Careca
Νεοφερμένο μέλος


Χαίρομαι που σου άρεσε!Το εκανα κι ηταν αψογοοοο![]()
Κάτι άκομα εύκολο και γρήγορο είναι το Συκώτι:
Πέρνουμε όσο συκώτι θέλουμε και το πρώτο πράμα που πρέπει να κάνουμε είναι να το πλύνουμε πολύ καλά (καλό θα είναι να το αφήσουμε μέσα σε νερό για λίγο). Στη συνέχεια βάζουμε τα συκωτάκια σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό (να μη καλυφθούν τελείως τα συκωτάκια) και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις σωθεί το νεράκι, οχι τελείως, χαμηλώνουμε λίγο την φωτία και ρίχνουμε λάδι. Το αφήνουμε να κάψει λίγο και προσθέτουμε χυμό λεμόνι (συνήθως απο 1 λεμόνι) και μετά αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Το αφήνουμε λίγο ακόμα στην φωτία και είναι έτοιμο!
Καλή σας όρεξη.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Demelene
Διάσημο μέλος


Στο μεταξύ οι οδηγίες μέσα λένε πως να φτοιάξεις τοστ. Κυριολεκτικά.
Και πες ότι έφτοιαξα κάπως την ζύμη που κάποιοι μου είπαν ότι πουλιέται και σε σκόνη που εγώ δεν βρήκα. Την χύνω μέσα στις πλάκες και γίνεται?
Επίσης άντε και την έφτοιξα. όλοι μου λένε είναι για παγωτό φάση αλλά εγώ δεν θέλω έτσι. Καμιά άλλη ιδέα υπάρχει που να περιλαμβάνει όπωσδήποτε σοκολάτα κατά βάση ζεστή για από εδώ και πέρα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Κοίτα, δες το και λίγο σα γλυκιά κρέπα!
Δηλαδή στο Βέλγιο τις τρώω πάντα με ζεστή σοκολάτα από πάνω, είτε απλά κουβερτούρα λιωμένη, ή και κάτι άλλο μέσα! Μετά, ρίξε σαντιγί... Κανα φρούτο...
https://www.gourmet.gr/greek/greek-recipes/show.asp?gid=1&nodeid=17&arid=889
https://www.gourmet.gr/greek/greek-recipes/show.asp?gid=1&nodeid=17&arid=8783
https://www.sintagespareas.gr/compon...ecipe/page,viewrecipe/recipe_id,33/Itemid,30/
Οωοω, ζηλεύωωω!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Demelene
Διάσημο μέλος


Τι είναι τα400γρ αλεύρι
150γρ ζάχαρη
150γρ μαργαρίνη
6dl γάλα
2 αβγά
1.1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1.1/2 κ.γ. βανίλια
dl
κ.γ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Τι είναι τα
dl
κ.γ.
dl είναι το δέκατο του λίτρου, δηλαδή 100 mL... καλά δεν τα λέω;
κ.γ. είναι σίγουρα η κουταλιά γλυκού!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Demelene
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Η κουταλιά γλυκού είναι το μεγάλο κουτάλι? Δλδ αυτό που μας βάζαν το σιρόπι (μπλιαχ).
Όχι καλέ, αυτό είναι κουταλιά της σούπας.
Του γλυκού είναι το άλλο, το μικρό
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Λοιπόν, δεν είμαι σίγουρη ότι το ερώτημά μου ταιριάζει εδώ, αλλά δεν πειράζει.
Το πρόβλημά μου είναι το εξής: ενώ μέχρι τώρα περνούσα πολύ χρόνο στο σπίτι και μαγείρευα κάθε μέρα χαλαρά, τώρα ξεκίνησα δουλειά παράλληλα με μεταπτυχιακό, οπότε φεύγω από το σπίτι κάθε μέρα στις 7:00 και γυρίζω άλλοτε στις 8 το βράδυ και άλλοτε στις 10 (πίκρα).
Σκέφτηκα για να γλυτώσω χρόνο από το καθημερινό μαγείρεμα, να ζυμώνω τις Κυριακές π.χ. κιμά, να πλάθω μπιφτέκια και να τα βάζω στην κατάψυξη, και μεσοβδόμαδα απλά να τα ξεπαγώνω και να τα ψήνω. Έχετε καμιά ιδέα για άλλα φαγητά έτσι ώστε να γλυτώνω χρόνο?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


εγώ έχω βάλει από φακές μέχρι μουσακά!
τα βγάζεις το πρωί απ την κατάψυξη, τα βάζεις στη συντήρηση και το βράδυ είναι έτοιμα! αν δεν είναι, αντε να θέλουν 5 λεπτά στα μικροκύμματα!
επίσης.... απ τις πολύ εύκολες λύσεις είναι να πάρεις τα κατεψυγμένα έτοιμα του μπαρμπαστάθη....
το σπανακόρυζο ας πουμε αν σου αρέσει, είναι αρκετά καλό! νταξ δεν είναι και σαν το φρέσκο αλλά απ το να τρως συνεχως σουβλάκια και πίτσες είναι πολύ καλύτερη επιλογή!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zanin
Διάσημο μέλος


ΥΛΙΚΑ
ρυζι
αβγα
πιπερια η πιπεριες(οσες και οτι χρωμα θελετε)
τυρι που λιωνει
λιγο λαδι
σε ενα τηγανι ζεσταινεις λιγο λαδι και μολις ζεσταθει ριχνεις μι
ι πιπερια κομμενη σε λωριδες.τα αφηνεις να τσιγαριστουν και αμεσως μετα ριχνεις ενα χτυπημενο αβγο. ενα λεπτο αργοτερα περιπου ριχνεις το ρυζακι που σου εχει περισεψει με τυρι που λιωνει .
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ! ειναι γρηγορο και ευκολο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zanin
Διάσημο μέλος


κατι τετοιες συνταγες τις αφηνω στην μανα μου..... βαριεμαι το καθαρισμα ψαριουμε έχασες σε αυτή τη συνταγή Γιάννη μου απ το πρώτο κι όλας βήμα![]()
Εμ το δύσκολο στα ψάρια δεν είναι να τα μαγειρέψεις αλλά να τα καθαρίσεις απ τα λέπια και τα εντόσθια!!!![]()
(tip για όποιον ενδιαφέρεται να καθαρίσει ψάρια! γεμίζουμε το νεροχύτη με νερό στη γούρνα και τα καθαρίζουμε εκεί! έτσι τα λέπια δεν πετάγονται παντού στην κουζίνα μας)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zanin
Διάσημο μέλος


την εχω φαει ειναι πολυ νοστιμη μονο που μετα μυριζεις λιγοΜια ωραία συνταγή με μακαρόνια πολύ γρήγορη αλλά και νόστιμη είναι σκορδομακαρονάδα με λιαστή ντομάτα.
Μακαρονάκια(σπαγγγέτι ή σπαγγετίνι) αναλόγως τα άτομα
σκληρό τυρί για τρίψιμο(κεφαλογραβιέρα αμφιλοχίας=top)
1,5 κουτ.σούπας λιαστές ντομάτες(σε λάδι) ανα πιάτο
1-2 σκελίδες σκόρδο(αναλόγως το πόσο σας αρέσει) τριμένο ανα πιάτο
ελαιόλαδο(σε τηγάνι μεσαίο ίσα που να βρέχεται ο πάτος)
λίγο αλατι, πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκωμένο
Βράζουμε τα μακαρόνια και απλά σουρώνουμε. Λιώνουμε τις λιαστές ντομάτες σε ένα μπλεντεράκι με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε το λαδάκι σε αντκολητικό τηγάνι και πριν αυτό κάψει ρίχνουμε το σκόρδο .Μόλις ψιλοροδίσει το σκόρδο ρίχνουμε περίπου 1-1.5 κουτ.σούπας πολτό από τις λιαστές ντομάτες και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε λίγο,(αν είναι πολύ στεγνό ρίχνουμε 2κουτ.σούπας νερό)και βάζουμε 1μερίδα μακαρόνια. Ανακατεύουμε συνεχεια να μην κολήσουν και μόλις αρχίσει να τραβάει τα υγρά σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε μπόλικο τριμένο τυράκι. Ανακατεύουμε να πάει παντού και σερβίρουμε ρίχνοντας απο πάνω λίγο ψιλοκωμμένο μαϊντανό.
Άν τώρα δεν θέλετε κανονικό σκόρδο και προτιμάτε την σκόνη απλά το ρίχνετε πριν τα μακαρόνια για να μην προλάβει να βράσει πολύ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zanin
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


μπορείς να μαγειρέψεις οποιοδήποτε φαγητό γουστάρεις και να το βάλεις στην κατάψυξη μαγειρεμένο έτοιμο και χωρισμένο σε μερίδες...
εγώ έχω βάλει από φακές μέχρι μουσακά!
τα βγάζεις το πρωί απ την κατάψυξη, τα βάζεις στη συντήρηση και το βράδυ είναι έτοιμα! αν δεν είναι, αντε να θέλουν 5 λεπτά στα μικροκύμματα!
επίσης.... απ τις πολύ εύκολες λύσεις είναι να πάρεις τα κατεψυγμένα έτοιμα του μπαρμπαστάθη....
το σπανακόρυζο ας πουμε αν σου αρέσει, είναι αρκετά καλό! νταξ δεν είναι και σαν το φρέσκο αλλά απ το να τρως συνεχως σουβλάκια και πίτσες είναι πολύ καλύτερη επιλογή!
Ευχαριστώ

Γενικά φοβάμαι ότι το μαγειρεμένο φαγητό όταν μπει στην καταψυξη χάνει πολύ σε γεύση, αλλά μια δοκιμή θα με πείσει
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος



αν μιλάς όμως για τα προμαγειρεμένα κατεψυγμένα τύπου Μπαρμπα Στάθη, ε ναι... εκεί υπάρχει σοβαρή διαφορα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BReaTHeR
Πολύ δραστήριο μέλος



Όχι από την άποψη της μαγειρικής αυτής καθ΄αυτής, αλλά από το γεγονός ότι ύστερα από πολύ καιρό έφτιαξα ένα μεσημεριανό τραπέζι της προκοπής


Οι ελλείψεις ήταν αρκετές και πρώτη και καλύτερη η σάλτσα που δεν είχε το ρύζι. Όπως και το ότι η σαλάτα θα μπορούσε να είχε και κρεμμυδάκι και πολλά άλλα.
Πάντως έκανα και μια ωραία ΄΄μαγειρική κίνηση΄΄. Την ώρα που έβραζε το ρύζι έβαλα μέσα μια φέτα λεμόνι και πήρε(το ρύζι) μια απαλή μυρωδιά.
Αναμένω τις συνταγές σας για να προσπαθήσω να τις πραγματοποιήσω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος



πες ποια ειναι τα φαγητα που θα ήθελες να μάθεις να μαγειρεύεις και σου γραφουμε μετα εμεις οι καλές νοικοκυρες

ΥΓ1. παντως το ρύζι αφου συνοδευοταν απο μπριζόλα, δεν χρειαζόταν σαλτσα
ΥΓ2. προσπάθησε να αποφευγεις συνδιασμούς πρωτεΐνης και άμυλου αν θες να προσέξεις το βάρος σου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder


ΥΓ2. προσπάθησε να αποφευγεις συνδιασμούς πρωτεΐνης και άμυλου αν θες να προσέξεις το βάρος σου
Αυτό είναι μέγα λάθος!! Αντιθέτως, κάθε γεύμα για να θεωρείται διατροφικά ισσοροπημένο πρέπει να περιλαμβάνει και πρωτείνες και υδατανθρακες!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Κακή Επιρροή
Επιφανές μέλος


οι πρωτεΐνες, είναι το χτίσιμο του μυϊκού ιστού.....
ο συνδιασμός τους, είναι απαγορευτικός όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος... καθώς επίσης είναι απαγορευτικό να φας υδατάνθρακες το βράδυ πριν κοιμηθείς...
τους υδατάνθρακες τους παίρνεις όσο το δυνατόν νωρίτερα μέσα στη μέρα γιατί ακριβώς είναι η ενέργεια σου....
ισσοροπημένη διατροφή, σημαίνει ότι έχω απ όλα στην διατροφή μου γενικα....
όλη την αλυσίδα... αυτό δε σημαίνει ότι τα τρωμε όλα μαζί κι όλες τις ώρες...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.