finesse
Πολύ δραστήριο μέλος
Η finesse αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 826 μηνύματα.

20-11-24

22:41
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.909 μηνύματα.

21-11-24

15:11
Παιδιά, έχω ένα συγγενικό πρόσωπο, που κάθε βράδυ, όταν πέφτει για ύπνο, καίνε τα πόδια του και αναγκάζεται να τυλίγει τα πόδια με κρύες βρεγμένες πετσέτες για να κοιμηθεί. Αυτό πού μπορεί να οφείλεται;
fockos
Επιφανές μέλος
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.

22-11-24

20:31
ηλικία;Παιδιά, έχω ένα συγγενικό πρόσωπο, που κάθε βράδυ, όταν πέφτει για ύπνο, καίνε τα πόδια του και αναγκάζεται να τυλίγει τα πόδια με κρύες βρεγμένες πετσέτες για να κοιμηθεί. Αυτό πού μπορεί να οφείλεται;
RLS (σύνδρομο ανήσυχων ποδιών)
άλλο που σκέφτομαι περιφερική νευροπάθεια
Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

23-11-24

03:23
Αν κάποιος σκοπεύει να κάνει εξετάσεις αίματος αλλά λίγες μέρες πριν , ήπιε ένα ποτό (ρούμι) θα επηρεάσει κάποιες τιμές??
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.909 μηνύματα.

23-11-24

14:25
28ηλικία;
RLS (σύνδρομο ανήσυχων ποδιών)
άλλο που σκέφτομαι περιφερική νευροπάθεια
Θεραπεύεται;
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.021 μηνύματα.

23-11-24

16:52
Αρχιζει απο ελεγχο σοβαρου διαβητη και ελεγχο βιταμινων συμπλεγματις Β.28
Θεραπεύεται;
Μετα σε ποδολογο για ανακουφιση.
Μετα σε αγγειοχειρουργο για εξεταση φλεβικης ανεπαρκειας με αγγειογραφία ( μπα μικρη ειναι) και θα εβλεπε κατι.
Και τελος νευρολογο για εξεταση μυοπάθειας.
Φυσικη διατροφη ,ελαιολαδο και κοψιμο το αλκοολ.
touvlo
Διάσημο μέλος

23-11-24

19:21
πιστεύω όχιΑν κάποιος σκοπεύει να κάνει εξετάσεις αίματος αλλά λίγες μέρες πριν , ήπιε ένα ποτό (ρούμι) θα επηρεάσει κάποιες τιμές??
fockos
Επιφανές μέλος
Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.

23-11-24

21:21
μικρή ηλικία οπότε δεν είναι νευροπάθεια οπότε πάμε στο δεύτερο (σύνδρομο ανήσυχων ποδιών)28
Θεραπεύεται;
μικρή δοσολογία αγωνιστή ντοπαμίνής κανά δυώρο πριν τον ύπνο (mirapexin 0,125mg)
(αν είναι αυτό θα βελτιωθούν τα συμπτώματα κατά πολυ)
θέλει παρακολούθηση απο ιατρό (να μη πάει ετσι στο φαρμακειο να τα πάρει).
Είναι διάγνωση εξ αποκλεισμού οποτε πρέπει να πρώτα να γίνουν εξετάσεις αίματος (CK, LDH. CRP, ΑΝΑ, ανοσολογικός έλεγχος αντε και καμία B12, VitD , εξετάσεις πήξεις) όπως είπε ο φίλος Γιάννης απο πάνω.
touvlo
Διάσημο μέλος

24-11-24

08:38
να σου πω, επειδή δεν τα ξέρω αυτά και οι συμβουλές μου, αν είναι πολλές, θα πέσουν στο κενό. Δηλ θα πω στοχευμένα πράματα, πχ πήγαινε γιατρό δες το LRS, έπειτα ο γιατρός θα τα δρομολογήσει.... όταν πάει... Παίρνει το πρωί ένα χαπάκι εσκιταλοπραμ, λες να επιβαρύνει; Η ανησυχία στα πόδια έρχεται βράδυ. Επίσης ο ίδιος ισχυρίζεται πως έχει δεπυ και όλα είναι ψυχολογικά. Έτσι βολεύεται με τα νερά και πιστεύει πως δε χρειάζεται άλλο φάρμακο. Απλά η σκέψη μου είναι, μην είναι κάτι παθολογικό, πχ διαβήτης και το αφήνει.μικρή ηλικία οπότε δεν είναι νευροπάθεια οπότε πάμε στο δεύτερο (σύνδρομο ανήσυχων ποδιών)
μικρή δοσολογία αγωνιστή ντοπαμίνής κανά δυώρο πριν τον ύπνο (mirapexin 0,125mg)
(αν είναι αυτό θα βελτιωθούν τα συμπτώματα κατά πολυ)
θέλει παρακολούθηση απο ιατρό (να μη πάει ετσι στο φαρμακειο να τα πάρει).
Είναι διάγνωση εξ αποκλεισμού οποτε πρέπει να πρώτα να γίνουν εξετάσεις αίματος (CK, LDH. CRP, ΑΝΑ, ανοσολογικός έλεγχος αντε και καμία B12, VitD , εξετάσεις πήξεις) όπως είπε ο φίλος Γιάννης απο πάνω.
Τεσπα, μακάρι να πάει γιατρό. Εδώ και μήνες έχει χαλασμένο δόντι και δεν πάει. Άντρες!
fockos
Επιφανές μέλος

24-11-24

13:09
το εσκιταλοπραμ κάνει διαταραχές στον ύπνο (αλλάζει την αρχιτεκτονική του) οποτε σε άλλους ή θα προκαλέσει υπνηλία και σε άλλους δυσκολία στην έλευση κανονικά εφόσον παίρνει πρέπει να εχει παρακολούθηση από ψυχίατρο εφόσον δεν αποδίδει το φάρμακο αλλάζει.. Δε μπορώ να προτείνω φάρμακα από δω (και δεν είναι η βασική μου ειδικότητα) αλλά μπορει να δοκιμάσει το Distress που είναι συμπλήρωμα και έχω δει ότι λειτουργεί (οποτε επιτρέπεται από δω).να σου πω, επειδή δεν τα ξέρω αυτά και οι συμβουλές μου, αν είναι πολλές, θα πέσουν στο κενό. Δηλ θα πω στοχευμένα πράματα, πχ πήγαινε γιατρό δες το LRS, έπειτα ο γιατρός θα τα δρομολογήσει.... όταν πάει... Παίρνει το πρωί ένα χαπάκι εσκιταλοπραμ, λες να επιβαρύνει; Η ανησυχία στα πόδια έρχεται βράδυ. Επίσης ο ίδιος ισχυρίζεται πως έχει δεπυ και όλα είναι ψυχολογικά. Έτσι βολεύεται με τα νερά και πιστεύει πως δε χρειάζεται άλλο φάρμακο. Απλά η σκέψη μου είναι, μην είναι κάτι παθολογικό, πχ διαβήτης και το αφήνει.
Τεσπα, μακάρι να πάει γιατρό. Εδώ και μήνες έχει χαλασμένο δόντι και δεν πάει. Άντρες!
Για το ΔΕΠΥ υπάρχει αντιμετώπιση. Τα φάρμακα της ΔΕΠΥ λειτουργούν και ως αγωνιστές ντοπαμίνης (σε διαφορετικού είδους από ότι (mirapexin) που είπα πει από πάνω (αλλά λίγο πολύ μοιάζουν) οπότε πολύ πιθανό να έχει δίκιο σχετικά με το ΔΕΠΥ και να οφείλονται αυτά σε αυτό. Γενικά θέλει παρακολούθηση (μια φορά το 6 μήνο ). υπάρχουν πλέον πολύ καλά φάρμακα (πχ το concerta).
Η πολυνευροπάθεια του διαβήτη θα φαινόταν σε πολύ μεγαλύτερες ηλικίες μετά από πολλά χρόνια αρρύθμιστου διαβήτη (οποτε είναι λίγες οι πιθανότητες) και θεωρητικά θα είχε κάνει καποια συμπτωματολογία να τον ανησυχήσει και να πάει σε ιατρό (αν και η ήπια υπεργλυκαιμία εινα ασυμπτωματική).
finesse
Πολύ δραστήριο μέλος

26-11-24

19:01
@fockos να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι; Μήπως γνωρίζεις αν άτομο που έχει παρουσιάσει αλλεργία σε σκιαγραφικό πρέπει ν' αποφεύγει το ιώδιο (πχ χλωρέλλα); Υπάρχει σύνδεση;
fockos
Επιφανές μέλος

26-11-24

22:59
πολυ μικρή σύνδεση αν έχει εκτεθει΄παραπάνω από 2 φορές στο παρελθόν και δεν έχει πάθει αλλεργικη αντιδραση τοτε δεν υπάρχει πρόβλημα (πάντα η 2η φορά ειναι πιο επικύνδινη)@fockos να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι; Μήπως γνωρίζεις αν άτομο που έχει παρουσιάσει αλλεργία σε σκιαγραφικό πρέπει ν' αποφεύγει το ιώδιο (πχ χλωρέλλα); Υπάρχει σύνδεση;
finesse
Πολύ δραστήριο μέλος

27-11-24

00:07
Μία φορά χρειάστηκε να κάνει εξέταση με σκιαγραφικό και διαπίστωσε την αλλεργία. Αφού λες ότι έχει μικρή σύνδεση, τότε οκ.πολυ μικρή σύνδεση αν έχει εκτεθει΄παραπάνω από 2 φορές στο παρελθόν και δεν έχει πάθει αλλεργικη αντιδραση τοτε δεν υπάρχει πρόβλημα (πάντα η 2η φορά ειναι πιο επικύνδινη)
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.021 μηνύματα.

27-11-24

13:18
Σορρυ που εισερχομαι απροσκαλεστος αλλα θελω να σου πω οτι αυτη η συχνη σε πολλους αλλεργία στο Ιωδιο του αξoνικου δεν πρεπει να σε απασχολει για το μελλον. Δεν ειναι αδυναμια του οργανισμου αλλα αδυναμια της τεχνολογιας να βρουν καποιο αλλο φιλικο υλικο να ''καθρεπτιζει'' της ακτινες χ.Μία φορά χρειάστηκε να κάνει εξέταση με σκιαγραφικό και διαπίστωσε την αλλεργία. Αφού λες ότι έχει μικρή σύνδεση, τότε οκ.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.
Την επομενη φορα που θα χρειαστει τους το λες μερικες μερες πριν και σου δινουν μια αγωγη 3 ημερων με πολυ λιγα χαπια κορτιζονης και αντισταμινικων (xozal- zyrtec) και μετα ολα καλα.
finesse
Πολύ δραστήριο μέλος

27-11-24

16:36
Μη ζητάς συγνώμη.Σορρυ που εισερχομαι απροσκαλεστος αλλα θελω να σου πω οτι αυτη η συχνη σε πολλους αλλεργία στο Ιωδιο του αξoνικου δεν πρεπει να σε απασχολει για το μελλον. Δεν ειναι αδυναμια του οργανισμου αλλα αδυναμια της τεχνολογιας να βρουν καποιο αλλο φιλικο υλικο να ''καθρεπτιζει'' της ακτινες χ.
Την επομενη φορα που θα χρειαστει τους το λες μερικες μερες πριν και σου δινουν μια αγωγη 3 ημερων με πολυ λιγα χαπια κορτιζονης και αντισταμινικων (xozal- zyrtec) και μετα ολα καλα.

Σε ευχαριστώ και σένα για τη συνεισφορά σου στην απορία μου. Να είσαι καλά.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.067 μηνύματα.

27-11-24

18:21
Όταν ήταν να κάνει αξονική η μητέρα μου με σκιαγραφικό για πνεύμονα, της είχαν γράψει τέτοια χάπια (αυτό και άλλο ένα), νομίζω indeed για 3 μέρες πριν. Προληπτικά, όχι ότι δήλωσε κάποια αλλεργία.zyrtec
fockos
Επιφανές μέλος

27-11-24

18:31
1 tb 16mg medrol 12 και 6 ώρες πριν και 1 tb Xozal 20 λεπτά πριν την εξέταση η δεύτερη φορά σε έκθεση είναι πιο επίκυνδινη. Κάθε κέντρο έχει διαφορετική οδηγίες οποτε ενημερώνεις πιο πριν.Μη ζητάς συγνώμη.
Σε ευχαριστώ και σένα για τη συνεισφορά σου στην απορία μου. Να είσαι καλά.
Αν έχει εκτεθει παραπάνω από 2 φορές χωρίς προλβημα τοτε δεν υπάρχει προβλημα αν ειναι η δεύτερη καλό είναι να πάρει αγωγή πριν
finesse
Πολύ δραστήριο μέλος

28-11-24

14:37
Κάνω ένα update για όποιον πέφτει στην περίπτωση ή θέλει να μάθει για εγκυκλοπαιδικούς λόγους.
Μετέφερα όσα είπατε focko και Γιάννη, κι ενώ είχε κλείσει στο να μην το ρισκάρει και να πάει σε κάτι άλλο, είδε πως υπάρχει και χλωρέλλα δίχως ιώδιο, οπότε θα πάει σ' αυτήν.
Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις απαντήσεις σας.
Μετέφερα όσα είπατε focko και Γιάννη, κι ενώ είχε κλείσει στο να μην το ρισκάρει και να πάει σε κάτι άλλο, είδε πως υπάρχει και χλωρέλλα δίχως ιώδιο, οπότε θα πάει σ' αυτήν.
Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις απαντήσεις σας.
Guest 881237
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

28-11-24

20:54
Αυτές τις εξετάσεις μου έγραψε η γιατρός... Θα φανεί σε κάποιο από αυτά και το ζάχαρο μου ;
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, επαγγέλλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει από Νορβηγία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.833 μηνύματα.

28-11-24

21:21
Όχι.Αυτές τις εξετάσεις μου έγραψε η γιατρός... Θα φανεί σε κάποιο από αυτά και το ζάχαρο μου ; View attachment 142197
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 184 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- zina15
- charmander
- BatGuin
- fockos
- Luludaki
- touvlo
- fourkaki
- Scandal
- johnsala
- Wonderkid
- fmarulezkd
- loulou11
- rafaela11
- Libertus
- synthnightingale
- Joji
- Vera
- iew
- pendejo
- Εριφύλη
- Unboxholics
- Dr. Gl. Luminous
- Skeptic95
- chester20080
- taketrance
- pinkheart
- ck_chrysiis
- Jack of Spades
- DimitraA.
- bibliofagos
- American Economist
- Μήτσος10
- gegeorgiou90
- thenutritionist
- Reader
- psaiek
- louminis
- despoina13
- A350
- Fernando_A
- Kate1914
- exotic xo
- jellojina
- melina_51
- Βασιλης1234
- Paragontas7000
- Antonia Alexandra
- giannhs2001
- P.Dam.
- Γατέχων
- suaimhneas
- epote
- Μαυρίκιος
- Maria123456789
- phleidhs
- camil
- stepicezs
- tsiobieman
- Abiogenesis
- Ωρορα
- AggelikiGr
- Hased Babis
- Alessandra Eliza
- MarcoReus
- rockieleone
- AnnaVrt12
- nucomer
- eukleidhs1821
- Catcara
- jj!
- anastasia papa
- Roulaki
- Ilma
- spring day
- Meow
- Εχέμυθη
- User2350
- Mt73
- tslef8
- Ariana2018
- sunsetpp
- Αλκης Κ.
- Kitana
- Ryuzaki
- Eirinakiii8
- Kassiopi
- Kimaria
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.