Ματούλα Ζαμάνη: Έβγαλε την μπλούζα σε συναυλία της

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.831 μηνύματα.
Ποια είναι αυτή, για να γίνει γνωστή το έκανε επειδή δεν την ήξερε κανένας αλλά τι κοιλιά είναι αυτή?

ark178

Διάσημο μέλος

Ο ark178 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.131 μηνύματα.
Αν αντί για την χοντρούλα (που δεν τη γνωρίζω) ήταν ας πούμε η Φουρέιρα ή η Τάμτα, θα γινόταν τόσο θέμα ή θα ήταν ακόμα μια Τετάρτη;
Αν ήταν η Φουρέιρα ή η Στικούδη, όσοι το παίζουν ενοχλημένοι θα έλεγαν ευχαριστώ που τους κ@υλωσε και πόσο ωραία βυζιά έχει.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.
Νιώθω ότι όσο πάμε γίνεται χειρότερο. Ειλικρινά σου μιλάω.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Φωτάκο το είδα το χαχα σου, μην άγχεσαι. Εκεί κοντά στα 40+ που θα δεις οτι τα κιλά δε θα φεύγουν εύκολα πλέον, μη κλαίγεσαι μετά ότι σε πειράζουν τα σχόλια που θα σου κάνουν.

Όταν καταλάβεις την διαφορά παραπανίσιων κιλών με την παχυσαρκία τότε θα κάνουμε συζήτηση. Επίσης, αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις τα μηνύματα μου θα έβλεπες ότι σε κανένα σχόλιο δεν χλεύασα την Ζαμανη για τα κιλά της, ίσα ίσα ανέφερα ότι είναι δικαίωμα της να είναι όσα κιλά θέλει. Αυτό που λέω είναι ότι δεν μπορεί να προβάλεται η παχυσαρκία ως φυσιολογικό πρότυπο, το ίδιο ισχύει και για τα ανορεξικά κοριτσάκια, καθώς δεν είναι υγείες ούτε όμορφο. Αν τώρα εσυ την λογική την ερμηνεύεις ως ρατσισμό και απανθρωπιά αυτό είναι δικό σου πρόβλημα και όχι δικό μου. Νομίζω ότι είσαι αρκετά μεγάλη ώστε να κρίνεις αν η παχυσαρκία είναι καταστροφική για το ανθρώπινο σώμα όπως είσαι και αρκετά μεγάλη ώστε να διαβάζεις τα μηνύματα των άλλων πριν τους κατηγορείς ως ρατσιστές.

Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.
Ξέρω οτι δε θα αλλάξει κάτι αλλά ας το πω: η παχυσαρκία είναι αναπηρία. Απλά έχει τη διαφορά από άλλες αναπηρίες οτι ένας χοντρός μάς φαίνεται αστείος γιατί έτσι έχει γίνει συνήθεια από πάντα. Όπως στις παλιές ταινίες ο γκέι ήταν ο χαζούλης που όλοι τον κοροϊδεύανε, έτσι κι ο χοντρός ήταν αυτός που έκανε μαλακίες κι έτρωγε φάπες. Κι επειδή ο άνθρωπος θέλει να νιώθει οτι ανήκει, συνεχίζει κάτι που γινόταν απλά για να μη διαφέρει. Τέλος πάντων, μπερδεύετε το τί σας αρέσει με το δικαίωμα του καθενός να είναι όπως θέλει κι όπως μπορεί. Αυτό δε θα αλλάξει ποτέ στον κόσμο. Keep walking.

Τελευταία επεξεργασία:

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.366 μηνύματα.
Η συγκεκριμένη είναι παράδειγμα για το πως οι ακραίες πολιτικές πεποιθήσεις σου σε οδηγούν στην απόλυτη τρελα.
Βασικά είναι παράδειγμα πώς οι ακραίες πολιτικές μαζικής χειραγώγησης οδηγούν τις μάζες των οπαδών καθε μιας σαν αυτήν στην απόλυτυη τρέλα.

Ομως πάλι "τρέλα" είναι αλλο για τον καθένα. Το συστημα π.χ. προβάλει ασταματητα εδω και 2 δεκαετίες οτι τρέλα είναι να είσαι φτωχος και τιμιος. Οτι μπρος σε μια τέτοια μοίρα καλυτερα να ήσουν έμπορος ναρκωτικων ή τουλάχιστον απατεώνας. Αφου τρέλα, θεωρητικά και γενικά, είναι αυτό που αν το κάνεις οι άλλοι θεωρουν ότι θα σε καταστρέψει σίγουρα.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.541 μηνύματα.
Τέλος πάντων, μπερδεύετε το τί σας αρέσει με το δικαίωμα του καθενός να είναι όπως θέλει κι όπως μπορεί. Αυτό δε θα αλλάξει ποτέ στον κόσμο. Keep walking.
Αν μου έδιναν ένα ευρώ για την κάθε φορά που διάβαζα τη λέξη «δικαίωμα» από αριστερό θα ήμουν δισεκατομμυριούχος. Κάποιοι δεν θέλετε να δείτε όσα γράφουν οι άλλοι και εκεί, επιμονή στο ότι έχουμε πρόβλημα με τους παχύσαρκους και θέλουμε να τους τη λέμε.
Το ότι η παχυσαρκία αυξάνεται εκθετικά και αν αποκτήσουμε μια τέτοια σταρχιδιστική και αντικοινωνική στάση σαν τη δική σου του στιλ «δικαίωμα του καθένα να κάνει ό,τι γουστάρει» κάποια στιγμή στο μέλλον θα γεμίσουμε με παχύσαρκους και δεν θα έχουμε κόσμο να κάνει χειρωνακτικές εργασίες, πάρα πολύς κόσμος θα έχει σοβαρά θέματα υγείας και πολλά πολλά άλλα, δεν περνάει από το μυαλό, ε;
Αυτό που λέμε είναι να μην γίνεται μπούλινγκ στους παχύσαρκους, αλλά να μην προτρέπουμε και τον κόσμο να γίνει έτσι. Ένα παιδάκι, για παράδειγμα, που είναι φαγανό, με τη δική σας καταστρεπτική λογική «κάνω ό,τι γουστάρω και σε όποιον αρέσει» να αφεθεί και να γίνει παχύσαρκο. Ε, δεν πάει έτσι.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.
Θέλω να πω κάτι

αρχικά να πω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, το να είσαι παχύσαρκος είναι πολύ κακό για την υγεία, φυσικά.

όμως δυστυχώς παιδιά τα κιλά δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλους…
Εγώ ως άτομο με πολυκυστικες ωοθήκες μια ζωή υποφέρω με τα κιλά. Αναπνέω και μπαίνουν που λενε

Ποτέ δεν ήμουν παχύσαρκη όπως λέτε, αλλά δεν ήμουν και ποτέ στα ιδανικά κιλά. Πάντα ειχα από μικρή τις καμπύλες μου και ας ήμουν σφιχτή γιατί έκανα πολύ ποδήλατο πχ μικρή. Πάντα άκουγα χάσε κιλά κι ας μην έτρωγα τίποτα υπερβολικό μικρή

Έχω καταφέρει να χάσω 20 κιλά στη ζωή μου, και το έκανα τρόπο ζωής, δυστυχώς όμως μετά από μια στρεσογόνα περίοδο της ζωής μου, είμαι στη φάση που πρέπει να τα ξανά χάσω. Κάποιος άνετα θα μπορούσε τώρα να με δει κι να έλεγε, καλά δεν βλέπει ότι πρέπει να χάσει; ΕΜ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΩ ΕΓΩ ΑΠΟ ΠΙΣΩ

Δεν ξέρω ο καθένας τι θεωρεί ανθυγιεινό σώμα γενικά, αλλά ο λόγος που κάποιος είναι χοντρός έχει πολλούς παράγοντες

Επίσης το ότι κάποιος μπορεί να έχει 10-20 κιλά παραπάνω, δεν σημαίνει ότι είναι άρρωστος έτσι; Οι εξετάσεις του μπορεί να βγαίνουν τέλειες

Ή Ζαμανη είναι φοβερή τραγουδίστρια, αλλά δυστυχώς κατά τη γνώμη μου έχει αφήσει τον εαυτό της σε αυτό το σημείο, γιατί κάτι άλλο μέσα της την τρώει τη ψυχή, και αυτή ξεσπάει ως ασφάλεια εκεί, στο φαγητό. Αυτή το μεταφράζει ως απελευθέρωση, αλλά δεν είναι έτσι

το ξέρω πολύ καλά αυτό το στάδιο. Εύχομαι κάποια στιγμή να ξυπνήσει, γιατί αγαπάει τον εαυτό της αυτή η γυναίκα, κι καλά κάνει! Δεν θα ντραπεί, αλλά παραμέλησε την υγεία της

αλλά παιδιά, ας μη μιλάμε άσχημα. Εγω αισθάνθηκα άσχημα με το ύφος λίγο.

Υπάρχουν άπειρες λύσεις, ναι, και έχετε απόλυτο δίκιο! Αλλά δεν είναι τόσο απλή υπόθεση για όλους.

Είναι ψυχογενής παράγοντας, ή θέμα υγείας για τους περισσότερους… μπορεί και τα 2

Τελευταία επεξεργασία:

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.
Θέλω να πω κάτι

αρχικά να πω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, το να είσαι παχύσαρκος είναι πολύ κακό για την υγεία, φυσικά.

όμως δυστυχώς παιδιά τα κιλά δεν είναι εύκολη υπόθεση για όλους…
Εγώ ως άτομο με πολυκυστικες ωοθήκες μια ζωή υποφέρω με τα κιλά. Αναπνέω και μπαίνουν που λενε

Ποτέ δεν ήμουν παχύσαρκη όπως λέτε, αλλά δεν ήμουν και ποτέ στα ιδανικά κιλά. Πάντα ρίζα τότε καμπύλες μου και ας ήμουν σφιχτή γιατί έκανα πολύ ποδήλατο πχ μικρή. Πάντα άκουγα χάσε κιλά κι ας μην έτρωγα τίποτα υπερβολικό μικρή

Έχω καταφέρει να χάσω 20 κιλά στη ζωή μου, και το έκανα τρόπο ζωής, δυστυχώς όμως μετά από μια στρεσογόνα περίοδο της ζωής μου, είμαι στη φάση που πρέπει να τα ξανά χάσω.

Δεν ξέρω ο καθένας τι θεωρεί ανθυγιεινό σώμα γενικά, αλλά ο λόγος που κάποιος είναι χοντρός έχει πολλούς λόγους.

Επίσης το ότι κάποιος μπορεί να έχει 10-20 κιλά παραπάνω, δεν σημαίνει ότι είναι άρρωστος έτσι; Οι εξετάσεις του μπορεί να βγαίνουν τέλειες

Ή Ζαμανη είναι φοβερή τραγουδίστρια, αλλά δυστυχώς κατά τη γνώμη μου έχει αφήσει τον εαυτό της σε αυτό το σημείο, γιατί κάτι άλλο μέσα της την τρώει τη ψυχή, και αυτή ξεσπάει ως ασφάλεια εκεί, στο φαγητό. Αυτή το μεταφράζει ως απελευθέρωση, αλλά δεν είναι έτσι

το ξέρω πολύ καλά αυτό το στάδιο. Εύχομαι κάποια στιγμή να ξυπνήσει

αλλά παιδιά, ας μη μιλάμε άσχημα. Έχω αισθάνθηκα άσχημα με το ύφος λίγο.

Υπάρχουν άπειρες λύσεις, ναι, και έχετε απόλυτο δίκιο! Αλλά δεν είναι τόσο απλή υπόθεση για όλους.

Είναι ψυχογενής παράγοντας, ή θέμα υγείας για τους περισσότερους… μπορεί και τα 2

Καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ, ως εργαζόμενη στον τομέα υγείας ξέρεις καλύτερα. Όμως το θέμα δεν είναι τα κιλά της Ζαμανη που όπως ανέφερα πολλές φορές είναι δικαίωμα της να είναι όσα κιλά θέλει. Αυτό που λέμε είναι ότι η παχυσαρκία έχει αρχίσει να προβάλεται πλέον ως φυσιολογική και ως όμορφο πρότυπο. Όταν βλέπεις στην διαφημίσεις της Nike να συμμετέχουν υπέρβαρα άτομα αυτό δεν είναι επιβολή της παχυσαρκίας ως πρότυπο;; Προφανώς και είναι και μάλιστα με ύπουλο τρόπο. Δεν ξέρω αν η Ζαμανη έκανε αυτό που έκανε ώστε να μας περάσει ότι η παχυσαρκία είναι φυσιολογική, αν το έκανε όμως είναι μεγάλο λάθος της. Δεν μιλάμε για περιπτώσεις όπου κάποιος άνθρωπος έχει 10-15 παραπανίσια κιλά, εξάλλου και εγώ όταν έδινα πανελλήνιες είχα πάρει βάρος το οποίο μετά έχασα, μιλάμε για ακραία μορφή παχυσαρκίας όπου σου καταστρέφει το σώμα. Δεν είναι λοιπόν σε καμία περίπτωση φυσιολογική η παχυσαρκία, όπως δεν είναι λογική η ανορεξία η οποία επίσης προβάλεται ως πρότυπο.

Δεν το λέω για εσένα καθώς ήσουν σωστή σε αυτά που έγραψες. Το μήνυμα αυτό πάει σε εκείνους που βάζουν την κασέτα του ρατσισμού επειδή λέμε τα αυτονόητα, δεν είναι ρατσισμός το να λες ότι η παχυσαρκία καταστρέφει το ανθρώπινο σώμα με το πέρασμα των χρόνων. Ρατσισμός, είναι να χλευάζεις τον παχύσαρκο άνθρωπο με διαφορά κοσμητικά, κάτι τέτοιο προσωπικά δεν έκανα καθώς δεν είναι ο στόχος να μειώσεις τον άλλον αλλά να του δώσεις να καταλάβει ότι κάνει κακό στον ίδιο του τον εαυτό. Από ένα σημείο και μετά καταντάει κουραστικό το να αποκαλούμε τον συνομιλητή μας ρατσιστή με το παραμικρό ενώ παράλληλα καταστρέφει όλα τα threads.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.117 μηνύματα.
συμμετέχουν υπέρβαρα άτομα αυτό δεν είναι επιβολή της παχυσαρκίας ως πρότυπο;;
Όχι, αλλά ότι και αυτά τα άτομα έχουν θέση στη κοινωνία και μπορούν να γυμναστούν, και να υπάρχουν ρούχα και για αυτά. Αρχικά εγώ δεν έχω δει κανένα τρομερά υπέρβαρο άτομο σε διαφήμιση της Nike

έχω δει κάτι κούκλες με ωραίο σφιχτό σώμα. Απλά δεν είναι 60 κιλά

παιδιά, υπάρχουν και αυτές οι γυναίκες, οι οποίες είναι κούκλες και έτσι. Δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι 50-60 κιλά για να είμαστε υγιείς

και η ζαμανη ήταν κάποτε σε αυτή την κατηγορία.

Πχ για εμένα εδώ, ναι έχει παπαπανω κιλά, αλλά δεν τη βλέπω και λέω ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΟΥ

για εμένα η ζαμανη απλά είναι σε μια φάση που έχει αφεθεί. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, εγώ αναφέρθηκα ότι σίγουρα έχει κάποιο καταφύγιο εκεί, γιατί φαίνεται ότι είναι γλεντζου και πίνει πολύ, αλλά δεν ξέρουμε τι άλλο οδήγησε σε αυτό.

οποτρ αφήστε τους ανθρώπους να ζήσουν όπως θέλουν. Αν έχετε ένα φίλο με παραπάνω κιλά, καλύτερα δείτε τι τον οδήγησε εκεί, μην τον κρίνετε ΑΑΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΝ ΕΤΗ 2024

δεν το λέω για εσένα Φώτη μου

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.583 μηνύματα.
Αν ήταν η Φουρέιρα ή η Στικούδη, όσοι το παίζουν ενοχλημένοι θα έλεγαν ευχαριστώ που τους κ@υλωσε και πόσο ωραία βυζιά έχει.

Σκέψου ότι για να τις θεωρούν τόσο sexy, πόσο απελπισμένοι είναι οι Έλληνες ως προς τι ακριβώς θεωρούν όμορφη γυναίκα. Η Demy για παράδειγμα είναι όντως πανέμορφη και γλυκειά κοπέλα, ωραία τραγουδίστρια χωρίς να χρειάζεται να κάνει ακροβατικά επί σκηνής.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Όχι, αλλά ότι και αυτά τα άτομα έχουν θέση στη κοινωνία και μπορούν να γυμναστούν, και να υπάρχουν ρούχα και για αυτά. Αρχικά εγώ δεν έχω δει κανένα τρομερά υπέρβαρο άτομο σε διαφήμιση της Nike

παιδιά, υπάρχουν και αυτές οι γυναίκες, οι οποίες είναι κούκλες και έτσι. Δεν χρειάζεται να είμαστε όλοι 50-60 κιλά για να είμαστε υγιείς

Πχ για εμένα εδώ, ναι έχει παπαπανω κιλά, αλλά δεν τη βλέπω και λέω ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΟΥ

για εμένα η ζαμανη απλά είναι σε μια φάση που έχει αφεθεί. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, εγώ αναφέρθηκα ότι σίγουρα έχει κάποιο καταφύγιο εκεί, γιατί φαίνεται ότι είναι γλεντζου και πίνει πολύ, αλλά δεν ξέρουμε τι άλλο οδήγησε σε αυτό.

οποτρ αφήστε τους ανθρώπους να ζήσουν όπως θέλουν. Αν έχετε ένα φίλο με παραπάνω κιλά, καλύτερα δείτε τι τον οδήγησε εκεί, μην τον κρίνετε ΑΑΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΝ ΕΤΗ 2024

Ώπα !!!

Με άγγιξε αυτό που άκουσα και είδα....

Ακομπλεξάριστη. Οπότε τώρα εξηγείται και η μπλούζα...Δε χαμπαριάζει, δεν κωλώνει πουθενά. Κι έχει και πολύ χιούμορ...

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Ώπα !!!

Συγκινήθηκα με αυτό που άκουσα και είδα....

Ακομπλεξάριστη. Οπότε τώρα εξηγείται και η μπλούζα...Δε χαμπαριάζει, δεν κωλώνει πουθενά. Κι έχει και πολύ χιούμορ...
Ακριβώς !!
Είναι πολύ, εμένα δεν με ενόχλησε καν που έβγαλε τη μπλούζα

Στα @@@ της

απλά η ζαμανη όντως, πρέπει να προσέξει τον εαυτό της κάποια στιγμή, μεγαλώνει κιόλας. Τώρα τι και πως, η ίδια της ξέρει καλύτερα

Για εμένα αν ήταν όπως σε εκείνο το βίντεο μέχρι και σήμερα. Δηλαδή διατηρούσε αυτές τις Καμπύλες ρε παιδί μου, θα ήταν στα καλύτερα της με τη πείρα που έχει πια

να είναι καλά η γυναίκα μωρέ

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.541 μηνύματα.
Καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ, ως εργαζόμενη στον τομέα υγείας ξέρεις καλύτερα. Όμως το θέμα δεν είναι τα κιλά της Ζαμανη που όπως ανέφερα πολλές φορές είναι δικαίωμα της να είναι όσα κιλά θέλει. Αυτό που λέμε είναι ότι η παχυσαρκία έχει αρχίσει να προβάλεται πλέον ως φυσιολογική και ως όμορφο πρότυπο. Όταν βλέπεις στην διαφημίσεις της Nike να συμμετέχουν υπέρβαρα άτομα αυτό δεν είναι επιβολή της παχυσαρκίας ως πρότυπο;; Προφανώς και είναι και μάλιστα με ύπουλο τρόπο.
Εδώ είχαν πάει να κάνουν πρότυπο ομορφιάς τη Lizzo ρε φίλε, μια γουόκ μαύρη και παχύσαρκη τραγουδίστρια και μάλιστα έλεγαν ότι είναι υγιές αυτό (οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι.)
Κι εδώ η κουκλάρα Jillian Michaels τα έβαλε με αυτήν την παράνοια, λέγοντας γιατί να γιορτάζουμε την παχυσαρκία και φυσικά όλες οι συστημικές τάνες τα έβαλαν μαζί της:

Φυσικά και δεν αφήνουμε τους ανθρώπους να ζουν όπως ακριβώς θέλουν είτε εν έτη 2024 είτε εν έτη 3024. Σε οργανωμένη κοινωνία ζούμε, υπάρχουν νόρμες και συμβάσεις που πρέπει να ακολουθούνται. Προφανώς και δεν θα κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει. Γενικό αυτό, όχι για το θέμα της παχυσαρκίας.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Εδώ πάλι, έχουμε έναν άνθρωπο που έχει σοβαρό πρόβλημα (πέρα από τα κιλά) δεν μπορεί να αναπνεύσει αρχικά στο βίντεο

Αλλά γιατί ο Χρήστος θέλει βοήθεια ; Γιατί του προσφέρθηκε βοήθεια, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε γιατί πλέον δεν θα είχε θέαση

Εδώ χρήζει πρώτα ψυχολογική βοήθεια, κι μετά σωματική

γιατί δεν τον νοιάζει που μια μέρα θα πάθει ανακοπή, αρκεί που είναι γνωστός στο TikTok

του προστέθηκε δωρεάν βαραϊατρικο χειρουργείο με διατροφολόγο όλα όλα δωρεάν από ανθρώπους που θέλησαν να τον βοηθήσουν, καθώς είναι κοντά στην ηλικία μου αυτό το παιδί

και αυτός, απλά αρνήθηκε

αυτό είναι λάθος πρότυπο λοιπόν, @ilias90 που του στέλνουν του Χρήστου πακέτα με φαγητό δωρεάν για να τους διαφημίσει και όχι η γεμάτη με το μαγιό στο βίντεο. Απλά εκεί λέμε μπράβο που δεν έχει κόμπλεξ, όχι μπράβο που έχει κιλά. Ναι έχει κιλά, δεν χρειάζεται να κρύβεται απλώς επειδή τα εχει

αυτό μπερδεύουμε

Τελευταία επεξεργασία:

American Economist

Επιφανές μέλος

Δεν συμφωνώ μαζί σου σε αυτην την περίπτωση καθώς δεν μιλάμε για παραπανίσια κιλά αλλά για παχυσαρκία η οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση πρότυπο για διαφήμιση. Δεν σου είπα εγώ ότι πρέπει να είναι όλοι 60 και 70 κιλά, αλλά όχι να φτάνουμε και στο άκρο της υπερβολής. Προφανώς αν είχα φίλο με πρόβλημα παχυσαρκίας θα του έλεγα ότι πρέπει να κάνει άμεσα κάτι, με ευγενικό τρόπο προφανώς, καθώς αν του έλεγα ότι όλα είναι καλά κάνε ότι γουστάρεις τότε πολύ απλά δεν θα ήμουν αληθινός φίλος του. Δεν είναι αίσθημα αγάπης το να λες στον άλλον ότι είναι σωστός παντού, ειδικά όταν τον βλέπεις να καταστρέφει την υγεία του οφείλεις να είσαι δίπλα του ώστε να το ξεπεράσει με επιτυχία. Ένας αληθινός φίλος ή σύντροφος λέει στον άλλον την πραγματικότητα ακόμα και αν αυτή είναι σκληρή. Ίσα ίσα αν του έλεγα είσαι τέλειος συνέχισε και μην δίνεις σημασία σε κανέναν στο τέλος θα τον έχανα από φίλο, πιο πολύ αδιαφορία είναι αυτό που περιγράφεις παρά αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Αυτό που περιγράφω δεν ισχύει μόνο για την ακραία μορφή παχυσαρκίας, ισχύει για κάθε είδους ασθένεια και εξάρτηση. Με την λογική αυτή αν ο φίλος μας αρχίσει τα ναρκωτικά να του πούμε μπράβο ζήσε την ζωή σου όπως θέλεις;; Όχι παιδιά δεν είμαι αυτής της άποψης καθώς δεν βγάζει κανένα νόημα και καμία λογική.

Εν συντομία λοιπόν αν έχεις έναν φίλο ή οικογενειακό μελος με σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας δεν του λες κάνε ότι γουστάρεις και ζήσε όπως θέλεις. Τον βοηθάς να το ξεπεράσει και στέκεσαι δίπλα του στον αγώνα αυτό, γιατί αγώνας είναι να χάσεις 40-50 κιλά δεν είναι εύκολο. Πάντα προφανώς με κατανόηση και με διακριτικότητα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εδώ είχαν πάει να κάνουν πρότυπο ομορφιάς τη Lizzo ρε φίλε, μια γουόκ μαύρη και παχύσαρκη τραγουδίστρια και μάλιστα έλεγαν ότι είναι υγιές αυτό (οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι.)
Κι εδώ η κουκλάρα Jillian Michaels τα έβαλε με αυτήν την παράνοια, λέγοντας γιατί να γιορτάζουμε την παχυσαρκία και φυσικά όλες οι συστημικές τάνες τα έβαλαν μαζί της:

Φυσικά και δεν αφήνουμε τους ανθρώπους να ζουν όπως ακριβώς θέλουν είτε εν έτη 2024 είτε εν έτη 3024. Σε οργανωμένη κοινωνία ζούμε, υπάρχουν νόρμες και συμβάσεις που πρέπει να ακολουθούνται. Προφανώς και δεν θα κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει. Γενικό αυτό, όχι για το θέμα της παχυσαρκίας.

Καλα αυτή έχει διαφορά ψυχικά θέματα, τα κιλά είναι το λιγότερο πίστεψε με. Η συγκεκριμένη έχει δεχθεί κατηγορίες μέχρι και για κακοποίηση του προσωπικού της.

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.454 μηνύματα.
Όταν η παχυσαρκία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης σοβαρών νοσημάτων και δεδομένου πως είναι μια πολυπαραγοντική ασθένεια που συνδέεται και με καταθλιπτικά επεισόδια ( σε αρκετούς ανθρώπους) επηρεάζοντας την ποιότητα ζωής.. Καλά θα κάνουν οι κάθε λογής επώνυμοι να μην προμοταρουν την αποδοχή ως κανονικότητα.
Δεν είναι θέμα body positivity , είναι θέμα που χρήζει προσεκτικής διαχείρισης.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Προφανώς αν είχα φίλο με πρόβλημα παχυσαρκίας θα του έλεγα ότι πρέπει να κάνει άμεσα κάτι, με ευγενικό τρόπο προφανώς,
Εγώ θεωρώ σωστό να τον ρωτήσεις, γιατί φίλε μου έφτασες εδώ, και όχι ότι πρέπει να τα χάσεις

αυτό το ξέρει ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΟΝΤΡΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ
το δύσκολο είναι να καταλάβεις γιατί έφτασες εκεί, μόνο τότε θα τα χάσουν πραγματικα
Αυτό εξηγώ τόση ώρα
το να τους δείχνουμε με το δάχτυλο δεν βοηθάει πουθενά

η πρώτη λύση του προβλήματος είναι η κατανόηση του. Ναι είμαι χοντρός, ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ; ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΩ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΚΑΛΑ; Δεν κάθονται και τρώνε απλά υπάρχει λογος από πίσω σε ΟΛΟΥΣ

Η ζαμανη σε εκείνο το βίντεο στο αλ τσαντίρι είναι μια χαρά, έχει τα κιλά της αλλά δεν αποτελεί κίνδυνος στην κοινωνία
Τώρα ναι, έχει θέμα πια, αλλά δεν θα τη βάλουμε και σε κλουβί για αυτό

ilias90

Περιβόητο μέλος

αυτό είναι λάθος πρότυπο λοιπόν, @ilias90 που του στέλνουν του Χρήστου πακέτα με φαγητό δωρεάν για να τους διαφημίσει και όχι η γεμάτη με το μαγιό στο βίντεο. Απλά εκεί λέμε μπράβο που δεν έχει κόμπλεξ, όχι μπράβο που έχει κιλά. Ναι έχει κιλά, δεν χρειάζεται να κρύβεται απλώς επειδή τα εχει

αυτό μπερδεύουμε
Κοίτα, Ραφαέλα, για να το κλείνουμε, επειδή από εχτές λέμε τα ίδια πράγματα. Ο άνθρωπος που είναι παχύσαρκος μπορεί να είναι παχύσαρκος για χίλιους δυο λόγους και είναι μικρές οι πιθανότητες να αδυνατίσει, μη γελιόμαστε. Το θέμα, το σημαντικότερο θέμα για όσους κοιτάμε τον κόσμο συλλογικά και όχι ατομικιστικά είναι να σπαταλήσουμε χρόνο και ενέργεια στη νεολαία, ώστε να μην γίνει έτσι. Κι όταν μου προβάλεις σαν πρότυπο ομορφιάς την παχυσαρκία και μάλιστα λες ψέματα ότι δεν επιφέρει προβλήματα υγείας, κάνεις ακριβώς το αντίθετο. Συγγνώμη, αλλά προφανώς και διαφωνώ με το να λες παραμύθια σε έναν παχύσαρκο για να νιώσει καλύτερα, βάζοντας παράλληλα σε κίνδυνο τη νέα γενιά, περνώντας τελείως λάθος πρότυπα.