italian
Εκκολαπτόμενο μέλος

- Εκδηλώνεστε αυθόρμητα όπως ακριβώς αισθάνεστε ?
- Κρατάτε κρυφά τα συναισθήματα σας, ώστε να τα ξεδιπλώσετε σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή, δημιουργώντας ένα πέπλο μυστηρίου ?
- Συμπεριφέρεστε αναλόγως του τι σας αποκαλύπτει η άλλη πλευρά ?
Εν ολίγοις, είστε αυθόρμητοι ή εφαρμόζετε τακτικές ?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ciela
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

italian
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το μόνο για το οποίο αισθάνομαι βέβαιος είναι ότι τελικά καθένας κάνει τις επιλογές του και πορεύεται με την απόρροια τους. Προσωπικά δρούσα-δρω, και ελπίζω να συνεχίσω, πάντα με γνώμονα τον αυθορμητισμό μου. Προσπαθώντας φυσικά να σεβαστώ την ελευθερία του άλλου, να μην τον καταπιέσω, να τον αφήσω να "ανασάνει". Ενίοτε ίσως και να μην το κατάφερα αλλά σίγουρα δεν το έκανα από κακό σκοπό. Και ας έχω καταλάβει, πλέον, ότι απευθύνομαι στην μειοψηφία.
Εν κατακλείδι το μότο μου είναι: "Καλύτερα να με απορρίψουν γι'αυτό που είμαι, παρά να με αποδεχτούν γι'αυτό που δεν είμαι."
Dalian
Περιβόητο μέλος

Στην τελική ας φερθώ και λιγάκι αυθόρμητα,κι ας τα φάω τα μούτρα μου,δεν βαριέσαι.
Επίσης το λεγόμενο "πέπλο μυστηρίου" λειτουργεί ως δίκοπο μαχαίρι. Εκτός αν ξέρεις να το χειρίζεσαι στην εντέλεια, κινδυνεύει να βαρεθεί ο άλλος και να τον χάσεις.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

italian
Εκκολαπτόμενο μέλος

Στην τελική ας φερθώ και λιγάκι αυθόρμητα,κι ας τα φάω τα μούτρα μου,δεν βαριέσαι.
Ακριβώς αυτό. Φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο τι ψάχνει καθένας. Έναν άνθρωπο που να μην διστάζει να εκδηλώνεται συναισθηματικά, που να είναι ο εαυτός του ή κάποιον που χρησιμοποιεί στρατηγικές και δίνει αυτά που θεωρεί απαραίτητα στο εκάστοτε στάδιο της συναναστροφής ώστε να γίνει περισσότερο επιθυμητός? Γιατί όπως το καταλαβαίνω όποιος μπλέκεται σε στρατηγικές δεν απεμπλέκεται ούτε κατά την διάρκεια της σχέσης, αν και όταν αυτή επιτυγχάνεται. Επίσης μια σχέση που μπορεί να επηρεαστεί από τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια ή να προχωρήσει αντίστοιχα με κεκαλυμμένα συναισθήματα και ψέμματα, δεν μπορεί να έχει στοιβαρά θεμέλια και θα καταρρεύσει στις πρώτες δοκιμασίες.
Εννοείται πως δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις όπου η άλλη πλευρά συνειδητοποεί ότι ο αυθορμητισμός και η ειλικρίνεια που εισπράττει είναι μεν επιθυμητά αλλά προέρχονται από τον "λάθος" άνθρωπο. Εκεί το μόνο που οφείλει και πρέπει να κάνει είναι να ενημερώσει τον άμεσα ενδιαφερόμενο ότι όσο αυθόρμητος και ειλικρινής και αν γίνεται η προσπάθεια πάει στράφι.

italian
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα που βλέπω να συμβαίνει συχνά είναι ότι η σιωπή αντικαθιστά την άρνηση. Σου προτείνει κάτι ο άλλος και δεν θέλεις, πες του ένα Όχι ή ΟΧΙ βρε αδερφέ/ή μην τον βάζεις στην διαδικασία να μυρίσει τα νύχια του προσπαθώντας να καταλάβει τι σκέφτεσαι. Δεν θέλεις ? Δεν μπορείς ? Ντρέπεσαι ? Ενοχλήθηκες ? Εντάξει προφανώς στο τέλος η σιωπή ως άρνηση θα εκληφθεί αλλά νομίζω ότι το ουσιαστικότερο είναι αυτό που έγραψες σχετικά με το φιλτράρισμα ανθρώπων, έστω και αν πολλές φορές δεν θέλουμε να το δούμε. Οι άνθρωποι κρίνονται από τις συμπεριφορές τους.

Rempeskes
Επιφανές μέλος

Αν πχ ο όμορφος νέος που γνώρισα και με ενδιαφέρει απομακρυνθεί από κοντά μου επειδή δε νιώθω έτοιμη να κάνω σεξ μαζί του στο πρώτο ραντεβού
ποσο νεος; γιατι τωρα κανεις πασα σε γειτονικο τοπικ

τεσπα. εγω μετά απο πολλά χρόνια αποφάσισα πως θα ξεπεράσω τους πουριτανισμούς και θα κανω σεκς απο το πρωτο ραντεβού.

ασχετο:
ωραία υπογραφή
Engineer
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γενικά γνωρίζουμε τα λάθη που έχουμε κάνει σε παλαιότερες σχέσεις και θέλουμε γίνουμε καλύτεροι. Πως; Με το να μην τα επαναλάβουμε. Οκ. Κάποιοι το καταφέρνουν και κάποιοι όχι. Αυτό που βγάζεις στην αρχή είναι μάλλον αυτό που θες να είσαι, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, δεν είναι αυτό που είσαι. Ίσως να είναι και στρατηγική αυθορμητισμού. Δεν ξέρω. Πάντως δεν είναι ούτε μόνο το ένα, ούτε μόνο το άλλο.
Σε συζητήσεις για ανθρώπινες σχέσεις αυτά που λέγονται πάντα εφαρμόζουν ποσοστιαία και ποτέ απόλυτα. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις ή κατηγορίες εξαιρέσεων.
italian
Εκκολαπτόμενο μέλος

Επίσης διαφωνώ και με τα άλλα που αναφέρεις, σχετικά με το αρχικό και το μετέπειτα στάδιο, κατά την γνώμη μου είναι πολύ σωστό να προσπαθούμε να μην επαναλαμβάνουμε τα προγενέστερα λάθη στις επόμενες σχέσεις αλλά αυτό είναι κάτι που θα πρέπει αφενός να συμβαίνει συνειδητά και αφετέρου να αποδεικνύεται συνέχεια, όχι μέχρι να πετύχουμε κάποιον εφήμερο στόχο.
Engineer
Εκκολαπτόμενο μέλος

Θα έστεκε, αν δεν ξεκινούσε με το "Μηχανικέ,". Μάλλον κάτι δεν κατάλαβες από αυτά που έγραψα.Μηχανικέ, όταν μιλάμε για αυθορμητισμό νομίζω ότι είναι προφανές πως αυτός τελειώνει εκεί που ξεκινά η ελευθερία και ο σεβασμός προς τον άλλο. Μπορεί εσύ δηλαδή να θέλεις να κάνεις κάτι για το οποίο χρειάζεται και η συναίνεση της άλλης πλευράς, εκεί οφείλεις να σεβαστείς την ενδεχομένως διαφορετική επιθυμία. Ο αυθορμητισμός φτάνει μέχρι το σημείο του να εκφράσεις ανοιχτά την επιθυμία σου, όχι να προσπαθήσεις να πιέσεις τον άλλο να συναινέσει γιατί τότε γίνεται βιασμός. Αυτό ισχύει τόσο για το ακραίο παράδειγμα που παράθεσες, όπου η έκφραση διαφωνίας περνάει στο στάδιο της χειροδικίας, αλλά και για άλλα λιγότερο ακραία (όπως το να θέλεις να πας εκδρομή με κάποιον εκείνος να μην θέλει και εσένα να σου βγαίνει αυθόρμητο να τον πιέζεις να το κάνει)
Αυτό που έγραψα είναι αυτό που πιστεύω εγώ ότι συμβαίνει. Για το τι θα πρέπει να συμβαίνει συμφωνώ μαζί σου, άλλωστε το γράφουν μέχρι και τα βιβλία.Επίσης διαφωνώ και με τα άλλα που αναφέρεις, σχετικά με το αρχικό και το μετέπειτα στάδιο, κατά την γνώμη μου είναι πολύ σωστό να προσπαθούμε να μην επαναλαμβάνουμε τα προγενέστερα λάθη στις επόμενες σχέσεις αλλά αυτό είναι κάτι που θα πρέπει αφενός να συμβαίνει συνειδητά και αφετέρου να αποδεικνύεται συνέχεια, όχι μέχρι να πετύχουμε κάποιον εφήμερο στόχο.
Η απόδειξη αυτού που γράφω, αν θες να πάμε παρακάτω, είναι το ότι για να προχωρήσεις με έναν άνθρωπο, θες χρόνο να τον γνωρίσεις και να τον "ζήσεις". Τον δοκιμάζεις και δοκιμάζεσαι. Όλο αυτό γίνεται για να γνωρίσεις όλες τις πλευρές ενός ανθρώπου, κάτω από διαφορετικές συνθήκες (πίεσης και θερμοκρασίας) και να δεις αν σου κάνει. Δέχεσαι και ανέχεσαι - ή όχι.
italian
Εκκολαπτόμενο μέλος

Προσωπικά από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου και τι θέλω, προσπαθώ να αποφεύγω στρατηγικές και να χρησιμοποιώ την ειλικρίνεια. Παραδόξως αυτό για μένα είναι και ένα είδος φιλτραρίσματος. Με βοηθάει να "ξεσκαρτάρω" τους ανθρώπους.
Κράτησα το παραπάνω σχόλιο της Himela, γιατί όσο περισσότερο το σκέφτομαι τόσο πιο πολύ πιστεύω ότι αντιπροσωπεύει και εμένα. Να εκδηλώνω δηλαδή αυθόρμητα το ενδιαφέρον μου δίχως στρατηγικές και αν διαπιστωμένα η άλλη πλευρά το εκλαμβάνει με αδιαφορία ή ενοχλείται, αυτό είναι ένα σημάδι ότι δεν πρόκειται για τον κατάλληλο άνθρωπο. Φυσικά δεν μιλάμε ο αυθορμητισμός να είναι τέτοιος ώστε να πνίγεις τον άλλο, να μην του επιτρέπεις να νιώσει την ελευθερία του. Αλλά όταν στην αρχή υπάρχει ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές και μετά εξελίσσεται το δικό σου να αντιμετωπίζεται αρνητικά ή αδιάφορα η λύση δεν είναι να το μειώσεις, ως στρατηγική, αλλά να στραφείς εκεί που θα εκτιμηθεί.
Λυπηρό αλλά αληθινό. Κοινώς άλλο μην ασχοληθείς, αν δεν θες να διαλυθείς. Παρασκευή ην η αρχή, Παρασκευή το τέλος, βαλτώσανε τα όνειρα στο αντιπέρα έλος.-
EnnisDelMar!
Δραστήριο μέλος

italian
Εκκολαπτόμενο μέλος

Νομίζω πως φταίνε οι συμπεριφορές που εύστοχα περιγράφονται σε άλλο γειτονικό θέμα σχετικά με τα λεγόμενα "καλά παιδιά". Λυπάμαι αλλά σε αυτό φταίμε όσοι παρουσιάζουμε τέτοια συμπτώματα, όπως περιγράφονται στο εν λόγω θέμα, και δεν κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε. Δεν έχει να κάνει με την ηλικία είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα. Βέβαια άλλο τόσο και περισσότερο θλιβερό είναι να μην καταλαβαίνουν κάποιες να εκτιμούν το ενδιαφέρον και να το λαμβάνουν ως δεδομένο και κεκτημένο αλλά και να συμπεριφέρονται αδιάφορα. Κάποιες ψάχνουν απλώς να πουν τον πόνο τους σε έναν εκπρόσωπο του αντρικού φύλου. Να τονώσουν την αυτοεκτίμηση τους. Να νιώσουν επιθυμητές. Και μετά όταν χορτάσουν να εισπράττουν ενδιαφέρον από την άλλη πλευρά "στρίβειν δια της σιωπής".
Κάποιες/οι ίσως σκέφτονται "Όποιος κλαψομουριάζει, του Κουασιμόδου μοιάζει".
Δεν ξέρω, το σίγουρο είναι ότι δεν σταματώ να εκπλήσσομαι. Αλήθεια εσείς, άντρες και γυναίκες, όταν συνειδητοποιείτε ότι μια γνωριμία δεν είναι αυτή που ψάχνεται πως την λήγεται ? Μιλάτε ξεκάθαρα, στέλνετε μήνυμα με ταχυδρομικό περιστέρι, κάνετε σήματα καπνού, κάνετε την πάπια, σιωπάτε και αφήνετε τον άλλον να μαντέψει, Τι ?
Σίγουρα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αλλά δεν πάυει να έχει βιασθεί κατ'εξακολούθηση και κατά συρροή. Αλλά μιας και διανύουμε Μεγάλη Εβδομάδα αλλά είναι και Πρωτομαγιά, μακάρι η ελπίδα να ανθίσει και πάλι, η Λαμπρή να φωτίσει τα μυαλά όλων και η Ανάσταση να μας επισκεφτεί όλους ανεξαιρέτως.
Καλή συνέχεια,
Italian
Alma_Libre
Εκκολαπτόμενο μέλος

Άλλες πάλι φορές είναι και τι θα σου μεταδώσει ο άλλος...
Δε ξέρω, κάθε φορά λέω να θέσω σε λειτουργία την λογική και στην πορεία αυτο-αναιρούμε και καταλήγω πως ακόμη κι αν φάμε τα μούτρα μας αξίζει κάθε τι που ζούμε σε αυτή τη ρημάδα την γη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tabby
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
OoOkoβοldOoO
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 67 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.