Δροσουλίτης
Δραστήριο μέλος
Ο Δροσουλίτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών και επαγγέλλεται Οικονομολόγος. Έχει γράψει 441 μηνύματα.
13-07-23
21:02
Ξεκάθαρα, Όχι. Η αμοιβή τους προβλέπεται μόνο όταν υπάρξει συμφωνία και μισθωτήριο.Ερώτηση, είναι φυσιολογικό το μεσιτικό να ζητάει λεφτά μόνο και μόνο για την υπόδειξη του σπιτιού, για να στο δείξει; Δεν εννοώ τη μεσιτική αμοιβή σε περίπτωση που το κλείσω κιόλας, μιλάω μόνο για να μου το δείξει, μου ζητάνε ξέρω γω 10€ τι φάση;;; Αυτό είναι φυσιολογικό, συνηθισμένο ή πάει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση;
chester20080
Επιφανές μέλος
Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 9.077 μηνύματα.
13-07-23
21:15
Οπότε λέτε να τους το ακυρώσω ή να ζητήσω έγγραφο υπόδειξης ακινήτου και να τα δώσω τα 10€ για να το δω; Δε με πολυτρελαίνει κιόλας για να πω ότι με καίει το συγκεκριμενο
Δροσουλίτης
Δραστήριο μέλος
Ο Δροσουλίτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών και επαγγέλλεται Οικονομολόγος. Έχει γράψει 441 μηνύματα.
13-07-23
21:27
Κανονικά, πριν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια θα πρεπει να σε βάλουν να υπογράψεις το κίτρινο χαρτί για την υπόδειξη.
Γνώμη μου είναι να τους δώσεις δέκα φάσκελα γιατί αυτό το δεκάρικο που ζητάνε είναι γελοίο και δεν πρέπει να "νομιμοποιηθεί" ως κοινή τακτική.
Γνώμη μου είναι να τους δώσεις δέκα φάσκελα γιατί αυτό το δεκάρικο που ζητάνε είναι γελοίο και δεν πρέπει να "νομιμοποιηθεί" ως κοινή τακτική.
Pak
Επιφανές μέλος
Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 12.165 μηνύματα.
18-07-23
17:32
Τώρα το είδα αυτό. Κάποια μεσιτικά δεν χρεώνουν, άλλα πάλι χρεώνουν 20€ (ή και 10€, δε θυμάμαι καλά τι μου έχει τύχει) για να σου δείξουν από ένα έως πέντε ακίνητα.
BeatrixKiddo
Περιβόητο μέλος
Η BeatrixKiddo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4.463 μηνύματα.
19-07-23
23:21
Καλό είναι να μην μπλέξετε με μεσιτικά γραφεία γιατι καταρχάς ζητάνε αμοιβή η οποία μπορεί να είναι απο 1 ενοίκιο ως και 1,5. Ανάλογα τη περίπτωση. Επίσης αν το σπίτι ανήκει σε άτομα που είναι εκτος νομού, αναγκάζεσαι να λογοδοτείς και στα άτομα και στον μεσίτη.
Κλασσική κλεψιά τα 10€ για να δείξουν το σπιτι. Μου είχαν πει περσι τον Οκτωβριο και αρνηθηκα να παω.
Κλασσική κλεψιά τα 10€ για να δείξουν το σπιτι. Μου είχαν πει περσι τον Οκτωβριο και αρνηθηκα να παω.
24-07-25
19:47
Κατά τη γνώμη μου πάντως θα έπρεπε οι πολίτες να μην ασχολούμαστε με μεσιτικά γραφεία, υπάρχουν τόσες ομάδες κλειστές ή ανοιχτές σε διάφορες πλατφόρμες, θα μπορούσαμε εκεί να βάζουμε δωρεάν αγγελίες για τα σπίτια μας και να έχουμε μεταξύ μας επικοινωνία. Ο μόνος λόγος να μπλεχτεί μεσίτης είναι αν είναι κάποιος στο εξωτερικό ή ας πούμε ανήμπορος να δείξει το σπίτι ο ίδιος. Είναι πολύ άσχημη φάρα και δεν τους ελέγχει και κανείς. Πλουτίζουμε το σπιτόγατο και τη χρυσή ευκαιρία με ψεύτικες αγγελίες που δεν υπάρχουν ώστε να παίρνει ο κόσμος τηλέφωνο και να κάνουν διαλογή σε ποιον θα απαντήσουν. 

yorkie
Πολύ δραστήριο μέλος
Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.877 μηνύματα.
24-07-25
19:55
ΩΠΑ!Πλουτίζουμε το σπιτόγατο και τη χρυσή ευκαιρία με ψεύτικες αγγελίες που δεν υπάρχουν ώστε να παίρνει ο κόσμος τηλέφωνο και να κάνουν διαλογή σε ποιον θα απαντήσουν.![]()
Κάτσε..
Αυτό με τις ψεύτικες αγγελίες πώς το εννοείς;
Πώς δουλεύει ακριβώς;
Αν δεν υπάρχουν, τότε τι τους νοιάζει η διαλογή;
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.479 μηνύματα.
24-07-25
20:07
Δεν ξέρω για τί ακριβώς μιλάτε. Αλλά δεν μπαίνουν ψεύτικες αγγελίες σε σπιτόγατο ή χρυσή ευκαιρία...
Το θέμα είναι ότι όποιος "ανεβάσει" εκεί μια αγγελία (π.χ. για ένα σπίτι που πουλάει...), την επόμενη στιγμή θα πάρουν από κάποιο μεσιτικό. Ζητάνε την άδεια για να αναδημοσιεύσουν την αγγελία, επειδή έχουν κι αυτοί πελατολόγιο. Πολλοί είναι αυτοί που πάνε κατευθείαν στα μεσιτικά γι΄ αυτό που ψάχνουν.
Οι μεσίτες, όμως, παίρνουν αρκετό χρήμα, στο τέλος. Με τα συμβόλαια. Αν κάποιος δεν καίγεται και μπορεί να περιμένει, καλό είναι να τους αποφύγει.
Το θέμα είναι ότι όποιος "ανεβάσει" εκεί μια αγγελία (π.χ. για ένα σπίτι που πουλάει...), την επόμενη στιγμή θα πάρουν από κάποιο μεσιτικό. Ζητάνε την άδεια για να αναδημοσιεύσουν την αγγελία, επειδή έχουν κι αυτοί πελατολόγιο. Πολλοί είναι αυτοί που πάνε κατευθείαν στα μεσιτικά γι΄ αυτό που ψάχνουν.
Οι μεσίτες, όμως, παίρνουν αρκετό χρήμα, στο τέλος. Με τα συμβόλαια. Αν κάποιος δεν καίγεται και μπορεί να περιμένει, καλό είναι να τους αποφύγει.
24-07-25
20:08
Είχα ξαναγράψει την ιστορία. Πριν 4 χρόνια που έψαχνα για κάποιο σπίτι για αγορά (ενημερωτικά, όχι οτι θα αγόραζα), θυμάμαι χαρακτηριστικά οτι υπήρχε ένα σε αγγελία με φωτογραφίες που έλεγε οτι είναι στη Νέα Σμύρνη και μάλιστα ήμουν έτοιμη να πάω να το δω. Καθυστέρησα λίγο και μια βδομάδα μετά είδα το ίδιο ακριβώς σπίτι να λέει οτι είναι στον Άγιο Δημήτριο. Από τότε σταμάτησα να πιστεύω σε μεσίτες.ΩΠΑ!
Κάτσε..
Πώς δουλεύει ακριβώς;
Αν πράγματι υπάρχει το σπίτι (που σπανίζει αυτό, συνήθως οι μεσίτες έχουν ένα πελατολόγιο και ανταλλάσσουν σπίτια μεταξύ τους) υπάρχει πιθανότητα να κάνουν διαλογή. Μπορεί ο πωλητής να του έχει πει οτι θέλει μόνο ηλικιωμένο ζευγάρι ή να μην έχει παιδιά κλπ.Αν δεν υπάρχουν, τότε τι τους νοιάζει η διαλογή;
Γενικά αν μπορείς ψάχνε σε αγγελίες ιδιωτών με προσοχή βέβαια να μην είναι κάνας απατεώνας.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
24-07-25
20:11
Αυτό δεν είναι ψεύτικη αγγελία. Στο λέω εκ πείρας.Είχα ξαναγράψει την ιστορία. Πριν 4 χρόνια που έψαχνα για κάποιο σπίτι για αγορά (ενημερωτικά, όχι οτι θα αγόραζα), θυμάμαι χαρακτηριστικά οτι υπήρχε ένα σε αγγελία με φωτογραφίες που έλεγε οτι είναι στη Νέα Σμύρνη και μάλιστα ήμουν έτοιμη να πάω να το δω. Καθυστέρησα λίγο και μια βδομάδα μετά είδα το ίδιο ακριβώς σπίτι να λέει οτι είναι στον Άγιο Δημήτριο. Από τότε σταμάτησα να πιστεύω σε μεσίτες.
Αυτός που πουλούσε, έδωσε την άδεια για αναδημοσίευση σε διάφορα μεσιτικά. Και συμβαίνει αυτό, πολλές φορές. Και όποιος προλάβει να το πουλήσει, θα πάρει το κέρδος. Άλλωστε, τζάμπα είναι όλο αυτό. Στο τέλος, "με τα χέρια" δίνονται τα χρήματα...
Που θέλω να καταλήξω...Τα μεσιτικά γράφουν τις περιγραφές τού κάθε ακινήτου μόνα τους. Το περιγράφουν, δηλαδή, με δικά τους λόγια (κρατώντας και κάποια από την αρχική αγγελία, αυτού που προτίθεται να πουλήσει...). Έτσι, ενώ το ένα μεσιτικό έδειχνε το σπίτι στη Ν. Σμύρνη, την ίδια στιγμή κάποιο άλλο το έδειχνε στον Άγιο Δημήτριο...
Αν κάποιος ψάξει καλά (θέλοντας ν΄ αποφύγει τα μεσιτικά...), θα βρει την αρχική αγγελία τού ιδιοκτήτη και το πού ακριβώς είναι το κάθε ακίνητο. Εκεί περιγράφονται όλα, πολύ πιο ξεκάθαρα...
24-07-25
20:11
Πώς το ξέρεις με σιγουριά;Δεν ξέρω για τί ακριβώς μιλάτε. Αλλά δεν μπαίνουν ψεύτικες αγγελίες σε σπιτόγατο ή χρυσή ευκαιρία...
Δεν είναι το ίδιο Νέα Σμύρνη με Άγιο Δημήτριο...το ένα μεσιτικό έδειχνε το σπίτι στη Ν. Σμύρνη, την ίδια στιγμή κάποιο άλλο το έδειχνε στον Άγιο Δημήτριο...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
24-07-25
20:13
Πούλησα ένα ακίνητο και το έψαξα πολύ το θέμα. Σου εξηγώ και παραπάνω τί και πως συμβαίνει αυτό που λες.Πώς το ξέρεις με σιγουριά;
Αυτό σου λέω. Γράφουν τις αγγελίες στο πόδι, κάποιες φορές. Γίνονται και λάθη, μα μπορεί να γίνεται και σκόπιμα. Το κάνουν και για να "τσιμπήσει" ο άλλος. Αυτό δεν κάνει την αγγελία ψεύτικη...Δεν είναι το ίδιο Νέα Σμύρνη με Άγιο Δημήτριο...
Άλλωστε, με ένα τηλεφώνημα, όλα διευκρινίζονται. Εκεί δεν μπορεί να κρυφτεί κανείς...
yorkie
Πολύ δραστήριο μέλος
Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.877 μηνύματα.
24-07-25
20:28
Εμένα με ενοχλεί που ζητάνε και αριθμό ταυτότητας και αφμ απλά για να το δεις. Και το ότι δεν λένε ακριβή τοποθεσία. Οι περισσότεροι πια σου λένε «έλα στην συμβολή των τάδε δρόμων και θα συναντηθούμε εκεί».Είχα ξαναγράψει την ιστορία. Πριν 4 χρόνια που έψαχνα για κάποιο σπίτι για αγορά (ενημερωτικά, όχι οτι θα αγόραζα), θυμάμαι χαρακτηριστικά οτι υπήρχε ένα σε αγγελία με φωτογραφίες που έλεγε οτι είναι στη Νέα Σμύρνη και μάλιστα ήμουν έτοιμη να πάω να το δω. Καθυστέρησα λίγο και μια βδομάδα μετά είδα το ίδιο ακριβώς σπίτι να λέει οτι είναι στον Άγιο Δημήτριο. Από τότε σταμάτησα να πιστεύω σε μεσίτες.
Αν πράγματι υπάρχει το σπίτι (που σπανίζει αυτό, συνήθως οι μεσίτες έχουν ένα πελατολόγιο και ανταλλάσσουν σπίτια μεταξύ τους) υπάρχει πιθανότητα να κάνουν διαλογή. Μπορεί ο πωλητής να του έχει πει οτι θέλει μόνο ηλικιωμένο ζευγάρι ή να μην έχει παιδιά κλπ.
Γενικά αν μπορείς ψάχνε σε αγγελίες ιδιωτών με προσοχή βέβαια να μην είναι κάνας απατεώνας.
Το προβλέπει ο νόμος, οκ. Ημαρτον όμως.
Ευτυχώς λαμογιά δεν πέτυχα… ακόμη
amarelia
Επιφανές μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.073 μηνύματα.
24-07-25
20:30
εδώ καποιοι ζητουσαν και λεφτα για να το δεις τυπου 10€Εμένα με ενοχλεί που ζητάνε και αριθμό ταυτότητας και αφμ απλά για να το δεις.
ξεφτίλες πουθενάδες
εγω οπου μου ζητανε τετοια γενικα ανευ λογου δινω οτι ναναι
οπως και κινητο για να γραφω σε καταστηματα πχ κανα φαρμακείο για εκπτωτικη καρτα κτλ
24-07-25
21:44
Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε το σπιτογατο και το μεσίτη. Υπάρχουν τόσα μέρη να βάλεις την αγγελία σου και να επικοινωνείς σαν άνθρωπος.
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.926 μηνύματα.
24-07-25
22:05
Συνήθως κάποια μεσιτικά βάζουν μια αγγελία ένα σπίτι νεόδμητο ή ανακαινισμένο σε πολύ καλή τιμή που ειναι πολύ καλό για να είναι αληθινο και αν πάρουν τηλέφωνο το μεσιτικό λένε ότι ενοικιαστήκε το σπίτι και δε κατέβασαν τη αγγελία αλλά λένε ότι έχουν και άλλα σπίτια να δουν που συνήθως είναι χρεπια ή πανάκριβα. Έτσι απλά για να προσελκύσουν πελάτες με τη ψεύτικη αγγελία.ΩΠΑ!
Κάτσε..
Πώς δουλεύει ακριβώς;
Αν δεν υπάρχουν, τότε τι τους νοιάζει η διαλογή;
yorkie
Πολύ δραστήριο μέλος
25-07-25
00:34
Παρότι κρυψίνους τα έδωσα γιατί δεν ήξερα αν μπορεί να το τσεκάρει ή αν θα μ αρέσει ώστε να το κλείσω. Αλλά σιγά που θα μπορεί, όντως.εδώ καποιοι ζητουσαν και λεφτα για να το δεις τυπου 10€
ξεφτίλες πουθενάδες
Για κάποιο λόγο με πίεζε πολύ. Ελπίζω να μην θέλει κανά νεφρό μου

Μωρέ συμφωνώ, αλλά έλα που μόνο 2 ιδιώτες βρήκα και ο ένας ζήταγε απίστευτο ποσό για ένα απλό διαμέρισμα στο κέντρο.Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε το σπιτογατο και το μεσίτη. Υπάρχουν τόσα μέρη να βάλεις την αγγελία σου και να επικοινωνείς σαν άνθρωπος.
Τύπου 1,5 χιλ.
Ε έχει βγει από την λίστα.
Το άλλο ζητά 800€ κι έχει ετοιμόρροπα υδραυλικά ( κυριολεκτικά ). Οταν επιμένω πως στο κέντρο τα σπίτια είναι πλέον πανάκριβα, με εξαίρεση πατησια και κυψέλη που δεν κοιτάω εκεί έτσι κι αλλιώς, κάτι ξέρω.
Funds και Airbnb ο λόγος.
Βρήκα άλλον έναν ιδιώτη που έχει βάλει μια τιμή vfm. Αν όντως είναι έτσι κι από κοντά. Έχει το όνομα «λάμψη»
Από την πλευρά μου δεν θα έβαζα ποτέ μεσίτη και θα προτιμούσα και ιδιώτη και ως ενοικιαζόμενη. Αλλά τους ψάχνω και δεν τους βρίσκω.
Περί μεσιτών που λέμε…
Είναι τρομερά κουραστικές και οι παρλαπίπες τους. Οι περισσότεροι είναι σε φάση «ελάτε να το δείτε, σήμερα κιόλας, είναι το καλύτερο του κόσμου με τους καλύτερους γείτονες κτλ κτλ».
Ή προσπαθούν να δώσουν πληροφορίες για την περιοχή γενικά, ενώ έχω πει πως από τα 18 ως τώρα, δηλ 8 χρόνια, βγαίνω κάθε βδομάδα στην περιοχή και δραστηριοποιούμε και μ’ άλλους τρόπους. Δεν το καταλαβαίνουν και πετάνε και κουλά που δεν ισχύουν.
Το κορυφαίο δε, δύο από δαύτους μάλλον βιάζονταν να τα κλείσουν και ενώ είχαν πει πως δεν είναι αποδεκτά τα κατοικίδια, το άλλαξαν. Παρατήρησα πως αν τους το πετάξεις στο τέλος, αφού έχουν πάρει τις πληροφορίες που θέλουν, τότε ξαφνικά θα «μιλήσουν με τον ιδιοκτήτη και θα το δεχτεί, αρκεί να μπει ρήτρα για αποκατάσταση πιθανής φθοράς» γιατί τυχαίνει να αγαπούν μικρόσωμα ζωάκια.
Μάλιστα.
Ε αυτό μετά από κάποιες κλήσεις καταντά αηδιαστικό, όχι απλά κουραστικό.
Το τελευταίο τηλεφώνημα σήμερα το τρόλαρα λιγάκι.
Έλεγε η τύπισσα πως «προωθεί τους εξαιρετικούς υποψηφίους» και απαντώ και καλά με άγχος «αχ μην μου πείτε ότι δεν είμαι μέσα, θα στεναχωρηθώ πολύ». Εκείνη: «Μα φυσικά και είστε και δεν πρέπει να το χάσετε». Εγώ: «ουφ ηρέμησα τώρα». Της το τράβηξα και λίγο ακόμη.
Μμμ αυτή που δεν κατέβασε την αγγελία στο σπίτι που ειχα ερωτευτεί και δεν είδα ποτέ… και εξαφανίστηκε… θα μπορούσε.Έτσι απλά για να προσελκύσουν πελάτες με τη ψεύτικη αγγελία.
Εν τέλει όταν την βρήκα σήμερα στο τηλ κάτι κουλά έλεγε. Αν είναι λαμόγιο, θα την σκίσω. Θα παρακολουθώ αν θα κατέβει η αγγελία. Δεν μου έφτασαν τα σημερινά που της εσουρα
amarelia
Επιφανές μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.073 μηνύματα.
25-07-25
00:54
αν σε ξαναπιεσουν θα τους λες λογω GDPR είστε υποχρεωμένοι να μου στειλετε γραπτως την επεξεργασία που θα κανετε στα προσωπικά μου δεδομένα και κόψε αντιδράσειςΓια κάποιο λόγο με πίεζε πολύ. Ελπίζω να μην θέλει κανά νεφρό μου![]()
25-07-25
07:23
Μπορεί η αγγελία να έχει μπει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και γι αυτό να παραμένει εκεί ακόμα κι αν θεωρητικά νοικιάστηκε.Θα παρακολουθώ αν θα κατέβει η αγγελία.
29-07-25
19:17
Περί μεσιτών που λέμε…
Είναι τρομερά κουραστικές και οι παρλαπίπες τους. Οι περισσότεροι είναι σε φάση «ελάτε να το δείτε, σήμερα κιόλας, είναι το καλύτερο του κόσμου με τους καλύτερους γείτονες κτλ κτλ».
Εγώ τους έπαιρνα μια εποχή και μου λέγανε ''παλιό είναι'' και γενικότερα έκραζαν τα σπίτια ότι δεν θα βολέψουν .
Τουλάχιστον αυτό που λες είναι το αναμενόμενο!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 87 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- kalhkardia
- Giorgkalo
- Unboxholics
- charmander
- many of Filip
- AggelikiGr
- Scandal
- taketrance
- ChristosM89
- Ryuzaki
- jj!
- giannhs2001
- chester20080
- fmarulezkd
- Δροσουλίτης
- synthnightingale
- Joji
- epote
- Esperos1
- Libertus
- touvlo
- camil
- rafaela11
- Kostas_Athens
- Ariana2018
- Memetchi
- Vavi
- NightOwl
- Kostas30
- Maraki4you
- kauphy
- Stefanosxios
- mickie
- Unseen skygge
- louminis
- Κλημεντίνη
- Αλκης Κ.
- orchidea
- Viedo
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool