• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Μικρές ιατρικές γνώσεις

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.009 μηνύματα.
χαχα, ενώ τα αγόρια πάνε και στα δέντρα....:)
<3:sonic::star::clover:
Οχι στα δεντρα ..μονο στην αγρια φυση για λιπασμα.
Ε αστα να εχουν και ενα πλεονεκτημα... αλλα να τα μάθετε να ειναι προσεκτικα και πολιτισμενα στις τουαλετες και να ξερουν σκοπευση.

Aura

Διάσημο μέλος

Η Aura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3.292 μηνύματα.
Αρκετά, από βακτήρια μέχρι και μύκητες.

Απο βακτήρια (κάνω και μια έρευνα πάνω σε αυτό) Escherichia coli
επειτα έχουμε τους εντερόκοκκους, Staphylococcus(Τα MRSA) κτλ κτλ

Απο ιους
Noravirus,
Ηπατίτιδα (πιο σπάνιο)

Από μύκητες φυσικά τα Candida (E.g albicans)

Από παράσιτα εε λίγο δύσκολο αλλά σκέφτομαι κανένα Giardia lamblia

Γενικά επειδή είναι χώροι στους οποίους υπάρχουν εκκρίσεις και γενικά περιττώματα, ιδιαίτερα αν κάποιος δεν ειναι της υγιεινής, όταν τελειώσεις κατευθείαν να πλύνεις τα χέρια καλά και προσοχή όταν πατάς το καζανάκι γιατί χωρίς να το ξέρεις αν το καπάκι είναι ανεβασμένο, μικροσωματίδια πετάγονται παντού.
Το θέμα είναι με τι πιθανότητα τα κόλλας όλα αυτά. Γιατί αν η εναλλακτική είναι να κρατιέσαι για την κύστη σου είναι καλύτερο;

Εμένα δεν μου φαίνεται τόσο επικίνδυνο. Με την έννοια ότι και τουαλέτα όταν πας μετά δεν αποστειρωνεσαι, οπότε δεν είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου μικρόβια στην περιοχή. Οπότε θα πεταχτεί μια σταγόνα υποθετικά από το καζανάκι και θα πάθεις ουρολοίμωξη ξαφνικά;

Αν και το ακούμε συχνά, ότι πήγα σε δημόσιες τουαλέτες και έπαθα ουρολοίμωξη πχ Τώρα μύθος η αλήθεια...

Με μια υγιεινή βέβαια να μην ακουμπάς πουθενά, να πλένεις τα χέρια σου..

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.031 μηνύματα.
Το θέμα είναι με τι πιθανότητα τα κόλλας όλα αυτά. Γιατί αν η εναλλακτική είναι να κρατιέσαι για την κύστη σου είναι καλύτερο;

Εμένα δεν μου φαίνεται τόσο επικίνδυνο. Με την έννοια ότι και τουαλέτα όταν πας μετά δεν αποστειρωνεσαι, οπότε δεν είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου μικρόβια στην περιοχή. Οπότε θα πεταχτεί μια σταγόνα υποθετικά από το καζανάκι και θα πάθεις ουρολοίμωξη ξαφνικά;

Αν και το ακούμε συχνά, ότι πήγα σε δημόσιες τουαλέτες και έπαθα ουρολοίμωξη πχ Τώρα μύθος η αλήθεια...

Με μια υγιεινή βέβαια να μην ακουμπάς πουθενά, να πλένεις τα χέρια σου..
αυτό εννοείται, το σώμα μας έχει μηχανισμούς με τους οποίους μας προστατεύει. Όπως είπα μέχρι και η ούρηση είναι ένας μηχανισμός προστασίας. Άτομα όμως που είναι σε κρίσιμη ηλικία πχ ηλικιωμένη και νεογνά βρίσκονται σε κίνδυνο.

Αλλά τώρα αν πάει ένας ή μια με κακή υγιεινή και μετά δεν πλύνεις τα χέρια σου και πιάσεις καταλαθος μάτια ή στόμα… ποιος φταίει;

Παντού υπάρχουν επικίνδυνα μικρόβια αλλά με σωστή υγιεινή όλα αντιμετωπίζονται (σχεδόν…).

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.900 μηνύματα.
και μια και πλησιάζει η μέρα που θα πάω στον οδοντίατρο, αν δεν απεργεί στις 28.2και αν προσγειωθεί το αεροπλάνο, άρχισα να σκέφτομαι το αντιβιωτικό...
Ρε παιδιά, ωραία θα του πω όλους τους φόβους μου, αλλά το πιθανότατο είναι να μην τον πείσω.
Δε μου λέτε... (έρχεται κοτσάνα, ψυχραιμία)
Έχω να πάρω αντιβίωση 17 χρόνια. Έχω φτιάξει ένα ανοσοποιητικό, ελπίζω, πολύ γερό. Μήπως παίρνοντας αυτό το δολοφονικό είδος, τα βακτήρια καλά και κακά επαναστατήσουν και τα κακά δεν σκοτωθούν, αντίθετα κάνουν αντοχές, δυναμώσουν, γιατί ήδη είναι πολύ ζόρικα μέσα μου και μου διαλύσουν κανένα συκώτι πχ κανένα νεφρό.... λέω τώρα.....

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.009 μηνύματα.
και μια και πλησιάζει η μέρα που θα πάω στον οδοντίατρο, αν δεν απεργεί στις 28.2και αν προσγειωθεί το αεροπλάνο, άρχισα να σκέφτομαι το αντιβιωτικό...
Ρε παιδιά, ωραία θα του πω όλους τους φόβους μου, αλλά το πιθανότατο είναι να μην τον πείσω.
Έχω να πάρω αντιβίωση 17 χρόνια. Έχω φτιάξει ένα ανοσοποιητικό, ελπίζω, πολύ γερό. Μήπως παίρνοντας αυτό το δολοφονικό είδος, τα βακτήρια καλά και κακά επαναστατήσουν και τα κακά δεν σκοτωθούν, αντίθετα κάνουν αντοχές, δυναμώσουν, γιατί ήδη είναι πολύ ζόρικα μέσα μου και μου διαλύσουν κανένα συκώτι πχ κανένα νεφρό.... λέω τώρα.....
Ε καλα δεν υπαρχει περιπτωση να μην τον πεισεις οτι δεν κανει καλο η αντιβιωση...αν δεν το δεχθει κυνδυνευει αυτος.
Ο μονος κερδισμενος ειναι ο Αδωνις που θα γλυτωσει 5 ευρω.
Αφου τον πείσεις για την αχρειαστη αμοξιλινη μετα προσπαθησε να τον πεισεις να μην σου κανει αναισθησια γιατι μπορει να εμπεριεχει κινδυνους και στο κατω κατω θελεις να νιωσεις ρεαλιστικα ολη την διαδικασια..

Εγω αυτο που μπορω να κανω ειναι να σε κανω μια βαθια ζεστη αγκαλιτσα και να σου πω στο αυτι οτι αυτα τα πανάρχαια φαρμακα εχουν σωσει δισεκατομμυρια ζωες.

Καλη εκβαση ευχομαι και χωρις κανενα πονο.

adams33

Δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.
Εγώ λέω πως το μυαλό σου παίζει παιχνίδια και εσύ τα ακολουθείς.

Ένας γενικευμένος φόβος είναι!

Άσε το εάν και το μήπως και εστίασε στο γεγονός.

Αντιβίωση είναι!Αν κάνεις μια αντίδραση δεν ξαναπαιρνεις και τελος ,επειτα σου την δίνει γιατρός δεν την λαμβάνεις μόνη σου !

Δεν έχουν βάση οι υποθέσεις του μυαλού αυτό να θυμάσαι πάντα.

Ολα καλα θα πανε ας μην φοβομουν εγω τον πινο στον οδοντίατρο ακομα και στον καθαρισμο και ας μου εδινε και 10 αντιβιώσεις :kissing:

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.
αν δε συμφωνείς άλλαξες ιατρό εγώ προσωπικά θα άλλαζα ιατρό αν μου έλεγε να μη πάρω αντιβίωση. Πέρα από καταστάσεις όπως ενδοκαρδίτιδα η περιοχή αυτή ανατομικά είναι επιρεπής για πολλές σοβαρές λοιμώξεις όπως μια χημειοπροφυλαξη κακό δε θα κάνει.

ποιο αντιβιωτικό σου συνταγογράφησε;

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.900 μηνύματα.
αν δε συμφωνείς άλλαξες ιατρό εγώ προσωπικά θα άλλαζα ιατρό αν μου έλεγε να μη πάρω αντιβίωση. Πέρα από καταστάσεις όπως ενδοκαρδίτιδα η περιοχή αυτή ανατομικά είναι επιρεπής για πολλές σοβαρές λοιμώξεις όπως μια χημειοπροφυλαξη κακό δε θα κάνει.

ποιο αντιβιωτικό σου συνταγογράφησε;
ακόμη δεν πήγα. Στις 28 έχω ραντεβού. Να δούμε. τι θα γίνει με τις απεργίες....
Και αν δει τη γνάθο έτοιμη για εμφύτευμα, τότε θα ξεκινησει η θεραπεία. Δηλ έχουμε δρόμο ακόμη.
Σ΄ευχαριστώ πάντως...

touvlo

Διάσημο μέλος

να σου πω λίγο για το φόβο για τα αντιβιωτικά:
Πριν 15 περίπου χρόνια, ένας γνωστός νεαρός, υγιέστατος, αθλητικότατος 17 ετών έπαθε σαλμονέλα και του έδωσαν αντιβίωση. Δεν ξέρω, τι αντιβίωση, πόσο καιρό και ασφαλώς αν είχε κάποια κρυφή νόσο. Έδειχνε πάντως θηριάκι, σε όλες τις σχολικές ομάδες ήταν μέσα, με βεβαιώσεις γιατρών κλπ, τον ήξερα απ τα 12. Τώρα εκεί, κάτι του έκανε παρενέργειες. Ήταν η ίδια η σαλμονέλα, ήταν το αντιβιωτικό, δεν ξέρω. Η μαμά του είπε, πως του έκανε παρενέργεια η αντιβίωση και έβλαψε το σηκώτι. Το παιδί νοσηλεύτηκε 2 εβδομάδες, συνήλθε, αλλά πήρε απαλλαγή απ τη γυμναστική πλέον. Αυτόν σκέφτομαι και φοβάμαι.
Βέβαια, δεν είναι ο ίδιος φόβος με τις ναρκώσεις, αλλά έναν φόβο τον έχω.....

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.204 μηνύματα.
να σου πω λίγο για το φόβο για τα αντιβιωτικά:
Πριν 15 περίπου χρόνια, ένας γνωστός νεαρός, υγιέστατος, αθλητικότατος 17 ετών έπαθε σαλμονέλα και του έδωσαν αντιβίωση. Δεν ξέρω, τι αντιβίωση, πόσο καιρό και ασφαλώς αν είχε κάποια κρυφή νόσο. Έδειχνε πάντως θηριάκι, σε όλες τις σχολικές ομάδες ήταν μέσα, με βεβαιώσεις γιατρών κλπ, τον ήξερα απ τα 12. Τώρα εκεί, κάτι του έκανε παρενέργειες. Ήταν η ίδια η σαλμονέλα, ήταν το αντιβιωτικό, δεν ξέρω. Η μαμά του είπε, πως του έκανε παρενέργεια η αντιβίωση και έβλαψε το σηκώτι. Το παιδί νοσηλεύτηκε 2 εβδομάδες, συνήλθε, αλλά πήρε απαλλαγή απ τη γυμναστική πλέον. Αυτόν σκέφτομαι και φοβάμαι.
Βέβαια, δεν είναι ο ίδιος φόβος με τις ναρκώσεις, αλλά έναν φόβο τον έχω.....
δεν ηταν υγιεστατος αφού επάθε σαλμονέλα η οποία απο μονη της μπορεί να αυξήσει τα ηπατικα ένζυμα και για να του βάλανε αντιβιωση είχε συμπτωματολογία. Επίσης δε σημαίνει οτι γυμνασμένος είναι και υγιής (πχ οι αυτή που ασχολούνται με βάρη μόνο υγιεις δεν ειναι).

πέρα από τοπικές λοιμώξεις μια μόλυση στη περιοχή του εμφυτεύματος μολύνει του γναθιαίους κόλπους και να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή ενώ σε πολλες οστεομυελίτιδα και αν προχωρήσει σε εγκεφαλίτιδα σπάνιες περιπτώσεις αλλά συμβαίνουν.

Εάν αγχώνεσαι για το συκώτι ή τα νεφρά πεσ του να σου γράψει sgot , sgpt, alp , ουρία, κρεατινίνη πριν την αρχίσεις.

touvlo

Διάσημο μέλος

δεν ηταν υγιεστατος αφού επάθε σαλμονέλα η οποία απο μονη της μπορεί να αυξήσει τα ηπατικα ένζυμα και για να του βάλανε αντιβιωση είχε συμπτωματολογία. Επίσης δε σημαίνει οτι γυμνασμένος είναι και υγιής (πχ οι αυτή που ασχολούνται με βάρη μόνο υγιεις δεν ειναι).

πέρα από τοπικές λοιμώξεις μια μόλυση στη περιοχή του εμφυτεύματος μολύνει του γναθιαίους κόλπους και να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή ενώ σε πολλες οστεομυελίτιδα και αν προχωρήσει σε εγκεφαλίτιδα σπάνιες περιπτώσεις αλλά συμβαίνουν.

Εάν αγχώνεσαι για το συκώτι ή τα νεφρά πεσ του να σου γράψει sgot , sgpt, alp , ουρία, κρεατινίνη πριν την αρχίσεις.
Αυτές τις εξετάσεις τις κάνω κάθε 2 χρόνια, νομίζω, τουλαχιστο του ήπατος τις τιμές. Πριν 1 χρόνο ήταν ΟΚ.

Ξερεις σκέφτομαι, πως τις πληροφορίες για το νεαρό που προανέφερα, τις ξέρω απ τον ίδιο και τη μητέρα του. Μπορεί να μην είναι αληθινές όλες. Το ότι νοσηλεύτηκε και απαλλάχτηκε απ τη γυμναστική είναι τα μόνα βέβαια. Πχ, δε θα μπορούσε να είχε καμμιά ηπατίτιδα..... ή κάποια άλλη αιτία.... (Σαν ομορφόπαιδο, είχε νωρίς ερωτική ζωή, έτσι έλεγε δηλ). Ναι, όλα τα παιδιά είναι εμβολιασμένα, αλλά υπάρχουν πολλές ηπατίτιδες.... λέω τώρα. Και κάτι τέτοιο συχνά δεν το λένε.
Δηλ , έχεις δίκιο, ας μην πιστεύουμε όλα όσα ακούγονται από τον καθένα.
Σίγουρα θα του πω τις σκέψεις μου, αλλά θα υπακούσω τελικά.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες με πιάνει απίστευτη υπνηλία μέσα στη μέρα. Ποιον, εμένα, που δεν κοιμόμουν ποτέ😢

Η φάση μου πλέον είναι, μπορώ να κοιμηθώ και στο ταβάνι. Δεν το έχω ξανά πάθει αυτό, κυριολεκτικά τα μεσημέρια κοιμάμαι όρθια..

touvlo

Διάσημο μέλος

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες με πιάνει απίστευτη υπνηλία μέσα στη μέρα. Ποιον, εμένα, που δεν κοιμόμουν ποτέ😢

Η φάση μου πλέον είναι, μπορώ να κοιμηθώ και στο ταβάνι. Δεν το έχω ξανά πάθει αυτό, κυριολεκτικά τα μεσημέρια κοιμάμαι όρθια..
κουράζεσαι;
Μόλις τελείωσες μια δύσκολη δουλειά και ηρέμησες;
Το έχω πάθει πολλές φορές, συνηθως μετά από αγχώδη δουλειά. Την πρώτη φορά που δούλεψα σε παιδικές κατασκηνώσεις, θεωρητικά ήμασταν όλο το 24ωρο επί ποδός για 20 μέρες, μετά γύρισα σπίτι και κοιμόμουν επί μια βδομάδα σχεδόν 12 με 14 ώρες την ημέρα. Λες και μου είχαν δώσει ναρκωτικό. Το έχω ξαναπάθει κανα δυο φορές από τότε σε παρόμοιες περιπτώσεις

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Μηπως ψιλοπονανε οι γαμπες στο περπατημα? αν ναι δες τον αιματοκριτη σου.
Και τωρα συγνώμη ... μηπως εχεις και ευαισθησια στα μεμε..αν ναι μηπως εισαι σε ενδιαφερουσα?

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.
Τι λες μωρέ Γιάννη μου😂 Μη μας συγχύζεις. Όχι δεν είμαι έγκυος. Κάτι άλλο είναι

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Τι λες μωρέ Γιάννη μου😂 Μη μας συγχύζεις. Όχι δεν είμαι έγκυος. Κάτι άλλο είναι
Ε ενταξει συγνωμη... ε ειπα... εμενα μου τα χωνει η καλη touvlo αλλα εγω δεν θα εκαν ποτε κακο σε κοριτσι
Υγειες κοριτσι εισαι.. αν δεν πονανε οι γαμπες το ξεχνας.. ο υπνος ειναι ευεργετικος..
Αν θελεις να σου φυγει η ιδεα για έλλειψη βιταμινων παρε ενα συμπλεγμα Β απο το φαρμακειο ...neurobion τις λενε και στοιχιζουν 2,8 €

touvlo

Διάσημο μέλος

Ε ενταξει συγνωμη... ε ειπα... εμενα μου τα χωνει η καλη touvlo αλλα εγω δεν θα εκαν ποτε κακο σε κοριτσι
Υγειες κοριτσι εισαι.. αν δεν πονανε οι γαμπες το ξεχνας.. ο υπνος ειναι ευεργετικος..
Αν θελεις να σου φυγει η ιδεα για έλλειψη βιταμινων παρε ενα συμπλεγμα Β απο το φαρμακειο ...neurobion τις λενε και στοιχιζουν 2,8 €
είσαι γλυκύτατος! Έχεις κάνει και βοηθός φαρμακοποιού; Γελώ, που ξέρεις και τιμές!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Επανέρχομαι στα αντιβιωτικά. Ευτυχώς ακόμη δεν ξεκίνησα, αλλά....
Έχω πάθει σοκ, από το πόσο εύκολα τα παίρνουν. Δηλ και έτσι, προληπτικά.
Παιδιά, αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό, το ξέρετε;
Ας αφήσω τα δικά μου, αν και σκέφτομαι συνεχώς, αν αξίζει να αποδυναμώσω για ένα δόντι.... αλλά...
Έχω γνωστό, ηλικία μου, που μετά από αναγκαστική βαρβάτη αντιβίωση (ερασε μικρόβιο στο αίμα), δεν μπορεί να συνέλθει. Παθαίνει τη μια λοίμωξη μετά την άλλη! Πώς μπορεί αυτός να δυναμώσει;

2ο παραδειγμα: Σας έχω πει για έναν ουρολόγο, που επιβλέπει τη μαμά 92. Αυτός είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών, δηλ Ελλάδα, αλλά είναι πολύ προσεχτικός με αντιβιώσεις. Λοιπόν, της μαμάς της βρέθηκε βαρβάτο μικρόβιο, ψευδομονάδα, που όμως της προκαλούσε μόνο τσούξιμο, όχι λοίμωξη. Ο παθολόγος έδωσε εκεί μια αντιβίωση, μάλλον δεν το έπιασε, οι ενοχλήσεις ξαναήρθαν. Ήρθε λοιπόν ο ουρολόγος, είδε την κλινική εικόνα και είπε, πως η λύση, είναι, να αποφεύγει όλα τα αντιβιωτικά, για να δυναμώσει ο οργανισμός και να αποδυναμώσει το μικρόβιο. Ρε παιδιά, δεν ξέρω, τι γίνεται ασφαλώς, την έχουμε με πλύσιμο χαμομηλάκια κλπ αλλά έχει ήδη μια μικρή βελτίωση. Και λέω, κοίτα, είδε 92 χρονών άνθρωπο με καθαρό οργανισμό από φάρμακα, εκτίμησε πως θα δυναμώσει και πάει προς την επαναστατική μέθοδο. Τώρα αυτός είτε θα την πεθάνει, είτε θα τη δυναμώσει. Είμαστε σε πείραμα. Αλλά ρε παιδιά, εγώ συμφωνώ με τη μέθοδό του. Είναι 92 και της εξασκεί το ανοσοποιητικό. Θα σας πω νεώτερα

Τελευταία επεξεργασία:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

είσαι γλυκύτατος! Έχεις κάνει και βοηθός φαρμακοποιού; Γελώ, που ξέρεις και τιμές!
ωχ γεια..σου χρωσταω και απαντηση για τα φαρμακα αλλα ακομα δακρύζω απο τα δακρυγονα.
ε μα οταν λες κατι πες πεστο και λειτουργικα ..που να τα βρει τα φραγκα η ερυφιλη?
αμα παει φαρμακειο και πει θελω βιταμινες Β θα της δωσουν τις καλες τις εμπορικες EVIOL με 9€ ...χρηματα που δεν εχει και θα τα κοψει απο καπου αλλου..
Γιατι να μην παρει τις ακομα ανωτερες neurobion με κοστος ενος φρεντου?

fockos

Επιφανές μέλος

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Σας έχω πει για έναν ουρολόγο, που επιβλέπει τη μαμά 92. Αυτός είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών, δηλ Ελλάδα, αλλά είναι πολύ προσεχτικός με αντιβιώσεις. Λοιπόν, της μαμάς της βρέθηκε βαρβάτο μικρόβιο, ψευδομονάδα, που όμως της προκαλούσε μόνο τσούξιμο, όχι λοίμωξη. Ο παθολόγος έδωσε εκεί μια αντιβίωση, μάλλον δεν το έπιασε, οι ενοχλήσεις ξαναήρθαν. Ήρθε λοιπόν ο ουρολόγος, είδε την κλινική εικόνα και είπε, πως η λύση, είναι, να αποφεύγει όλα τα αντιβιωτικά, για να δυναμώσει ο οργανισμός και να αποδυναμώσει το μικρόβιο. Ρε παιδιά, δεν ξέρω, τι γίνεται ασφαλώς, την έχουμε με πλύσιμο χαμομηλάκια κλπ αλλά έχει ήδη μια μικρή βελτίωση. Και λέω, κοίτα, είδε 92 χρονών άνθρωπο με καθαρό οργανισμό από φάρμακα, εκτίμησε πως θα δυναμώσει και πάει προς την επαναστατική μέθοδο. Τώρα αυτός είτε θα την πεθάνει, είτε θα τη δυναμώσει. Είμαστε σε πείραμα. Αλλά ρε παιδιά, εγώ συμφωνώ με τη μέθοδό του. Είναι 92 και της εξασκεί το ανοσοποιητικό. Θα σας πω νεώτερα
Το μικρόβιο είναι κατά πασα πιθανοτητα ενδονοσοκομειακο και το έχει πολυ καιρο που πιθανο να μη το ξέρατε.
Ο παθολόγος στην αρχή έκανε αντιβιογραμμα και έβαλε ένα αντιβιοτικό βάση αντιβιογράμματος και επειδή ειχε συμπτώματα τσούξιμο που λογικά δεν είχε πριν. Ο παθολόγος επειδή υπήρχε πρωτοδιαγνωση σωστά έβαλε το αντιβιοτικό γιατι΄αν δε το καταπολεμήσεις στην αρχή καταλήγει σε φορεία.

Ο ουρολόγος είχε δεδομένο οτι δοκιμάστηκε ήδη ένα αντιβιοτικό έκανε πάλι αντιβιογραμμα και είδε περιπου ιδιο πληθυσμό μικροβίων και ήπια συμπτώματα που επανήλθαν οποτε συμπέρανε οτι ήταν ήδη σε φορεία. Σε αυτή τη περίπτωση δε κάνουμε τπτ γιατι όσα αντιβιοτικα και να βάλεις δε θα καταπολεμηθει οποτε το καλύτερο ειναι να το αφήσουμε έτσι.

Δεν ειναι πείραμα πρωτόκολλα ειναι, Κατά πάσα πιθανότητα ο παθολογος δε θα έβαζε αντιβιοτικο τη δεύτερη φορά.

touvlo

Διάσημο μέλος

Το μικρόβιο είναι κατά πασα πιθανοτητα ενδονοσοκομειακο και το έχει πολυ καιρο που πιθανο να μη το ξέρατε.
Ο παθολόγος στην αρχή έκανε αντιβιογραμμα και έβαλε ένα αντιβιοτικό βάση αντιβιογράμματος και επειδή ειχε συμπτώματα τσούξιμο που λογικά δεν είχε πριν. Ο παθολόγος επειδή υπήρχε πρωτοδιαγνωση σωστά έβαλε το αντιβιοτικό γιατι΄αν δε το καταπολεμήσεις στην αρχή καταλήγει σε φορεία.

Ο ουρολόγος είχε δεδομένο οτι δοκιμάστηκε ήδη ένα αντιβιοτικό έκανε πάλι αντιβιογραμμα και είδε περιπου ιδιο πληθυσμό μικροβίων και ήπια συμπτώματα που επανήλθαν οποτε συμπέρανε οτι ήταν ήδη σε φορεία. Σε αυτή τη περίπτωση δε κάνουμε τπτ γιατι όσα αντιβιοτικα και να βάλεις δε θα καταπολεμηθει οποτε το καλύτερο ειναι να το αφήσουμε έτσι.

Δεν ειναι πείραμα πρωτόκολλα ειναι, Κατά πάσα πιθανότητα ο παθολογος δε θα έβαζε αντιβιοτικο τη δεύτερη φορά.
σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ.
Κοίτα, το αντιβιόγραμμα έγινε μία φορά. Βρέθηκαν 2 μικρόβια, ο πρωτέας και η ψευδομονάδα. Στην ψευδομονάδα τα αντοβιωτικά που την έπιαναν ήταν μόνο ενδοφλέβια. Ο παθολόγος έδωσε από το στόμα. Ήταν όμως σε σκέψη, γιατί η γενική ούρων ήταν ΟΚ. Έπειτα η μαμά έχει foley, δηλ είναι αποικισμένη. Τέλος σε νοσοκομείο δεν έχει μπει. Τεσπα, της έδωσε για μια βδομάδα. Από τότε δεν ξανακάναμε εξέταση. Και οι δυο γιατροί, όταν ειδαν τη γενική ούρων, θεώρησαν πως δεν δημιουργεί πρόβλημα. Προφανώς ο ουρολόγος σκέφτηκε όπως είπες, αλλά δίχως εξετάσεις. Είδε απλά την κλινική εικόνα.
Ναι και ο παθολόγος δεν ήθελε ξανά αντιβίωση, είπε πως δεν έχει νόημα και όλοι αν δώσουμε ούρα, θα βρούμε μικρόβια.
Εφόσον είναι πρωτόκολλο, θα μείνουμε έτσι, φορείς, έστω! Μα προφανώς και λέει, τι να της αλλάξω τα φώτα σε αντιβιώσεις; Θα φύγει νωρίτερα. Απ, την αρχή, όταν βάλαμε το foley, είχε πει <θα παντρευτεί τα μικρόβια. Όσο δεν έχει πυρετό, δε μας πειράζει>.
Είναι βέβαια και το τσούξιμο, αλλά τι να γίνει.... Υπάρχει λύση;
Χαμομήλι είπε, αλλά δεν πιάνει πάντα. Σημερα είχε πάλι πρόβλημα. Έχει τα πάνω και τα κάτω.

Ερώτηση: το αντιφλεγμονώδες πειράζει; Γιατί έχει μια φλεγμονή άσχετη και είπε ο νοσηλευτής, να πάρει δυο μέρες algofren
Σε ευχαριστώ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια