Να βγάζουν οι επισκέπτες τα παπούτσια;

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.647 μηνύματα.
Πίστεψε με, ο άνθρωπος που δεν ξέρει από καθαριότητα κα υγιεινή φαίνεται από μακριά, χωρίς καν να βρωμάει

λίγη παρατηρητικότητα θέλει
βρωμυλοι που δεν το κάνουν;
Το πάτωμα τους σίγουρα, αν μου περπατάς στο σπίτι με τα παπούτσια το νερό στη σφουγγαρίστρα θα βγαίνει πιο μαύρο σίγουρα

camil

Πολύ δραστήριο μέλος

Η camil αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.024 μηνύματα.
Πω πω να ανεχτεί κάποιος κάτι που γίνεται σε όλη την Ελλάδα πλην Μακεδονίας και από το οποίο δεν έπαθε κανένας τίποτα;
Δεν περπατάει κάποιος στο σπίτι του με παπούτσια, απλώς όταν έρθουν επισκέπτες συνήθως δεν απαιτεί να τα βγάλουν.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.647 μηνύματα.
Μα συμβαίνει σε πάρα πολλές περιοχές αυτό όχι μόνο στη Μακεδονία
Κυρίως Αθήνα έχετε αυτή τη συνήθεια και ευτυχώς πλέον υπάρχει πολύς κόσμος που έχει αλλάξει σκεπτικό και κάτω

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.388 μηνύματα.
Τι να κάνουμε είμαστε περίεργη φάρα εμείς οι Μακεδόνες, θέλουμε να είμαστε καθαροί

camil

Πολύ δραστήριο μέλος

Η camil αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.024 μηνύματα.
Αλλά να είναι καθαρό μόνο το σπίτι, τα πεζοδρόμια τα έχετε γραμμένα, δε βγαίνετε ούτε σκούπα να τους περάσετε.

euretra

Νεοφερμένο μέλος

Η euretra αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 77 μηνύματα.
Γιατί έχει κάνει τόσο τριγκερ αυτό το ζήτημα :look:

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.388 μηνύματα.
Αλλά να είναι καθαρό μόνο το σπίτι, τα πεζοδρόμια τα έχετε γραμμένα, δε βγαίνετε ούτε σκούπα να τους περάσετε.
Bored Come On GIF

camil

Πολύ δραστήριο μέλος

Εσείς είπατε ότι είναι γεμάτα περιττώματα σκύλων.

rafaela11

Περιβόητο μέλος

camil

Πολύ δραστήριο μέλος

Ναι γιατί στην Αθήνα το γλείφεις το πάτωμα !

Η Αθήνα είναι απαίσια γενικότερα, τη σιχαίνομαι. Απλώς θέλω να καταδειξω πως αυτό γίνεται λόγω ανατολιτικων επηρροων και συνήθειας και όχι λόγω σεβασμού και καθαριότητας. Που δεν είναι και τραγικό να κάνεις κάτι τέτοιο επειδή το έχεις μάθει

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.943 μηνύματα.
Η μόνη εξαίρεση στον κανόνα που θα δεχόμουν είναι αν ο οικοδεσπότης έχει κατοικίδιο. Εκεί αν δεν μπορείς να παρέχεις καθαρές παντόφλες στον φιλοξενούμενο εννοείται δεν θα έχεις την απαίτηση να βγάλει τα παπούτσια του και να του γίνουν οι κάλτσες μαλλί της γριάς.

Κατά τα άλλα όπως είπα, ναι είναι άβολο να πεις σε κάποιον βγάλε τα παπούτσια σου αν δεν έχεις μία οικειότητα μαζί του. Το θέμα είναι πως δεν θα έπρεπε να χρειαστεί να το πεις. Αμοιβαία κατανόηση, οι πράξεις μιλάνε περισσότερο από τα λόγια κάποιες φορές.

Reader

Διάσημο μέλος

Η Reader αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.813 μηνύματα.
Η προσωπική μου άποψη είναι πως καλό είναι είτε ως οικοδεσπότες είτε ως επισκέπτες να μην φέρνουμε τον άλλον σε δύσκολη θέση.

Αυτό σημαίνει πως δεν θα υποχρεώσω τον φιλοξενούμενο να βγάλει τα παπούτσια, αλλά θα το προτείνω ευγενικά λέγοντας πως ίσως θέλει να νιώσει πιο άνετα. Σημαίνει επίσης πως, όταν πάω εγώ κάπου, θα ρωτήσω αν θέλουν να βγάλω τα παπούτσια, επειδή ίσως θα νιώσουν την ανάγκη μετά να καθαρίσουν, αν δεν το κάνω. Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια αντιμετώπιση σε αυτό το ζήτημα, όσο κι αν προσωπικά δεν σιχαίνομαι εύκολα δεν μπορώ να ζητήσω το ίδιο από τους άλλους, πόσο μάλλον στο ίδιο τους το σπίτι. Μια ακόμη περίπτωση, να έχουν οι ίδιοι ή άτομα που τους επισκέπτονται συχνά μικρά παιδιά, ηλικιωμένους συγγενείς, αλλεργίες στα περισσότερα φάρμακα κοκ. , άρα να υπάρχει μόνιμη ανάγκη για όσο το δυνατόν πιο καθαρό περιβάλλον. Δεν χρειάζεται να έρθουν στην θέση να δώσουν συγκεκριμένες εξηγήσεις.

Τώρα, οι δημόσιοι χώροι είναι πάντα λιγότερο καθαροί από τα σπίτια, αφού χρησιμοποιούνται από πολλαπλάσιο αριθμό ατόμων για πολλές διαφορετικές χρήσεις. Δεν θα τους λερώνω επίτηδες, σίγουρα, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως δεν είναι τόσο καθαροί, δεν θα ξάπλωνα στο πεζοδρόμιο με την ίδια άνεση που ξαπλώνω στο πάτωμα του σπιτιού μου.

camil

Πολύ δραστήριο μέλος

Θα έβγαζα τα παπούτσια μου αν υπήρχε μπεμπέ στο σπίτι ευχαρίστως, κατά τα άλλα επειδή μετά τον covid έχουν παραξένεψει πολλοί αν μου το ζητούσαν μπορεί να το έκανα αλλά μάλλον θα στραβωνα.

Valder

Επιφανές μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 35.343 μηνύματα.
Θα έβγαζα τα παπούτσια μου αν υπήρχε μπεμπέ στο σπίτι ευχαρίστως, κατά τα άλλα επειδή μετά τον covid έχουν παραξένεψει πολλοί αν μου το ζητούσαν μπορεί να το έκανα αλλά μάλλον θα στραβωνα.
Υπάρχει κάτι με το οποίο δεν στραβώνεις;

Γιατί χωρίς παρεξήγηση, μια συγγένεια με τον πύργο της Πίζας την έχεις.

dum dum boy

Περιβόητο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.559 μηνύματα.

camil

Πολύ δραστήριο μέλος

Επίσης αυτό που θα μου πει ο οικοδεσπότης αν θέλω να βγάλω τα παπούτσια για να νιώσω πιο άνετα... Θυμάμαι έναν Γερμανό σταντ απ κομιντιαν τον Μάριο που φτερνίζεται στο αεροπλάνο, μια κυρία δίπλα τον ρωτά αν είναι καλά και μετά του δίνει μια μάσκα και αυτός είναι σε φάση ε αει στο... καλό.

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.649 μηνύματα.
Γιατί έχει κάνει τόσο τριγκερ αυτό το ζήτημα :look:
Δύο ήταν οι εθνικοί διχασμοί. Μία με τον Βενιζέλο και τον Βασιλιά και μία τώρα με τα παπούτσια.
Σύνορα θα βάλουμε στα Τέμπη ρε παπουτσάκηδες Αθηναίζοι...

camil

Πολύ δραστήριο μέλος

Ελιά ελιά παπούτσια στα χαλιά.

glayki

Διακεκριμένο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 7.359 μηνύματα.
Πάντως όσες φορές έχει έρθει κάποιος επίσκεψη ( συνήθως αυτοί που στραβώνουν είναι οι μεγάλοι άνθρωποι ) και αρνήθηκε πεισματικά να τα βγάλει κάνοντας και κριτική στην επιθυμία μου, σπαστηκα παρα πολυ, γιατί ψυχαναγκαστικά έπρεπε να καθαρίσω, ενώ μπορεί να μην είχα καθόλου όρεξη.Μεταξυ άλλων,θέλω οι γατούλες μου να πατάνε στα καθαρά για να μπορούν να αράζουν μετά στα κρεβάτια ή πάνω μας.

camil

Πολύ δραστήριο μέλος

Μααααλιστα...