Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Κι έλεγα να ξεκινήσουμε αναφέροντας την διαφορά που έχει η ισοβιότητα από την μονιμότητα. Όλοι έχετε ακούσει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μόνιμοι και οι δικαστικοί λειτουργοί είναι ισόβιοι, αλλά πόσοι ξέρετε ποια είναι η διαφορά αναμέσα τους;
Η ισοβιότητα υπάρχει [SIZE=-1]υπάρχει για την κατοχύρωση της ανεξαρτησίας του Δικαστή, διότι αυτή λέει πως ακόμα κι αν καταργηθεί η θέση, αυτοί που είναι ενταγμένοι εκεί θα παραμείνουν αυτομάτως, μιας και είναι σε θέσεις προσωποπαγείς. Ενώ στη μονιμότητα, αν καταργηθεί η θέση, ο δημόσιος υπάλληλος αποχωρεί (στη πράξη φυσικά αυτό δεν συμβαίνει ποτέ και στην ουσία μονιμότητα και ισοβιότητα ταυτίζονται).[/SIZE]
Περισσότερα για την ισοβιότητα, μπορείτε να διαβάσετε εδώ και για την μονιμότητα εδώ.
ΥΓ: Αν κάποιος "συνάδελφος" θέλει να βοηθήσει/διορθώσει/προσθέσει, παρακαλώ να το κάνει

ΥΓ2: Όσα θέματα αναλύονται εδώ, έχουν σκοπό μόνο την ενημέρωση και δεν συνιστούν συμβουλές επίλυσης νομικών ζητημάτων. Το e-steki και η γραφούσα δεν φέρουν καμία ευθύνη για την ορθότητα όσων αναφέρονται στο θέμα, ο χώρος αυτός αποτελεί απλά βήμα συζήτησης νομικών θεμάτων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BrokenHeart
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

BrokenHeart
Πολύ δραστήριο μέλος

Καταρχήν, το νομικό πλαίσιο που καλύπτει τους 2 είναι τελείως διαφορετικό. Κατά 2ον, η σύμβαση αορίστου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να καταγγελθεί ΜΕ και ΓΙΑ περισσότερους και διαφορετικούς λόγους από ότι για έναν μόνιμο δήμοσιο υπάλληλο. Επίσης, σκέψου ότι ένας ιδιωτικός υπάλληλος με σύμβαση ορισμένου χρόνου είναι κάτι αντίστοιχο ενός συμβασιούχου στον δημόσιο τομέα και πάλι οι δυο τους καλύπονται από διαφορετικό νομικό πλαίσιο.
Αν θες να ρωτήσεις κάτι πιο συγκεκριμένο ή δεν κατάλαβα το ερώτημα σου, μπορείς να ξαναρωτήσεις.
BrokenHeart
Πολύ δραστήριο μέλος

Vkey
Επιφανές μέλος

'Η τα ξέρω- θυμάμαι λάθος;

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Vkey
Επιφανές μέλος

Απόλυση στην ασφάλεια πως το εννοείς Βικάκι;
Ποια από τις δύο είναι πιοοοοοοοοοοοο ξανθιά οεο;

Στην σύμβαση αορίστου χρόνου μπορεί να επέλθει απόλυση και η ασφάλεια είναι διαφορετική,δεν έχει ασφάλεια Δημοσίου αλλά ΙΚΑ (νομίζω...δεν είμαι σίγουρη)
Μήπως λέω βλακείες;

Oralee
Τιμώμενο Μέλος

ΥΓ: Κι εσύ είσαι πιο ξανθιά!

Vkey
Επιφανές μέλος

Aσφάλεια δημοσίου έχουν όσοι εργάζονται στο Δημόσιο με σύμβαση αορίστου χρόνοι (οι συμβασιούχοι απ' όσο ξέρω, έχουν ΙΚΑ). Τι σχέση έχει αυτό με την μονιμότητα δεν έχω καταλάβει..
ΥΓ: Κι εσύ είσαι πιο ξανθιά!![]()
Απλά έχω περισσότερες ανταύγειες

Ο μπρόκεν είχε απορία καλέ

Και επειδή θα γινόταν ένα δικαστήριο για εμάς το θέμα ήταν αν μας συμφέρει να διεκδικήσουμε σύμβαση αορίστου ή μονιμοποίηση και θυμάμαι ότι ο δικηγόρος είχε πει αυτά ως διαφορές

viki_thess
Διακεκριμένο μέλος

Στην σύμβαση αορίστου χρόνου η ασφάλεια είναι διαφορετική,δεν έχει ασφάλεια Δημοσίου αλλά ΙΚΑ (νομίζω...δεν είμαι σίγουρη)
Μήπως λέω βλακείες;![]()
![]()
πολυ σωστη η vkey

στο δημοσιο στις συμβασεις αοριστου χρονου οι υπαλληλοι εχουν ασφαλεια ΙΚΑ σε αντιθεση με τους μονιμους υπαλληλους που εχουν ασφαλεια δημοσιου. ομως μονο σε αυτο διαφερουν μεταξυ τους γιατι κατα τ αλλα εχουν ακριβως τις ιδιες αδειες και επιδοματα.
και επισης δεν μπορει να απολυθει καποιος με συμβαση αοριστου χρονου. τουλαχιστον εγω στα τοσα χρονια στο δημοσιο δεν ακουσα κατι τετοιο.

p.s. κι εγώ ξανθιά, το ντεκαπάζ στις ανταύγειες έχει ποτίσει μέχρι τον εγκέφαλο...
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Η συναίνεση αίρει τον άδικο χαρακτήρα της πράξης (πχ στην απλή σωματική βλάβη, αν συναινέσω, τότε η πράξη παύει να είναι άδικη και δεν τιμωρείται), ενώ η συγκατάθεση αίρει την "εγκληματικότητα" της πράξης (όταν καλώ κάποιον σπίτι μου, δίνω την συγκατάθεσή μου για να έρθει κι έτσι δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης!).
Δεν μπορώ να συναινέσω σε όλα τα αδικήματα, μόνο σε αυτά που προβλέπεται (φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απλή σωματική βλάβη και δεν θυμάμαι αν υπάρχει κάποιο άλλο). Φυσικά η συναίνεση μου δεν πρέπει να είναι προϊόν απάτης, απειλής, βίας ή πλάνης και πρέπει να είμαι ικανός να συναινέσω (ένα 5χρονο παιδί πχ δεν μπορεί να συναινέσει σε απλή σωματική βλάβη).
Τα έγραψα λίγο πρόχειρα, ελπίζω να μη έχω γράψει καμιά πατάτα

Youki
Πολύ δραστήριο μέλος

Ψάχνω τη διαταξη (?),νόμο (?), δεν ξέρω τι που αναφέρει ότι οτιδήποτε δημοσιεύεται υποχρεωτικώς σε ΦΕΚ (Νομοι, μεταβολές εταιρειών, διορισμοι-συνταξιοδοτήσεις ΔΥ κλπ κλπ) ισχύει από την ημέρα δημοσιευσης στο ΦΕΚ.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Youki
Πολύ δραστήριο μέλος

Συγκεκριμενα για τις μεταβολές εταιρειών ψάχνω, αλλά τουλάχιστον ο 2190 δεν γράφει κάτι....Για τις εταιρίες, οι αντίστοιχοι νόμοι λένε πως υπάρχουν αφού δημοσιευτει το κατασταστικό τους στο ΦΕΚ (και πιθανά και σε εφημερίδες ή πρωτοκόλληση στο Πρωτοδικείο). Δεν γνωρίζω να υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη που να μιλά γενικά για ισχύ δημοσιεύσεων στο ΦΕΚ, αλλά ας περιμένουμε να δούμε αν κάποιος άλλος γνωρίζει κάτι περισσότερο.![]()
Oralee
Τιμώμενο Μέλος

Youki
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 48 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.