Επειδή καταφέρθηκα εναντίον της αστικής ηθικής πολλές φορές, λέγοντας πως κατά τη γνώμη μου αποτελεί μορφή υποκρισίας, θα πρέπει να δώσω κάποιες διευκρινίσεις. Παρακαλώ να μην μετακινηθεί κάποιο μου μήνυμα από εδώ, αφού το θέμα της ηθικής αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της συζήτησης περί μονογαμίας, απιστίας, κέρατου, κλπ. Θα παραμείνω προσκολλημένος στο θέμα μας, όσο το δυνατόν.
Οι λόγοι για τους οποίους αρνούμαι την ηθική, ενώ ο ίδιος δεν μπορώ επ' ουδενί να χαρακτηριστώ ανήθικος (το πώς γίνεται αυτό θα το αναπτύξω παρακάτω στη συζήτηση) δεν είναι μόνο ιδεολογικοί. Άλλωστε η ιδεολογία κατασκευάζεται για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς και έτσι δεν μπορείς να την πάρεις πολύ στα σοβαρά, αν δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη. Αυτό που μ' έκανε να την αμφισβητώ και να το υποστηρίζω αυτό με τόση θέρμη και συναίσθημα, είναι ότι οι εμπειρίες μου έχουν δείξει άλλα πράγματα. Θα ήθελα να μοιραστώ για λίγο τις εμπειρίες μου μαζί σας. Πριν προχωρήσω θα ήθελα να διευκρινίσω και να δηλώσω ότι έχω γνωρίσει από πολύ κοντά (όχι απαραίτητα ερωτικά) τόσες πολλές γυναίκες, που τουλάχιστον ξέρω να ξεχωρίσω αν μια γυναίκα που μου μιλάει αδιαφορεί για μένα, την εκνευρίζω, της αρέσω και όλη τη γκάμα των διαβαθμίσεων μέχρι να μου την πέφτει ανοιχτά. Επίσης δηλώνω πως έχω σώας τας φρένας, ή τουλάχιστον έτσι μου είπε πρόσφατα ο γιατρός

. Τα παραπάνω τα δηλώνω επειδή αυτά που θα πω μου φάνηκαν κι εμένα ανήκουστα όταν μου συνέβησαν.
Πριν μερικά χρόνια λοιπόν, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει όσοι παρακολουθείτε αυτό το θέμα τον τελευταίο καιρό, στην ψυχή μου και στη ζωή μου επείλθε ένα τρομερό ρήγμα, σαν αυτό του Σαν Φραντζίσκο. Από τότε, ζω σχισμένος στα δυο. Φαίνεται λοιπόν ότι αυτό φώναζε επάνω μου, έτσι εκεί που προηγουμένως δεν μου έδινε σημασία καμία γυναίκα (ή μήπως δεν τους έδινα εγώ; ) ξαφνικά άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες ενδιαφερόμενες. Τα όρνια μυρίστηκαν κρέας, σκέφτομαι τώρα. Δεν θα μιλήσω γι' αυτές που με φλέρταραν ή που τις φλέρταρα εγώ. Θα μιλήσω μόνο γι' αυτές που μου την έπεσαν ωμά, χωρίς εγώ να έχω συμμετοχή σε αυτό (αλήθεια λέω, θα καταλάβετε).
Ποιες ήταν λοιπόν οι πρώτες 4 που μου την έπεσαν;
Πρώτη η αδελφή της γυναίκας μου (!!!). Λεπτομέρεια: Μέσα στο σπίτι μου κι ενώ η Abyss ήταν σε διπλανό δωμάτιο κι έκανε κάποια δουλειά). Έμεινα αποσβολωμένος και με ανοιχτό το στόμα και δεν έκανα τίποτε. Μου έδωσε και μια φορά το περιθώριο ν' αλλάξω γνώμη, ύστερα ησυχία (δόξα τω Θεώ).
Δεύτερη η κολλητή φιλενάδα της γυναίκας μου. Ήμουν στο σπίτι της και περιμέναμε να σχολάσει η Abyss από τη δουλειά για να βγούμε έξω. Το Μέγα Χάος με έσωσε την κρίσιμη στιγμή που είχε αρχίσει να μου δίνει φιλάκια, κάποιος χτύπησε το θυροτηλέφωνο και βρήκα ευκαιρία να το σκάσω. Το πόσο μου κάκιωσε η συγκεκριμένη δεν λέγεται. Αυτή θα μου κατέστρεφε το σπίτι. Ευτυχώς...
Τρίτη, η γυναίκα του καλύτερού μου φίλου. Στην τουαλέτα του μπαρ που βρισκόμασταν μαζί με τον φίλο μου και την Abyss. Έκανα τον εντελώς ηλίθιο και άρχισα να τραυλίζω. Κατάλαβε και με άφησε. Δεν θα μπορούσα να κοιτάξω τον φίλο μου στα μάτια αν έκανα κάτι τέτοιο. Μου είπε, ίσως για να δικαιολογηθεί, ότι ο φίλος μου της κάνει έρωτα αυστηρά μια φορά την εβδομάδα, όπως και η πλειοψηφία των παντρεμένων, και ότι στην ηλικία που έφτασε αυτή δεν της φτάνει πλέον. (Δυστυχώς όλοι δεσμευτήκαμε πριν φτάσουμε σε σεξουαλική ωριμότητα. Μετά καταλαβαίνεις την αξία του σεξ και το πόσο παραμύθι έχεις φάει στο παρελθόν). Ο φίλος μου, εκτός από πολύ καλό είναι και πολύ ωραίο παιδί παρεμπιπτόντως.
Τέταρτη, η άλλη αδερφή της γυναίκας μου (!!!). Απίστευτο; Εγώ να δείτε τι πλάκα έπαθα. Με κάλεσε στο σπίτι της για να πιούμε...

, μόνοι μας. Με υποδέχτηκε σχεδόν γυμνή με μαύρα δαντελένια εσώρουχα και ένα νεγκλιζέ μαύρο από επάνω. Τι έκανα; Παρίστανα πως δεν είδα τίποτε και της εξήγησα ότι θα πρέπει να τα φτιάξει με τον Θ., που ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της και αυτή τον έφτυνε, ενώ γλυκοκοιτούσε εμένα. Την έπεισα τελικά. Ακόμη είναι μαζί και τα παν περίφημα. Νιώθω περήφανος που δεν σκέφτηκα με το κάτω κεφάλι εκείνη τη στιγμή.
Την ίδια εποχή ξέρετε ποιος την έπεσε στη γυναίκα μου; Μα φυσικά ο κολλητός μου (όχι ο ίδιος που σας έλεγα πριν). Πού; Μέσα στο σπίτι μου, Πότε; Ενώ ήμουν κι εγώ κάπου γύρω. Λεπτομέρεια; Ακόμη κάνω παρέα με τον τύπο αυτόν (μα τόσο λαλάκας είσαι; ). Έτσι για να θυμάται τη χυλόπιττα που έφαγε ο λούστης και να κομπλάρει.

Δεν έχω πρόβλημα, όποιος νομίζει ότι θα μου φάει τη γυναίκα μπορεί να το προσπαθήσει. Στην χειρότερη περίπτωση η δικιά μου θα περάσει καλά και θα κόψει λίγο την γκρίνια, άρα πάλι σε καλό θα μου βγει.
Μην βλέπετε που γελάω για να ελαφρύνω το κλίμα. Αυτά που σας γράφω έγιναν πραγματικά. Οι 4 γυναίκες με ήξεραν για πάνω από 10 χρόνια οι τρεις και πάνω από 3 χρόνια η τέταρτη. Τον φίλο μου τον ήξερα πάνω από 2 χρόνια.
Δεν σας θυμίζει αυτά που διαβάζετε στα περιοδικά ή βλέπετε στα σήριαλ; Μόνο ο κουμπάρος έλειπε από την ιστορία που σας διηγήθηκα. Λεπτομέρεια: Η γυναίκα του φίλου μου η οποία μου την έπεσε στην τουαλέτα του μπαρ, μου είχε προτείνει να γίνω κουμπάρος κι εγώ ενστικτωδώς αρνήθηκα, λίγα χρόνια πριν γίνει το περιστατικό. Αν είχα δεχθεί, θα είχε και κουμπάρα η ιστορία
Ποια είναι η ηθική αγαπητοί μου συνομιλητές; Την είδατε εσείς κι εμένα μου διέφυγε; Δεν είναι αστείο πώς βρέθηκα εγώ στο τέλος να υπερασπίζομαι τα ιδανικά του έθνους (πατρίς, θρησκεία, οικογένεια) και τα όσια της φυλής; Εγώ που τα αμφισβητώ; Και τα τσάκισαν αυτοί που τα διακυρήττουν (δεν υπάρχει πιο ηθικολόγος από την αδερφή της Abyss, αυτή που μου την έπεσε πρώτη πρώτη). Όλοι οι παραπάνω δεν ήταν του πεζοδρομίου. Μέσοι αστοί οικογενειάρχες και καθ' όλα φυσιολογικοί (υποτίθεται) άνθρωποι. Ο μόνος που είναι ευτυχής μέσα στην άγνοιά του είναι ο καλός μου φίλος και παρολίγον "κουμπάρος", όπως και ο Θ. που απροσδόκητα του έκατσε αυτή που επί ένα χρόνο τον έφτυνε και δεν ξέρει σε ποιον και για ποιους λόγους οφείλει την χάρη...