Μεταναστευτικό - Προσφυγικό ζήτημα

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,093 μηνύματα.
Να ερθει δλδ ο ισλαμιστης εδω και να γινει γουοκ φεμινιστης. Να ντυνεται οπως θελει η γυναικα και να χει body count 20 απο τα 18..Αυτο το μελλον οραματιζεστε;
Καλά, εσύ κλασσικά τρολάρεις (κοροϊδεύοντας πάντα συντηρητικούς/χριστιανούς κ.λπ. κατά βάθος), αλλά εδώ -άθελά σου- δείχνεις το ότι οι προοδευτικοί λευκοί πάσχουν από σύνδρομο ανωτερότητας, θέλοντας να επιβάλουν τα ήθη και έθιμά τους και στους απολίτιστους-πατριαρχικούς λαούς εκτός Δύσης. Γενικά το σύνδρομο του πεφωτισμένου Ευρωπαίου που θα εκπολιτίσει τους βάρβαρους λαούς είναι μέσα τους, αλλά αν το αντιληφθούν θα πάθουν υπαρξιακό σοκ. Όπως και να έχει, δικαίωμα των άλλων λαών να ζουν όπως γουστάρουν και είναι ασέβεια της αυτοδιάθεσής τους να μπλεκόμαστε με αυτό. Εννοείται ότι μιλάμε για την περίπτωση που ζουν στις χώρες τους, όταν έρχονται στις δικές μας έχουμε κάθε δικαίωμα να έχουμε λόγο στο πως ζουν.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,145 μηνύματα.
Αυτος κραταγε το κομμα μεχρι το 19
Όχι ακριβώς. Ότι ως εκπρόσωπος Τύπου και παλαιότερος αρχηγός του Μετώπου Νεολαίας ήταν ο πιο κοντά στην εκλογική βάση και στην νεολαία ισχύει. Αλλά στα υπόλοιπα όχι τόσο. Η Χρυσή Αυγή μέχρι και σήμερα παραμένει ένα σκληρά ιεραρχικό κόμμα (πλέον κίνημα ξανά). Κανένας Κασιδιάρης ποτέ δεν είχε δύναμη πάνω από τον "Αρχηγό" Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος και έβαλε όλη την οικογένεια του στο κόμμα και στη Βουλή. Αυτός ήταν άλλως τε και ο λόγος που διασπάστηκαν αφού μετά την ήττα του 2019 ο Μιχαλολιάκος απέρριψε τις αλλαγές του Κασιδιάρη και άρχισαν το κομματικό ξεκατίνιασμα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Γενικά το σύνδρομο του πεφωτισμένου Ευρωπαίου που θα εκπολιτίσει τους βάρβαρους λαούς είναι μέσα τους, αλλά αν το αντιληφθούν θα πάθουν υπαρξιακό σοκ. Όπως και να έχει, δικαίωμα των άλλων λαών να ζουν όπως γουστάρουν και είναι ασέβεια της αυτοδιάθεσής τους να μπλεκόμαστε με αυτό.
Ο Ευρωπαίος αν ήθελε να εκπολιτίσει κάποιον θα έπρεπε να είναι τον εαυτό του για την ώρα μιας που οι παραδόσεις, τα έθιμα και όλα αυτά που συντελούν έναν πολιτισμό βρίσκονται σε ιστορική παρακμή στην Γηραιά Ήπειρο (τελούν υπό εξαφάνιση και στην καλλίτερη απλά διοργανώνονται σαν άσκοπες γιορτές όπου πάνε οι εναλλακτικοί για το vintage του πράγματος).

Το μόνο που οι δυτικοί θεωρούν πως έχουν προς εξαγωγή είναι η φιλελεύθερη Δημοκρατία και τίποτα περισσότερο από αυτό. Ένα κενό πράγμα όπου απλά ένας θεσμός μιας κάλπης ανά τέσσερα χρόνια έχει ταυτιστεί με την έννοια της ελευθερίας και έτσι όποιος δεν το έχει είναι καταπιεσμένος που θέλει σωτηρία.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,218 μηνύματα.
Καλά, εσύ κλασσικά τρολάρεις (κοροϊδεύοντας πάντα συντηρητικούς/χριστιανούς κ.λπ. κατά βάθος),
Δε προσφερεται η δημογραφικη συσταση του φορουμ για κατι αλλο. Δεν ειμαι επι της αρχης συντηρητικος βεβαια ουτε χριστιανος ουτε φιλελευθερος ουτε απολιτικ αλλα τεσπα δεν εχω μενος με καποια θρησκεια.

Πραγματι, ο Χριστιανισμος του σημερα δεν επιθυμει να ανατιναξει κανεναν, ουτε να αποκεφαλισει κοσμο στο ονομα της θρησκειας. Ακραιοι, δλδ αυτοι που αποκλινουν απο τα φιλελευθερα δυτικοευρωπαια στανταρ υπαρχουν βεβαια οπως και σε καθε λογης ιδεολογια, οι οποιοι ονειρευονται θεοκρατικα κρατη, υποχρεωτικο εκκλησιασμο, κατι ατομα σαν τη Λουκα πχ κλπ αλλα απορριπτονται απο τη πλειοψηφια κατα βαση. Αυτο δεν εχει να κανει τοσο κατα τη γνωμη μου με καποια αξιολογικη ανωτεροτητα του Χριστιανισμου αλλα ειναι απλα απορροια αιωνων εξελιξης και ζυμωσης με τις ιδεες του διαφωτισμου κλπ κλπ. Ουτε ο καθε μουσουλμανος θελει να τιναξει τα μυαλα των απιστων στον αερα προφανως. Το πιο πιθανο να ναι καποιος φιλησυχος που δουλευει εχει οικογενεια κατεβαζει και κανα κρασι, ισως να κραταει ραμαζανι αλλα κατα βαση θα ειναι οντως πιο συντηρητικος απο τον μεσο που χριστιανο που παιζει να δεχεται και πολιτικο γαμο των γκει και πηγαινει εκκλησια στην Ανασταση μονο. Υπαρχουν βεβαια και περιπτωσεις μουσουλμανων που συμμετεχουν στα πραιντ(το οποιο το θεωρω αστειο αλλα κλτβαινω οτι οι ανθρωποι ειμαστε πολυπλοκα οντα και ολοι εχουμε γνωσιακες αντινομιες) σε αλλες χωρες ενω 2 γειτονιες πιο κατω βρισκονται τα γκετο 3ης γενιας μεταναστων οι οποιοι ανυπομονουν να σφαξουν τους δυτικους και να επιβαλλουν τη Σαρια. Το ολο point ειναι οτι ακραιους θα βρεις παντου, ομως η ενταση, το ποσοστο, τα δημογραφικα των ακραιων και ο τροπος με τον οποιο εκδηλωνουν τον φανατισμο τους, καθιστουν τη δεδομενη στιγμη τους ισλαμιστες και την μαζικη εισοδο τους τον νουμερο 1 κινδυνο γεωπολιτικα.

Ολα αυτα ομως στο πραγματιστικο του πραγματος. Εγω ηθελα να θιξω με το χοντροκομμενο τρολ οτι ο κοσμος δεν ειναι τοσο δυαδικος και μονοπλευρος. Αθεοι woke ισλαμοαριστεροι απο τη μια, συντηρητικοι αντι woke Χριστιανοι απο την αλλη. Υπαρχουν παμπολλες περιπτωσεις οπου ενας συνειδητοποιημενος συντηρητικος εχει περισσοτερα κοινα με εναν μεσο ισλαμιστη παρα με εναν συνειδητοποιημενο φιλελε Ευρωπαιο και ας ειναι κατα της μεταναστευσης. Δεν εννοω προφανως εδω, για να μη παρεξηγηθω, οτι οι εγχωριοι συντηρητικοι ονειρευονται λιθοβολισμους και τετοια, ουτε οτι συγκλινουν στην εφαρμογη των πιστευω τους δλδ με τη βια κλπ αλλα καθαρα στην αξιακη, επι της αρχης, θεωρητικη διασταση του θεματος. Χαρακτηριστικα παραδειγματα η εκτρωση, θεματα περι υιοθεσιας απο ομοφυλους, θεματα σε ζητηματα φυλων. Αυτα δε τα λεω ως κανονιστικη μομφη, α οι συντηρητικοι ειναι κακοι οπισθοδρομικοι και οι καλοι προοδευτικοι νοιαζονται για τις γυναικες κλπ. Τα λεω ως εμπειρικες παρατηρησεις. Διοτι και εκφραζω προσωπικη αποψη εδω, δε μπορω να διανοηθω συνεπη ιδεολογο συντηρητικο, υπερμαχο του να προσδιδεται ομοφυλοφιλικη υποσταση σε εναν θεσμο οπως σε αυτον του γαμου, ουτε απο φιλελευθερο να μιλαει για το καθηκον της γυναικας να μενει σπιτι κλπ κλπ. Θα φερω ως παραδειγμα τον Τειτ, τον οποιον τα ΜΜΕ πλασαρουν ως τον νουμερα ενα ακροδεξιο που ριζοσπαστικοποιει τους νεους δυτικους αντρες. Ο συγκεκριμενος δηλωσε ισλαμιστης επειδη ο χριστιανισμος πλεον εχει καταπεσει και μετατραπει σε ενα woke αφηγημα, το οποιο δε προαγει την αρρενωποτητα και τους παραδοσιακους ρολους... Σε κατι παρομοιες αξιολογικες αντινομιες πεφτουν και πολλοι επι της αρχης φιλελευθεροι οταν μιλανε για ισλαμοφοβια και να μη δειχνουμε σκιτσα του Μωαμεθ επειδη προκαλουν, ενω δεχο ται φανερα δειπνα κλπ. Αυτη η κριτικη πιο πολυ θα προσιδιαζε σε συντηρητικο που δε θελει να υπαρχει δημοσια προσβολη του θρησκευτικου αισθηματος (ανεξαρτητα αν το σκιτσο προβληθηκε σε φιλελευθερη χωρα, το ξαναλεω μιλαω καθαρα αξιακα), παρα σε φιλελευθερο που σεβεται τον εαυτο του και κανονικα θα επρεπε να ειναι ανοικτος στην ελευθερια του να εκφραζεται καθε ειδους σατιρα ακομα και αν ο ιδιος δε θα προεβαινε στην εκφραση της.

Ολα αυτα τα λεω γιατι η ανταλλαγη αποψεων ειναι ωραια αλλα οταν βλεπεις συντηρητικους να μετατρεπονται σε φιλελευθερους και τουμπαλιν για να μην αποκκλινουν εστω και λιγο απο την αρχικη τους θεση, κατι παει λαθος. Και οταν λεω να μετατρεπονται δεν εννοω απλα να δανειζονται επιχειρηματα αλλα οι συντηρητικοι να επικαλουνται τον πυρηνα της φιλελευθερης σκεψης περι απολυτης αυτονομιας και οι φιλελευθεροι να απαρνιουνται βασικες τους αρχες με το προσχημα της αρμονικης συνυπαρξης οπως προανεφερα.

αλλά εδώ -άθελά σου- δείχνεις το ότι οι προοδευτικοί λευκοί πάσχουν από σύνδρομο ανωτερότητας, θέλοντας να επιβάλουν τα ήθη και έθιμά τους και στους απολίτιστους-πατριαρχικούς λαούς εκτός Δύσης.
Το χω θιξει και σε αλλο θρεντ (μπορει και να τρολαρα 🤷) με το μεσανατολικο, και ναι οντως συμβαινει και απο προοδευτικους που υποτιθεται οτι ειναι υπερ της αυτοδιαθεσης αν και το ιδιο αφηγημα περι εκδημοκρατισμου ειχε εργαλειοποιηθει πχ απο τον Μπους και τοτε εβρισκε συμφωνο νομιζω το μεγαλυτερο μερος της κοινης γνωμης και των δημοκρατικων και των ρεπουμπλικανων. Οποτε και παλι δεν ειναι τα παντα τοσο δυαδικα, και τεινω να πιστευω οτι ειναι ιδιωμα του ανθρωπου να θεωρει τις ιδεες του ανωτερες και να θελει να δει να κυριαρχουν.
 

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,093 μηνύματα.
Αυτο δεν εχει να κανει τοσο κατα τη γνωμη μου με καποια αξιολογικη ανωτεροτητα του Χριστιανισμου αλλα ειναι απλα απορροια αιωνων εξελιξης και ζυμωσης με τις ιδεες του διαφωτισμου κλπ κλπ. Ουτε ο καθε μουσουλμανος θελει να τιναξει τα μυαλα των απιστων στον αερα προφανως.
Ναι, δεν έχει να κάνει με αξιακή σύγκριση μεταξύ των θρησκειών, άλλωστε, αν το δεις αντικειμενικά, ενδέχεται ο Χριστιανισμός να είναι πιο βίαιη θρησκεία από το Ισλάμ, υπό την έννοια ότι η Π. Διαθήκη είναι βιβλίο με πιο βίαιο περιεχόμενο από ό,τι το Κοράνι. Βέβαια κι αυτό είναι μεγάλη συζήτηση, σχετικά με το πώς και γιατί επιλέχθηκε η Π. Διαθήκη να αποτελεί ιερό βιβλίο και μέρος του Κανόνα του Χριστιανισμού, υπό την έννοια ότι ουσιαστικά μιλάμε για την Τορά, τη θρησκεία των Εβραίων, δηλαδή.
Όπως και να έχει, είπαμε δεν είναι αυτό το σημαντικό στο υπό συζήτηση θέμα, αλλά το ποια θρησκεία είναι πιο επικίνδυνη σήμερα ή μάλλον ποιας θρησκείας οι οπαδοί είναι πιο επικίνδυνοι σήμερα. Και αυτοί είναι ξεκάθαρα οι Μουσουλμάνοι, οι οποίοι έρχονται με βίαιο τρόπο στην Ευρώπη και ο συντηρητισμός τους συναντάει τα έκφυλα ήθη της δύσης, η οποία ρέπει με μανία προς τον απόλυτο υλισμό και την ελευθεριότητα και αυτά τα δύο το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα συγκρουστούν, με τη σύγκρουση να είναι εκρηκτική (μπορεί και κυριολεκτικά.)
Το πιο πιθανο να ναι καποιος φιλησυχος που δουλευει εχει οικογενεια κατεβαζει και κανα κρασι, ισως να κραταει ραμαζανι αλλα κατα βαση θα ειναι οντως πιο συντηρητικος απο τον μεσο που χριστιανο που παιζει να δεχεται και πολιτικο γαμο των γκει και πηγαινει εκκλησια στην Ανασταση μονο. Υπαρχουν βεβαια και περιπτωσεις μουσουλμανων που συμμετεχουν στα πραιντ(το οποιο το θεωρω αστειο αλλα κλτβαινω οτι οι ανθρωποι ειμαστε πολυπλοκα οντα και ολοι εχουμε γνωσιακες αντινομιες) σε αλλες χωρες ενω 2 γειτονιες πιο κατω βρισκονται τα γκετο 3ης γενιας μεταναστων οι οποιοι ανυπομονουν να σφαξουν τους δυτικους και να επιβαλλουν τη Σαρια.
Έχει κάποιο καιρό που ήμουν σε πτήση για χώρα του εξωτερικού. Στο αεροπλάνο γνώρισα έναν τύπο, ο οποίος μου έπιασε τη συζήτηση γιατί, πριν ξεκινήσουμε, έκανα τον Σταυρό μου. Ο τύπος ήταν μουσουλμάνος και μου είπε κάτι του στιλ «μου άρεσε που έκανες τον Σταυρό σου, δείχνει ότι πιστεύεις σε κάτι.» Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι Χριστιανοί έχουμε αρκετά κοινά στοιχεία με τους μετριοπαθείς Μουσουλμάνους και προσωπικά θα θελήσω περισσότερο να συζητήσω με έναν τέτοιον από έναν νιχιλιστή, άθεο, υλιστή, υπερπροοδευτικό. Έχουμε περισσότερα κοινά, όσο περίεργο κι αν ακούγεται.
Το ολο point ειναι οτι ακραιους θα βρεις παντου, ομως η ενταση, το ποσοστο, τα δημογραφικα των ακραιων και ο τροπος με τον οποιο εκδηλωνουν τον φανατισμο τους, καθιστουν τη δεδομενη στιγμη τους ισλαμιστες και την μαζικη εισοδο τους τον νουμερο 1 κινδυνο γεωπολιτικα.
Ναι. Από την άλλη έχουμε τους Δυτικούς να θεωρούν πρόοδο την εισαγωγή όσων περισσότερων γίνεται και να προσπαθούν να το παίξουν colourblind, κάτι το οποίο είναι τρελό, γιατί ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με την ναρκισσιστική τάση κάποιων ανθρώπων για αυτοπροβολή μέσω του «ανθρωπισμού» τους να αποτελεί μια από τις αιτίες που θα έρθουν στο μέλλον σοβαρές αναταραχές εντός της Ηπείρου μας. Φυσικά δεν είμαι τόσο φελλός ώστε να πιστεύω ότι αυτή είναι η πραγματική αιτία, υπάρχουν άλλοι λόγοι που προωθούνται τέτοιου είδους ιδεολογίες από κυβερνήσεις με καπιταλιστικό, υλιστικό και ακραία ωφελιμιστικό χαρακτήρα, τόσο αντίθετο στον «ανθρωπισμό» που επιδεικνύουν για τους λάθρο.
Ολα αυτα ομως στο πραγματιστικο του πραγματος. Εγω ηθελα να θιξω με το χοντροκομμενο τρολ οτι ο κοσμος δεν ειναι τοσο δυαδικος και μονοπλευρος. Αθεοι woke ισλαμοαριστεροι απο τη μια, συντηρητικοι αντι woke Χριστιανοι απο την αλλη. Υπαρχουν παμπολλες περιπτωσεις οπου ενας συνειδητοποιημενος συντηρητικος εχει περισσοτερα κοινα με εναν μεσο ισλαμιστη παρα με εναν συνειδητοποιημενο φιλελε Ευρωπαιο και ας ειναι κατα της μεταναστευσης.
Ε, ναι, δεν υπάρχει τέτοιος κωμικός δυαδισμός στη ζωή, εδώ δες τις διαφορές που έχουμε, για παράδειγμα, όσοι αυτο/ετεροπροσδιοριζόμαστε ως συντηρητικοί εδώ μέσα. Όσο για τις ομοιότητες συντηρητικού Χριστιανού με Μουσουλμάνους, τα έγραψα παραπάνω.
Δεν εννοω προφανως εδω, για να μη παρεξηγηθω, οτι οι εγχωριοι συντηρητικοι ονειρευονται λιθοβολισμους και τετοια, ουτε οτι συγκλινουν στην εφαρμογη των πιστευω τους δλδ με τη βια κλπ αλλα καθαρα στην αξιακη, επι της αρχης, θεωρητικη διασταση του θεματος. Χαρακτηριστικα παραδειγματα η εκτρωση, θεματα περι υιοθεσιας απο ομοφυλους, θεματα σε ζητηματα φυλων. Αυτα δε τα λεω ως κανονιστικη μομφη, α οι συντηρητικοι ειναι κακοι οπισθοδρομικοι και οι καλοι προοδευτικοι νοιαζονται για τις γυναικες κλπ. Τα λεω ως εμπειρικες παρατηρησεις. Διοτι και εκφραζω προσωπικη αποψη εδω, δε μπορω να διανοηθω συνεπη ιδεολογο συντηρητικο, υπερμαχο του να προσδιδεται ομοφυλοφιλικη υποσταση σε εναν θεσμο οπως σε αυτον του γαμου, ουτε απο φιλελευθερο να μιλαει για το καθηκον της γυναικας να μενει σπιτι κλπ κλπ. Θα φερω ως παραδειγμα τον Τειτ, τον οποιον τα ΜΜΕ πλασαρουν ως τον νουμερα ενα ακροδεξιο που ριζοσπαστικοποιει τους νεους δυτικους αντρες. Ο συγκεκριμενος δηλωσε ισλαμιστης επειδη ο χριστιανισμος πλεον εχει καταπεσει και μετατραπει σε ενα woke αφηγημα, το οποιο δε προαγει την αρρενωποτητα και τους παραδοσιακους ρολους... Σε κατι παρομοιες αξιολογικες αντινομιες πεφτουν και πολλοι επι της αρχης φιλελευθεροι οταν μιλανε για ισλαμοφοβια και να μη δειχνουμε σκιτσα του Μωαμεθ επειδη προκαλουν, ενω δεχο ται φανερα δειπνα κλπ. Αυτη η κριτικη πιο πολυ θα προσιδιαζε σε συντηρητικο που δε θελει να υπαρχει δημοσια προσβολη του θρησκευτικου αισθηματος (ανεξαρτητα αν το σκιτσο προβληθηκε σε φιλελευθερη χωρα, το ξαναλεω μιλαω καθαρα αξιακα), παρα σε φιλελευθερο που σεβεται τον εαυτο του και κανονικα θα επρεπε να ειναι ανοικτος στην ελευθερια του να εκφραζεται καθε ειδους σατιρα ακομα και αν ο ιδιος δε θα προεβαινε στην εκφραση της.
Όλες αυτές οι αντινομίες που αναφέρεις, συμβαίνουν γιατί η κυρίαρχη ιδεολογία πλέον είναι αυτή που κινείται από την προοδευτική αριστερά στο ένα άκρο έως τη φιλελεύθερη δεξιά στο άλλο. Μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού επιχειρήθηκε τρελή προσπάθεια για την επίτευξη της παγκοσμιοποίησης, κάτι που φυσικά χρειάζεται πάρα πολλές γενιές για να επιτευχθεί. Για την ώρα πιπιλίζει στα μυαλά των ανθρώπων το ότι δεν υπάρχουν διαφορές που βασίζονται στη βιολογία και αφορούν τις τάσεις, τις συμπεριφορικές συνήθειες των φύλων, των φυλών, αλλά είναι μια προσπάθεια που γίνεται βίαια και γρήγορα, με αποτέλεσμα να έχουμε τους λεγόμενους culture wars, γιατί προφανώς και χιλιάδες χρόνια εγγραφών στο συλλογικό ασυνείδητο δεν αλλάζουν τόσο εύκολα, δεν αλλάζουν ούτε καν σε αυτούς που νομίζουν ότι έχουν αλλάξει σε συνειδητό επίπεδο.
Οπότε, ναι, θα βλέπεις τους λεγόμενους φιλελεύθερους να αρχίζουν ολοένα και περισσότερο να βγάζουν νόμους που θα απαγορεύουν το τι θα λες και τι εκφράσεις θα χρησιμοποιείς, ενώ από την άλλη συντηρητικούς να βγάζουν πύρινους λόγους για την αξία της ελεύθερης έκφρασης. Είναι τελείως φυσιολογικό και ανθρώπινο, έχουμε την τάση να είμαστε επαναστατικοί και να επιδιώκουμε την ελευθερία όλων όταν οι απόψεις μας είναι αντίθετες με αυτές της καθεστηκυίας τάξης και να μετατρεπόμαστε σε δεσποτικούς και αλλεργικούς στο άκουσμα της ελεύθερης έκφρασης, όταν οι απόψεις μας γίνονται καθεστώς (δες, χαρακτηριστικά, την ολοένα και περισσότερη σύνδεση της ελεύθερης έκφρασης με την ακροδεξιά τα τελευταία χρόνια.)
Ολα αυτα τα λεω γιατι η ανταλλαγη αποψεων ειναι ωραια αλλα οταν βλεπεις συντηρητικους να μετατρεπονται σε φιλελευθερους και τουμπαλιν για να μην αποκκλινουν εστω και λιγο απο την αρχικη τους θεση, κατι παει λαθος. Και οταν λεω να μετατρεπονται δεν εννοω απλα να δανειζονται επιχειρηματα αλλα οι συντηρητικοι να επικαλουνται τον πυρηνα της φιλελευθερης σκεψης περι απολυτης αυτονομιας και οι φιλελευθεροι να απαρνιουνται βασικες τους αρχες με το προσχημα της αρμονικης συνυπαρξης οπως προανεφερα.
Αν θυμάμαι καλά είχες γράψει κάτι του στιλ ότι ένα από τα μεγαλύτερα σκαλώματα της ανθρωπότητας είναι η πίστη σε θρησκείες (δεν ξέρω πάλι κατά πόσο μιλούσες σοβαρά ή όχι), τέλος πάντων, για εμένα το χειρότερο από όλα είναι η ατομικιστική στάση απέναντι στη ζωή, ειδικά με έννοιες όπως η αυτοδιάθεση, ο αυτοπροσδιορισμός, ρητά τύπου «be yourself» κοκ που ουσιαστικά κατάφεραν να διαχωρίσουν το ανθρώπινο είδος σε θλιβερές μονάδες, αντί να έχουμε εστίαση στο συλλογικό. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίον αναφέρομαι τόσο συχνά στους woke, γιατί στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με απίστευτους νάρκισσους που πιστεύουν ότι τα θέλω τους είναι τόσο σημαντικά (έτσι τους έχουν κάνει να πιστεύουν) με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τους έρχεται κατακέφαλα η πραγματικότητα και να δυστυχούν, να παθαίνουν νευρώσεις, να μην μπορούν να αντέξουν τη ζωή χωρίς βοηθήματα (αλκοόλ, ουσίες κ.λπ.) Και ασχολούμαι περισσότερο με ελευθεριακούς, προοδευτικούς αριστερούς κ.α. γιατί δεν έχω βρει άνθρωπο να μπορέσει να με πείσει το πως αυτή η εμμονική ενασχόληση με τα του εαυτού μπορεί να συνδυαστεί με έμφαση στο συλλογικό. Ενώ από την άλλη ο καπιταλισμός είναι ειλικρινής, ο καθείς για τον εαυτό του.
Οποτε και παλι δεν ειναι τα παντα τοσο δυαδικα, και τεινω να πιστευω οτι ειναι ιδιωμα του ανθρωπου να θεωρει τις ιδεες του ανωτερες και να θελει να δει να κυριαρχουν.
Προφανώς.
 

touvlo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,002 μηνύματα.
Αν και δε ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτό βιολογικά, μαθητής Β λυκείου είμαι αν και ειμαι υγείας. Θα το φέρω ως απορία στην καθηγήτρια μου όμως,
θα μ ενδιέφερε η άποψη της καθηγήτριάς σου. Αυτό που γράφω, για πρώτη φορά μου το είπε κτηνίατρος. Όταν ο γιος μου έφτασε στην ηλικία σου, αυτό ακριβώς το είχαν συζήτηση στο μάθημα της Βιολογίας. Η καθηγήτριά τους τους το εξήγησε. Παρά το ότι ψάξαμε σχετικές έρευνες, δε βρήκαμε σε ανθρώπους, βρήκαμε όμως για άλλα ζώα. Τους είπε λοιπόν η καθηγήτρια, πως δεν επιτρέπονται να γίνουν ερευνες για <φυλετικά> θέματα, για λόγους ηθικής
Τα υπόλοιπα που λες, ακούγονται ενδιαφέροντα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Όλα στην ώρα τους.
μάλιστα να περιμένουμε να μας σώσεις όταν έρθει η ώρα; Μα αν δε μας εξηγήσεις, πώς θα μας σώσεις, πώς θα σε στηρίξουμε;
Αλήθεια, έχω μια απορία: Γιατί θέλεις να ξεχωρίσουν οι ανθρώπινες φυλές γεωγραφικά η μια απ την άλλη;
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Και εσυ δες τα crime rates statistics ώστε να δεις το ποια ομάδα διαπράττει την μαζική πλειοψηφία των violent crimes σε χώρες όπως η Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Σουηδία κτλ.
τώρα τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;
Ωραία, ας πούμε πως είναι η ομάδα Α, τι σημασία έχουν όσα λέμε;
Γενικά βία διαπράττουν ομάδες φανατισμένων
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Η Χρυσή Αυγή μέχρι και σήμερα παραμένει ένα σκληρά ιεραρχικό κόμμα (πλέον κίνημα ξανά)
λάθος κάνεις. Η χρυσή αυγή είναι εγκληματική οργάνωση
 
Τελευταία επεξεργασία:

Memetchi

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 1,576 μηνύματα.
Ο Ευρωπαίος αν ήθελε να εκπολιτίσει κάποιον θα έπρεπε να είναι τον εαυτό του για την ώρα μιας που οι παραδόσεις, τα έθιμα και όλα αυτά που συντελούν έναν πολιτισμό βρίσκονται σε ιστορική παρακμή στην Γηραιά Ήπειρο (τελούν υπό εξαφάνιση και στην καλλίτερη απλά διοργανώνονται σαν άσκοπες γιορτές όπου πάνε οι εναλλακτικοί για το vintage του πράγματος).
Πες τα ρε Γιάννη, χάσαμε όλα τα ωραία αρχαιοελληνικά έθιμα με αυτή την ιμπεριαλιστική διεθνιστική θρησκεία που μας φόρτωσαν 😔
 

Zukov

Διάσημο μέλος

Ο Zukov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,218 μηνύματα.
Αν θυμάμαι καλά είχες γράψει κάτι του στιλ ότι ένα από τα μεγαλύτερα σκαλώματα της ανθρωπότητας είναι η πίστη σε θρησκείες (δεν ξέρω πάλι κατά πόσο μιλούσες σοβαρά ή όχι)
Α οχι με αλλον με μπερδευεις ή και να το χω πει θα ναι 100% τρολλ. Μια φορα ειχα απαντησει σοβαρα ση Χιμελα που ελεγε οι θρησκειες πρεπει να εξαφανιστου επειδη μονο κακο εχουν κανει και υποστηριξα οτι εχουν επιτελεσει ευεργετικο ρολο τοσο ατομικα οσο και συλλογικα λειτουργνωντας ως πηγη νοηματοδοτησης και διατηρησης της κοινωνικης συνοχης και ταξης. Χωρις να ελλιπουν τα αρνητικα φυσικα
απέναντι στη ζωή, ειδικά με έννοιες όπως η αυτοδιάθεση, ο αυτοπροσδιορισμός, ρητά τύπου «be yourself» κοκ
Α ουτε αυτα θα με ακουσεις να τα χρηισμοποιω ποτε, ειδικα με την εννοια που τα χρησιμοποιουν οι συγχρονοι φιλελευθεροι αλλα ο λογος που ειμαι και εγω αντθετος διαφερει απο τον δικο σου.
Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίον αναφέρομαι τόσο συχνά στους woke, γιατί στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με απίστευτους νάρκισσους που πιστεύουν ότι τα θέλω τους είναι τόσο σημαντικά (έτσι τους έχουν κάνει να πιστεύουν) με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τους έρχεται κατακέφαλα η πραγματικότητα και να δυστυχούν, να παθαίνουν νευρώσεις, να μην μπορούν να αντέξουν τη ζωή χωρίς βοηθήματα (αλκοόλ, ουσίες κ.λπ.)
Α ναι πολυ κριμα να θεωρεις οτι σου ανηκει ο κοσμος, και αν για αυτο το λογο καταληγουν καποιοι στις ουσιες ειναι πραγματικα λυπηρο. Οπως και η ελλειψη νοηματοδοτησης που προσφερει το μεταφυσικο, η εστω καποια ιεραρχικη μορφη κοινωνικης οργανωσης συντεινει σε αυτο που λες. Μη μιλησω για τις οικονομικες συνθηκες κλπ. Το ερωτημα βεβαια ειναι ο ατομικισμος ειναι το αιτιο ή ειναι το αποτελεσμα και το αιτιο η ραγδαια τεχνολογικη και επιστημονικη αναπτυξη, η οποια οπως και να το κανεις πληττει σε εναν βαθμο τη πιστη και ο φιλελευθερισμος ερχεται ως επισταγασμα αυτων των πραγματικων συνθηκων. Εγω ειμαι της αποψης οτι την ηθικη τη διαμορφωνουν οι οικονομικες και οι τεχνολογικες συνθηκες. Αυτη την απομαγευση που λες τη βλεπω ως λιγο πολυ νομοτελειακη συνεπεια της εξελικτικης πορειας του ανθρωπου χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι απαραιτητα κατι καλο ή κακο. Δεν ασπαζομαι μεταφυσικες αναγνωσεις της ηθικης να πω την αληθεια αλλα ναι συχνα αναρωτιεμαι αν ενα συλλογικο μεταφυσικο ορομα ειναι πιο ευργετικο για τον ανθρωπο παρα η απολυτη κυριαρχια του ορθολογισμου. Βεβαια το καθετι εχει θετικα και αρνητικα και εναποκειται στον καθεναν να σταθμισει τι θεωρει καλυτερο.
Και ασχολούμαι περισσότερο με ελευθεριακούς, προοδευτικούς αριστερούς κ.α. γιατί δεν έχω βρει άνθρωπο να μπορέσει να με πείσει το πως αυτή η εμμονική ενασχόληση με τα του εαυτού μπορεί να συνδυαστεί με έμφαση στο συλλογικό. Ενώ από την άλλη ο καπιταλισμός είναι ειλικρινής, ο καθείς για τον εαυτό του.
Ναι καταλαβαινω. Μπορω να σκεφτω καποια μη μεινστριμ ελευθεριακα ρευματα του ακροαριστερου χωρου αλλα εκει παμε περα απο εννοιες οπως θρησκεια εθνη και λοιπα, ιδεολογιες τις οποιες προσωπικα βρισκω μη ρεαλιστικες.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top