Να κλείσει τα σύνορα της η ΕΕ προς όλους τους Μουσουλμάνους πρόσφυγες;

Κλείσιμο ευρωπαικών συνόρων για όλους τους μουσουλμάνους πρόσφυγες

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 43)
  • Ναι

    Ψήφοι: 30 69.8%
  • Όχι

    Ψήφοι: 13 30.2%

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,557 μηνύματα.
Δεν διάβασα όλα τα σχόλια γιατί είναι πολλά αλλά θέλω να πω τη γνώμη μου.

Οι πρόσφυγες φεύγουν από τη χώρα τους είτε γιατί γίνεται πόλεμος είτε γιατί διώκονται για τις αντιλήψεις τους. Πιστεύω ότι πρέπει να τους δεχόμαστε για λόγους αλληλεγγύης.

Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση η πολιτεία για τυχόν μισαλλόδοξες αντιλήψεις από την πλευρά τους. Είναι κοινωνικός ρατσισμούς πάντως να τους θεωρούμε όλους απολίτιστους, βίαιους.

Κάτι ακόμα: το Κοράνι λέει ότι οι πιστοί πρέπει να πολεμούν για την πίστη τους εναντίον όσων τους πολέμουν, αλλά να μην επιτίθενται πρώτοι (2:190). Στην Παλαιά Διαθήκη λέει ότι πρέπει να θανατώνονται οι αλλόθρησκοι (ΔΕΥΤΕΡΟΝΟΜΙΟΝ 13).
1ον: Η παλαια διαθηκη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ειναι Ιουδαισμος.
2ον : Το κορανι σε καποια σημεια λεει για αμυνα σε αλλα λεει τα αντιθετα..διαδωστε το ισλαμ με σπαθι και οποιον παρει ο χαρος.
Αλλα οπως και να εχει...εχεις ιδεα για τις αιρεσεις του Ισλαμ;Οταν τις διαβασεις ελα πεσμου για ειρηνικη θρησκεια.ΟΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩς Ο ΚΑΘΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.Κια οι εξτρεμιστες το μεταφραζουν με τον τροπο που βλεπουμε ΟΛΟΙ..ή τεσπα οσοι εχουν μυαλο να το δουν.Γιατι ολοι εχουμε ματια..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ.Καποιοι βλεπουν ότι τους αρεσει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

ούτε εγώ αλλά έχω ακούσει πολλούς χριστιανούς να τις ενορχηστρώνουν. Αρκετά περισσότερους από ότι μουσουλμάνους πάντως
Αυτα στον πλανητη γη ; Μπα...σε αλλον πλανητη τα ειδες.ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.
Σε αφηνω παλι στην ονειροπολησησ ου αγαπουλα...φιλουμπες! :beach:
 
Τελευταία επεξεργασία:

aggorf

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο aggorf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 247 μηνύματα.
Αυτα στον πλανητη γη ; Μπα...σε αλλον πλανητη τα ειδες.ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.
Σε αφηνω παλι στην ονειροπολησησ ου αγαπουλα...φιλουμπες! :beach:

Ενδιαφέρουσα άποψη αυτή, κρίμα που δεν έχει καμία λογική βάση. Θεωρείς δηλαδή ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις των μουσουλμάνων είναι πιο συχνές από αντίστοιχες επιθέσεις από λευκούς χριστιανούς? Μερικά παραδείγματα τέτοιων επιθέσεων: List of Islamophobic incidents - Wikipedia
More Than 9,000 Anti-Asian Incidents Reported Since Pandemic Began : NPR
2011 Norway attacks - Wikipedia
Hanau shootings - Wikipedia
2016 Munich shooting - Wikipedia
In Paris, a son remembers a father lost to far-right violence | The Far Right | Al Jazeera
TIMELINE-Attacks on Jews, Muslims in France since 1980 | Reuters
1993 Solingen arson attack - Wikipedia
National Socialist Underground murders - Wikipedia
Christchurch mosque shootings - Wikipedia
2022 Buffalo shooting - Wikipedia
Χρυσή Αυγή - Βικιπαίδεια (wikipedia.org)
Δίκη της Χρυσής Αυγής - Βικιπαίδεια (wikipedia.org)
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

@Πουπουλίνα ο φανταστικός μου κόσμος:
 

gmoutzour

Νεοφερμένος

Ο gmoutzour αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα.

aggorf

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο aggorf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 247 μηνύματα.
Είναι αστείο πάντως που συχνά ακούγεται στην πολιτική ορθότητα να μην συσχετίζονται όλοι οι εγκληματίες με ψυχολογικά προβλήματα γιατί είναι στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων που νοσούν αλλά εδώ μας ταιριάζει να είναι ψυχοπαθής ο ισλαμιστής. Δεν ήταν ψυχοπαθής, ήταν ένας ισλαμιστής που ήθελε με αυτό το τρόπο να επιτελέσει το θρησκευτικό του καθήκον και να πάει απευθείας στον παράδεισο (καθώς ο θάνατος σε τζιχάντ οδηγεί απευθείας στον παράδεισο ο,τι και να έκανες στην γήινη ζωή βάσει του Κορανίου).
Το τι σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή πως αναιρεί αυτό που είπα? Εσύ θέλεις να υποστηρίξεις ότι για το γεγονός αυτό φταίει η θρησκεία του και οι υπόλοιποι που την πιστεύουν και πρέπει να τιμωρηθούν για αυτό. Ε όχι τι να κάνουμε...

Δεν δείχνω κατανόηση, σε εξηγώ ένα υπαρκτό φαινόμενο. Όσο καλλιεργείς τον φόβο στις δυτικές κοινωνίες με αυτούς που φέρνεις τόσο περισσότερο θα βλέπεις και την βία να αυξάνεται.
Το να λες ‟η δράση φέρνει αντίδραση‟ και όλα τα άλλα που είπες, είναι ουσιαστικά σαν να λες ότι αυτές οι πράξεις σου φαίνονται λογικές και ότι κατανοείς αυτούς που τις κάνουν. Επίσης είπες πως ο λόγος που τέτοιες ενέργειες, δηλαδή τρομοκρατικές επιθέσεις με πολλαπλούς νεκρούς, σου φαίνονται αρνητικές είναι επειδή δίνουν επιχειρήματα στην άλλη πλευρά. Ασχολίαστο
Το πιο ειρωνικό από όλα πάντως, είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα που λες για να τεκμηριώσουμε και την επίθεση στις Βρυξέλλες και όλες τις άλλες αντίστοιχες επιθέσεις από μουσουλμάνους κι όταν σε ρώτησα ποια είναι η μεταξύ τους διαφορά(δηλαδή των επιθέσεων από χριστιανούς δυτικούς εθνικιστές και των επιθέσεων από ισλαμιστές) μου είπες το στην καλύτερη περίπτωση γελοίο ‟αυτά είναι μεμονωμένα γεγονότα και δεν πήραν μεγάλη έκταση στις ειδήσεις ενώ των μουσουλμάνων πήραν‟, το οποίο είναι γελοίο γιατί 1) Η επίθεση χθες και σχεδόν όλες οι άλλες μεμονωμένα περιστατικά ήταν κι έγιναν από ΛΙΓΟΣΤΑ άτομα 2) τα περισσότερα από αυτά που σου ανέφερα, όπως πχ η επίθεση στη Νορβηγία το 2011 και το christchurch shooting πήραν κυριολεκτικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ έκταση στις ειδήσεις 3) Δε θα έλεγα ότι μια μαζική δολοφονία χάνει τη σοβαρότητά της άμα δεν την παίξουν οι ειδήσεις 4) Κρίνοντας από τα εκλογικά ποσοστά των ακροδεξιών μορφωμάτων και από τους πολλαπλούς οπαδούς τους, θα έλεγα ότι από άποψη ποσοστού υπάρχουν πολλοί περισσότεροι χριστιανοί που τα υποστηρίζουν από ότι μουσουλμάνοι τα αντίστοιχα των μουσουλμάνων. Κυριολεκτικά είχαμε δώσει στην Ελλάδα 8% σε εγκληματική οργάνωση που έχει διαπράξει φόνους

Επίσης στη λίστα των εγκλημάτων μίσους από λευκούς χριστιανούς προσθέτω κι αυτό εδώ πέρα:
6-Year-Old Palestinian American Killed in Anti-Muslim Hate Crime Laid to Rest in Illinois | Democracy Now!
Θα δικαιολογήσεις και αυτό?

Ο θρησκευτικός πόλεμος δεν αναγράφεται πουθενά στον χριστιανισμό. Όποιος έχει κάνει τον κόπο να διαβάσει στη ζωή του το Κοράνι ξέρει πόσο συχνά συναντάει φράσεις όπως "κάντε πόλεμο στους άπιστους".
Δεν έχει σημασία αν αναγράφεται. Για θρησκευτικούς λόγους δεν έγιναν? Από την εκκλησία και τον πάπα δεν υποστηρίχθηκαν? Εφόσον αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του θεού επι της γης σύμφωνα με τον χριστιανισμό, δε σημαίνει ότι αυτές οι πράξεις ήταν σύμφωνες με αυτό που υποτίθεται οτι πρέσβευε ο θεός?

Επίσης κόβω το κεφάλι μου ότι εσύ δεν έχεις διαβασει το κοράνι αλλά τέσπα..

Για να απαντήσω και στο ερώτημα, γιατί οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη πόσοι είναι; Είναι σαφώς τρομερά λιγότεροι από τους χριστιανούς. Όταν λοιπόν μια τέτοια μειονότητα έχει καταφέρει να προκαλέσει τόσα προβλήματα τότε βλέπεις πως κάτι λάθος πάει. Η όλη φάση με θυμίζει το πανηγύρι που στήνετε σε κάθε αστυνομική στατιστική που δείχνει την μπάρα των αλλοδαπών λίγο χαμηλότερη εκείνη των ημεδαπών αγνοώντας πως οι αλλοδαποί αποτελούν ένα ποσοστό περίπου 8%. Το 8% κάνει περίπου ίδιο ποσοστό εγκλημάτων με το 92% (στο οποίο προσμετρούνται και Ρομά και λοιποί που επίσης στα δικά τους εγκλήματα φωνάζετε ΡΑΤΣΙΣΤΈΣ ΡΑΤΣΙΣΤΈΣ) και αυτό οι αριστεροί το θεωρούν θρίαμβο της επιχειρηματολογίας τους όπως καλή ώρα τώρα.
Για την εγκληματικότητα έχω απαντήσει ήδη πιο πάνω, αν έκανες τον κόπο να το διαβάσεις θα το ήξερες
είπα πριν ότι βαριέμαι να κάτσω να γράψω μια παράγραφο για αυτό το πράγμα, αλλά εδώ που είμαστε θα την κάνω όσο πιο σύντομη γίνεται. Λοιπόν, καταρχάς αυτό που είπα προηγουμένως για τις τρομοκρατικές επιθέσεις(δηλαδή ότι γίνονται από μια απίστευτα μικρή μειοψηφία και δεν εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία με κανέναν τρόπο) ισχύει κι εδώ. Είναι γελοίο να χρησιμοποιείς αυτό το επιχείρημα για να πεις ‟οι μετανάστες είναι κακοί για αυτόν ακριβώς τον λόγο‟. Δεύτερον, είναι απολύτως λογικό η πληθυσμιακή κατηγορία των μεταναστών να υπερεκπροσωπείται στο έγκλημα καθώς ο μέσος μετανάστης είναι αρκετά φτωχότερος από τον μέσο γηγενή(κάτι που ενισχύει την εγκληματικότητα) κι έχει επίσης να αντιμετωπίσει διακρίσεις, προκαταλήψεις, κοινωνικό αποκλεισμό και απομόνωση, λιγότερες ευκαιρίες, ρατσισμό και πολλά άλλα. Επίσης λόγω του έντονου ρατσισμού που διακατέχει τα περισσότερα ευρωπαϊκά αστυνομικά σώματα, είναι πιο πιθανό να σταματήσουν για έλεγχο, να συλλάβουν και να ερευνήσουν μετανάστες από ότι γηγενής ανθρώπους. Επίσης λόγω της φτώχειας που σου ανέφερα, κατά πάσα πιθανότητα ο μέσος μετανάστης θα πορευθεί στη δίκη με χειρότερο δικηγόρο από ότι ο μέσος γηγενής άνθρωπος. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι ο βασικότερος λόγος που υπάρχει αυτή η αντίληψη που έχεις εσύ είναι ότι όταν κάποιος ξένο κάνει ένα έγκλημα τα ΜΜΕ εστιάζουν χωρίς λόγο στην εθνικότητα του, ενώ όταν το κάνει ένας Έλληνας δεν ασχολούνται καθόλου
Πάρτην πάλι όμως για να σε διευκολύνω

, έμεινα επίσης και στο ότι συμπεριέλαβες και τα σινοφοβικά εγκλήματα στην περίοδο της πανδημίας και λίγο γέλασα μιας που ο δολοφόνος του Κινέζου (φοιτητή αν θυμάμαι καλά) στις ΗΠΑ ήταν ένας Αφροαμερικανός. Και γενικά είναι γνωστό πως οι Αφροαμερικανοί φέρονται απίστευτα ρατσιστικά προς τους Ασιάτες μετανάστες. Κρίμα τα άτομα των αγαπημένων σας ευαίσθητων / ευάλωτων που δεν έχουν το λευκό προνόμιο, να μαλώνουν έτσι :/
Έχεις δίκιο ρε φίλε μόνο αφροαμερικανοί τα κάνουν. Λευκοί που στοχοποιούν ασιάτες? ΑνήκουστοA long history of bigotry against Asian Americans – Harvard Gazette
Επίσης κι οι αφροαμερικανοί δυτικοί χριστιανοι δεν είναι? Οπότε αυτό τι σχέση έχει?

Αν έβλεπαν οι βετεράνοι πως κατάντησε σήμερα η Ευρώπη για την οποία είδαν συντρόφους να χάνονται και έζησαν την φρίκη του πολέμου μάλλον θα πέταγαν τα όπλα τους και θα πήγαιναν με τον "εχθρό". Δυστυχώς, εδώ φτάσαμε. Να τους χαίρεστε προδοταριά.
Είναι αστείο που από τη μια λες αυτό και από την άλλη υποστηρίζεις το Ισραήλ. Διάλεξε υποστηρίζεις το κράτος των Εβραίων η αυτούς που γενοκτονήσαν τους Εβραίους? You cannot have it both ways
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ο χριστιανισμός περιλαμβάνει και την Παλαιά Διαθήκη. Τα κείμενα της θεωρούνται θεόπνευστα.
Αυτό ακριβώς
 

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,653 μηνύματα.
Το τι σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή πως αναιρεί αυτό που είπα? Εσύ θέλεις να υποστηρίξεις ότι για το γεγονός αυτό φταίει η θρησκεία του και οι υπόλοιποι που την πιστεύουν και πρέπει να τιμωρηθούν για αυτό. Ε όχι τι να κάνουμε...


Το να λες ‟η δράση φέρνει αντίδραση‟ και όλα τα άλλα που είπες, είναι ουσιαστικά σαν να λες ότι αυτές οι πράξεις σου φαίνονται λογικές και ότι κατανοείς αυτούς που τις κάνουν. Επίσης είπες πως ο λόγος που τέτοιες ενέργειες, δηλαδή τρομοκρατικές επιθέσεις με πολλαπλούς νεκρούς, σου φαίνονται αρνητικές είναι επειδή δίνουν επιχειρήματα στην άλλη πλευρά. Ασχολίαστο
Το πιο ειρωνικό από όλα πάντως, είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα που λες για να τεκμηριώσουμε και την επίθεση στις Βρυξέλλες και όλες τις άλλες αντίστοιχες επιθέσεις από μουσουλμάνους κι όταν σε ρώτησα ποια είναι η μεταξύ τους διαφορά(δηλαδή των επιθέσεων από χριστιανούς δυτικούς εθνικιστές και των επιθέσεων από ισλαμιστές) μου είπες το στην καλύτερη περίπτωση γελοίο ‟αυτά είναι μεμονωμένα γεγονότα και δεν πήραν μεγάλη έκταση στις ειδήσεις ενώ των μουσουλμάνων πήραν‟, το οποίο είναι γελοίο γιατί 1) Η επίθεση χθες και σχεδόν όλες οι άλλες μεμονωμένα περιστατικά ήταν κι έγιναν από ΛΙΓΟΣΤΑ άτομα 2) τα περισσότερα από αυτά που σου ανέφερα, όπως πχ η επίθεση στη Νορβηγία το 2011 και το christchurch shooting πήραν κυριολεκτικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ έκταση στις ειδήσεις 3) Δε θα έλεγα ότι μια μαζική δολοφονία χάνει τη σοβαρότητά της άμα δεν την παίξουν οι ειδήσεις 4) Κρίνοντας από τα εκλογικά ποσοστά των ακροδεξιών μορφωμάτων και από τους πολλαπλούς οπαδούς τους, θα έλεγα ότι από άποψη ποσοστού υπάρχουν πολλοί περισσότεροι χριστιανοί που τα υποστηρίζουν από ότι μουσουλμάνοι τα αντίστοιχα των μουσουλμάνων. Κυριολεκτικά είχαμε δώσει στην Ελλάδα 8% σε εγκληματική οργάνωση που έχει διαπράξει φόνους

Επίσης στη λίστα των εγκλημάτων μίσους από λευκούς χριστιανούς προσθέτω κι αυτό εδώ πέρα:
6-Year-Old Palestinian American Killed in Anti-Muslim Hate Crime Laid to Rest in Illinois | Democracy Now!
Θα δικαιολογήσεις και αυτό?


Δεν έχει σημασία αν αναγράφεται. Για θρησκευτικούς λόγους δεν έγιναν? Από την εκκλησία και τον πάπα δεν υποστηρίχθηκαν? Εφόσον αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του θεού επι της γης σύμφωνα με τον χριστιανισμό, δε σημαίνει ότι αυτές οι πράξεις ήταν σύμφωνες με αυτό που υποτίθεται οτι πρέσβευε ο θεός?

Επίσης κόβω το κεφάλι μου ότι εσύ δεν έχεις διαβασει το κοράνι αλλά τέσπα..


Για την εγκληματικότητα έχω απαντήσει ήδη πιο πάνω, αν έκανες τον κόπο να το διαβάσεις θα το ήξερες

Πάρτην πάλι όμως για να σε διευκολύνω


Έχεις δίκιο ρε φίλε μόνο αφροαμερικανοί τα κάνουν. Λευκοί που στοχοποιούν ασιάτες? ΑνήκουστοA long history of bigotry against Asian Americans – Harvard Gazette
Επίσης κι οι αφροαμερικανοί δυτικοί χριστιανοι δεν είναι? Οπότε αυτό τι σχέση έχει?


Είναι αστείο που από τη μια λες αυτό και από την άλλη υποστηρίζεις το Ισραήλ. Διάλεξε υποστηρίζεις το κράτος των Εβραίων η αυτούς που γενοκτονήσαν τους Εβραίους? You cannot have it both ways
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Αυτό ακριβώς
Ε θα το πω μιας και άλλοι θα το σκέφτονται
Πολυ εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία έχεις για "18" Χρόνος και μια αυξημένη δόση μισαλλοδοξίας
 

aggorf

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο aggorf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 247 μηνύματα.

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,653 μηνύματα.

aggorf

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο aggorf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 247 μηνύματα.
Ε θα το πω μιας και άλλοι θα το σκέφτονται
Πολυ εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία έχεις για "18" Χρόνος και μια αυξημένη δόση μισα
Για εξήγησε λίγο το υπονοούμενο εδώ πέρα


Γιατί? Επειδή δε συμπαθώ τους ακροδεξιούς?
 

glayki

Διάσημο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 3,653 μηνύματα.
Τα μόνα άτομα και αυτά όχι τόσο νεαρής ηλικίας που έχω συναντήσει με άποψη επί τέτοιων θεμάτων είναι νεαροί της ΚΝΕ και μάλιστα μεγαλύτεροι ηλικιακά
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,557 μηνύματα.
Ελα Αλεκο...ολα καλα βρε..οταν ξυπνησεις Αλεκο μου...θα ειναι αργα.Αν ξυπνησεις.Λεμε τωρα..ναι..
Ο Τυνήσιος που το βράδυ της Δευτέραςσκότωσε δύο Σουηδούς φιλάθλους στις Βρυξέλλες, είχε φθάσει το 2011 στο νησί Λαμπεντούζα, σύμφωνα με ιταλική κυβερνητική πηγή που επιβεβαίωσε πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων ANSA.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τυνήσιος παρέμεινε για λίγο καιρό στην Ιταλία και ακολούθως ταξίδεψε στη Σουηδία από όπου αργότερα απελάθηκε. Επέστρεψε στην Ιταλία, όπου το 2016 οι αρχές της Μπολόνια τον χαρακτήρισαν εξτρεμιστή και οι υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούσαν τις κινήσεις του.

Το 2019 έφθασε στο Βέλγιο, αιτήθηκε άσυλο, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.
Απορριφθηκε..αλλα ηδη ηταν εδω το καμαρι μου,οποτε μην ειδατε τον παναγη.
Ηξερε αυτος να κρυβεται.Μου αρεσει που τον παρακολουθοθσαν κιολλας.Αλλα ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ;

Ότι λεω.Τελεία.
 

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,022 μηνύματα.
1ον: Η παλαια διαθηκη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ειναι Ιουδαισμος.
Η Π. Διαθήκη -πάνω κάτω- ναι, αποτελεί την Τορά, ένα από τα ιερά βιβλία των Εβραίων μαζί με Ταλμούδ. Ωστόσο, μαζί με την Κ. Διαθήκη συναποτελούν την Αγία Γραφή στον Χριστιανισμό, είναι δηλαδή ιερό βιβλίο του Χριστιανισμού. Στην πράξη, βέβαια, το σημαντικό βιβλίο του Χριστιανισμού είναι η Κ. Διαθήκη και αυτό ακολουθείται. Θεωρώ ιστορικό λάθος των Χριστιανών που δέχθηκαν και την Π. Διαθήκη ως ιερό βιβλίο σε κάποια από τις Οικουμενικές συνόδους (δεν θυμάμαι τώρα σε ποια), αν και αυτό δεν έχει κάποια σημασία για το νήμα.
Το Ισλάμ, από την άλλη, θεωρεί ιερά πρόσωπα όλα τα πρόσωπα της Π. Διαθήκης, αποκαλεί προφήτες τους Ηλία, Ησαϊα, Μωυσή κ.λπ., όπως και τον Ιησού. Η Π. Διαθήκη είναι η βάση, δηλαδή, των Αβρααμικών θρησκειών. Η πηγή τους, με λίγα λόγια.
Βέβαια στο σήμερα αυτά δεν έχουν και τόση σημασία. Σημασία έχει το ότι, αν και υπάρχουν φανατικοί σε όλες τις θρησκείες, φονταμενταλιστές που είναι έτοιμοι να κάνουν επικίνδυνες ενέργειες σαφώς απαντώνται σε μεγαλύτερη συχνότητα στους Μουσουλμάνους.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,557 μηνύματα.
Η Π. Διαθήκη -πάνω κάτω- ναι, αποτελεί την Τορά, ένα από τα ιερά βιβλία των Εβραίων μαζί με Ταλμούδ. Ωστόσο, μαζί με την Κ. Διαθήκη συναποτελούν την Αγία Γραφή στον Χριστιανισμό, είναι δηλαδή ιερό βιβλίο του Χριστιανισμού. Στην πράξη, βέβαια, το σημαντικό βιβλίο του Χριστιανισμού είναι η Κ. Διαθήκη και αυτό ακολουθείται. Θεωρώ ιστορικό λάθος των Χριστιανών που δέχθηκαν και την Π. Διαθήκη ως ιερό βιβλίο σε κάποια από τις Οικουμενικές συνόδους (δεν θυμάμαι τώρα σε ποια), αν και αυτό δεν έχει κάποια σημασία για το νήμα.
Το Ισλάμ, από την άλλη, θεωρεί ιερά πρόσωπα όλα τα πρόσωπα της Π. Διαθήκης, αποκαλεί προφήτες τους Ηλία, Ησαϊα, Μωυσή κ.λπ., όπως και τον Ιησού. Η Π. Διαθήκη είναι η βάση, δηλαδή, των Αβρααμικών θρησκειών. Η πηγή τους, με λίγα λόγια.
Βέβαια στο σήμερα αυτά δεν έχουν και τόση σημασία. Σημασία έχει το ότι, αν και υπάρχουν φανατικοί σε όλες τις θρησκείες, φονταμενταλιστές που είναι έτοιμοι να κάνουν επικίνδυνες ενέργειες σαφώς απαντώνται σε μεγαλύτερη συχνότητα στους Μουσουλμάνους.
Επειδη η αδελφη μου ειναι θεολογος και εχουμε κανει απειρες συζητησεις θα σου πω ναι..ειναι ιερο βιβλιο στον χριστιανισμο η παλαια ΑΛΛΑ η καινη διαθηκη ηρθε να ανανεωσει και να εμπλουτισει την παλαια.ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ και αυτο ειναι ΔΟΓΜΑ.
Οφ ...απλα για να το εξηγησω.
 

aggorf

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο aggorf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 247 μηνύματα.
Ελα Αλεκο...ολα καλα βρε..οταν ξυπνησεις Αλεκο μου...θα ειναι αργα.Αν ξυπνησεις.Λεμε τωρα..ναι..

Απορριφθηκε..αλλα ηδη ηταν εδω το καμαρι μου,οποτε μην ειδατε τον παναγη.
Ηξερε αυτος να κρυβεται.Μου αρεσει που τον παρακολουθοθσαν κιολλας.Αλλα ΠΩΣ ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ;

Ότι λεω.Τελεία.
Πουπουλινα σε χασαμε. Δεν εχεις να πεις κατι για τον φανταστικο μου κοσμο?
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

@Πουπουλίνα ο φανταστικός μου κόσμος:
Επισης δυτηχως εχουμε κι αλλο ενα αποτροπαιο εγκλημα που προστιθεται στη λιστα
6-Year-Old Palestinian American Killed in Anti-Muslim Hate Crime Laid to Rest in Illinois | Democracy Now!

Η αντι για εγκλημα μηπως εχουμε μια ενδοξη πραξη προστασιας του δυτικου χριστιανικου πολιτισμου απο εναν ηρωα και αξιο εκπροσωπο του? Διαλεξε οτι προτιμας πουπουλινα
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

ΑΛΛΑ η παλαια η καινη δοαθηκη ηρθε να ανανεωσει και να εμπλουτισει την παλαια.
Δηλαδη ο λογοςς του θεου χρηζει βελτιωσης?
 

ilias90

Διάσημο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2,022 μηνύματα.
Επειδη η αδελφη μου ειναι θεολογος και εχουμε κανει απειρες συζητησεις θα σου πω ναι..ειναι ιερο βιβλιο στον χριστιανισμο η παλαια ΑΛΛΑ η καινη διαθηκη ηρθε να ανανεωσει και να εμπλουτισει την παλαια.ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ και αυτο ειναι ΔΟΓΜΑ.
Οφ ...απλα για να το εξηγησω.
Ναι, δεν γράφω κάτι διαφορετικό.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,557 μηνύματα.
Ναι, δεν γράφω κάτι διαφορετικό.
Απλα ειναι πολυ σημαντικο το τι εφαρμοζουν οι πιστοι χριστιανοι συμφωνα με την καινη διαθηκη και αυτο ειναι αγαπα και τον εχθρο σου και οχι αυτα πολεμοχαρη που γραφει στην Παλαια.Το λεω για καποιους κοιμωμενους τον υπνο του κοιμισμενου εδω.
Αντιθετα στον μουσουλμανισμο εχουμε αιρεσεις και τασεις ακρως ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ.
Οι οποιες δυστυχως και κυριαρχουν.
ΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.Δηλαδη αυτοι απο τους οποιους προερχονται οι περισσοτεροι τζιχαντ.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,937 μηνύματα.
Το τι σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή πως αναιρεί αυτό που είπα? Εσύ θέλεις να υποστηρίξεις ότι για το γεγονός αυτό φταίει η θρησκεία του και οι υπόλοιποι που την πιστεύουν και πρέπει να τιμωρηθούν για αυτό. Ε όχι τι να κάνουμε...

Η θρησκεία του φταίει, οι υπόλοιποι όχι. Το θέμα είναι πως κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία, όταν ένα πρόβλημα είναι τόσο συχνό, τότε επιζητεί μια λύση. Σίγουρα θα την πληρώσουν και άνθρωποι που δεν θα έκαναν κακό σε κανέναν αλλά τι να κάνουμε. Πίσω όλοι και ησυχάζουμε μια και καλή. Εγώ δεν έχω τους δικούς σου "ευαίσθητους" ενδοιασμούς όταν επρόκειτο για στοιχειώδη επιβίωση την οποία θέλεις να αφήσουμε στον αυτόματο πιλότο για να μην θιχτούν οι ομάδες που αγαπάς.


Το να λες ‟η δράση φέρνει αντίδραση‟ και όλα τα άλλα που είπες, είναι ουσιαστικά σαν να λες ότι αυτές οι πράξεις σου φαίνονται λογικές και ότι κατανοείς αυτούς που τις κάνουν. Επίσης είπες πως ο λόγος που τέτοιες ενέργειες, δηλαδή τρομοκρατικές επιθέσεις με πολλαπλούς νεκρούς, σου φαίνονται αρνητικές είναι επειδή δίνουν επιχειρήματα στην άλλη πλευρά. Ασχολίαστο
Το πιο ειρωνικό από όλα πάντως, είναι ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πράγματα που λες για να τεκμηριώσουμε και την επίθεση στις Βρυξέλλες και όλες τις άλλες αντίστοιχες επιθέσεις από μουσουλμάνους κι όταν σε ρώτησα ποια είναι η μεταξύ τους διαφορά(δηλαδή των επιθέσεων από χριστιανούς δυτικούς εθνικιστές και των επιθέσεων από ισλαμιστές) μου είπες το στην καλύτερη περίπτωση γελοίο ‟αυτά είναι μεμονωμένα γεγονότα και δεν πήραν μεγάλη έκταση στις ειδήσεις ενώ των μουσουλμάνων πήραν‟, το οποίο είναι γελοίο γιατί 1) Η επίθεση χθες και σχεδόν όλες οι άλλες μεμονωμένα περιστατικά ήταν κι έγιναν από ΛΙΓΟΣΤΑ άτομα 2) τα περισσότερα από αυτά που σου ανέφερα, όπως πχ η επίθεση στη Νορβηγία το 2011 και το christchurch shooting πήραν κυριολεκτικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ έκταση στις ειδήσεις 3) Δε θα έλεγα ότι μια μαζική δολοφονία χάνει τη σοβαρότητά της άμα δεν την παίξουν οι ειδήσεις 4) Κρίνοντας από τα εκλογικά ποσοστά των ακροδεξιών μορφωμάτων και από τους πολλαπλούς οπαδούς τους, θα έλεγα ότι από άποψη ποσοστού υπάρχουν πολλοί περισσότεροι χριστιανοί που τα υποστηρίζουν από ότι μουσουλμάνοι τα αντίστοιχα των μουσουλμάνων. Κυριολεκτικά είχαμε δώσει στην Ελλάδα 8% σε εγκληματική οργάνωση που έχει διαπράξει φόνους
Το μεγάλη έκταση και το μεμονωμένα γεγονότα εννοώ το στίγμα που άφησαν. Από όσα έχεις πει μόνο δύο ήσαν μεγάλα γεγονότα. Αυτό με τον Νορβηγό που σκότωσε άτομα, της ίδιας του της φυλής όμως. Και αυτό με τον Αυστραλό στην Νέα Ζηλανδία που εισέβαλε στα Τζαμιά. Παρ'όλα αυτά κανένα από τα δύο δεν συγκρίνεται με την έκταση του 9/11 και των επιθέσεων στο Παρίσι που συγκλόνισαν την Ευρώπη και εισήγαγαν έναν φόβο που έως τότε δεν υπήρχε. Δεν έχει να κάνει τόσο με τις ειδήσεις.

Και όπως σε έχω πει, εάν οι μουσουλμάνοι ήσαν το 50% του πληθυσμού της Ευρώπης και η εγκληματικότητα ήταν στα ίδια επίπεδα με τους χριστιανούς τότε όντως θα είχε βάση το επιχείρημα "και οι δύο μεριές έχουν επικίνδυνους". Εφ'όσον μια τόσο μικρή μειονότητα έχει προκαλέσει τόσα άσχημα γεγονότα τότε υπάρχει πρόβλημα το οποίο εσύ επιλέγεις συνειδητά να αγνοείς και να το κρύβεις κάτω από το χαλάκι γιατί δεν θέλεις να συνειδητοποιήσεις πως ο πολυπολιτισμός δεν λειτουργεί και απέτυχε με άσχημες επιπτώσεις προς όλους μας.


Για την εγκληματικότητα έχω απαντήσει ήδη πιο πάνω, αν έκανες τον κόπο να το διαβάσεις θα το ήξερες
Το θέμα είναι ότι δεν με έπεισες, όπως εγώ δεν έπεισα εσένα. Η απάντηση μου είναι η ίδια με αυτήν που ανέφερα και στην αμέσως προηγούμενη παράγραφο. Έχεις κάθε δικαίωμα να αγνοείς και να κλείνεις τα μάτια σου στο τι γίνεται μπροστά σου. Μάγος δεν είμαι να σε δείξω τι προκαλείται.

Το η φτώχεια προκαλεί το έγκλημα είναι ένα βολικό επιχείρημα. Ναι η φτώχεια όντως προκαλεί εγκλήματα, όπως ένας πατέρας να κλέψει για να ταΐσει το παιδί του. Δεν γεννάει βιασμούς, μαχαιρώματα για θρησκευτικούς λόγους, τρομοκρατικές επιθέσεις κ.λπ. Το πιο αστείο (και συνάμα τραγικό) είναι πως η χθεσινή επίθεση ήταν στοχευμένη προς ανθρώπους Σουηδικής καταγωγής. Μιλάμε για την Σουηδία, μια χώρα που άνοιξε τα σύνορα με τις ορδές να εισβάλλουν αθρόα. Για την Σουηδία που ενώ δεν είχε ποτέ κρίση βιασμών ή εγκλημάτων (λόγω και του φεμινισμού που κυριαρχεί σε αυτή τη χώρα) μετατράπηκε σε χώρα με περιοχές όπου γυναίκες δεν πατάνε το βράδυ, όπου οι βιασμοί εκτινάχθηκαν. Για την Σουηδία που στο Malmö άφησε Σουηδούς που ήσαν σε δύο χρόνια σε αναμονή για ενοικίαση σπιτιού (έχουν έλλειψη) στο περιθώριο για να εγκατασταθούν οι "ταλαίπωροι" κατατρεγμένοι πρόσφυγες. Για την Σουηδία που ενώ βάσει Συντάγματος απαγορεύει τα θρησκευτικά σχολεία για κοσμικούς λόγους επέτρεψε το άνοιγμα μουσουλμανικών σχολείων γιατί υπήρχαν αντιδράσεις. Για την Σουηδία με τεράστιο ιστορικό αφομοιωσεως μεταναστών και προσφύγων δεκαετιών (βλέπε Γιουγκοσλάβους). Και το κυριότερο, για μια χώρα που μέχρι πρότινος δεν ήταν καν στο ΝΑΤΟ, άρα ούτε και έμμεσα έστω εμπλεκόμενη στο αιματοκύλισμα των λαών της Μέσης Ανατολής. Δεν ξέρω πως σε φαίνονται όλα αυτά, αλλά αν η Σουηδία τα αντιμετωπίζει τρέμω στην ιδέα για το τι θα γίνει εδώ.
Δεν έχει σημασία αν αναγράφεται. Για θρησκευτικούς λόγους δεν έγιναν? Από την εκκλησία και τον πάπα δεν υποστηρίχθηκαν? Εφόσον αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του θεού επι της γης σύμφωνα με τον χριστιανισμό, δε σημαίνει ότι αυτές οι πράξεις ήταν σύμφωνες με αυτό που υποτίθεται οτι πρέσβευε ο θεός?

Επίσης κόβω το κεφάλι μου ότι εσύ δεν έχεις διαβασει το κοράνι αλλά τέσπα..
Έχει σημασία τι γράφεται. Ο Πάπας ουσιαστικά κήρυξε Σταυροφορία όχι γιατί ήθελε να προελάσει προς τους Αγίους Τόπους. Η θρησκεία ήσαν πάντα η βολική κινητήριος δύναμη, η αφορμή για να καλύπτονται οι πραγματικές αιτίες. Οι σταυροφορίες ήταν μια πρώιμη μορφή ιμπεριαλισμού. Φτωχοί άνθρωποι που εστάλησαν σε άλλους τόπους να προελάσουν για λάφυρα (+λόγω του υπερπληθυσμού της Ευρώπης που οδήγησε σε ελλείψεις πόρων). Ομοίως και η κήρυξη θρησκευτικού πολέμου (τζιχάντ) από τον σεϊχουλισλάμη για να μπει η Οθωμανική Αυτοκρατορία στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κακώς κάνεις τέτοιες δηλώσεις για κοπή κεφαλιών. Γιατί όντως το έχω διαβάσει πριν χρόνια. Κάπου προς 2018. Έχει σημασία ένα ιερό βιβλίο τι λέει. Όταν παρακινείς τους πιστούς σου στο να σκοτώσουν δεν περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Ξέρεις πως λέει "αν ένας άνθρωπος περάσει μια φορά μπροστά σας την ώρα που προσεύχεστε, να τον αγνοήσετε, εάν περάσει και δεύτερη να τον διώξετε, εάν περάσει και τρίτη, να τον σκοτώσετε γιατί είναι ο Σατανάς". Όπως σε είπαν και άλλα παιδιά, το Ισλάμ είναι πραγματικά μια ολόκληρη κοσμοθεωρία. Μια κοσμοθεωρία όπου μπορεί να ρυθμίσει ακόμα και το τρόπο οργάνωσης μιας ολόκληρης πολιτείας. Μια κοσμοθεωρία που καθορίζει τις συμπεριφορές των πιστών σε όλα τα πράγματα. Υπάρχει χαντιθ που διατάσει την πιστή μουσουλμάνα γυναίκα να ολοκληρώσει τα συζυγικά της καθήκοντα 4 (ή 5) φορές την εβδομάδα και ο σύζυγος 1 φορά ειδάλλως οι άγγελοι θα την καταριούνται επάνω από την συζυγική κλίνη. Ένα παράδειγμα σε φέρνω μόνο για να δεις πως το Ισλάμ είναι κάτι περισσότερο από απλά μια θρησκεία.
Είναι αστείο που από τη μια λες αυτό και από την άλλη υποστηρίζεις το Ισραήλ. Διάλεξε υποστηρίζεις το κράτος των Εβραίων η αυτούς που γενοκτονήσαν τους Εβραίους? You cannot have it both ways
Κάνω μια άσκημη διαπίστωση του που έφτασε η Ευρώπη σήμερα. Οι Ευρωπαίοι οι άλλοτε σκληροί τείνουν να εξ αφανιστούν μόνοι τους και στέκονται τελείως αδύναμοι μπροστά στη νέα απειλή. Δέχονται παθητικά τον αφανισμό τους.

Από την άλλη να αντιστρέψω την ερώτηση, εσύ πως υποστηρίζεις τους Παλαιστίνιους ενώ η Χαμάς έχει βγάλει φωτογραφίες όπου χαιρετάει τον Ήλιο και έχει σημαίες με το αρχαίο σύμβολο που χρησιμοποίησαν οι ναζί ως δικό τους.
 

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,557 μηνύματα.
Ενταξει δεν γινεται να ζουμε ετσι δηλαδη.Δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να ζουμε με τρομο.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΥΝΟΡΩΝ ΧΤΕΣ .

 

Fernando_A

Δραστήριο μέλος

Ο Manos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 414 μηνύματα.
Και αυτός είναι άλλος ένας "ΨυχΟπΑθΗς"
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,937 μηνύματα.
Και αυτός είναι άλλος ένας "ΨυχΟπΑθΗς"
Σεβασμός προς τους νέους συμπατριώτες μας.

Καληνύχτα Ελλάδα, καληνύχτα Ευρώπη. Τι να το κάνουμε τώρα που έχουν αρχίσει να ξυπνάνε οι Έλληνες και όλοι οι Ευρωπαίοι; τώρα φαίνεται πως είναι αργά για δάκρυα.

1697628985454.jpg
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top