν, ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και απο σένα μόνο εξαρτάται το πώς θα προχωρήσεις
Φιλικά