Σκεφτομαι να αρχισω να το χρησιμοποιω στην Θεσσαλονικη σε κεντρικους δρομους (Εγνατια κτλ). Πρωτη φορα θα ειναι και εχω τις φοβιες μου παροτι εχω καλη εμπειρια και ικανοτητα. Τι να πρεπει να προσεχω κυριως? Αμα γκαζωνω λετε να υπαρχει θεμα αμα μπαινω στις λοριδες των αμαξιων? Αφου δεν θα τους καθυστερω.
Προτιμάς την δεξιά μεριά του δρόμου.Άν ο δρόμος είναι αρκετά στενός,τουτέστιν χωράτε το αυτοκίνητο-ποδήλατο πλάι πλάι με το ζόρι,δεν δίνεις χώρο,όσο και να γκρινιάζει ο απο πίσω σου(υποχρεούται απο τον νόμο να σου παρέχει τουλάχιστον 1,5 μέτρο απόσταση απο σένα)
Άν θές να στρίψεις κάνεις νόημα το χέρι.
Προσοχή στα σταθμευμένα αμάξια,μήν σου πεταχτεί κανένας οδηγός που βγαίνει έξω.
Άν σου αρέσει η μουσική,θα πρότεινα τον πρώτο καιρό να την αποφύγεις,εως ότου εξοικιωθείς με τον "δρόμο".Επίσης θεωρείται παράνομο να έχεις ακουστικά καβάλα στο ποδήλατο.Άσχετο που ποτέ κανένας δεν θα σε σταματήσει για αυτό.Απλώς σε περίπτωση που εμπλακείς σε ατύχημα και τα φοράς,αντε να βρείς το δίκιο σου.
Προσπαθείς να ακολουθείς τον ΚΟΚ όπως και όλα τα άλλα οχήματα,δηλαδή,σταματάς σε κόκκινο,φρενάρεις σε στόπ,αποφεύγεις να πηγαίνεις αντίθετα με το ρεύμα.
Οι οδηγοί ως επι το πλείστων δεν δίνουνε μία για τους ποδηλατες,οπότε καλό θα ήταν όσο μπορείς να είσαι εντάξει.
Εάν περισσεύοουν χρήματα,αγόρασε φωτάκια μπρός πίσω,ειδικά άν σκοπεύεις να κυκλοφορείς νύχτα.