Έτσι ακριβώς είναι, πραγματικά νιώθω πολύ χαρούμενος που είδα τέτοια λόγια απο ένα κορίτσι Α λυκείου.

Όχι γιατί πραγματικά με αυτά που είδα τον τελευταίο καιρό, άρχισα να ανησυχώ, να και ένα υγιές δείγμα σκέψης.
και στο σημείο αυτό να πω:
άλλο βία και άλλο βανδαλισμός (κάτι που ανέφερα και στο θέμα για τους κουκουλοφόρους).
Το να δέρνει ένας Ματατζής έναν διαδηλωτή , είναι ΒΙΑ.
Το να σπάει ένας αντεξουσιαστής μία τράπεζα , είναι βανδαλισμός.
Η βία δεν βγάζει πουθενά και ούτε αλλάζει την συνείδηση των ανθρώπων , η συνείδηση των ανθρώπων αλλάζει με διάλογο-ενημέρωση.
Ο βανδαλισμός όμως...
έχει πολιτική υπόσταση και χρησιμοποιείται για συμβολικούς σκοπούς.
Με το να καις τράπεζες και βιτρίνες πολυεθνικών δείχνεις την αντίθεσή σου προς τους καπιταλιστικούς φορείς που σε μεγάλο βαθμό δεν σου επιτρέπουν να ζεις όπως θέλεις (είναι άλλο ζήτημα αυτό).
Με το να σπας μια κάμερα δείχνεις ότι είσαι κατά της παρακολούθησης.
Τα spray στους τοίχους είναι βανδαλισμοί που περνάν κάποια μηνύματα.
Ο βανδαλισμός χρησιμοποιείται για κάποιους σκοπούς πολιτικούς.
Η βία χρησιμοποιείται καθαρά σε ποσοστό μεγαλύτερο απο εξουσιαστικές αρχές πχ στρατός , ΜΑΤ , κυβερνήσεις , σεκιουριτάδες καθαρά για να σταματήσει ελευθεριακές κινήσεις που δεν τους συμφέρουν.
Δεν θα σταματούσα ποτέ έναν μετανάστη που κλέβει ένα μίνι μάρκετ επειδή δεν έχει να φάει και έχει άλλα στόματα πίσω να θρέψει , όπως επίσης δεν θα επικροτούσα την ενέργεια αυτή φυσικά. Είναι έγκλημα , δε διαφωνώ , αλλά στο πρόσωπο της επιβίωσης αν γινόμουνα ένα με εκείνον μπορώ να τον καταλάβω επειδή είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Και επειδή κάποιοι το φέραν σε προσωπικό επίπεδο , ναι , ίσως να μην σταματούσα και κάποιον που μου ληστεύει το σπίτι , μόνο αν απειλούσε την σωματική μου ακεραιότητα πχ (που πάλι μπαίνει το προσωπικό ένστικτο μέσα).
Αν είναι εγκληματικό ένας μετανάστης να κλέβει φαγητό ή άλλα προιντα για να ζήσει , είναι 1000 φορές πιο εγκληματικό η αστυνομία να τους δέρνει και να τους σαπίζει περιφέροντάς τους στις φυλακές αυτούς τους ανθρώπους.
Και επιπλέον όσοι καταδικάζουν και την δήθεν βία των αντεξουσιαστών (δεν είναι βία αυτό , κανείς ιδεολόγος δεν ασκεί βία) , είναι σχεδόν κατα κανόνα υποκριτές , γιατί δεν βγαίνουν να διαδηλώσουν για την βία της αστυνομίας ξέρω γω...
Πιστεύω στην ελευθερία και στα θεμελιώδη ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα κάθε ατόμου.