Hello

Καλή αρχή να σου πω και υπομονή.
Χωρίς να γνωρίζω την περιοχή για την οποία ενδιαφέρεσαι και από τη δική μου εμπειρία, θα σου πω ότι δε βρήκα ούτε ένα μεσιτικό να μου ζητήσει λιγότερο από ένα ενοίκιο ως αμοιβή. Είτε απευθύνθηκα η ίδια στο μεσιτικό είτε βρήκα σπίτι μέσω αγγελίας που με ενδιέφερε και το διαχειριζόταν μεσιτικό γραφείο, η αμοιβή ήταν πάντα ίδια.
Ωστόσο, έπειτα από την πανδημία και με την πιθανότητα η ζήτηση να έχει μειωθεί (!), μπορεί τα δεδομένα να έχουν αλλάξει. Έτυχε δηλαδή να πέσει το μάτι μου σε αγγελία όπου αναφερόταν μισό ενοίκιο αμοιβή.
Πέρα από το οικονομικό μέρος θα σου πω ότι εμένα δε με βοήθησαν. Όσο κι αν ανέφερα τις προδιαγραφές του διαμερίσματος που με ενδιαφέρει, είτε με σπάμαραν με τηλέφωνα για αγγελίες που δεν πληρούσαν ούτε τα μισά κριτήρια είτε δεν επικοινωνούσαν ποτέ (δεκτό βέβαια αν δε βρισκόταν αυτό που θέλω), είτε στάθηκαν εμπόδιο στην επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη.
Εν τέλει, τα καλύτερα διαμερίσματα που είδα ήταν από ιδιώτη, χωρίς φωτογραφίες. Ίσως επειδή δεν ήξεραν το "παιχνίδι" με τις καλύτερες φωτογραφίες ως προφίλ στην αγγελία προκειμένου να σε προσελκύσουν και στη συνέχεια να δεις ένα άλλο - άλλο άλλο αλήθεια - σπίτι.
Θέλει καθημερινή αναζήτηση και ενασχόληση και θα βρεις αυτό που πραγματικά σου κάνει ό,τι κι αν επιλέξεις