Ω έλα τώρα, αν ήμουν με άνθρωπο που πίστευε τόσο απόλυτα και στεγανά, σιγά μην αυτό επεκτεινόταν αποκλειστικά στο παιδί, θα έπαιρνε πρώτα απ όλα εμένα η μπάλα με τις χριστιανικές παπαρίτσες και well...απλά δεν θα ήμουν με τέτοιο άνθρωπο αργά ή γρήγορα.
Για να μείνω στο τόπικ, τι εννοούμε χριστιανό; Αυτόν που ακολουθεί όλες τις νηστείες, πηγαίνει τακτικά στην εκκλησία να κοινωνήσει και να εξομολογηθεί, μπορεί να έχει κάνει και λίγο κατηχητικό, και επιτρέπει θρησκεία (και παπάδες) να επηρεάσουν σημαντικά την ζωή του με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ή αυτόν που είναι κατ' επίφαση χριστιανός λόγω κοινωνικών συνθηκών; (φάση θέλω να κάνω θρησκευτικό γάμο, και βάφτιση γιατί τι θα πει ο κόσμος, και κατά τ άλλα η μόνη μου σχέση με την εκκλησία είναι 10' το Μεγάλο Σάββατο στον προαύλιο χώρο; )
Στην πρώτη κατηγορία δεν νομίζω ο χριστιανός να ταιριάξει με άθεο, καταρχήν οι φανατικοί χριστιανοί έχουν και συγκεκριμένο κύκλο και γνωρίζονται έτσι και σπάνια κάποιος να ξεφύγει από όλο αυτό και να βρει κάποιον...διαφορετικό. Στην δεύτερη περίπτωση πιστεύω ότι θα ταιριάξουν με άθεο, αρκεί να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις.