Ύφος και τρελίτσα γιατί; Έχετε χειραγωγήσει τη συζήτηση από την αρχή. Στην αρχή λέγατε "αααα η Ζαμάνη η χοντρή που δε χάνει κανένα κιλό, είναι ανθυγιεινό, είναι αριστερή για αυτό είναι έτσι κτλ κτλ" και το πήγατε στο "ααααα όοοοοχι δε λέμε ότι δεν ήταν ωραίο που η Ζαμάνη έβγαλε τη μπλούζα της επειδή είναι χοντρή αλλά γιατί δε συνάδει με τη τέχνη" όταν άρχισαν να σας τη λένε. Τρια πουλάκια κάαααθονταν και πλέκανε πουλόβερ που λένε.
Από εκεί και πέρα δεν έχω να πω κάτι άλλο. Εφόσον δεν υπάρχει σεβασμός στο ότι ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να είναι έτσι επειδή απλά έχουν κάποια ασθένεια που τους το προκαλεί, νομίζω ότι από μεριάς μου η συζήτηση έχει λήξει.
ΥΓ επειδή ορισμένοι λένε ότι τους λέμε ρατσιστές και τρώγονται και μας βρίζουν, όχι, δε λέω κανένα ρατσιστή. Απλώς λέω ότι δεν έχετε ενσυναίσθηση. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Καταρχάς ματάρες μου όμορφες, ψυχραιμία. Κουβεντουλα κανουμε.
Θα είχες απολυτο δίκιο στο να μου απευθύνεις αυτή την επιχειρηματολογία, εαν δεν ειχα ξεκαθαρίσει σε προηγούμενα ποστ τη διαφορά μεταξυ παχυσαρκίας από παθήσεις και της παχυσαρκίας του δε γαμιέται ας φαω θα κανω διαιτα απο Δευτέρα (που το χω κι εγω αυτό).
Όμως το εχω ξεκαθαρίσει δις και τρις. Θα μου πεις, μπορει να μην απευθύνεσαι σε μενα αλλά να τα λες και για άλλους. Ναι αλλά σε μένα απαντάς και θέλω να στο πω, γιατι ΜΠΟΡΕΙ (δεν ξέρω) να λες από μέσα σου κι εσυ και άλλοι "α μωρε με τον φασίστα ξερω τι θα πει σιγα μη διαβασω τα σεντόνια του". Και στα σεντόνια μου να τα εχω ξεκαθαρίσει τακτοποιημένα.
Άδικο δεν είναι;
Εκεί που θα σου δώσω δίκιο ξεκαθαρα και θα σου μιλήσω αντρίκια ειναι το εξής. Ναι αυτο για την τέχνη και τον επαγγελματισμό κι εγω το βρήκα αδύναμο σαν επιχείρημα. Και το χουν πει οχι μονο εδω μεσα, αλλά το έχουν πει και επίσημοι. Μπορει να χουν δίκιο αλλά δεν ξέρω για μενα μου φαινεται καπως οτι ψαχνουμε μια γλυκια δικαιολογία για να πουμε δημοσίως για να καλύψουμε οτι δε μας άρεσε η κοιλιά της.
Γιατι αν ηταν η φουρέιρα θα λέγαμε κανα "κοιτα την μπηξε δειξε τι κάνει", αλλα το μάτι θα το παίρναμε και θα σκεφτόμασταν "τι γκόμενα ειναι αυτη ρε φιλε". Αλλα επειδη η χοντρή είναι χοντρή, το ρίχνουμε και καλά στον επαγγελματισμό και στις τέχνες ίσως μην γνωρίζοντας και μέσα μας οτι ο ουσιαστικος λόγος ειναι το πάχος.
Εμένα είναι τουλάχιστον και το λεω στα ίσα. Δε γουστάρω πρώτον να βλέπω αυτό το θέαμα και δευτερον δεν γουσταρω κι αυτη την με το στανιο αντιδραστικότητα ότι για να σας κανω αντιδραση και να σας μπω στο ρουθούνι συντηρητικούληδες θα σας προκαλέσω.
Επίσης θα σου πω κάτι άλλο που δεν ξερω αν εχει αναφερθει κι αν το έχουν σκεφτει άλλοι. Μιλάω για την αγάπη. Θα μου πεις τι σχέση εχει η αγάπη με το θέμα. Άκουσέ με και θα καταλάβεις.
Αυτή η κοπέλα μας είναι άγνωστη, σε προσωπικό επίπεδο. Αν ήταν αδερφή μου ή φίλη μου και είχε ακούσει τετοια πράγματα για το πάχος της, θα στενοχωριόμουν, γιατι εγω θα την αγαπούσα τόσο σε θεμα ψυχής κι ανθρώπου, θα την ηξερα δηλαδή κι αλλιώς ώστε να βλέπω πέρα απο το πάχος.
Αυτη τη στιγμή μου ειναι άγνωστη, βλέπω δυο πράγματα, κοιλιά, αντιδραστικότητα. Χτυπάει αυτό μέσα μου. Γι αυτό και δεν μ αρέσει. Θέλω να πω, αποδεικνύεται οτι ειναι εγγενής φύση του ανθρώπινου είδους να κρίνει αρνητικά για τον οποιοδήποτε θεμιτό ή και αθέμιτο λόγο, πράγματα και καταστάσεις και πρόσωπα με τα οποία δεν έχει τριβή. Την οποία τριβή αν ή μόλις αποκτήσει, αλλάζει η οπτική του τελείως για το ίδιο ακριβως θέμα.
Να συνυπολογιστεί και αυτό.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 5 Οκτωβρίου 2024
Ναι, οκ, κατανοητά όλα αυτά, αλλά συνεχίζει να μου φαίνεται υπερβολική η αντίδραση σας. Δε θα γίνει glorified το λίπος. Δε θα κανονικοποιηθεί ποτέ, ακριβώς επειδή μπορείς να δεις τις επιπτώσεις του πάνω σου, όπως για παράδειγμα εσύ που ασθμαίνεις. Δε γίνεται να μη πολεμάς κάτι που ρίχνει τη ποιότητα ζωής σου, ανεξάρτητα αν δε τα καταφέρνεις.
Το point είναι, και αυτό νομίζω πως προωθείται, ότι δε χρειάζεται να μπαίνει η ζωή σου σε pause όσο είσαι χοντρός. Δε χρειάζεται να γίνει η δίαιτα αυτοσκοπός και όλα τα άλλα να εκμηδενίζονται. Ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί με το σώμα που έχει την εκάστοτε περίοδο. Αυτό έχουν, με αυτό πορεύονται. Δε σημαίνει ότι δε προσπαθούν, απλά ότι δε χάνουν στιγμές όσο βρίσκονται σε αυτή τη φάση(τα γυμνά στο ινστα που λες, ας μην είναι καλαίσθητα, γιατί όχι; ), απ'την οποία δε ξέρουν και με απόλυτη σιγουριά αν θα βγουν ποτέ. Η Μπάρκα και η Ζαμάνη ενοχλούν επειδή το ζουν. Είναι οι χοντρές που τόλμησαν να βάλουν κολάν, να βάλουν μπικίνι και να πάνε παραλία, να βγάλουν τη μπλούζα πάνω στη καύλα της συναυλίας. Τι; Μόνο ο Dan Reynolds μπορεί γιατί δεν προσβάλει την αισθητική μας;
Τέλος πάντων, η παχυσαρκία είναι πράγματι πρόβλημα αλλά πρόβλημα είναι και η δαιμονοποίηση του λίπους σε τέτοιο βαθμό που αν ξεφεύγεις από το size 0 να σε λένε χοντρή ή να κινδυνεύεις από λάθος διάγνωση γιατί τα ρίχνουν όλα στο βάρος χωρίς να υπάρχει απαραίτητα συσχέτιση.
Ελα δω κι εσυ καλό μου να στα πω κι εσένα.
Ωραία τα λες, κι ωραία θα ήταν αν ήταν όντως ετσι τα πράγματα. Και αναφέρομαι κυρίως στην δεύτερη παράγραφό σου.
Εσένα η αντίληψή σου, ουσιαστικά τι μου λες δηλαδή, είναι η εξής. Οτι ξερεις φιλε το συστημα δεν προσπαθεί να σου πει γινε 300 κιλά ειναι υπέροχο, αλλά ότι όσο εισαι 300 κιλά, τουλάχιστον μη μισεις τον εαυτό σου, αγάπα του και ζήσε τη ζωή μέχρι υποθετικά να πέσεις στα 80.
Αυτό ξέρεις τι υποννοεί; Ότι υπάρχει μια μέριμνα να με ωθήσεις να πέσω στα 80. Οτι θα μου δώσεις και κίνητρα, οπτικά, καλλιτεχνικά, επιρροής από τα σόσιαλ, πολιτικής μέριμνας με προγράμματα κατα της παχυσαρκίας, κουλτούρα καλλισθενικής/γυμναστηρίου στα σχολεία Φυσική Αγωγή κλπ.
Από τη δική μου αντίληψη, η οποία διαφέρει απο τη δική σου (διότι δεν είσαι παλαβή, έχουμε μονο διαφορετική αντίληψη), αυτό το πράγμα δεν συμβαίνει. Μένει στο πρώτο βήμα, στο "αγάπα τα 300 κιλά σου και ζήσε" ΑΡΑ και στα παλια μας τα παπούτσια αν θα τα χάσεις και ποτε ειναι δικό σου θέμα κόψε το λαιμό σου. Και βγαινει χοντρή στην τιβί, χοντρή στην πίστα, χοντρή στα σόσιαλ και γενικά η woke κουλτούρα "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΕΙΣΤΕ ΦΟΒΙΚΟΙ".
Αυτό δεν ειναι το "αγαπώ τον εαυτό μου και ζω τη ζωη μεχρι να βρω τροπο να επανέλθω σε καλή υγεία" αλλά "θα τα αφήσω όλα στην τύχη τους και θα περιμένω να με αποδεχτείτε με το χάος μου".
Έτσι το βλέπω εγω.