Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος


Για το πιπέρι ξέρω ότι είναι ακόμα καλύτερα να μπαίνει στο τέλος,γιατί έτσι διατηρεί περισσότερο το άρωμά του.Δηλαδή δεν μένει μόνο το κάψιμο..αλλά και το άρωμα.2 ερωτήσεις.
- Πώς αποξηραίνουμε βασιλικό για να βάζουμε στα φαγητά;
- Το πιπέρι σε κόκκους το βάζουμε μόνο κατά τη διάρκεια του φαγητού; Δηλαδή, αν το ξεχάσουμε μπορούμε να το βάλουμε στο τέλος;
Για τον βασιλικό...εχμ..δεν το έχω κάνει,αλλά καταλάθος βρήκα έναν τρόπο για ενός είδους αποξήρανσης του μαιντανού.
Οπως είναι το ματσακι του μαιντανού,βγάζοντας το λάστιχο βέβαια και χωρίς να τον πλύνω,τον τυλίγω πρώτα σε χαρτί κουζίνας και μετα σε εφημεριδα.2-3 φύλλα οπωσδήποτε.Το βάζω στο ψυγείο.Εγω το έκανα για να μου διατηρείται και να μην μουχλιάζει,καθότι ένα άτομο είμαι..και δεν χρησιμοποιώ μεγάλη ποσότητα.Ε..μετά απο 4-5 μέρες..έχει ξεραθεί,χωρίς να έχει χαλάσει στο ελάχιστο..

Δεν ξέρω αν θα γίνει το ίδιο κια στον βασιλικό...αλλα στον μαιντανο πάντως γίνεται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Drama Prinzessin
Περιβόητο μέλος


Πρέπει να πλύνεις το ματσάκι και να το στεγνώσεις πολύ καλά (να μην έχει καθόλου νερό πάνω του) και μετά να τα βάλεις σε ένα ταψί απλωμένα στο φούρνο στις αντιστάσεις με λίγο ανοιχτή την πόρτα του φούρνου και να τα αφησεις μέχρι που να πιάσεις ένα φυλλαράκι και να θρυμματίζεται.Πώς αποξηραίνουμε βασιλικό για να βάζουμε στα φαγητά;
Ή αλλιώς να τα κρεμάσεις ανάποδα στον ήλιο όπως τα κάνανε παλιά οι γιαγιάδες μας στα χωριά.
Για την 2η ερώτηση δεν ξέρω. =\
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Τον μαϊντανό, αν τον πλείνεις, αφήσεις να στεγνώσει, ψιλοκόψεις και το βάλεις στην κατάψυξη διατηρείται σαν φρέσκος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rosa azul
Πολύ δραστήριο μέλος


H αποξηρανση δεν γινεται στο ψυγειο αλλα στον αερα...Δενουμε το ματσακι και το κρεμαμε αναποδα σε εξωτερικο χωρο που αεριζεται ,κατα προτιμηση σε σκιερο μερος.Αν θες το τυλιγεις σε τουλι για την αποφυγη επαφης με εντομα.Για το πιπέρι ξέρω ότι είναι ακόμα καλύτερα να μπαίνει στο τέλος,γιατί έτσι διατηρεί περισσότερο το άρωμά του.Δηλαδή δεν μένει μόνο το κάψιμο..αλλά και το άρωμα.
Για τον βασιλικό...εχμ..δεν το έχω κάνει,αλλά καταλάθος βρήκα έναν τρόπο για ενός είδους αποξήρανσης του μαιντανού.
Οπως είναι το ματσακι του μαιντανού,βγάζοντας το λάστιχο βέβαια και χωρίς να τον πλύνω,τον τυλίγω πρώτα σε χαρτί κουζίνας και μετα σε εφημεριδα.2-3 φύλλα οπωσδήποτε.Το βάζω στο ψυγείο.Εγω το έκανα για να μου διατηρείται και να μην μουχλιάζει,καθότι ένα άτομο είμαι..και δεν χρησιμοποιώ μεγάλη ποσότητα.Ε..μετά απο 4-5 μέρες..έχει ξεραθεί,χωρίς να έχει χαλάσει στο ελάχιστο..
Δεν ξέρω αν θα γίνει το ίδιο κια στον βασιλικό...αλλα στον μαιντανο πάντως γίνεται.![]()

Οι κοκοι μπαχαρικων ειτε μπαινουν στην αρχη του ψησηματος ολοκληροι ,ειτε στο τελος τριμενοι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος


H αποξηρανση δεν γινεται στο ψυγειο αλλα στον αερα...Δενουμε το ματσακι και το κρεμαμε αναποδα σε εξωτερικο χωρο που αεριζεται ,κατα προτιμηση σε σκιερο μερος.Αν θες το τυλιγεις σε τουλι για την αποφυγη επαφης με εντομα.
Οι κοκοι μπαχαρικων ειτε μπαινουν στην αρχη του ψησηματος ολοκληροι ,ειτε στο τελος τριμενοι...![]()
Το γνωρίζω καλέ.


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Drama Prinzessin
Περιβόητο μέλος


Η αποξήρανση του δυόσμου είναι πολύ πιο απλή.Να υποθέσω ότι με τον ίδιο τρόπο μπορούμε ν' αποξηράνουμε και δυόσμο;
Πλένουμε τον δυόσμο και τον αφήνουμε να στεγνώσει πολύ καλά. Μετά τον απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τον αφήνουμε λίγες μέρες για να αποξηραθεί. Και είναι έτοιμος.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
GreenEve
Νεοφερμένο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rosa azul
Πολύ δραστήριο μέλος


Nαι ,εγω ετσι αποξηραινω το δυοσμο...Επισης ,ακολουθω για μαιντανο,ανιθο, σελινο και κρεμμυδακι φρεσκο πολλες φορες ,οχι διαδικασια αποξηρανσης ,αλλα διαδικασια καταψυξης : πλενω τα ματσακια πολυ καλα, τα στεγνωνω, ψιλοκοβω το υλικο και το βαζω σε σακουλακι και μετα το καταψυχω...Να υποθέσω ότι με τον ίδιο τρόπο μπορούμε ν' αποξηράνουμε και δυόσμο;

Επισης ,οταν εχω μεγαλο περισσευμα λεμονιων ,τα στιβω και κανω τον χυμο παγακια ,για τις εποχες που εχω ελλειψη...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


δεν είναι μπαχαρικό, αλλά κάνει το κοκκινιστό πολύ νόστιμο...Κακάο!
αληθεια λες?

δεν το γλυκιζει?
ποσο παει?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος


δεν το γλυκιζει?
Το κακάο είναι πικρό.
Όμως μου φαίνεται και μένα περίεργο το κακάο στο κοκκινιστό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος


Κακάο ή καφές συνηθίζεται στα κοκκινιστα στη Λατινική Αμερική....Το κακάο είναι πικρό.
Όμως μου φαίνεται και μένα περίεργο το κακάο στο κοκκινιστό.
Μην ξεχνάμε ότι για τα μπαχάρια την εποχή του Μάρκο Πόλο γινόντουσαν πολεμοι ...λες και μετέφεραν χρυσό με τα πλοία ..τόση αξία απέκτησαν τα μπαχαρικά τότε ......
Σημασία έχει ο συνδυασμός των μπαχαρικών και των μυρωδικών σε φαγητά και γλυκά.....

Το καλύτερο θα ήταν σε μικρές γλαστρουλες να έχουμε δυοσμο, βασιλικο, ριγανη, ματζουρανα, μέντα και αρμπαρόριζα....οπότε όταν τα θέλουμε για το φαγητό ή το γλυκό να τα έχουμε φρέσκα στα χεράκια μας και στο πιάτο μας....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Isiliel
Επιφανές μέλος


Αν αυτό δεν έχει άλλο όνομα, το ακούω πρώτη φορά.και αρμπαρόριζα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
wolfe4ever
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος



αρμπαρόριζα ή μπαρμπαρόριζα..
μοιάζει με γεράνι ή πελαργόνι αλλά δεν είναι καλλωπιστικό φυτό
Αυτό που βάζουν στα γλυκά του κουταλιού και χρησιμοποιείται και στη ζαχαροπλαστική....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici
Τιμώμενο Μέλος


Άσε που είναι το απαραίτητο μυρωδικό μαζί με τον άνηθο......σε κάθε σπιτικό.....
Επίσης πολλοί συνηθίζουν αντί να ξεραίνουν τα μυρωδικά, να τα κόβουν και να τα τοποθετούν φρέσκα κομμένα στη κατάψυξη σε σακουλάκια, ώστε να παίρνουν όσες κουταλιές θέλουν για το φαγητό τους...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος


Και ο μαϊντανός (τούρκικη λέξη) στην αρχαιότητα ονομαζόταν μακεδονήσι γιατί φύτρωνε παντού στη Μακεδονία.... και πιο παλιά πετροσέλινο.....
Το μακεδονήσι είναι ένα είδος μαϊντανού που στη μυρωδιά διαφέρει αρκετά από τον κλασσικό μαϊντανό που όλοι ξέρουμε.
Το γνωρίζω γιατί στα μέρη μου (ήπειρος) το βάζουμε πολύ στις χορτόπιτες. Έχει πολύ βαριά μυρωδιά που ξεχωρίζει και σίγουρα δεν μπορείς να τον μπερδέψεις με τον μαϊντανό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.