• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Νοσοκομεία ΕΣΥ: Είμαστε τελικά σε καλά χέρια;

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.441 μηνύματα.
Όλα ωραία. Το πολύ - πολύ να σου κάνουν μετάγγιση αίματος με λάθος ομάδα...

1749209963398.png

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.372 μηνύματα.
Μεσα στα ψεμματα ολοι τους.Κια στον πατερα μου εκαναν μεταγγιση αιματος...ενας νοσηλευτης ηρθε και του εβαλε αιμα.Καμια προισταμενη απο πανω..ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.
ΕΝΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΛΕΜΕ.Μαλλον συστημα η παραβιαση του πρωτοκολλου,Ε..μην ξυπνησει και ενοχληθει και ο γιατρος...ενας νοσηλευτης φτανει.
Κατα τα αλλα 5% λενε εχει πιθανοτητες να ζησει η γυναικα..δηλαδη παει.

Τελευταία επεξεργασία:

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.228 μηνύματα.
Μα ναι αυτο λεμε.Δεν αντεχει ο κοσμος τα ιδιωτικα κ απλα πεθαινει στα δημοσια απο νοσηλευτες που κανουν τη ρουτινα τους για να τελειωσουν γρηγορα γρηγορα..κ σκοτωνουν κοσμο
.Συν τους γιατρους που παιρνουν φακελακια για να κανουν τη δουλεια τους κ εισαι στιβαγμενος σαν σκουπιδι σε θαλαμους τριτοκοσμικους..που πλερωνεις κ τις αποκλειστικες γιατι μου εμαθαν τωρα οι νοσηλευτες να νομιζουν οτι κατι ειναι κ δεν αλλαζουν πανες. Ενα αισχος απο την κυβερνηση των αριστων κ των νεοφιλελε καθαρματων που αν δεν ιδιωτικοποιησουν κ τον αερα που αναπνεουμε δεν θα φυγουν απο την καρεκλα τους.
ΤΗ ΜΟΥΤΖΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΡΣ Κ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΙΛΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
μην μιλας υποτιμιτκα για τους επαγγελματιας υγειας τους αδικεις... και έχεις απολυτο αδικο.
αν ειναι 2-4 νοσηλευτες σε μια βράδια δε θα κάτσει εξ ορισμου να αλλάζει πάνες αλλά θα ασχοληθει με δύσκολα περιστατικα.
Ο συγγενής ή πρεπει να ειναι εκει να βοηθήσει αν δε μπορει να πάρει αποκλειστικη.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

τη πλήρωσε ένας νοσηλευτης αλλά ο κύριος υπευθυνος ειναι ενας ηλιθιος της κυβέρνησης που πριν μερικά χρόνια έβγαλε τις λόγω covid τα νοσηλευτικα διαγραμματα στους ασθενεις. Σε αυτη τη περιπτωση φταιει ο νοσηλευτης καθαρα και κανένας άλλος φυσικα αν εχει 30 ασθενεις να εξυπηρετησει μονος του τοτε το φταιξιμο παει και στους πανω
Μεσα στα ψεμματα ολοι τους.Κια στον πατερα μου εκαναν μεταγγιση αιματος...ενας νοσηλευτης ηρθε και του εβαλε αιμα.Καμια προισταμενη απο πανω..ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ.
ΕΝΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΛΕΜΕ.Μαλλον συστημα η παραβιαση του πρωτοκολλου,Ε..μην ξυπνησει και ενοχληθει και ο γιατρος...ενας νοσηλευτης φτανει.
ο ιατρος βλέπει το αιμα το διασταυρώνει υπογράφει και μετά το παιρνει ο νοσηλευτης που το χορηγεί και το δίνει στο ασθενή και εδώ ο ιατρος σας φταιει; Επίσης δε κοιμάται ο ιατρος ειδικα σε παθολογικη κλινικη εχει να ασχοληθει με σημαντικα πραγματα

-----
Ουτε στο ελάχιστο δε ξερετε πως ειναι να εφημερευεις

Τελευταία επεξεργασία:

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.274 μηνύματα.
τη πλήρωσε ένας νοσηλευτης αλλά ο κύριος υπευθυνος ειναι ενας ηλιθιος της κυβέρνησης που πριν μερικά χρόνια έβγαλε τις λόγω covid τα νοσηλευτικα διαγραμματα στους ασθενεις. Σε αυτη τη περιπτωση φταιει ο νοσηλευτης καθαρα και κανένας άλλος φυσικα αν εχει 30 ασθενεις να εξυπηρετησει μονος του τοτε το φταιξιμο παει και στους πανω
δεν ηταν νοσηλευτης, ηταν βοηθος νοσηλευτη
κανονικα τετοιες ιατρικες ενεργειες απαιτουν επιτηρηση απο νοσηλευτη ή γινονται απο κανονικο νοσηλευτη, οχι απο βοηθο

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.372 μηνύματα.
Το ΒΟΗΘΟΣ νοσηλευτη δεν το ξερουμε αν ισχυει..οχι οτι το αποκλειω κιολλας.
Ακου Φοκαρα... @fockos δεν θα δινεις ασυλια στο σιναφι σου οκ;
Ο Α ΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΛΕΜΕ.Αυτο δεν ειναι λαθος διαγνωση,Αυτο ηθελε απλα εναν ελεγχο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΤΟ ΟΝΟMΑ..ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.ΑΠΟΛΥΣΗ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥ
ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΕΧΩς

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.228 μηνύματα.
Το ΒΟΗΘΟΣ νοσηλευτη δεν το ξερουμε αν ισχυει..οχι οτι το αποκλειω κιολλας.
Ακου Φοκαρα... @fockos δεν θα δινεις ασυλια στο σιναφι σου οκ;
Ο Α ΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΛΕΜΕ.Αυτο δεν ειναι λαθος διαγνωση,Αυτο ηθελε απλα εναν ελεγχο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΤΟ ΟΝΟMΑ..ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.ΑΠΟΛΥΣΗ ΧΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥ
ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΕΧΩς
προχθες που εφημερευα εσωσα έναν άνθρωπο με υπαραχνοειδη αιμορραγια 20 λεπτα... ιστορικό έκανα CT και προσχωρησα CTA άμεσα , καλεσα το ΕΚΑΒ (το κάλεσα χωρίς να έχει μονάδα μέσα για να έρθει γρήγορα) στο μεσοδιάστημα ελεγξα τις πίεσεις, συνόδευσα τον ασθενη μέχρι το ΚΑΤ για να το παραλάβει ο νευροχειρουργος δίνοντας του αίματα και απεικονιστικά ξέροντας από πριν το προβλημα. Στο μεσοδιάστημα με σταματούσε συνεχως η γυναίκα του ασθενή για να μιλησω με το παθολογο τους (ότι να ναι)... όταν παρέδωσα τον ασθενή η γυναίκα του με ευχαρίστησε και γύρισα για να συνεχίσω την εφημερία όλο το βράδυ χωρίς να κοιμηθω και φεύγοντας το μεσημέρι τησ επόμενης μέρας. Η πληρωμή μου ήταν για 12 ώρες στο νοσοκομείο έμεινα 30 στα χαρτιά φαίνεται οτι δουλεψα 12.

αν ο ασθενής δε τα κατάφερνε οι συγγενείς θα κατηγορούσαν τους ιατρους (γιατί δε κάλεσα ασθενοφόρο με μονάδα μέσα), επειδη έκανα cta και δε το εστειλα κατευθείαν κοκ δυστυχώς αν δε πάει κάτι καλα κατηγορουν τους άλλους
Εσύ κρίνεις χωρίς να ξέρεις τις συνθήκες. Ειπα πιο πάνω στο dias οτι φταιει ο νοσηλευτης.

Είσαι πολύ απόλυτη με το ιατρους και τους νοσηλευτες (λέγοντας πχ καλα λογια για τον Ευαγγελισμό γιατί είχες μια καλή εμπειρια πιθανότατα εκεί) και θαβοντας αλλά τμήματα και δε κοιτας το κλάδο σου που πληρώνονται οι μισοί από το δημόσιο και πρακτικα δε κάνουν τπτ ...... δε γνωρίζω αν ποσο δουλεψε ο νοσηλευτης και δε γνωρίζω αν έκανε διπλοβράδια, επίσης δε γνωρίζω αν ηταν βοηθός νοσηλευτής ή οχι.

Από το covid έχουν βγάλει τα νοσηλευτικα διαγραμματα στα νοσοκομεια που ειναι μπροστα στα κρεβάτια.... σε πολλα νοσοκομεια .... δε ξέρω αν στο Τζάνειο το εχουν κανει αυτο.

Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Δεν διαβαζω ΤΙΠΟΤΑ απο φοκο.

Συγκλονίζει ο γιος της άτυχης 62χρονης, ο οποίος εξηγεί τι ακριβώς συνέβη σε σχέση με το λάθος που έκανε ο νοσηλευτής στην μητέρα του, η οποία δίνει μάχη για την ζωή της, μετά την μετάγγιση αίματος που υπέστη χωρίς να την χρειάζεται, στο Τζάνειο Νοσοκομείο, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Όπως ο ίδιος καταγγέλλει, η οικογένεια δεν ειδοποιήθηκε εγκαίρως, καθώς η λάθος μετάγγιση έγινε στις 3 τα ξημερώματα και η οικογένεια ειδοποιήθηκε 3μισι ώρες αργότερα. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, όταν η οικογένεια έμαθε τι έχει συμβεί, ζήτησε το όνομα του νοσηλευτή. Από το νοσοκομείο δεν έδωσαν καμία πληροφορία, ενδεχομένως για να γλιτώσει την σύλληψη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο. Ακόμη, όταν έγινε η λάθος μετάγγιση, κανείς δεν κατάλαβε τίποτα και τους γιατρούς ειδοποίησε η ασθενής που ήταν στον ίδιο θάλαμο, η οποία άκουσε τους σπασμούς της 62χρονης και έτσι κλήθηκαν οι γιατροί να βοηθήσουν.

Τέλος, η οικογένεια καταγγέλλει ότι από την Τετάρτη «παλεύουν» να πάρουν τον ιατρικό φάκελο της γυναίκας, καθώς το νοσοκομείο δεν τους τον έδινε και τώρα που το ζήτημα είδε το φως της δημοσιότητας, τον έδωσαν, δηλαδή 3 ημέρες μετά.

«Δεν μας λένε τίποτα, κρύβονται»

Όπως ο γιος της άτυχης γυναίκας αναλυτικά εξήγησε μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Την πήγαμε στο Τζάνειο, είχε ένα μικρό αιμάτωμα στο κεφάλι. Ο γιατρός μου είπε ”είναι μικρό το αιμάτωμα, όλα καλά, το προλαβαίνουμε”. Απέναντι (στον θάλαμο) καθόταν μια κοπέλα, που έκανε μετάγγιση αίματος και ο (νοσηλευτής), στις 3 το βράδυ. Ποιος έδωσε εντολή να κάνει την μετάγγιση δεν ξέρω, μπέρδεψε τα κρεβάτια και έκανε μετάγγιση στην μητέρα μου.

Το καταλαβαίνουν οι γιατροί, μαζεύονται γύρω στα 10 άτομα κατά τις 3:30 π.μ. τα ξημερώματα, την βάζουν στην ΜΕΘ και εμένα με ενημερώνουν γύρω στις 5:50 π.μ. να έρθω χωρίς να μου πουν κάτι στην αρχή, μου έλεγαν ”περίμενε να έρθει ο διευθυντής”. Από τον διοικητή του νοσοκομείου, ζητούσα τα χαρτιά με τις νοσηλεύτριες, μου τα άργησε 4-5 ώρες επίτηδες, για να μην περάσουν αυτόφωρο.

Την Πέμπτη και πάλι πήγα να ζητήσω τον φάκελο της μητέρας μου και ο διευθυντής μου έλεγε ότι ”μόνο με εισαγγελέα” εν τέλει μπορώ να τον πάρω. Ξαφνικά μου τα άλλαξε και μου είπε ”ναι, έλα το πρωί να σου δώσουμε τον φάκελο”. Συνοδός δεν υπήρχε. Η κοπέλα η απέναντι – γιατί ο νοσηλευτής έκανε την μετάγγιση και έφυγε – το κατάλαβε γιατί η μητέρα μου κουνιόταν, έκανε σπασμούς και τότε φώναξαν τον νοσηλευτή και το κατάλαβαν. Μετά ανέβηκαν όλοι οι γιατροί και την πήγαν στην ΜΕΘ.

Έχω δύο ονόματα (νοσηλευτών), ένα από τα δύο είναι. Δεν μας λένε τίποτα, κρύβονται. Μαζεύτηκαν γύρω στα 7 άτομα σε ένα γραφείο και μας έλεγαν για το λάθος που έγινε και συγκεκριμένα ανέφεραν ”να μην στραφούμε σε αυτό, να προσπαθήσουμε να σώσουμε την μητέρα σας και τα βλέπουμε”».
Kαι ειπε και ψεμματα η υπουργαρα μας.Δεν το καταλαβε ο νοσηλευτης 3 λεπτα μετα......Η ΑΛΛΗ ΑΣΘΕΝΗς ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ..ΑΠΟΛΥΣΗ ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΜΕ!

fockos

Επιφανές μέλος

προσπαθουν να ενοχοποιησουν το καημενο ιατρο που έδωσε οδηγια για μετάγγιση στην αλλη ασθενη.

επισης ειναι λογικο αυτο που θα καταλάβει πρώτος τους σπασμους ειναι αυτοι που ειναι μεσα στο δωμάτιο. Η ασθενής πήγε στη ΜΕΘ άμεσα και οι συγγενεις ενημερώθηκαν απο τους ιατρους μετά λέγοντας την αληθεια. Το ότι δεν δόθηκε ο φάκελος στους συγγενείς ειναι λογικο θέλει εισαγγελικη εντολή δε δίνεις φάκελο έτσι.

ωραία έχουμε σε μια βράδια μια νοσηλεύτρια να έχει ολο τον όροφο..... αυτη πρεπει να αλλάζει τα φάρμακα σε ολους τους ασθενείς, να ετοιμάζει ορους, να βαζει να επιβλεπει μεταγγίσεις, να βάζει φλεβοκαθετήρες, να φτιάχνει την λογοδοσια.
υπευθυνη νομικα ειναι αυτη η κοπέλα που αφησε τους βοηθούς να χορηγουν τα φάρμακα, ο βοηθός νομικα θα την γλυτώσει γιατι τον εβαλαν να το κανει, οποτε θα την πληρώσει η νοσηλευτρια, η προισταμενη της κλινικής και μπορει και η τομεάρχης.

Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Παιζει ο πραγματικος νοσηλευτης να ειχε βαλει ''βοηθο'' ο οποιος να ηταν ΑΣΧΕΤΟΣ με το ''αθλημα'' ε..να ξεκουραζεται και ο νοσηλευτης....ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ 2 ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΝΟΧΟΥΣ.Τον νοσηλευτη που επρεπε να ηταν εκει και το κνωδαλο που ειχε βαλει να τον''βοηθαει''Ειτε ενας ειτε απο το νοσοκομειο

ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΟΣ...ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.ΠΟΛΥ ΜΠΟΧΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.
Δειτε και φριξτε...ΗΤΑΝ ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ..ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει μια 62χρονη στο Τζάνειο Νοσοκομείο, που υπέστη σοβαρές βλάβες από μετάγγιση αίματος που δεν χρειαζόταν, και μάλιστα με αίμα διαφορετικής ομάδας από τη δική της. Σε εξέλιξη βρίσκεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το πρωτοφανές, ενώ ο βοηθός νοσηλευτή που φέρεται να πραγματοποίησε την διαδικασία έχει τεθεί σε προσωρινή αργία και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Το αδιανόητο λάθος έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης (04/05), όταν η 62χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού. Όταν ο 30χρονος βοηθός νοσηλευτή αντιλήφθηκε το λάθος του, ενημέρωσε αμέσως τους γιατρούς. Η γυναίκα, που χειρουργήθηκε, την στιγμή αυτή νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση.

Σχεδόν αμέσως, η γυναίκα υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια και σοβαρές βλάβες σε ζωτικά όργανα. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, έχουν πληγεί 5 λειτουργικά όργανα του οργανισμού της. Οι πνεύμονες, ο εγκέφαλος που δεν επικοινωνεί, η καρδιά, τα νεφρά, ενώ έχει και κάποιο αιματολογικό θέμα.

«Εγώ την μητέρα μου την άφησα καλά και μου την σακάτεψαν. Η αριστερή της μεριά έχει μείνει ανάπηρη αυτή την στιγμή. Είναι σταθερή τώρα, αλλά είναι κρίσιμη (η κατάστασή της). Υπάρχει πιθανότητα να μείνει και φυτό», δήλωσε ο γιος της, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Αθανάσιος Αλεξόπουλος τόνισε: «Μας έδωσαν ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης».

«Μπερδεύτηκα, ελάτε, υπάρχει πρόβλημα»

«Μπερδεύτηκα, ελάτε, υπάρχει πρόβλημα» φέρεται να είπε ο βοηθός νοσηλευτή, ομολογώντας το λάθος του σχετικά με την μετάγγιση αίματος, ενώ στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε: «Θα πρέπει να τριπλοτσεκάρονται προκειμένου να τους χορηγηθεί το αίμα».

Οι συγγενείς της κατέθεσαν μήνυση, ενώ το νοσοκομείο έχει διατάξει ΕΔΕ και έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Πειραιά, για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, ενώ σε βάρος του έχουν κινηθεί και οι εσωτερικές διαδικασίες στο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ανέφερε: «Θα έχω τα πρώτα γραπτά πορίσματα περίπου σε μια εβδομάδα. Τότε, θα τα δώσουμε στη δημοσιότητα και θα δούμε τι πραγματικά πήγε λάθος, αν τηρήθηκε ή όχι το πρωτόκολλο και γιατί. Μέχρι τότε, ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια, εύχομαι περαστικά στην ασθενή και να τα καταφέρει».

Τι αναφέρει το επίσημο πρωτόκολλο​

Σύμφωνα με το επίσημο πρωτόκολλο, η μετάγγιση αίματος σε νοσοκομείο πρέπει να γίνεται παρουσία γιατρού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο γιατρός φαίνεται να έδωσε εντολή στον βοηθό νοσηλευτή.

Στη συνέχεια ο νοσηλευτής, και όχι βοηθός, πρέπει να προχωρήσει στην διασταύρωση των στοιχείων, μεταξύ ασθενή και μονάδας αίματος και να γίνει ταυτοποίηση με την καρτέλα που υπάρχει στο κρεβάτι του ασθενή. Όμως, όπως φαίνεται, τίποτα από όλα αυτά δεν έγιναν.

Η κ. Βάνα Μυρίλλα, βιοπαθολόγος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι: «Εάν η μονάδα αυτή αίματος που πήρε δεν ταίριαζε, τότε αυτό θα μπορούσε να επιφέρει ακόμη και θάνατο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βοηθός νοσηλευτή εργαζόταν στο νοσοκομείο τα τελευταία 7 χρόνια, ενώ λόγω της ιδιότητας του, δεν είχε την αρμοδιότητα να κάνει μετάγγιση σε ασθενή.

Στον ερυθρο σταυρο παντως που ο πατερας μου 2 φορες χρειαστηκε μεταγγιση...οχι μονο γιατρος δεν ηρθε..αλλα ηρθε βιαστικα μια νοσηλευτρια..του εβαλε το σακουλακι και εφυγε.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΛΕΜΕ!ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΟΔΙ...ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΑ!

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.136 μηνύματα.
ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΑΝΤΟΣ...ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.ΠΟΛΥ ΜΠΟΧΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.
Δειτε και φριξτε...ΗΤΑΝ ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ..ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.
ρε συ Πουπουλίνα δεν αντιλαμβάνεσαι πως τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα;
Πως υπάρχουν νοσηλευτές για 30-40 άτομα για αμέτρητες ώρες εργασίας;
Δεν είδες την άλλη την γιατρό που τράκαρε με τρένο γιατι ήταν 36 ώρας υποχρεωτική εφημερία;

Το οτι κάποιοι ξεκουράζονταν εκείνη την ώρα μπορεί να σημαίνει πήρα μια ανάσα μετά απο 24 ώρες συνεχόμενη δουλειά. Θα μπορούσες να δουλεύεις εσύ 24ωρο;

Είναι μια κόλαση εκεί μέσα και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δείξουμε κατανόηση.
Ενα βράδυ να πάω αυπνη στη δουλειά μου θα πάρω 30 λάθος αποφάσεις.
Δεν γίνεται να λειτουργήσει άνθρωπος υπό τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας που τους έχουν αναγκάσει να εργαζονται.

Και το να τα φορτώσεις στον νοσηλευτή όπως ακριβώς κάναν είναι αντίστοιχο με το να τα φορτώσεις στον σταθμάρχη.
Επιφανειακό, δεν λύνει τίποτα ουσιαστικά και είναι θέμα χρόνου να ξαναγίνει.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

ρε συ Πουπουλίνα δεν αντιλαμβάνεσαι πως τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα;
Πως υπάρχουν νοσηλευτές για 30-40 άτομα για αμέτρητες ώρες εργασίας;
Δεν είδες την άλλη την γιατρό που τράκαρε με τρένο γιατι ήταν 36 ώρας υποχρεωτική εφημερία;

Το οτι κάποιοι ξεκουράζονταν εκείνη την ώρα μπορεί να σημαίνει πήρα μια ανάσα μετά απο 24 ώρες συνεχόμενη δουλειά. Θα μπορούσες να δουλεύεις εσύ 24ωρο;

Είναι μια κόλαση εκεί μέσα και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δείξουμε κατανόηση.
Ενα βράδυ να πάω αυπνη στη δουλειά μου θα πάρω 30 λάθος αποφάσεις.
Δεν γίνεται να λειτουργήσει άνθρωπος υπό τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας που τους έχουν αναγκάσει να εργαζονται.

Και το να τα φορτώσεις στον νοσηλευτή όπως ακριβώς κάναν είναι αντίστοιχο με το να τα φορτώσεις στον σταθμάρχη.
Επιφανειακό, δεν λύνει τίποτα ουσιαστικά και είναι θέμα χρόνου να ξαναγίνει.
Τα φορτωσα ΠΡΩΤΑ σην κυβερνηση..μαθε να διαβαζεις.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ..ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ ΛΕς;
ΕΝΟΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕς ΜΑς.

Να βαλω και εγω μια βοηθο να κανει το μαθημα.Παμε καλα;
Ελα σεμνα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ.Βολευονται βλεπεις.
ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.
ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΛΕΜΕ...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΛΥ..ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;
Οποιος δεν μπορει σπιτι του ή να γινει ιδιωτης..μαθαμε τωρα να δικαιολογουμε τις παρανοιες..ντροπη.

Να σου πεθανει εσενα η μανα ή το παιδι σου επειδη καποιοι δεν τηρησαν το πρωτοκολλο για να ξεκουραζονται...και ελα μετα πεσμου για καταννοηση.ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΛΕΜΕ.ΑΛΛΙΩΣ ΣΠΙΤΑΚΙ.
Να υποθεσω οτι αν σκοτωναν ετσι τη μανα σου η το παιδι σου θα εδειχνες κατανοηση σωστα; :whatever:
Τι...οχι;

Μαθαμε στη μπανανια ολοι να τα κανουν ΟΛΑ ναι;

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Ο καθενας με τις ευθυνες του.Εμενα ΚΑΜΙΑ ΣΚΑΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δεν θα με κανει ΑΝΕΥΘΥΝΗ.ΚΑ ΜΙ Α.
Ο ελληναρας εμαθε να μην τηρει τα πρωτοκολλα λεμε.Τα εργατικα ατυχηματα γιατι συμβαιν9υν αραγε; Ακριβως επειδη οι εργολαβοθι δεν τηρουν τα πρωτοκολλα.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣΜ ΕΥΘΥΝΗ; ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΘΩΟΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ;ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;
Ειναι αλλες οι ευθυνες του κρατους και αλλες οι δικες μας ευθυνες σαν επαγγελματιες.ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΕΜΕ.Δεν ειμαστε νηπια υποτιθεται.Αλλιως να μην εχουμε καν αποψη αφου ειμαστε ατομα ανωριμα και αποδιδουμε παντα τις δικες μας ευθυνες αλλου.
Εντ οφ στορυ.

και βεβαια παλλιοτερο περιστατικο.Απολαυστε υπεθυνα.Κια ποσα αλλα που τα καλυψαν δεν ξερουμε.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.205 μηνύματα.

fockos

Επιφανές μέλος

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 6.136 μηνύματα.
Να υποθεσω οτι αν σκοτωναν ετσι τη μανα σου η το παιδι σου θα εδειχνες κατανοηση σωστα; :whatever:
Σου είπα είναι ίδιες περιπτώσεις με τα Τέμπη, και στην περίπτωση των Τεμπών κανένας δεν είχε νεύρα με τον σταθμάρχη.
Και φυσικά τώρα θα τα ρίξουν όλα στον νοσηλευτή.

Στα νοσοκομεία επικρατεί μια κόλαση το ίδιο το προσωπικό λιποθυμάει απο τις υπερωρίες. Μπορείς να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις για 80 ασθενείς με 24 ώρες αϋπνίας και πόσα άλλα συμβαίνουν ταυτόχρονα;
Για πόσο καιρό θα συμβαίνει αυτό; Κάποια στιγμή θα γινόταν λάθος και έγινε

fockos

Επιφανές μέλος

Ο βοηθός νοσηλευτής κρύβεται για να μπει αυτόφωρο μέσα θα εμφανιστεί μετα το 24ωρο.

Από τη στιγμή που είναι βοηθός δε φταίει αυτός νομικά αφού τον έβαλαν οι από πάνω να κάνει πράγματα που δεν είναι εξουσιοδωτημένος να το κάνει.
Φταίει η νοσηλεύτρια βράδιας που επρεπε να προσφέρει υπηρεσίες σε 30 -60 ασθενείς μόνη της και δεν είναι ταυτόχρονα σε 10 σημεία.

Ειναι αλλες οι ευθυνες του κρατους και αλλες οι δικες μας ευθυνες σαν επαγγελματιες.ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΕΜΕ.Δεν ειμαστε νηπια υποτιθεται.Αλλιως να μην εχουμε καν αποψη αφου ειμαστε ατομα ανωριμα και αποδιδουμε παντα τις δικες μας ευθυνες αλλου.
Εντ οφ στορυ.
[
Δε γίνεται βιολογικά να τηρηθούν τα πρωτόκολλα τι δε καταλαβαίνεις. Μια νοσηλεύτρια με 30-60 ασθενείς πρέπει να ετοιμάσει τα φάρμακα, να φτιάξει τους ορούς, να βάλει φλέβες να γράψει για τον καθένα λογοδοσία.

Ο σύλλογος εργαζομένων και οι συνδικαλιστές πρεπει να προστατεύσουν τον εργαζόμενο αυτή ειναι η γνώμη μου και σταματώ εδώ.

Επίσης λαθη κάνουν όλοι όσοι εργάζονται με αυτές τις συνθήκες το θέμα είναι οτι ορισμένα δε φαίνονται.

Τελευταία επεξεργασία:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.216 μηνύματα.

Αυτο εγινε ..και ειναι απο εκεινα που δεν ξερεις γιατι εγιναν και θα ξαναγινει παλι καποτε.
Πολλα γινονται με χαπια αλλα ειναι ακινδυνα.
Οταν εχεις ενα κοριτσι να φτιαχνει 40 ποτηρακια χαπια .. και να σε φωναζουν...θα γινει..λογικο ειναι.. να τους δωσουν προσωπικο και εργαλεια.
Για να μην ξαναγινει στην τοποθετηση αιματος πρεπει να πηγαινουν δυο κοριτσια μαζι... και στην πρωτη τοποθετηση να ζητουν παλι απο το αιματολογικο επιβεβαιωση ομαδας.
Μετα πρεπει ο ασθενης να συμμετεχει..να ξερει τι φαρμακα εχει το ποτηρακι και να ρωτα... και φυσικα γιατι να δεχθει αιμα αν δεν εχει αναιμια? Οχι δεν θελω αιμα.
Δεν ειναι ολοι οι ασθενεις τζαζ.
Και οι νοσηλευτες πρεπει να επικοινωνουν..να εξηγουν τι δινουν και οχι να αυτα ειναι παρτα και επιτοπου.
Δηλαδη στην τυροπιτα οταν σου πουν 4 € γιατι αντιδρας.
Αυτο που θεωρουμε οτι οι γιατροι ειναι θεοτητες δεν μου κολλα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Για να μην ξαναγινει στην τοποθετηση αιματος πρεπει να πηγαινουν δυο κοριτσια μαζι..
Ποιος σου ειπε οτι Ο νοσηλευτης ηταν κοριτσι; Τι σκεφτοσουν; Αντρας ηταν.Κια υοαρχουν παρα πολλοι αντρες νοσηλευτες.Σε ποια δεκαετια εχεις μεινει;

Αυτο που θεωρουμε οτι οι γιατροι ειναι θεοτητες δεν μου κολλα.
Ακριβως.Ποσο μαλλον οι νοσηλευτες.Οσα εχω δει ενα χρονο τωρα στα δημοσια νοσοκομεια με τους νοσηλευτες κυριως....με κανει να ξερναω οταν τους βλεπω.ΔΕΝΕ ΧΕΤΕ ΙΔΕΑ.Αρπα κολλα..να βγει η ωρα να φυγουμε..κουβεντουλα και καφεδακι και εχουμε τις αποκλειστικες που πληρωνουν τα κοροιδια οι ασθενεις..να κανουν την βαρια δουλεια.Βαλε και τος βοηθους απο πανω,Υφος 100 καρδιναλιων και αμα σου αρεσει/ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΠΑΣΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ,
Μονο οποιος τα ζησει απο κοντα καταλαβαινει.ΟΙ αλλοι ακουν τι ηλιθιοτητες των ΜΜΕ.

Τελευταία επεξεργασία:

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.274 μηνύματα.
Οχι δεν ισχύει αυτό. Το διέψευσε η ίδια μάλιστα σε δημόσια ανάρτηση, ήταν παραπληροφορηση αυτό με την εφημερία, το ειχα ανεβάσει εδω:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.216 μηνύματα.
Ποιος σου ειπε οτι Ο νοσηλευτης ηταν κοριτσι; Τι σκεφτοσουν; Αντρας ηταν.Κια υοαρχουν παρα πολλοι αντρες νοσηλευτες.Σε ποια δεκαετια εχεις μεινει;
Ε αν ηταν αντρας ηταν..ενα λογο παραπανω ....ας τους διωξουμε δεν κανουν για αυτη την δουλεια... δεν ξερεις ομως το γιατι.....
Οχι σε αυτη την δεκαετια ειμαι ...εδω παραπερα.
Εγω με τα δικα μου τα γυαλια μονο κοριτσια βλεπω στα νοσοκομεια ιδιωτικά και δημόσια και εχω παει σε απειρα.
Μια φορα εχω δει αντρα στην νευρολογικη του ερυθρου και ηταν προισταμενος.
Εχω δει ομως μονο αντρες να μεταφερουν ασθενεις με καροτσακια και κρεβατια αλλα δεν ξερω αν αυτοι ειναι νοσηλευτες.